Abdul Rahman - bivsi musliman

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
CiCiban

Post by CiCiban »

izbit cete mu mozak iz glave :D pa onda nece biti niceg
i tad ce svi biti sretni
Zox

Post by Zox »

CiCiban wrote:
Zox wrote:
CiCiban wrote: vidi ti te predrasudice :D biG minus :P
Nisam rekao ko su "nasi". Mislio sam na obje starne ;)
pa to je isto :P
Predrasuda i pomanjkanje predrasuda? :shock:
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

Mnogi muslimani koji hoce u Njemacku i predaju asil, govore da su presli u kriscane i tako se nesmeju vratit u svoju zemlju. I dobiju asil.

I Rahman je ziveo dugo u Njemackoj pa su ga istjerali.
I odma se sad drzave takmicu koja ce prva da mu da asil 8)

--------------------------------------------------------------------
tagesschau.de:Abdul Rahman soll in Deutschland gelebt haben. Wissen Sie etwas über ihn?
Buschbeck: Ich habe auch schon gehört, er sei abgeschoben worden.
tagesschau.de: Gibt es andere Fälle von Afghanen, die hier zum Christentum übergetreten sind, und denen durch eine Abschiebung die Todesstrafe droht?
Buschbeck: Es leben etwa in Hamburg eine ganze Reihe von Afghanen, die zum Christentum konvertiert sind. Sie befinden sich größtenteils noch in Asylverfahren.
http://www.tagesschau.de/aktuell/meldun ... AB,00.html
klif

Post by klif »

tuhaj27 wrote: I Rahman je ziveo dugo u Njemackoj pa su ga istjerali.
I odma se sad drzave takmicu koja ce prva da mu da asil

http://www.tagesschau.de/aktuell/meldun ... AB,00.html
Advokat je rekao da mu je receno da je protjeran. S tim da on o stvarnom protjerivanju nema podataka.
Zox

Post by Zox »

Takmicu?
danas

Post by danas »

Zox wrote:Takmicu?
ma takmicu se drzave da mu nesmeju mu dati asil... :-? :-)
H

Post by H »

Ovo nema veze sa islamom!
Saian

Post by Saian »

ne znam jel tachno, al kao Rahmo zatrazhio azil u Iranu, dosta mu zhivota valjda :D :D
Saian

Post by Saian »

Evo chitam Reuters prenosi, Rahmi ponudili stan u centru Rima, piazza di San Pietro bb sweeeeeeeeeeeeeet :D :D :D :D
CiCiban

Post by CiCiban »

Zox wrote:
CiCiban wrote:
Zox wrote: Nisam rekao ko su "nasi". Mislio sam na obje starne ;)
pa to je isto :P
jok..postojanje ''nasih'' :D u bilo kojoj recenici., pardon :cry: preko bilo cijih ledja :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ma rekoh kad Kondoliza namigne...

============

Afganistanski ministar pravosuđa ,Mohamed Sarwar Danish,objavio je da je čovjek koji se suočavao sa smrtnom kaznom zbog toga što je prešao sa Islama na Kršćanstvo pušten na slobodu.

Ministar Danish je danas saopćio da je Abdur Rahman sinoć pušten iz zatvora.

Ne zna se tačno gdje se on trenutno nalazi, ali vladini zvaničnici saopćavaju da je još uvijek pod jurisdikcijom države i da će biti podvrgnut dodatnim psihijatrijskim testovima.

http://www.voanews.com/bosnian/2006-03-28-voa3.cfm
jusuff

Post by jusuff »

NIN wrote:
Ahmmed wrote:Danas, ja mogu samo ponoviti ono što je žena napisala....

I ponoviti još jednom, da smatram da nema nikakvog razloga da čovjek o kojem raspravljamo bude pogubljen....

Uvazavam tvoje pravo da ''tvoja'' knjiga bude tvoja vodilja.
Jesi li kada razmisljao da budes sam sebi ''voditelj''??
sam sebi voditelj????? prijatelju, da mislis kao sto ne mislis znao bi da prepusten samom ne bi s mjesta maknuo.... helem, malo logike da zacinimo raspravu
BigBoss

Post by BigBoss »

Bosanac sa dna kace wrote:
pape wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: sve je super dok ti navijas za Sarajevo, ali problem nasutapa kad mene pocnes tjerat i proganjat da i ja navijam za isti klubi i zabranis mi da navijam za Sokolove iz Mrduse Sredenje! 8)
:) Tacno, ... zasto onda ovog covjeka iz Kabula tjeraju da navija za "Zelju"?
Pa tjeraju ga jer su zaslijepljeni! Misle da je Zeljo najbolji klub na svijetu, misle da se svijet vrti oko njihovog kvarta, oko njihove mahale, a zaprvao su samo jedna nevidljiva praska u citavom svemiru!
A znas kad je Figo preso iz Barcelone u Real, kako su mu zvizdali svaki put kad se dohvatio lopte. Eeeeeeh, nisu ni njega voljeli Barcelona navijaci. :D :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

BigBoss wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
pape wrote: :) Tacno, ... zasto onda ovog covjeka iz Kabula tjeraju da navija za "Zelju"?
Pa tjeraju ga jer su zaslijepljeni! Misle da je Zeljo najbolji klub na svijetu, misle da se svijet vrti oko njihovog kvarta, oko njihove mahale, a zaprvao su samo jedna nevidljiva praska u citavom svemiru!
A znas kad je Figo preso iz Barcelone u Real, kako su mu zvizdali svaki put kad se dohvatio lopte. Eeeeeeh, nisu ni njega voljeli Barcelona navijaci. :D :D
jarrrane ja i fudbal ko nebo i zemlja! :D
Mumija

Post by Mumija »

raja pod 1 Ab Raho mora ime promijeniti, jer vise nije rob milostivog, a poslje toga mu se nemoze pomoci konvencionalnim sredstvima :D
koliko se ja kuzim u ljubav to je to
"ko puno po mahali hoda slabo da ce cure za zenidbe naci" rece dedo i udje u legendu
hajd ćurs sto bi rekli švabe :bih:
Aliciana

Post by Aliciana »

Tacno je to da mnogi "prelaze" na hriscanstvo radi azila,no ja znam mnoge mnoge Irance koji prelaze pravo na hriscanstvo..inace u Njemackoj su pravili istrazivanje medju raznim muslimanima i saznali da su Iranci medju najlosijim muslimanima,mnogi ga cak ne podnose,i imaju najnizi broj "vjernika"

Bosnjaci su bili u sredini,po broju ljudi na dzummi..kako kazu :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Aliciana wrote:Tacno je to da mnogi "prelaze" na hriscanstvo radi azila,no ja znam mnoge mnoge Irance koji prelaze pravo na hriscanstvo..inace u Njemackoj su pravili istrazivanje medju raznim muslimanima i saznali da su Iranci medju najlosijim muslimanima,mnogi ga cak ne podnose,i imaju najnizi broj "vjernika"

Bosnjaci su bili u sredini,po broju ljudi na dzummi..kako kazu :-)
da to nisu mozda oni ''muslimani'' koji su u Iranu morali krit da su krsacni?
kolko ja znam iransku dijasporu cine najvise nemuslimani!
Gurabaa

Post by Gurabaa »

Kada je jedan Islamski vladar ponudio jednom nevjerniku da prihvati Islam, ovaj je rekao da on puno voli alkohol i ga se ne moze otarasit, na sto mu je vladar rekao, samo ti prihvati Islam nije u tome problem.
Kada je ovaj prihvatio Islam i kada se opio prvi put, bio je doveden kod ovog vladara koji mu je rekao: Kazna po šerijatu za onoga ko se opije alkoholom jeste bičevanje, a za onoga ko napusti ovu vjeru kazna je odsijecanje glave pa ti izaberi sta vise voliš, i normalno da je ovaj prihvatio najbolje rješenje, ostao je u Islamu i ostavio jedan veliki poro, i tako je dobio vise dobrih stvari od jednom.
Ovo je samo jedan od onih primjera koji nam potvrdjuju savršenost šerijata i njegovu potpunost.
U Islam nije dozvoljeno silom ugoniti ljude, ali onaj ko prihvati ovu vjeru, samim tim kao i za svaku drugu stvar dobija neka prava kao neke obaveze.
klif

Post by klif »

Pa da onda zakljucimo. Sa jednom lijepom i nadsve poucnom pricom g. Gurabaa.
Saian

Post by Saian »

Gurabaa wrote:Kada je jedan Islamski vladar ponudio jednom nevjerniku da prihvati Islam, ovaj je rekao da on puno voli alkohol i ga se ne moze otarasit, na sto mu je vladar rekao, samo ti prihvati Islam nije u tome problem.Kada je ovaj prihvatio Islam i kada se opio prvi put, bio je doveden kod ovog vladara koji mu je rekao: Kazna po šerijatu za onoga ko se opije alkoholom jeste bičevanje, a za onoga ko napusti ovu vjeru kazna je odsijecanje glave pa ti izaberi sta vise voliš, i normalno da je ovaj prihvatio najbolje rješenje, ostao je u Islamu i ostavio jedan veliki poro, i tako je dobio vise dobrih stvari od jednom.
Ovo je samo jedan od onih primjera koji nam potvrdjuju savršenost šerijata i njegovu potpunost.
U Islam nije dozvoljeno silom ugoniti ljude, ali onaj ko prihvati ovu vjeru, samim tim kao i za svaku drugu stvar dobija neka prava kao neke obaveze.

a sto vladar slaga :D :D :D (neko profanijeg rijechnika bi reko da ga je zajeb'o, sreca pa takvih ovdje nema) :D
danas

Post by danas »

Saian wrote: a sto vladar slaga :D :D :D (neko profanijeg rijechnika bi reko da ga je zajeb'o, sreca pa takvih ovdje nema) :D
mislim da je sve u najboljem redu -- nema prisile, a "zajeb" ako se i omakne, boze moj... :D pa nije to isto sto i prisila :oops: :oops: :oops:
Zox

Post by Zox »

CiCiban wrote:
Zox wrote:
CiCiban wrote: pa to je isto :P
jok..postojanje ''nasih'' :D u bilo kojoj recenici., pardon :cry: preko bilo cijih ledja :D
Drago mi je da to cujem :) ponekad na forumu.
Zox

Post by Zox »

Gurabaa wrote:Kada je jedan Islamski vladar ponudio jednom nevjerniku da prihvati Islam, ovaj je rekao da on puno voli alkohol i ga se ne moze otarasit, na sto mu je vladar rekao, samo ti prihvati Islam nije u tome problem.
Kada je ovaj prihvatio Islam i kada se opio prvi put, bio je doveden kod ovog vladara koji mu je rekao: Kazna po šerijatu za onoga ko se opije alkoholom jeste bičevanje, a za onoga ko napusti ovu vjeru kazna je odsijecanje glave pa ti izaberi sta vise voliš, i normalno da je ovaj prihvatio najbolje rješenje, ostao je u Islamu i ostavio jedan veliki poro, i tako je dobio vise dobrih stvari od jednom.
Vladar legendaaa!!! :D :D :D
Haj obaveze kontam, ali ta prava... zar ne bi trebala biti ista za sve, nevezano ko je sta primio? :lol:
lahor

Post by lahor »

Saian wrote:Evo chitam Reuters prenosi, Rahmi ponudili stan u centru Rima, piazza di San Pietro bb sweeeeeeeeeeeeeet :D :D :D :D
Ocito je da ih je Rahmo sve skupa dobro naguzio.Boli njega briga za vjerom ,a sudeci po svemu on nije nikad ni bio vjernik.Zapadnjaci se utrkivaju ko da mu ponudi bolje i vise samo zbog toga sto prelazi na krscanstvo....Bas su glupi....Mozda bi bilo pametnije da se pozabave sa svojim vjernicima koji u mnogo vecem broju prelaze na islam. 8-)
danas

Post by danas »

lahor wrote:Mozda bi bilo pametnije da se pozabave sa svojim vjernicima koji u mnogo vecem broju prelaze na islam. 8-)
mislis... da se pozabave njima kako se u avganistanu "pozabavise" rahmom? :oops:
Post Reply