argyle wrote:
svaka cast, zahvaljujem za trud, idem sad da gledam
argyle wrote:
Muha cijenim tvoje ucesce u ratu ... Dobro je da si pokrenuo ovu temu ...muha_sa wrote:Niški specijalci čekali u Vojnoj bolnici kod Taušana---pohvatani su i u "Teatru"----Vikiću-živ i zdrav ti nama bio i treba ti spomenik u prirodnoj veličini u sred Titove podić. Valjala nam je tad i dede Šišića čuvena rora.
Tako je...sto vise mislim , sve teze shvatam...just principe wrote:
Sve te snimke imas u videu iznad.PapakizSarajeva wrote:Muha cijenim tvoje ucesce u ratu ... Dobro je da si pokrenuo ovu temu ...muha_sa wrote:Niški specijalci čekali u Vojnoj bolnici kod Taušana---pohvatani su i u "Teatru"----Vikiću-živ i zdrav ti nama bio i treba ti spomenik u prirodnoj veličini u sred Titove podić. Valjala nam je tad i dede Šišića čuvena rora.
Kad si vec spomenuo rah. Dedu ... Sjecas li se onog cuvenog "navodjenja" Dedine rore radio vezom, kad je ono k'o gadjao Lapisnicu :
" Dedo, bobu gore ... Dedo, bobu lijevo ... "
Cede slusaju, al' ne znaju kakva je to mjera "boba" ...
Za ovaj cuveni 02.05.92., treba spomenuti jos dosta imena osim Vikica i Juke ... Npr. Topu, Adema Jeza, Kemu Ademovica ... Ih, ni ja ih ne mogu sve pobrojati ...
Pa ko nije gledao onaj snimak Adema Jeza negdje oko Narodne banke, kad se RB-om gadja tenk ... Ili Topu koji je pohvatao Nislije sakrivene u Templu ...
Sve mi se nekako cini da ti nas u Sarajevu kurazis sa sigurne udaljenosti - iz dijaspore ... Polaganje cvijeca mrtvima i paljenje svijeca nije problem (svako ima pravo da zali za svojim mrtvima, na nacin kako mu to nalaze njegova vjera), problem je ono sto je receno tom prilikom ... Evo ti nekoliko citata :Klon wrote:Svaka cast Sarajlijama.
cetnici hodaju gradom da poloze cvjece.
general koji je odbranio grad sjedi u zatvoru i ceka da ga izruce Srbij.
a sarajlije sjede u kucu, al dobro lose je vrijeme kisa pada.
gadi mi se ovaj bosanski mentalitet.
Ovo su istinski junaci odbrane Sarajeva. Beba od 7 - 8 mjeseci, BEZ NOGE ... Sada je to vec odrastao momak ... Koliko se sjecam ime mu je KEMAL ...haubica_i_to_teshka wrote:HVALA !!!
![]()
![]()
![]()
potres_mozga wrote:Kakav bezobrazluk i laz![]()
Problem je kad se "Zelene beretke" skupe, problem je kad ih nema, njima uvijek neki problem
Lafo, vidi koliko policajaca nas cuva
http://www.megaupload.com/?d=ETB3M16O
http://www.megaupload.com/?d=P2NJEDYMMa ja sam do sada BIO za to da porodice dodju, upale svijece ili sta vec, ALI zbog ovakvih izjava da je rat poceo 3.5.'92, da lazemo da smo granatirani itd. ja bih im ubuduce zabranio da dolaze u dobrovoljacku.Prpa.ba wrote:potres_mozga wrote:Kakav bezobrazluk i laz![]()
Problem je kad se "Zelene beretke" skupe, problem je kad ih nema, njima uvijek neki problem
Lafo, vidi koliko policajaca nas cuva
Najveci problem marvi je sto ih niko nije, niti ce napasti u Sarajevu (a cilj im je isprovocirati bilo sto). Cestitke KMUP-u i gradjanima, naravno. Delegacijama koje zale za par ubijenih pravoslavnih terorista, poruka: dodjite i sljedece godine na ekskurziju u Sarajevo, vidite civilizaciju na pola sata i nazad u jazbine.I to sve dok Federacija ne usvoji zakone o zabrani fasizma, cime ce se i efektivno zakonski zabraniti "cvijece i svijece" i ovakve jadne provokacije. Samo mirno i hladne glave.
Napisah negdje da bi ove snimke, a i sve ostale dokumente vezane uz opsadu Sarajeva i drugih gradova u BiH trebalo u neku metalnu kutiju stavit, kutiju zavarit i u trezor na cuvanje. Cuvati skoro kao Hagadu, cuvati od zaborava, unistenja. Meni ovo ima istu tezinu i znacaj.pOZz wrote:Evo i linkova za download...
Bosna ili smrt - I dio (454 MB)http://www.megaupload.com/?d=ETB3M16O
Bosna ili smrt - II dio (441 MB)http://www.megaupload.com/?d=P2NJEDYM
Nakon što se downloaduju ova 2 fajla, na part1.rar treba desnim klikom pritisnuti Extract here (WinRar) i nakon toga se dobije film.
To će atrofirati kada četnici priznaju poraz. Do tada, oni će nastaviti sa provokacijama, a naše je da ih mudro nadigramo. Rasporedimo kordon policije, ograničimo cirkus na pola sata i onda hajmo razlaz. Ovo ne može prerasti u novi Gazimestan, vidiš da je Dodik jedva nafatao 100 ljudi koji su bili spremni doći. Niti ima šatora, niti janjetine sa ražnja, samo pola sata snuždenog stajanja okružen policijom, jebo to, nije interesantno.SarajevoBH wrote:Treba nesto poduzeti da ovo obiljezavanje ne preraste u naviku ili tradiciju.
jel ovaj?ak81 wrote:Kao prvo svaka cast za temu...
kao drugo svaka cast Avdi za dokumentarac i da Bogda nastavio da dalje radi kako je krenuo, bilo bi lijepo kad bi odradio Mostar, Bihac, Gorazde, Igman '93, itd. nadam se da ce to uraditi jednog dana...
kao trece zahvaljujem se Pozzu za linkove
i kao cetvrto da li se sjeca iko onog dokumentarca sto je izasla kaseta o 2. i 3. maju posebno o zarobljavanju rahm. Alije, snimak telefonskih razgovora Senad Hadzifejzovic sa rahm. Alijom i itd, da li to neko ima i ako ima nek postavi, sjecam se da sam to gledao u Njemackoj, trajalo je vise od sat vremena, samo neznam kako se zvase dokumentarac...
Skijash wrote:To će atrofirati kada četnici priznaju poraz. Do tada, oni će nastaviti sa provokacijama, a naše je da ih mudro nadigramo. Rasporedimo kordon policije, ograničimo cirkus na pola sata i onda hajmo razlaz. Ovo ne može prerasti u novi Gazimestan, vidiš da je Dodik jedva nafatao 100 ljudi koji su bili spremni doći. Niti ima šatora, niti janjetine sa ražnja, samo pola sata snuždenog stajanja okružen policijom, jebo to, nije interesantno.SarajevoBH wrote:Treba nesto poduzeti da ovo obiljezavanje ne preraste u naviku ili tradiciju.
Skijash wrote:To će atrofirati kada četnici priznaju poraz. Do tada, oni će nastaviti sa provokacijama, a naše je da ih mudro nadigramo. Rasporedimo kordon policije, ograničimo cirkus na pola sata i onda hajmo razlaz. Ovo ne može prerasti u novi Gazimestan, vidiš da je Dodik jedva nafatao 100 ljudi koji su bili spremni doći. Niti ima šatora, niti janjetine sa ražnja, samo pola sata snuždenog stajanja okružen policijom, jebo to, nije interesantno.SarajevoBH wrote:Treba nesto poduzeti da ovo obiljezavanje ne preraste u naviku ili tradiciju.
Jes to je taj dokumentarac, svaka cast Argyle za postavljanje i hvala puno, volio bih da je bolja slika i zvuk ali i ovo je dobro. Pokusat cu da ga skinem preko Youtube downloader. Hvala jos jednom, dugo sam ovo trazio. Pozdrav topli iz Melburna...argyle wrote:jel ovaj?ak81 wrote:Kao prvo svaka cast za temu...
kao drugo svaka cast Avdi za dokumentarac i da Bogda nastavio da dalje radi kako je krenuo, bilo bi lijepo kad bi odradio Mostar, Bihac, Gorazde, Igman '93, itd. nadam se da ce to uraditi jednog dana...
kao trece zahvaljujem se Pozzu za linkove
i kao cetvrto da li se sjeca iko onog dokumentarca sto je izasla kaseta o 2. i 3. maju posebno o zarobljavanju rahm. Alije, snimak telefonskih razgovora Senad Hadzifejzovic sa rahm. Alijom i itd, da li to neko ima i ako ima nek postavi, sjecam se da sam to gledao u Njemackoj, trajalo je vise od sat vremena, samo neznam kako se zvase dokumentarac...
Otmica Alije Izetbegovica
Zar je stvarno poraz ?Skijash wrote:To će atrofirati kada četnici priznaju poraz. Do tada, oni će nastaviti sa provokacijama, a naše je da ih mudro nadigramo. Rasporedimo kordon policije, ograničimo cirkus na pola sata i onda hajmo razlaz. Ovo ne može prerasti u novi Gazimestan, vidiš da je Dodik jedva nafatao 100 ljudi koji su bili spremni doći. Niti ima šatora, niti janjetine sa ražnja, samo pola sata snuždenog stajanja okružen policijom, jebo to, nije interesantno.SarajevoBH wrote:Treba nesto poduzeti da ovo obiljezavanje ne preraste u naviku ili tradiciju.
Ni po koju cijenu!
neretvanac wrote:Zar je stvarno poraz ?Skijash wrote:To će atrofirati kada četnici priznaju poraz. Do tada, oni će nastaviti sa provokacijama, a naše je da ih mudro nadigramo. Rasporedimo kordon policije, ograničimo cirkus na pola sata i onda hajmo razlaz. Ovo ne može prerasti u novi Gazimestan, vidiš da je Dodik jedva nafatao 100 ljudi koji su bili spremni doći. Niti ima šatora, niti janjetine sa ražnja, samo pola sata snuždenog stajanja okružen policijom, jebo to, nije interesantno.SarajevoBH wrote:Treba nesto poduzeti da ovo obiljezavanje ne preraste u naviku ili tradiciju.
Poraz je sto su dobili pola drzave, prakticno drzavu u drzavi i sto se par kilometara od glavnih institucija u Sarajevu viori i dan danas ista ona zastava pod kojom je grad bio 4 godine pod opsadom? Nase zelje su jedno, stvarnost je drugo.
Pobjeda je znacila priznanje Republike Bosne i Hercegovine na cijelom teritoriju. Al to sto mi nismo imali niti snage, niti sposobnih ljudi, niti podrsku medjunarodne zajednice kao sto je to npr. imala Hrvatska da takvo sto ostvarimo je sfera realnosti, nazalost.
Cijelo ovo nadmudrivanje u BiH danas i proizilazi iz cinjenice da u ratu nije bilo stvarnog pobjednika, vec se prisilom sjelo za stol i dogovorilo koja je cija avlija.