Protesti u Danskoj
-
Edna21
To nisam ni pokusavala ali svaki narod na ovom svijetu ima svoju "tradicionalno" religiju(ili vise).Npr Njemci imaju dvije tradicionalno njihove religije..japanci isto tako...Bosnjaci imaju jednu,Hrvati isto tako...a drugo je sad ako oni predju na drugu ili mozda postanu ateisti
- manijak1
manijak1 wrote:edited by Moderator (ne zacatavaj!!)
ja sam je lijepo i korektno pitao otkud njoj briga za takve događaje a vi gospodopogledajte onda sve ostale postove i uvidjećete da je jako mali broj vezanih za ovaj napad ............pretvorilo se u uvrede bogumila zatucanih ............i ostalih sranja koje redovito na pakleno jednostavan i ruralan način iznosi Edna 21
![]()
no međutim ona je vrlo dobro svjesna .............šta se odmah zapali.
-
rei
manijak1 wrote:manijak1 wrote:edited by Moderator (ne zacatavaj!!)
ja sam je lijepo i korektno pitao otkud njoj briga za takve događaje a vi gospodopogledajte onda sve ostale postove i uvidjećete da je jako mali broj vezanih za ovaj napad ............pretvorilo se u uvrede bogumila zatucanih ............i ostalih sranja koje redovito na pakleno jednostavan i ruralan način iznosi Edna 21
![]()
no međutim ona je vrlo dobro svjesna .............šta se odmah zapali.
hmm je li to Edna provokatorcic
- sekiracija
Rei pa valjda znas da rupa nije rupa samo kad se zacepi 
- manijak1
Mislim ako neko zna šta je začatavnje onda bi trebao znati i raščlaniti dobronamjerno od zlonamjernog a sve u cilju konstruktivnosti teme
mogla je nabaciti i preveden izvještaj švedskih medija ( ako ga ima ) o napadnutoj džamiji .
Mislim ...........da svi vrlo dobro znamo kako se Kraljevina Švedska odnosila i danas odnosi prema državi BiH ..........po njenom postu helem su Šveđani napali Muslimane ..........to je njoj kao najbitnije .......
tipična seljačka politika

Mislim ...........da svi vrlo dobro znamo kako se Kraljevina Švedska odnosila i danas odnosi prema državi BiH ..........po njenom postu helem su Šveđani napali Muslimane ..........to je njoj kao najbitnije .......
- manijak1
Onda potkrijepi ..........jer pretpostavka je da znaš švedski i bosanski i odvoji napadače od domicilnih Šveđana 
- Soul_Sista
..ih tebemanijak1 wrote:Onda potkrijepi ..........jer pretpostavka je da znaš švedski i bosanski i odvoji napadače od domicilnih Šveđana
- sekiracija
jes vala da si sta drugo zaiskoSoul_Sista wrote:..ih tebemanijak1 wrote:Onda potkrijepi ..........jer pretpostavka je da znaš švedski i bosanski i odvoji napadače od domicilnih Šveđanapuno zahtijevas od doticne
-
Edna21
Sta Svedska ima sa ovom temom? nisam je ni spomenulamanijak1 wrote:Onda potkrijepi ..........jer pretpostavka je da znaš švedski i bosanski i odvoji napadače od domicilnih Šveđana
A sto se tice napada na dzamiju u Malmeu, gdje i ja zivim pa poznajem dobro situaciju,mogu reci da je vecina Svedjana protiv ovih napada ali isto tako vecina je zato da se dzamije zabrane u Svedskoj(60% je ZA u jednoj anketi).No, mora se priznati da su inace veoma tolerantan narod ,za razliku od Danaca
- Soul_Sista
O kojoj se anketi radi? Imas li link, izvor ili nesto trece?Edna21 wrote:Sta Svedska ima sa ovom temom? nisam je ni spomenulamanijak1 wrote:Onda potkrijepi ..........jer pretpostavka je da znaš švedski i bosanski i odvoji napadače od domicilnih Šveđana
A sto se tice napada na dzamiju u Malmeu, gdje i ja zivim pa poznajem dobro situaciju,mogu reci da je vecina Svedjana protiv ovih napada ali isto tako vecina je zato da se dzamije zabrane u Svedskoj(60% je ZA u jednoj anketi).No, mora se priznati da su inace veoma tolerantan narod ,za razliku od Danaca
-
Edna21
To je malo starija anketa sa Aftonbladeta,neznam dali je mogu naci ali cu pokusati...inace ima puno clanaka o tim pa je lahko naci na google ako znas svedskiSoul_Sista wrote:O kojoj se anketi radi? Imas li link, izvor ili nesto trece?Edna21 wrote:Sta Svedska ima sa ovom temom? nisam je ni spomenulamanijak1 wrote:Onda potkrijepi ..........jer pretpostavka je da znaš švedski i bosanski i odvoji napadače od domicilnih Šveđana
Last edited by Edna21 on 23/10/2005 16:46, edited 1 time in total.
- manijak1
- Soul_Sista
..a oni su bas ovako vjerodostojna novina, ne znam sto si toliko palis na to sve...Edna21 wrote:To je malo starija naketa sa Aftonbladeta,neznam dali je mogu naci ali cu pokusati...inace ima puno clanaka o tim pa je lahko naci na google ako znas svedskiSoul_Sista wrote:O kojoj se anketi radi? Imas li link, izvor ili nesto trece?Edna21 wrote: Sta Svedska ima sa ovom temom? nisam je ni spomenula
- Soul_Sista
..tacno tako ih i ja dozivljavam.Shoshana wrote:Aftonbladet je vecernja novina tretirana kao "tracerski list" od strane svih obrazovanih svedjana
Njihove ankete su vise senzacije da vise prodaju nego neka ozbiljna istraga opceg misljenja o muslimanima ili Islamu.
...tako Edna relax
-
Edna21
60% je ZA da se dzamije zabrane u Svedskoj ostali protiv according to Aftonbladet anketMinnela wrote:Koji su za,koji protiv?? Nista ne kontam? Za sta je vecina?Edna21 wrote:Sta Svedska ima sa ovom temom? nisam je ni spomenulamanijak1 wrote:Onda potkrijepi ..........jer pretpostavka je da znaš švedski i bosanski i odvoji napadače od domicilnih Šveđana
A sto se tice napada na dzamiju u Malmeu, gdje i ja zivim pa poznajem dobro situaciju,mogu reci da je vecina Svedjana protiv ovih napada ali isto tako vecina je zato da se dzamije zabrane u Svedskoj(60% je ZA u jednoj anketi).No, mora se priznati da su inace veoma tolerantan narod ,za razliku od Danaca![]()
Ili imaju dvije vecine
-
Edna21
pa mozda je i to istina ali je ocigledno da su svedjani postali puno negativniji prema islamu nego prije...isto tako su postali vise konzervativniSoul_Sista wrote:..tacno tako ih i ja dozivljavam.Shoshana wrote:Aftonbladet je vecernja novina tretirana kao "tracerski list" od strane svih obrazovanih svedjana
Njihove ankete su vise senzacije da vise prodaju nego neka ozbiljna istraga opceg misljenja o muslimanima ili Islamu.
...tako Edna relax..postoji ljudi koji se bave ovim stvarima
- Soul_Sista
...ovo za negativu prema islamu ja mislim da ima veze sa "globalnim terorizmom" koji se povezuje sa islamom, zbog par hajvana koji se dizu u zrak u ime svih muslimana onda nije ni cudo sto hoda negativan trend prema istoj vjeri, iako su se mnogi muslimani ogradili od toga...isto tako nemoj da generalizujes jer licno poznajem mnogo ljudi koji ne razmisljaju tako. Hocu da kazem da zavisi sve od toga sa kim se druzis i u kakve krugove ulazis, valja se osloboditi predrasuda.Edna21 wrote:pa mozda je i to istina ali je ocigledno da su svedjani postali puno negativniji prema islamu nego prije...isto tako su postali vise konzervativniSoul_Sista wrote:..tacno tako ih i ja dozivljavam.Shoshana wrote:Aftonbladet je vecernja novina tretirana kao "tracerski list" od strane svih obrazovanih svedjana
..ne skontah ipak ovo o "vise konzervantini"...
-
Edna21
Mislim na to sto nacionalisticke stranke jacaju, kako ja vidimSoul_Sista wrote:...ovo za negativu prema islamu ja mislim da ima veze sa "globalnim terorizmom" koji se povezuje sa islamom, zbog par hajvana koji se dizu u zrak u ime svih muslimana onda nije ni cudo sto hoda negativan trend prema istoj vjeri, iako su se mnogi muslimani ogradili od toga...isto tako nemoj da generalizujes jer licno poznajem mnogo ljudi koji ne razmisljaju tako. Hocu da kazem da zavisi sve od toga sa kim se druzis i u kakve krugove ulazis, valja se osloboditi predrasuda.Edna21 wrote:pa mozda je i to istina ali je ocigledno da su svedjani postali puno negativniji prema islamu nego prije...isto tako su postali vise konzervativniSoul_Sista wrote: ..tacno tako ih i ja dozivljavam.
![]()
- Soul_Sista
...a koja je to od njih usla u parlament?Edna21 wrote:Mislim na to sto nacionalisticke stranke jacaju, kako ja vidimSoul_Sista wrote:...ovo za negativu prema islamu ja mislim da ima veze sa "globalnim terorizmom" koji se povezuje sa islamom, zbog par hajvana koji se dizu u zrak u ime svih muslimana onda nije ni cudo sto hoda negativan trend prema istoj vjeri, iako su se mnogi muslimani ogradili od toga...isto tako nemoj da generalizujes jer licno poznajem mnogo ljudi koji ne razmisljaju tako. Hocu da kazem da zavisi sve od toga sa kim se druzis i u kakve krugove ulazis, valja se osloboditi predrasuda.Edna21 wrote: pa mozda je i to istina ali je ocigledno da su svedjani postali puno negativniji prema islamu nego prije...isto tako su postali vise konzervativni![]()
...za sad ni jedna jer nisu presli kvotu od 4% a sumanjam da ce se ostvariti jer je ovde ljevica ipak malo jaca...
...evo ja da sam ti, onako zabrinuta
.
-
Edna21
Ne ne,ja ne pripadam ni jednoj stranci na taj nacin ali ipak podrzavam Socialdemokraten..ali izgleda da ce izgubiti sljedeci izbor a Moderater pobjediti 
Ni jedna nije usla u parlament,u pravu si ali rastu(i ako taj njihov rast nije znacajan ipak je negativan)
Ni jedna nije usla u parlament,u pravu si ali rastu(i ako taj njihov rast nije znacajan ipak je negativan)
- sekiracija
Cudi me vas politicki NE ukus kao da tamo nema Krscanske strankeEdna21 wrote:Ne ne,ja ne pripadam ni jednoj stranci na taj nacin ali ipak podrzavam Socialdemokraten..ali izgleda da ce izgubiti sljedeci izbor a Moderater pobjediti
Last edited by sekiracija on 23/10/2005 17:44, edited 1 time in total.