Da, ljudi koji u azilantskim centrima prosipaju svoj rasizam su jedan od preduslova za integraciju? Koliko ti zaista razmisljas o tome sto pises? To sto su u alkaidi arapi, znaci da su svi arapi teroristi? To sto su neki arapi ubili nekog fasistu, znaci da svi arapi vrse politicka ubistva? To sto su neki arapi nezaposleni, znaci da su svi arapi ljencuge? To sto neki arap udari svoju zenu znaci da su svi arapi nasilni spram svojih zena? To sto neki arap mrzi Zidove znaci da su svi arapi antisemiti? To sto neki arap mrzi homoseksualce znaci da su svi arapi homofobi? Evo ti mala skola.
1. zacetnici modernog terorizma su Jevreji
2. vise politickih ubistava su izvrsili protestanti i katolici nego svi drugi skupa
3. u australiji vise cistokrvnih australijanaca ima na socijali, nego svih drugih skupa
4. nasilje spram zena nije limitirano na jednu grupu ljudi, ili narod
5. najveci antisemita svih vremena nije bio arap, vec europljanin i intelektualac, k'o taletov jaran.
6. u Rusiji su prije par dana zabranili paradu homoseksualaca, iz sigurnosnih razloga(pobili bi sve pedere). U Zagrebu, Beogradu i Sarajevu je
protivzakonito biti homoseksualac.
mr2 wrote:ulicaru imam osjecaj da zivis u zemlji zvanoj PIPI DUGA CARAPA..........problematika integracije u zemljama zapadne evrope je i te kako prisutna....otvorene diskusije ....izbori...politicka ubistva...terorizam....nezaposlenost ....nasilje prema, zenama ,zidovima homoseksualcima.....prica za sebe....
Uh, ja se izvinjavam, ti si starosjedilac. Koji si ti blecak chudo jedno

Sta mislis da to ima nekog uticaja u ocima nekog rasiste Holandjana koji TEBE gleda kao manje vrijednog? Tako kako ti vidis Turke, neko vidi tebe. Moj prijatelj, jedan od najpoznatijih strucnjaka na svijetu u svojoj oblasti, covjek koji je citiran u vise naucnih casopisa, nego 90% svjetskih naucnika, je bio "glupi Bosanac" u nekoliko navrata. Sta ti mislis, da si specijalan, jer su tvoji u Holandiji od 1971? Sta mislis, da li je to "pravedna odluka", da ti neko kaze da si "balkanska svinja", a ja ti garantujem da cu naci u Holandiji ljude koji ce te tako nazvati, samo zato sto si iz nasih krajeva, makoliko ti bio asimiliran i radio u azilantskom centru. Ako mislis da si ti poseban slucaj, malo si gluplji nego mislis. Ozbiljno. Rasizam jenajgluplja stvar upravo jer sa najgorim izjednaci i najbolje, pa tako i ti spadas u "glupog bosnju"
mr2 wrote:posto sugeriras da sam bivsi azilant....nisam moji su davne 71 napustili jugu.....cak sta vise zena mi je holandanka......radi toga ti tvrdim ,da je se vecini evropljana zgadilo vise ......ne zele da izgube otvoreno drusvo niti svoj nacin zivota........
posto si i ti predpostavljam vani,nadam se slozit ces se sa tezom da su zapadni evropljani pragmaticari....reci mi sta oni dobijaju od svih navedenih problema.....sa arapima i turcima ???????
Care, ti svoju kcerku odgajaj da bude sta hoces, to je fakat tvoj problem. Ti si rasista, toga si vjerovatno i sam svjestan, ali je fol sto si ti iz "manjine", makoliko ti mislio da si iz "vecine", tako da vjeruj ima ljudi koji tebe jednako tako gledaju zato sto si iz BiH. Koliko to pokazuje tvoj mozdani sklop, to ti procijeni.
mr2 wrote:radi svega ovoga vecina se protivi brakovima sa arapima... ti ukoliko imas kcerku molim lijepo odgajaj kako zelis....ja cu kao i vecina evropljana,nadstojati da zastitim kcerku od mogucih problema....brakovi arapi...bjelkinje.