Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cico x

Post by cico x »

pentijum wrote:
Cvako wrote:Alipasino maajka!
:thumbup:
Al pashino rulez !!!! :-D
stari_sarajevski_gospodin

Post by stari_sarajevski_gospodin »

b-faza :D
Tesssa

Post by Tesssa »

mirz@ wrote:Marindvor, Gorica, Ciglane, Kosevsko brdo . . . Bolje ne moze.
Alipasino, Dobrinja, Vojnicko . . . ne dao Bog nikom.
Kakve crne Ciglane?
Grad ti ko fol blizu, a treba ti pjeske isto ko sa Grbavice do Centra.Asfalt na sve strane, nigdje drveta, manjak parkinga.
Zabrane za auta stalno krse, pa svake godine nesto popravljaju i buse.
Ako zivis na gornjim, ili srednjim Ciglanama, a nemas auta ne ginu ti stepenice, a lift 80 feninga.Poslije 23 i ne radi. Sici je isto tako tesko, pogotovo starijim osobama i kad poledi.
Ciglane su samo izvikane i nista vise.
RIZVA

Post by RIZVA »

nek prica ko sta hoce A.polje je exstra 8-)
mukki

Post by mukki »

daduli_sa wrote:Otoka zakletva!
potpisujem
Nele

Post by Nele »

hrasno -zakon
bug

Post by bug »

Alfons Kauders wrote::lol:

ma kakav orao, pticija gripa hara, nema kad dobiti astmu...

elem, ja sam iz haustorce iz ravnice, al' sam iz tuzle, sto je u ocima mnogih kvazi sarajlija puno gore od kovaca... :D
joj "izhaustorce" :D:D idi ba glodji gelendere :D:D ne bavi se vanjskom politikom :D:D

kovaci i alifakovac su dva idealna mjesta za zivot
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Najljepši dio grada je naselje Park koje stoji između Višnjika, Ciglana, Jezera i parka kod druge gimnazije, inače u narodu poznatije kao Koševo :D

E tu ja živim čitav život i to je najkulturnije sarajevsko naselje.

Dovoljno je reći da u mojoj zdradi od 15 spratova nema nijednog potpisa hemijskom a kamoli šta drugo, da sve sijalice u haustoru rade, obadva lifta, da nema nijednog razbijenog šaltera za svjetlo, itd, a ponavljam radi se o zgradi od 15 spratova.

Mislim da sam dovoljno rekao.

Image
stari_sarajevski_gospodin

Post by stari_sarajevski_gospodin »

DaysleepeR wrote:Najljepši dio grada je naselje Park koje stoji između Višnjika, Ciglana, Jezera i parka kod druge gimnazije, inače u narodu poznatije kao Koševo :D

E tu ja živim čitav život i to je najkulturnije sarajevsko naselje.

Dovoljno je reći da u mojoj zdradi od 15 spratova nema nijednog potpisa hemijskom a kamoli šta drugo, da sve sijalice u haustoru rade, obadva lifta, da nema nijednog razbijenog šaltera za svjetlo, itd, a ponavljam radi se o zgradi od 15 spratova.

Mislim da sam dovoljno rekao.

Image
Ja kako znam od birvaktile najkulturnije sarjevsko naselje je Hrasno. :-)
Babsy

Post by Babsy »

Najgori: potoci i sela.. svrakino, buljakov.. ne znam imal jos koji.. i naravno alipasino..

najbolji.. kovaci, visnjik, djidjikovac.
grbavica, malta i chwilla su probavljivi.
zena21

Post by zena21 »

najbolje kosevsko brdo, grbavica

najgore vogosca, dobrinja, buca potok...
Bumbar

Post by Bumbar »

zena21 wrote:najbolje kosevsko brdo, grbavica

milano

Post by milano »

zena21 wrote:najbolje kosevsko brdo, grbavica

fantom slobode

Post by fantom slobode »

Neki vec navedose, ali da ponovimo, takva je tema.
Znaci:Marindvor, Gorica,Kosevsko, Ciglane dio od Zetre do predsjednistva, Grbavica(popravlja se u zadnje vrijeme).
Strava i uzas, pravi geto Al Pasino sa ponekim izuzetcima, nadam se da ce se ti dijelovi nekako uspjeti odrzati.Tu je i Vogosca, naravno, Stup, i svi potoci:)(Boljakov i Buca,Sokolje,Zabrdje i slicno.Mojmilo da ne zaboravimo, onaj dio u okolini Aneksa, pa ka Al Pasinu.
encian

Post by encian »

kako niko nije spomenuo bjelave?! najbolje definitivno :). u centru sam za 10 minuta laganog hoda, a nema buke. nema ni nekih nemira jer je uglavnom raja stara predratna. doseljeni papci (nije ih ni bilo mnogo) su uspjesno kultivisani. izvan smoga, ljeti uvijek hladnije nego u gradu, zimi toplije :-D odlicna veza sa gradom. ma savrsenstvo!
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

kosevo i grbavica su zakon.

ovo ostalo, ili je prebučno i s gužvom (parking i ostalo) ili je žešći geto

mahale ne ubrajam u kvart :D o tome može posebna tema
cico x

Post by cico x »

e jeste navalili na alipasino,vecina vas i ne zna razlikovati sta je alipasino,a sta mojmilo,vojnicko,nedzarici,a palamudite ovdje!
alipasino ima dovoljnoi i zelene povrsine,i parkinga(sto nije slucaj po ovim "lijepim" naseljima),sportske objekte,zimi se djeca imaju gdje sankati,biciklo,skate,role....tu su sada moderne sportske dvorane,trzni centri....
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

encian wrote:kako niko nije spomenuo bjelave?! najbolje definitivno :). u centru sam za 10 minuta laganog hoda, a nema buke. nema ni nekih nemira jer je uglavnom raja stara predratna. doseljeni papci (nije ih ni bilo mnogo) su uspjesno kultivisani. izvan smoga, ljeti uvijek hladnije nego u gradu, zimi toplije :-D odlicna veza sa gradom. ma savrsenstvo!

Po ovome ispade nemire prave oni koji nisu iz Sarajeva, a oni koji su se doselili od nekud su etiketirano papci i naravno prave nemire.... tuga tuga :( e sad koliko papanluka ima u ovome tvom razmisljanju :? :? :?

Bjelave su pune klosara i bagre koju i licno poznajem, cakija gore sjeva cesto, kao sto ti rece raja stara predratna, puno klosara kojima je jedini uspjeh sto su RAJA stara predratna a vecih papaka tesko je naci.... Bjelave imaju lijep polozaj cist zrak sve je blizu ali nocu je vrlo vrlo opasno...
latinalover

Post by latinalover »

G.O.D. wrote:cijeli grad je truba....nemamo mi "elitnog" naselja ba niti cemo ga imati...
zalosno,ali istinito....Sarajevo je na zalost jedno veeeeeliko selo,u stvari selendra :roll: :sad:
BTW rodjen sam u ovom gradu....
da,da.dosta ljudi sa brda sisslo u grad i jos uvijek silazi...pa sta mozes ocekivati od toga?

to je tuzno pravo...u satrajevu svega pa i ponegdje neki sarajlija....

ne znam ima li 20% prijeratnih rodjenih sarajlija....

meni je vise muka od seljacina koje dolaze ovdje i kvare sliku o grau u ocima stranaca....

ne mislim na kulturnu raju iz ostalih gradova!
milano

Post by milano »

latinalover wrote:
G.O.D. wrote:cijeli grad je truba....nemamo mi "elitnog" naselja ba niti cemo ga imati...
zalosno,ali istinito....Sarajevo je na zalost jedno veeeeeliko selo,u stvari selendra :roll: :sad:
BTW rodjen sam u ovom gradu....
da,da.dosta ljudi sa brda sisslo u grad i jos uvijek silazi...pa sta mozes ocekivati od toga?

to je tuzno pravo...u satrajevu svega pa i ponegdje neki sarajlija....

ne znam ima li 20% prijeratnih rodjenih sarajlija....

meni je vise muka od seljacina koje dolaze ovdje i kvare sliku o grau u ocima stranaca....

ne mislim na kulturnu raju iz ostalih gradova!
ljetos sam dolazio i vidio Rajlovac. Ljudi moji sta je ono? Kinezi, Srbijanci,... Isto Sabac ili Nis. Sarajevo nije grad vec varos- ni grad ni selo. FUUUUJ
latinalover

Post by latinalover »

vidim niko Logavinu ne spomenu.

malo izolovano,mirno, ali 5 minuta pjeske do katedrale ...

nema junkies, nema problema....ma ne bih odavde nema te love...
a i govore mi da je ovdje na logavinoj kvadrat dosta skup...

prije dvije godine kvadrat placen 1560KM ..a zgrada 64-te sagradjena...

mozes mislit sad kad se spoje svi faktor..

meni je i marindvor prelijepo naselje...jednostavno kad prodjem pored onog drveca u kranjcevicevoj poslije one skole a prije zgrade gdje se viza snimala...ma i to je super...a ciglane su predobre...ona zgradice..i tu vlada neki fini osjecaj....bas mi se ona gradnja svidja nesto...svaka cast onome ko sagradi onako slatke zgradice....
polara

Post by polara »

Alipasino obozavam,a onda sve ostalo. :)
fantom slobode

Post by fantom slobode »

latinalover wrote:vidim niko Logavinu ne spomenu.

meni je i marindvor prelijepo naselje...jednostavno kad prodjem pored onog drveca u kranjcevicevoj poslije one skole a prije zgrade gdje se viza snimala...ma i to je super...a ciglane su predobre...ona zgradice..i tu vlada neki fini osjecaj....bas mi se ona gradnja svidja nesto...svaka cast onome ko sagradi onako slatke zgradice....
Ocigledno ne zivis sada u Sarajevu.A kvadrat je davno na Logavinoj presao tu sumu od 1560KM.Cini mi se cak i duplo, a ako te interesuju podaci pogledaj na oglasima, koliko je sada tacno kvadrat tamo.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

rulja_20 wrote:Na jednoj zgradi u ulici "Semira Frašte" stoji grafit
HVALA TI BOŽE ŠTO SAM SA ALIPAŠINA... patetično ali istinito... :D
Jest vala,i ja kazem-Hvala ti Boze sto sam sa Alipasina! :-D
latinalover

Post by latinalover »

fantom slobode wrote:
latinalover wrote:vidim niko Logavinu ne spomenu.

Ocigledno ne zivis sada u Sarajevu.A kvadrat je davno na Logavinoj presao tu sumu od 1560KM.Cini mi se cak i duplo, a ako te interesuju podaci pogledaj na oglasima, koliko je sada tacno kvadrat tamo.

:lol: :lol: :lol:

mislio sam prije dvije godien m2 u tako staroj zgradi bio skup..a s obzirom na sve faktore...zamisli kakva je sad situacija...JELI TI JASNIJE?

ja bi prije rekao da ti ne zivis u Sarajevu, i da ti je oslabilo razumijevanje bosanskog jezika :lol:

p.s.

komentar tipkan sa kucnog kompa ,ulica LOGAVINA! 8-)
Post Reply