Fale li vam vremena...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Fale li vam stara dobra vremena

da
25
60%
ne
9
21%
mlad/a sam, zaista se ne sjecam tih vremena
8
19%

Total votes: 42

Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
gavrilo wrote:zavidim ti... majke mi zavidim ti :(
A tek da je Ohrid spomenuo...
Ono, sa radne akcije na koju su nas "pendrecima tjerali"...? :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Dobri stari...

Image
Zadig

Post by Zadig »

eh ja sam imao tosca 10 ili tako nesto.
rodjak slao orignial igle iz njemacke....
:D

ako ploca preskace, samo stavis kutiju sibice na iglu i ona pici (ali se prije osteti)

ah....
flora.sa

Post by flora.sa »

fali, kako ne fali, da sa ostalim djevojčicama igram gume, i preskačem štrik u školi!!!! :D :D :D

a najviše mi nedostaje moj Pjesnik!!! :( :D :D :D
krkan

Post by krkan »

citat:

ps- ja sam '71....

Toozla generacio i ti si kurate srece :D kao i ja iz cizama ex-JNA u
ARMIJA-BIH patike

al eto imali smo opet srece da dozivimo exkurzije,crveni karanfil :-) :D
pa ona sva vec nabrojana mjesta (da ne ponavljam)

nego meni je zadnje ljeto pred rat bilo posebno
posto se vec uveliko zakuhalo u hrvatskoj
vecina raje nije nigdje razgulila pa je grad bukvalno zivio
do ranih jutarnjih sati
rajvosa

#156 Re: Fale li vam vremena...

Post by rajvosa »

hananah wrote:...kada su se ljudi dijelili na raju i papke :(

p.s. ova tema je za malo starije forumashe, mislim po godinama hvala :)
Meni licno NE
Zasto?
Zato sto je raja pala na ispitu papanluka....kontas...Koja jebena raja kad smo se poklali ko ciganska pascad....
Jebi ga , zao mi je al sta se moze....................
hananah

Post by hananah »

Oki, evo vas citam uz kaficu i nesto kontam fakat bi mogli organizovati dernek za nostalgicare u septembru kad dodje Toozla, pa se pitam dolazi li jos neko u septembru da ukurdisemo (joj izraza :D) taj dernetk, ja sam za, sa starom rajom i nostalgicarima, Praznini nije daleko da dodje do Sarajeva u septembru, a valjda ce se i Gavro nekako snaci da nam dodje iz Svice, njih dvojica su nam ipak kljucni - valja po pivo i cigare :)
Eto, nostalgicari, sta mislite o mom prijedlogu, ja imam nesto od stare muzike, imam Valentino haha, a moglo bi se naci jos ponesto, a valjda imate i vi nesto :)
Pusit cemo obicnu Sarajevsku bijelu drinu a za pivo cemo skontati ako ima Niksicko dobro i jest a ako nema vazda ima nasih Sarajevskih klipaca :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

hananah wrote:Oki, evo vas citam uz kaficu i nesto kontam fakat bi mogli organizovati dernek za nostalgicare u septembru kad dodje Toozla, pa se pitam dolazi li jos neko u septembru da ukurdisemo (joj izraza :D) taj dernetk, ja sam za, sa starom rajom i nostalgicarima, Praznini nije daleko da dodje do Sarajeva u septembru, a valjda ce se i Gavro nekako snaci da nam dodje iz Svice, njih dvojica su nam ipak kljucni - valja po pivo i cigare :)
Eto, nostalgicari, sta mislite o mom prijedlogu, ja imam nesto od stare muzike, imam Valentino haha, a moglo bi se naci jos ponesto, a valjda imate i vi nesto :)
Pusit cemo obicnu Sarajevsku bijelu drinu a za pivo cemo skontati ako ima Niksicko dobro i jest a ako nema vazda ima nasih Sarajevskih klipaca :)
:( :(

2300 kilometara daleko! :-)

A u metrima i vise! :)
hananah

Post by hananah »

Ma moze i vino ima dobro vino Vranac, fakat fantazija, ma najlakse cemo mi za to, glavno da imamo koga u granap poslati a lako cemo mi spisak napraviti :D
A Vodenjak, sta ti izvodis, pa tebe ba cekamo, evo spremna sam da se prilagodim prema tebi sto se tice datuma, a nadam se i ostali. Breka mi je negdje u komsiluku, za ostale ne znam ali lako cemo mi to, ma vidjet cemo veceras kad dodje nocna smjena :)
gavrilo

Post by gavrilo »

hananah wrote:glavno da imamo koga u granap poslati a lako cemo mi spisak napraviti :D
je l' ... :x
Vodenjak

Post by Vodenjak »

hananah wrote:Ma moze i vino ima dobro vino Vranac, fakat fantazija, ma najlakse cemo mi za to, glavno da imamo koga u granap poslati a lako cemo mi spisak napraviti :D
A Vodenjak, sta ti izvodis, pa tebe ba cekamo, evo spremna sam da se prilagodim prema tebi sto se tice datuma, a nadam se i ostali. Breka mi je negdje u komsiluku, za ostale ne znam ali lako cemo mi to, ma vidjet cemo veceras kad dodje nocna smjena :)
Hvala, ali sorry Hanni! :(
Prije tri se sedmice vratih nakon sest provedenih dole!
Treba malo i sljakati sad!

Cistiti WC-e, je li... :D
hananah

Post by hananah »

Pa gdje ste drugovi nostalgicari :(
bpsang

Post by bpsang »

hananah wrote:Pa gdje ste drugovi nostalgicari :(
a gdje ce biti taj dernek,na barama ili baricama :D

sjecate li se dancing 77
i kina Arena :)
hananah

Post by hananah »

Ma lako cemo za to gdje ce biti dernek, problem su derneklije :)
za dansing sam cula od neke raje ali nisam tamo isla :( a kina Arene se sjecam, cini mi se na Socijalnom :) ili grijesim :(
bpsang

Post by bpsang »

srusili su kino ARENU navece kino u SA
:(
digger

Post by digger »

pitt wrote:27 danas napunio........puppy za vecinu vas djuturuma :D:D:D
Ko ti je djuturum, balavce? :)
digger

Post by digger »

Vodenjak wrote:Hvala, ali sorry Hanni! :(

A dje su ti slike na temi oko odmora i uspomena? Izbjegavas kolektivnu odgovornost, jel'? Tako te Tito nije ucio. :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

digger wrote:
Vodenjak wrote:Hvala, ali sorry Hanni! :(

A dje su ti slike na temi oko odmora i uspomena? Izbjegavas kolektivnu odgovornost, jel'? Tako te Tito nije ucio. :D
Posramio si me, prEznam! :( :( :(

:D
digger

Post by digger »

hananah wrote:Pa gdje ste drugovi nostalgicari :(
Hananah, ako pravis dernek, ja sam u Sarajevu od 1 - 25 septembra. Posto ste vi mladi nerazboriti, ja bih vam valj'o kao stariji da pazi na moral i potrosnju alkohola. Ja jedino ne mogu da odolim travi (a bogami ni travarici), a inace cu biti suzdrzan i sjediti u cosku... pa koja mi pridje ("Otisla sam svojevoljno, sta se koga tice...") :D
Fair Life

Post by Fair Life »

digger

Post by digger »

Jasta, nostalgija je divna kada su uspomene divne. Kada smo nakon rata (onog svjetskog) isli svake nedjelje na Trebevic, sa sendvicima, i pili prvi planinski caj na Dobrim Vodama. Prve gumene tene Borova gdje si osjetio svaki kamicak na koji si stao. Prve "prave" lopte koja je zamjenila krpenjacu nakon cega je moja majka odahnula i ponovo prohodala u carapama. Mlijecni restorani sa bonovima, a kasnije Ekspres u Titovoj. Sledovanje za mjesec dana: 1 kg. secera, limenka mlijeka u prasku i jaja u prasku, kutija "cheddar" topljenog sira, 2 kg mesa (kostiju), kuponi za tekstil kada ga ima--a ko ce sasiti, to je tvoja briga. Zimska ishrana: kiseli kupus, krompir, uvele proslogodisnje jabuke, i suvi orasi. Pa jedi koliko hoces.

Kasnije, gotovina za "weekend" sviranja u Slozi ("Drugarice biraju!") kojom sam mogao da pocastim drustvo od 10-15 karaktera za cijelu noc, svake nedjelje. Da ljetujem najprije kao i ostali u ferijalama, a kasnije svirajuci po hotelima 2-3 mjeseca i ganjajuci strankinje. Da imam jednog od rijetkih skutera u gradu koji me je provezao po cijeloj jugi i po Evropi. Zimi "tezga": napraviti djeciji "Novogodisnji grad snova" za koje sam vozom dovlacio kutije "bombica" iz Hrvatske--ne sjecam se vise ni odakle--koje su mogle da dignu vagon u zrak. Sloga, nekada Fis, Evropa, Central, Dom Milicije, kod Hadzibajre na rucak. Ciganska muzika. Kafana Park koju smo "odrzali" kao instituciju prve zime kada je grijanje bilo uzasno. (Tu sam nekada nakratko sjedio i sa ... hmm....hmmm... Rashom, a sa Momcilom sam se na ulici znao pitati za zdravlje. Nismo pricali o politici, majke mi.). Sjecam se raje koje pola nisam znao po imenu nego po nadimku. Prvog Fice 750 i glupotarija na cesti za more. Lijepih zenskih koje su ponekada dale. Krijumcarenja "suskavaca" i "kaubojki" iz Trsta. Prvog redovnog posla u Vase Miskina ulici gdje bih dolazio autom iz Skerliceve (danas J. Vrancasa) pa je duze trajalo trazenje parkinga nego voznja. Posudjivanja love od drugih i drugima, pa ako ne vrate, halali.

Posto za bolje nisam znao, hvala ti druze Tito.
Last edited by digger on 21/08/2005 03:42, edited 1 time in total.
digger

Post by digger »

A ti si mozda ljubomoran sto ce me zemske pozvati na "party." :)
Fair Life

Post by Fair Life »

digger wrote:
Ma da te zakitim... pa da budes kao Crnogorac na vojvodjanskoj svadbi.

Image
danas

Post by danas »

Fair Life wrote:
digger wrote:
Ma da te zakitim... pa da budes kao Crnogorac na vojvodjanskoj svadbi.

Image

jooooojjjj!!!!
pa kako cu ovo da propustim! :D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:jooooojjjj!!!!
pa kako cu ovo da propustim! :D :D :D
Lahko...
Post Reply