Al pashino rulez !!!!pentijum wrote:Cvako wrote:Alipasino maajka!
Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
- Tesssa
Kakve crne Ciglane?mirz@ wrote:Marindvor, Gorica, Ciglane, Kosevsko brdo . . . Bolje ne moze.
Alipasino, Dobrinja, Vojnicko . . . ne dao Bog nikom.
Grad ti ko fol blizu, a treba ti pjeske isto ko sa Grbavice do Centra.Asfalt na sve strane, nigdje drveta, manjak parkinga.
Zabrane za auta stalno krse, pa svake godine nesto popravljaju i buse.
Ako zivis na gornjim, ili srednjim Ciglanama, a nemas auta ne ginu ti stepenice, a lift 80 feninga.Poslije 23 i ne radi. Sici je isto tako tesko, pogotovo starijim osobama i kad poledi.
Ciglane su samo izvikane i nista vise.
- bug
joj "izhaustorce"Alfons Kauders wrote:![]()
ma kakav orao, pticija gripa hara, nema kad dobiti astmu...
elem, ja sam iz haustorce iz ravnice, al' sam iz tuzle, sto je u ocima mnogih kvazi sarajlija puno gore od kovaca...
kovaci i alifakovac su dva idealna mjesta za zivot
- DaysleepeR
Najljepši dio grada je naselje Park koje stoji između Višnjika, Ciglana, Jezera i parka kod druge gimnazije, inače u narodu poznatije kao Koševo 
E tu ja živim čitav život i to je najkulturnije sarajevsko naselje.
Dovoljno je reći da u mojoj zdradi od 15 spratova nema nijednog potpisa hemijskom a kamoli šta drugo, da sve sijalice u haustoru rade, obadva lifta, da nema nijednog razbijenog šaltera za svjetlo, itd, a ponavljam radi se o zgradi od 15 spratova.
Mislim da sam dovoljno rekao.

Dovoljno je reći da u mojoj zdradi od 15 spratova nema nijednog potpisa hemijskom a kamoli šta drugo, da sve sijalice u haustoru rade, obadva lifta, da nema nijednog razbijenog šaltera za svjetlo, itd, a ponavljam radi se o zgradi od 15 spratova.

-
stari_sarajevski_gospodin
Ja kako znam od birvaktile najkulturnije sarjevsko naselje je Hrasno.DaysleepeR wrote:Najljepši dio grada je naselje Park koje stoji između Višnjika, Ciglana, Jezera i parka kod druge gimnazije, inače u narodu poznatije kao Koševo
- fantom slobode
Neki vec navedose, ali da ponovimo, takva je tema.
Znaci:Marindvor, Gorica,Kosevsko, Ciglane dio od Zetre do predsjednistva, Grbavica(popravlja se u zadnje vrijeme).
Strava i uzas, pravi geto Al Pasino sa ponekim izuzetcima, nadam se da ce se ti dijelovi nekako uspjeti odrzati.Tu je i Vogosca, naravno, Stup, i svi potoci:)(Boljakov i Buca,Sokolje,Zabrdje i slicno.Mojmilo da ne zaboravimo, onaj dio u okolini Aneksa, pa ka Al Pasinu.
Znaci:Marindvor, Gorica,Kosevsko, Ciglane dio od Zetre do predsjednistva, Grbavica(popravlja se u zadnje vrijeme).
Strava i uzas, pravi geto Al Pasino sa ponekim izuzetcima, nadam se da ce se ti dijelovi nekako uspjeti odrzati.Tu je i Vogosca, naravno, Stup, i svi potoci:)(Boljakov i Buca,Sokolje,Zabrdje i slicno.Mojmilo da ne zaboravimo, onaj dio u okolini Aneksa, pa ka Al Pasinu.
-
encian
kako niko nije spomenuo bjelave?! najbolje definitivno
. u centru sam za 10 minuta laganog hoda, a nema buke. nema ni nekih nemira jer je uglavnom raja stara predratna. doseljeni papci (nije ih ni bilo mnogo) su uspjesno kultivisani. izvan smoga, ljeti uvijek hladnije nego u gradu, zimi toplije
odlicna veza sa gradom. ma savrsenstvo!
- pun_mjesec
kosevo i grbavica su zakon.
ovo ostalo, ili je prebučno i s gužvom (parking i ostalo) ili je žešći geto
mahale ne ubrajam u kvart
o tome može posebna tema
ovo ostalo, ili je prebučno i s gužvom (parking i ostalo) ili je žešći geto
mahale ne ubrajam u kvart
- cico x
e jeste navalili na alipasino,vecina vas i ne zna razlikovati sta je alipasino,a sta mojmilo,vojnicko,nedzarici,a palamudite ovdje!
alipasino ima dovoljnoi i zelene povrsine,i parkinga(sto nije slucaj po ovim "lijepim" naseljima),sportske objekte,zimi se djeca imaju gdje sankati,biciklo,skate,role....tu su sada moderne sportske dvorane,trzni centri....
alipasino ima dovoljnoi i zelene povrsine,i parkinga(sto nije slucaj po ovim "lijepim" naseljima),sportske objekte,zimi se djeca imaju gdje sankati,biciklo,skate,role....tu su sada moderne sportske dvorane,trzni centri....
-
MUNAFIK
encian wrote:kako niko nije spomenuo bjelave?! najbolje definitivno. u centru sam za 10 minuta laganog hoda, a nema buke. nema ni nekih nemira jer je uglavnom raja stara predratna. doseljeni papci (nije ih ni bilo mnogo) su uspjesno kultivisani. izvan smoga, ljeti uvijek hladnije nego u gradu, zimi toplije
odlicna veza sa gradom. ma savrsenstvo!
Po ovome ispade nemire prave oni koji nisu iz Sarajeva, a oni koji su se doselili od nekud su etiketirano papci i naravno prave nemire.... tuga tuga
Bjelave su pune klosara i bagre koju i licno poznajem, cakija gore sjeva cesto, kao sto ti rece raja stara predratna, puno klosara kojima je jedini uspjeh sto su RAJA stara predratna a vecih papaka tesko je naci.... Bjelave imaju lijep polozaj cist zrak sve je blizu ali nocu je vrlo vrlo opasno...
-
latinalover
da,da.dosta ljudi sa brda sisslo u grad i jos uvijek silazi...pa sta mozes ocekivati od toga?G.O.D. wrote:cijeli grad je truba....nemamo mi "elitnog" naselja ba niti cemo ga imati...
zalosno,ali istinito....Sarajevo je na zalost jedno veeeeeliko selo,u stvari selendra![]()
![]()
BTW rodjen sam u ovom gradu....
to je tuzno pravo...u satrajevu svega pa i ponegdje neki sarajlija....
ne znam ima li 20% prijeratnih rodjenih sarajlija....
meni je vise muka od seljacina koje dolaze ovdje i kvare sliku o grau u ocima stranaca....
ne mislim na kulturnu raju iz ostalih gradova!
-
milano
ljetos sam dolazio i vidio Rajlovac. Ljudi moji sta je ono? Kinezi, Srbijanci,... Isto Sabac ili Nis. Sarajevo nije grad vec varos- ni grad ni selo. FUUUUJlatinalover wrote:da,da.dosta ljudi sa brda sisslo u grad i jos uvijek silazi...pa sta mozes ocekivati od toga?G.O.D. wrote:cijeli grad je truba....nemamo mi "elitnog" naselja ba niti cemo ga imati...
zalosno,ali istinito....Sarajevo je na zalost jedno veeeeeliko selo,u stvari selendra![]()
![]()
BTW rodjen sam u ovom gradu....
to je tuzno pravo...u satrajevu svega pa i ponegdje neki sarajlija....
ne znam ima li 20% prijeratnih rodjenih sarajlija....
meni je vise muka od seljacina koje dolaze ovdje i kvare sliku o grau u ocima stranaca....
ne mislim na kulturnu raju iz ostalih gradova!
-
latinalover
vidim niko Logavinu ne spomenu.
malo izolovano,mirno, ali 5 minuta pjeske do katedrale ...
nema junkies, nema problema....ma ne bih odavde nema te love...
a i govore mi da je ovdje na logavinoj kvadrat dosta skup...
prije dvije godine kvadrat placen 1560KM ..a zgrada 64-te sagradjena...
mozes mislit sad kad se spoje svi faktor..
meni je i marindvor prelijepo naselje...jednostavno kad prodjem pored onog drveca u kranjcevicevoj poslije one skole a prije zgrade gdje se viza snimala...ma i to je super...a ciglane su predobre...ona zgradice..i tu vlada neki fini osjecaj....bas mi se ona gradnja svidja nesto...svaka cast onome ko sagradi onako slatke zgradice....
meni je i marindvor prelijepo naselje...jednostavno kad prodjem pored onog drveca u kranjcevicevoj poslije one skole a prije zgrade gdje se viza snimala...ma i to je super...a ciglane su predobre...ona zgradice..i tu vlada neki fini osjecaj....bas mi se ona gradnja svidja nesto...svaka cast onome ko sagradi onako slatke zgradice....
- fantom slobode
Ocigledno ne zivis sada u Sarajevu.A kvadrat je davno na Logavinoj presao tu sumu od 1560KM.Cini mi se cak i duplo, a ako te interesuju podaci pogledaj na oglasima, koliko je sada tacno kvadrat tamo.latinalover wrote:vidim niko Logavinu ne spomenu.
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
Jest vala,i ja kazem-Hvala ti Boze sto sam sa Alipasina!rulja_20 wrote:Na jednoj zgradi u ulici "Semira Frašte" stoji grafit
HVALA TI BOŽE ŠTO SAM SA ALIPAŠINA... patetično ali istinito...
-
latinalover
fantom slobode wrote:Ocigledno ne zivis sada u Sarajevu.A kvadrat je davno na Logavinoj presao tu sumu od 1560KM.Cini mi se cak i duplo, a ako te interesuju podaci pogledaj na oglasima, koliko je sada tacno kvadrat tamo.latinalover wrote:vidim niko Logavinu ne spomenu.
mislio sam prije dvije godien m2 u tako staroj zgradi bio skup..a s obzirom na sve faktore...zamisli kakva je sad situacija...JELI TI JASNIJE?
ja bi prije rekao da ti ne zivis u Sarajevu, i da ti je oslabilo razumijevanje bosanskog jezika
p.s.
komentar tipkan sa kucnog kompa ,ulica LOGAVINA!