i tad ce svi biti sretni
Abdul Rahman - bivsi musliman
-
tuhaj27
Mnogi muslimani koji hoce u Njemacku i predaju asil, govore da su presli u kriscane i tako se nesmeju vratit u svoju zemlju. I dobiju asil.
I Rahman je ziveo dugo u Njemackoj pa su ga istjerali.
I odma se sad drzave takmicu koja ce prva da mu da asil
--------------------------------------------------------------------
tagesschau.de:Abdul Rahman soll in Deutschland gelebt haben. Wissen Sie etwas über ihn?
Buschbeck: Ich habe auch schon gehört, er sei abgeschoben worden.
tagesschau.de: Gibt es andere Fälle von Afghanen, die hier zum Christentum übergetreten sind, und denen durch eine Abschiebung die Todesstrafe droht?
Buschbeck: Es leben etwa in Hamburg eine ganze Reihe von Afghanen, die zum Christentum konvertiert sind. Sie befinden sich größtenteils noch in Asylverfahren.
http://www.tagesschau.de/aktuell/meldun ... AB,00.html
I Rahman je ziveo dugo u Njemackoj pa su ga istjerali.
--------------------------------------------------------------------
tagesschau.de:Abdul Rahman soll in Deutschland gelebt haben. Wissen Sie etwas über ihn?
Buschbeck: Ich habe auch schon gehört, er sei abgeschoben worden.
tagesschau.de: Gibt es andere Fälle von Afghanen, die hier zum Christentum übergetreten sind, und denen durch eine Abschiebung die Todesstrafe droht?
Buschbeck: Es leben etwa in Hamburg eine ganze Reihe von Afghanen, die zum Christentum konvertiert sind. Sie befinden sich größtenteils noch in Asylverfahren.
-
klif
Advokat je rekao da mu je receno da je protjeran. S tim da on o stvarnom protjerivanju nema podataka.tuhaj27 wrote: I Rahman je ziveo dugo u Njemackoj pa su ga istjerali.
-
kub lajkan
Ma rekoh kad Kondoliza namigne...
============
Afganistanski ministar pravosuđa ,Mohamed Sarwar Danish,objavio je da je čovjek koji se suočavao sa smrtnom kaznom zbog toga što je prešao sa Islama na Kršćanstvo pušten na slobodu.
Ministar Danish je danas saopćio da je Abdur Rahman sinoć pušten iz zatvora.
Ne zna se tačno gdje se on trenutno nalazi, ali vladini zvaničnici saopćavaju da je još uvijek pod jurisdikcijom države i da će biti podvrgnut dodatnim psihijatrijskim testovima.
http://www.voanews.com/bosnian/2006-03-28-voa3.cfm
============
Afganistanski ministar pravosuđa ,Mohamed Sarwar Danish,objavio je da je čovjek koji se suočavao sa smrtnom kaznom zbog toga što je prešao sa Islama na Kršćanstvo pušten na slobodu.
Ministar Danish je danas saopćio da je Abdur Rahman sinoć pušten iz zatvora.
Ne zna se tačno gdje se on trenutno nalazi, ali vladini zvaničnici saopćavaju da je još uvijek pod jurisdikcijom države i da će biti podvrgnut dodatnim psihijatrijskim testovima.
http://www.voanews.com/bosnian/2006-03-28-voa3.cfm
-
jusuff
sam sebi voditelj????? prijatelju, da mislis kao sto ne mislis znao bi da prepusten samom ne bi s mjesta maknuo.... helem, malo logike da zacinimo raspravuNIN wrote:Ahmmed wrote:Danas, ja mogu samo ponoviti ono što je žena napisala....
I ponoviti još jednom, da smatram da nema nikakvog razloga da čovjek o kojem raspravljamo bude pogubljen....
Uvazavam tvoje pravo da ''tvoja'' knjiga bude tvoja vodilja.
Jesi li kada razmisljao da budes sam sebi ''voditelj''??
-
BigBoss
A znas kad je Figo preso iz Barcelone u Real, kako su mu zvizdali svaki put kad se dohvatio lopte. Eeeeeeh, nisu ni njega voljeli Barcelona navijaci.Bosanac sa dna kace wrote:Pa tjeraju ga jer su zaslijepljeni! Misle da je Zeljo najbolji klub na svijetu, misle da se svijet vrti oko njihovog kvarta, oko njihove mahale, a zaprvao su samo jedna nevidljiva praska u citavom svemiru!pape wrote:Bosanac sa dna kace wrote: sve je super dok ti navijas za Sarajevo, ali problem nasutapa kad mene pocnes tjerat i proganjat da i ja navijam za isti klubi i zabranis mi da navijam za Sokolove iz Mrduse Sredenje!Tacno, ... zasto onda ovog covjeka iz Kabula tjeraju da navija za "Zelju"?
- Bosanac sa dna kace
jarrrane ja i fudbal ko nebo i zemlja!BigBoss wrote:A znas kad je Figo preso iz Barcelone u Real, kako su mu zvizdali svaki put kad se dohvatio lopte. Eeeeeeh, nisu ni njega voljeli Barcelona navijaci.Bosanac sa dna kace wrote:Pa tjeraju ga jer su zaslijepljeni! Misle da je Zeljo najbolji klub na svijetu, misle da se svijet vrti oko njihovog kvarta, oko njihove mahale, a zaprvao su samo jedna nevidljiva praska u citavom svemiru!pape wrote:Tacno, ... zasto onda ovog covjeka iz Kabula tjeraju da navija za "Zelju"?
![]()
-
Mumija
raja pod 1 Ab Raho mora ime promijeniti, jer vise nije rob milostivog, a poslje toga mu se nemoze pomoci konvencionalnim sredstvima
koliko se ja kuzim u ljubav to je to
"ko puno po mahali hoda slabo da ce cure za zenidbe naci" rece dedo i udje u legendu
hajd ćurs sto bi rekli švabe
koliko se ja kuzim u ljubav to je to
"ko puno po mahali hoda slabo da ce cure za zenidbe naci" rece dedo i udje u legendu
hajd ćurs sto bi rekli švabe
-
Aliciana
Tacno je to da mnogi "prelaze" na hriscanstvo radi azila,no ja znam mnoge mnoge Irance koji prelaze pravo na hriscanstvo..inace u Njemackoj su pravili istrazivanje medju raznim muslimanima i saznali da su Iranci medju najlosijim muslimanima,mnogi ga cak ne podnose,i imaju najnizi broj "vjernika"
Bosnjaci su bili u sredini,po broju ljudi na dzummi..kako kazu
- Bosanac sa dna kace
da to nisu mozda oni ''muslimani'' koji su u Iranu morali krit da su krsacni?Aliciana wrote:Tacno je to da mnogi "prelaze" na hriscanstvo radi azila,no ja znam mnoge mnoge Irance koji prelaze pravo na hriscanstvo..inace u Njemackoj su pravili istrazivanje medju raznim muslimanima i saznali da su Iranci medju najlosijim muslimanima,mnogi ga cak ne podnose,i imaju najnizi broj "vjernika"
kolko ja znam iransku dijasporu cine najvise nemuslimani!
-
Gurabaa
Kada je jedan Islamski vladar ponudio jednom nevjerniku da prihvati Islam, ovaj je rekao da on puno voli alkohol i ga se ne moze otarasit, na sto mu je vladar rekao, samo ti prihvati Islam nije u tome problem.
Kada je ovaj prihvatio Islam i kada se opio prvi put, bio je doveden kod ovog vladara koji mu je rekao: Kazna po šerijatu za onoga ko se opije alkoholom jeste bičevanje, a za onoga ko napusti ovu vjeru kazna je odsijecanje glave pa ti izaberi sta vise voliš, i normalno da je ovaj prihvatio najbolje rješenje, ostao je u Islamu i ostavio jedan veliki poro, i tako je dobio vise dobrih stvari od jednom.
Ovo je samo jedan od onih primjera koji nam potvrdjuju savršenost šerijata i njegovu potpunost.
U Islam nije dozvoljeno silom ugoniti ljude, ali onaj ko prihvati ovu vjeru, samim tim kao i za svaku drugu stvar dobija neka prava kao neke obaveze.
Kada je ovaj prihvatio Islam i kada se opio prvi put, bio je doveden kod ovog vladara koji mu je rekao: Kazna po šerijatu za onoga ko se opije alkoholom jeste bičevanje, a za onoga ko napusti ovu vjeru kazna je odsijecanje glave pa ti izaberi sta vise voliš, i normalno da je ovaj prihvatio najbolje rješenje, ostao je u Islamu i ostavio jedan veliki poro, i tako je dobio vise dobrih stvari od jednom.
Ovo je samo jedan od onih primjera koji nam potvrdjuju savršenost šerijata i njegovu potpunost.
U Islam nije dozvoljeno silom ugoniti ljude, ali onaj ko prihvati ovu vjeru, samim tim kao i za svaku drugu stvar dobija neka prava kao neke obaveze.
- Saian
Gurabaa wrote:Kada je jedan Islamski vladar ponudio jednom nevjerniku da prihvati Islam, ovaj je rekao da on puno voli alkohol i ga se ne moze otarasit, na sto mu je vladar rekao, samo ti prihvati Islam nije u tome problem.Kada je ovaj prihvatio Islam i kada se opio prvi put, bio je doveden kod ovog vladara koji mu je rekao: Kazna po šerijatu za onoga ko se opije alkoholom jeste bičevanje, a za onoga ko napusti ovu vjeru kazna je odsijecanje glave pa ti izaberi sta vise voliš, i normalno da je ovaj prihvatio najbolje rješenje, ostao je u Islamu i ostavio jedan veliki poro, i tako je dobio vise dobrih stvari od jednom.
a sto vladar slaga
- danas
mislim da je sve u najboljem redu -- nema prisile, a "zajeb" ako se i omakne, boze moj...Saian wrote: a sto vladar slaga![]()
![]()
(neko profanijeg rijechnika bi reko da ga je zajeb'o, sreca pa takvih ovdje nema)
- Zox
Vladar legendaaa!!!Gurabaa wrote:Kada je jedan Islamski vladar ponudio jednom nevjerniku da prihvati Islam, ovaj je rekao da on puno voli alkohol i ga se ne moze otarasit, na sto mu je vladar rekao, samo ti prihvati Islam nije u tome problem.
Haj obaveze kontam, ali ta prava... zar ne bi trebala biti ista za sve, nevezano ko je sta primio?
-
lahor
Ocito je da ih je Rahmo sve skupa dobro naguzio.Boli njega briga za vjerom ,a sudeci po svemu on nije nikad ni bio vjernik.Zapadnjaci se utrkivaju ko da mu ponudi bolje i vise samo zbog toga sto prelazi na krscanstvo....Bas su glupi....Mozda bi bilo pametnije da se pozabave sa svojim vjernicima koji u mnogo vecem broju prelaze na islam.Saian wrote:Evo chitam Reuters prenosi, Rahmi ponudili stan u centru Rima, piazza di San Pietro bb sweeeeeeeeeeeeeet![]()
![]()
![]()