Ono, sa radne akcije na koju su nas "pendrecima tjerali"...?Fair Life wrote:A tek da je Ohrid spomenuo...gavrilo wrote:zavidim ti... majke mi zavidim ti
Fale li vam vremena...
-
krkan
citat:
ps- ja sam '71....
Toozla generacio i ti si kurate srece
kao i ja iz cizama ex-JNA u
ARMIJA-BIH patike
al eto imali smo opet srece da dozivimo exkurzije,crveni karanfil
pa ona sva vec nabrojana mjesta (da ne ponavljam)
nego meni je zadnje ljeto pred rat bilo posebno
posto se vec uveliko zakuhalo u hrvatskoj
vecina raje nije nigdje razgulila pa je grad bukvalno zivio
do ranih jutarnjih sati
ps- ja sam '71....
Toozla generacio i ti si kurate srece
ARMIJA-BIH patike
al eto imali smo opet srece da dozivimo exkurzije,crveni karanfil
pa ona sva vec nabrojana mjesta (da ne ponavljam)
nego meni je zadnje ljeto pred rat bilo posebno
posto se vec uveliko zakuhalo u hrvatskoj
vecina raje nije nigdje razgulila pa je grad bukvalno zivio
do ranih jutarnjih sati
-
rajvosa
#156 Re: Fale li vam vremena...
Meni licno NEhananah wrote:...kada su se ljudi dijelili na raju i papke
p.s. ova tema je za malo starije forumashe, mislim po godinama hvala
Zasto?
Zato sto je raja pala na ispitu papanluka....kontas...Koja jebena raja kad smo se poklali ko ciganska pascad....
Jebi ga , zao mi je al sta se moze....................
-
hananah
Oki, evo vas citam uz kaficu i nesto kontam fakat bi mogli organizovati dernek za nostalgicare u septembru kad dodje Toozla, pa se pitam dolazi li jos neko u septembru da ukurdisemo (joj izraza
) taj dernetk, ja sam za, sa starom rajom i nostalgicarima, Praznini nije daleko da dodje do Sarajeva u septembru, a valjda ce se i Gavro nekako snaci da nam dodje iz Svice, njih dvojica su nam ipak kljucni - valja po pivo i cigare 
Eto, nostalgicari, sta mislite o mom prijedlogu, ja imam nesto od stare muzike, imam Valentino haha, a moglo bi se naci jos ponesto, a valjda imate i vi nesto
Pusit cemo obicnu Sarajevsku bijelu drinu a za pivo cemo skontati ako ima Niksicko dobro i jest a ako nema vazda ima nasih Sarajevskih klipaca
Eto, nostalgicari, sta mislite o mom prijedlogu, ja imam nesto od stare muzike, imam Valentino haha, a moglo bi se naci jos ponesto, a valjda imate i vi nesto
Pusit cemo obicnu Sarajevsku bijelu drinu a za pivo cemo skontati ako ima Niksicko dobro i jest a ako nema vazda ima nasih Sarajevskih klipaca
- Vodenjak
hananah wrote:Oki, evo vas citam uz kaficu i nesto kontam fakat bi mogli organizovati dernek za nostalgicare u septembru kad dodje Toozla, pa se pitam dolazi li jos neko u septembru da ukurdisemo (joj izraza) taj dernetk, ja sam za, sa starom rajom i nostalgicarima, Praznini nije daleko da dodje do Sarajeva u septembru, a valjda ce se i Gavro nekako snaci da nam dodje iz Svice, njih dvojica su nam ipak kljucni - valja po pivo i cigare
2300 kilometara daleko!
A u metrima i vise!
-
hananah
Ma moze i vino ima dobro vino Vranac, fakat fantazija, ma najlakse cemo mi za to, glavno da imamo koga u granap poslati a lako cemo mi spisak napraviti 
A Vodenjak, sta ti izvodis, pa tebe ba cekamo, evo spremna sam da se prilagodim prema tebi sto se tice datuma, a nadam se i ostali. Breka mi je negdje u komsiluku, za ostale ne znam ali lako cemo mi to, ma vidjet cemo veceras kad dodje nocna smjena
A Vodenjak, sta ti izvodis, pa tebe ba cekamo, evo spremna sam da se prilagodim prema tebi sto se tice datuma, a nadam se i ostali. Breka mi je negdje u komsiluku, za ostale ne znam ali lako cemo mi to, ma vidjet cemo veceras kad dodje nocna smjena
- Vodenjak
Hvala, ali sorry Hanni!hananah wrote:Ma moze i vino ima dobro vino Vranac, fakat fantazija, ma najlakse cemo mi za to, glavno da imamo koga u granap poslati a lako cemo mi spisak napraviti
Prije tri se sedmice vratih nakon sest provedenih dole!
Treba malo i sljakati sad!
Cistiti WC-e, je li...
-
digger
A dje su ti slike na temi oko odmora i uspomena? Izbjegavas kolektivnu odgovornost, jel'? Tako te Tito nije ucio.Vodenjak wrote:Hvala, ali sorry Hanni!![]()
Cistiti WC-e, je li...
- Vodenjak
Posramio si me, prEznam!digger wrote:A dje su ti slike na temi oko odmora i uspomena? Izbjegavas kolektivnu odgovornost, jel'? Tako te Tito nije ucio.Vodenjak wrote:Hvala, ali sorry Hanni!![]()
Cistiti WC-e, je li...
-
digger
Hananah, ako pravis dernek, ja sam u Sarajevu od 1 - 25 septembra. Posto ste vi mladi nerazboriti, ja bih vam valj'o kao stariji da pazi na moral i potrosnju alkohola. Ja jedino ne mogu da odolim travi (a bogami ni travarici), a inace cu biti suzdrzan i sjediti u cosku... pa koja mi pridje ("Otisla sam svojevoljno, sta se koga tice...")hananah wrote:Pa gdje ste drugovi nostalgicari
-
digger
Jasta, nostalgija je divna kada su uspomene divne. Kada smo nakon rata (onog svjetskog) isli svake nedjelje na Trebevic, sa sendvicima, i pili prvi planinski caj na Dobrim Vodama. Prve gumene tene Borova gdje si osjetio svaki kamicak na koji si stao. Prve "prave" lopte koja je zamjenila krpenjacu nakon cega je moja majka odahnula i ponovo prohodala u carapama. Mlijecni restorani sa bonovima, a kasnije Ekspres u Titovoj. Sledovanje za mjesec dana: 1 kg. secera, limenka mlijeka u prasku i jaja u prasku, kutija "cheddar" topljenog sira, 2 kg mesa (kostiju), kuponi za tekstil kada ga ima--a ko ce sasiti, to je tvoja briga. Zimska ishrana: kiseli kupus, krompir, uvele proslogodisnje jabuke, i suvi orasi. Pa jedi koliko hoces.
Kasnije, gotovina za "weekend" sviranja u Slozi ("Drugarice biraju!") kojom sam mogao da pocastim drustvo od 10-15 karaktera za cijelu noc, svake nedjelje. Da ljetujem najprije kao i ostali u ferijalama, a kasnije svirajuci po hotelima 2-3 mjeseca i ganjajuci strankinje. Da imam jednog od rijetkih skutera u gradu koji me je provezao po cijeloj jugi i po Evropi. Zimi "tezga": napraviti djeciji "Novogodisnji grad snova" za koje sam vozom dovlacio kutije "bombica" iz Hrvatske--ne sjecam se vise ni odakle--koje su mogle da dignu vagon u zrak. Sloga, nekada Fis, Evropa, Central, Dom Milicije, kod Hadzibajre na rucak. Ciganska muzika. Kafana Park koju smo "odrzali" kao instituciju prve zime kada je grijanje bilo uzasno. (Tu sam nekada nakratko sjedio i sa ... hmm....hmmm... Rashom, a sa Momcilom sam se na ulici znao pitati za zdravlje. Nismo pricali o politici, majke mi.). Sjecam se raje koje pola nisam znao po imenu nego po nadimku. Prvog Fice 750 i glupotarija na cesti za more. Lijepih zenskih koje su ponekada dale. Krijumcarenja "suskavaca" i "kaubojki" iz Trsta. Prvog redovnog posla u Vase Miskina ulici gdje bih dolazio autom iz Skerliceve (danas J. Vrancasa) pa je duze trajalo trazenje parkinga nego voznja. Posudjivanja love od drugih i drugima, pa ako ne vrate, halali.
Posto za bolje nisam znao, hvala ti druze Tito.
Kasnije, gotovina za "weekend" sviranja u Slozi ("Drugarice biraju!") kojom sam mogao da pocastim drustvo od 10-15 karaktera za cijelu noc, svake nedjelje. Da ljetujem najprije kao i ostali u ferijalama, a kasnije svirajuci po hotelima 2-3 mjeseca i ganjajuci strankinje. Da imam jednog od rijetkih skutera u gradu koji me je provezao po cijeloj jugi i po Evropi. Zimi "tezga": napraviti djeciji "Novogodisnji grad snova" za koje sam vozom dovlacio kutije "bombica" iz Hrvatske--ne sjecam se vise ni odakle--koje su mogle da dignu vagon u zrak. Sloga, nekada Fis, Evropa, Central, Dom Milicije, kod Hadzibajre na rucak. Ciganska muzika. Kafana Park koju smo "odrzali" kao instituciju prve zime kada je grijanje bilo uzasno. (Tu sam nekada nakratko sjedio i sa ... hmm....hmmm... Rashom, a sa Momcilom sam se na ulici znao pitati za zdravlje. Nismo pricali o politici, majke mi.). Sjecam se raje koje pola nisam znao po imenu nego po nadimku. Prvog Fice 750 i glupotarija na cesti za more. Lijepih zenskih koje su ponekada dale. Krijumcarenja "suskavaca" i "kaubojki" iz Trsta. Prvog redovnog posla u Vase Miskina ulici gdje bih dolazio autom iz Skerliceve (danas J. Vrancasa) pa je duze trajalo trazenje parkinga nego voznja. Posudjivanja love od drugih i drugima, pa ako ne vrate, halali.
Posto za bolje nisam znao, hvala ti druze Tito.
Last edited by digger on 21/08/2005 03:42, edited 1 time in total.
-
digger
A ti si mozda ljubomoran sto ce me zemske pozvati na "party."Fair Life wrote:Oooooooo, vidi, vidi... nadlezan za MPV.
- Fair Life
Ma da te zakitim... pa da budes kao Crnogorac na vojvodjanskoj svadbi.digger wrote:A ti si mozda ljubomoran sto ce me zemske pozvati na "party."Fair Life wrote:Oooooooo, vidi, vidi... nadlezan za MPV.

- danas
Fair Life wrote:Ma da te zakitim... pa da budes kao Crnogorac na vojvodjanskoj svadbi.digger wrote:A ti si mozda ljubomoran sto ce me zemske pozvati na "party."Fair Life wrote:Oooooooo, vidi, vidi... nadlezan za MPV.
jooooojjjj!!!!
pa kako cu ovo da propustim!