Najbolji kebab u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
last mohicans

#152 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by last mohicans »

Je li iko isao uvaj u Hotonju, donerring, gledam jedini pravo meso nudi na junećem.
ElRe

#153 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by ElRe »

last mohicans wrote: 13/02/2026 09:13 Je li iko isao uvaj u Hotonju, donerring, gledam jedini pravo meso nudi na junećem.
Odličan. Mislim da su Sirijci momci koji tu rade.
ljubijankic

#154 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by ljubijankic »

last mohicans wrote: 13/02/2026 09:13 Je li iko isao uvaj u Hotonju, donerring, gledam jedini pravo meso nudi na junećem.
Juneći doner 13,5KM :lol: :lol: :lol:
nivla

#155 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by nivla »

bio prije zatvaranja i donerring bio dobar
nedavno vidim ponovo otvoren i odem, malo je reci da je kako kvalitet tako i kolicina ozbiljno u problemu, a cijene visoke, nije to to
Scheduler

#156 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by Scheduler »

ElRe wrote: 13/02/2026 09:15
Odličan. Mislim da su Sirijci momci koji tu rade.
Iz Kaknja, natucaju arapski jer znaju neke sure :wink:
adnante

#157 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by adnante »

nivla wrote: 13/02/2026 09:46 bio prije zatvaranja i donerring bio dobar
nedavno vidim ponovo otvoren i odem, malo je reci da je kako kvalitet tako i kolicina ozbiljno u problemu, a cijene visoke, nije to to
Mjesec-dva prije zatvaranja su poceli da se kvare. Kolicina, kvalitet, zacini i sos su postajali sve gori, dok je usluga isla ka dole.

Selam alejk, a vrati mi XK manje jer dobro ne sracuna.
Scheduler wrote: 13/02/2026 14:34 Iz Kaknja, natucaju arapski jer znaju neke sure
Zasto pises ovakve gluposti? Licno sam bio kada pricaju na nekom njihovom jeziku, jer nas ne poznaju. Momci koji su domaci su sa njima pricali na njihovom jeziku.

Ovo za sure je pravo izrugivanje
BHF_Manijak

#158 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by BHF_Manijak »

Ma prije je bas Sirijac drzao, sad ko drzi ne znam.

I jeste odlican doner bio prije zatvaranja, stvarno dobro meso i defnitivno drugacije od ostalih (o tome smo vec pricali, da svi haman jedno te isto meso serviraju), jer je bas meso meso. Slican fazon imaju u onom Pesli restoranu izmedju Hrasnog i Aneksa.

Ali i takav Donerring nije sigurno vrijedan 13,5KM, to je bas pljacka.
statixx

#159 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by statixx »

Ma ako ima 150 gr mesa onda je ok, jbg i takvi burgeri su po 14 km. I na pizzi nema toliko sira pa ubise sa cijenama.
HelaS

#160 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by HelaS »

To meso, taj ražanj (doner kebab), gdje se proizvodi: U BiH negdje i ko radi, ili je uvoz iz Turske u smrznutom stanju?

https://hr.museumpass.istanbul/doner-kebab-guide/
epik

#161 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by epik »

Davno, prije nekih 28 godina sam radio doner od teleceg mesa i teleca maramica (loj)... svako jutro se pravilo frisko, par redova mesa, pa malo maramice... i na vrhu maramica da se topi...
Ateista

#162 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by Ateista »

W0rM wrote: 10/02/2026 08:38
breuer wrote: 03/02/2026 09:55 zašto je sa svih ovih listi isključen Kutro, meni je to najbolji doner u Sa, ali se plašim da možda griješim jer samo tu i jedem, pa slabo da poznajem druge iako sam probao pirpu i Žeks, pirpa mi je bezveze, Žeks durum mi je sasvim ok, ali i dalje mi je Kutro najbolji...
Ateista wrote: 04/02/2026 09:37 Jednom sam probao kod kurte i nikako mi nije sjeo.
Nazalost Kurto se pokvario. Jeo sam njegov doner redovno do pretprosle godine cini mi se, kad sam prvi put primjetio promjene. Hajd kontam mozda je do mene, mozda sam naletio na "losu turu", odem i prosle godine, tanko. Jako mi je zao, jer odgovorno tvrdim da boljeg i slasnijeg donera nije bilo na daleko, a probao sam i po Bosni i van Bosne te i dalje ne mogu da nadjem nista ni upola dobro.
Ja sam ga davno probao, ima mozda i 5-6 godina, nisam siguran. Jednom samo, nahvalila mi ga jedna kolegica kako je pravo dobar, i nije mi tad lego i nisam vise. Najvise mi je smetalo sto je u somumu, iako inace somune volim i ne mogu zamisliti rostilj bez njih, nekako mi nije isao uz doner. Samog mesa se ne sjecam, ali sve ukupno mi nije sjeo, i to je to. Mozda je jednostavno stvar ukusa.

Ne znam sta je sa ADK, zadnjih par puta kad sam prolazio nije radio, nadam se da nisu zatvorili.
Jedan od prvih, ako ne i prvi u Sarajevu, ali uvijek dobar, i pored papanske muzike i kafanskog ambijenta, volio sam pojesti tu doner, bas bi mi bilo zao ako su zatvorili.

Skoro sam hvalio Gric stop u SCC-u, ponovo uzeo kod njih onaj maksi i znatno drugaciji, manje mesa i neravnomjerno rasporedjeno, pogotovo cili neravnomjerno rasporedjen, tako da su mi neki zalogaji ispali bas preljuti. Meso jeste ukusno, ali velika razlika u odnosu na prosli put, nema nista gore nego kad neko nema standard i kad ne znas sta da ocekujes.
zigson

#163 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by zigson »

Ne znam koji me djavo navrati uzmem u zeksu kralja tomislava dva 'maxi' donera... ono je tragedija.. dodje jedno 7 grama mesa koje ne osjetis dok jedes uopste, osim nekih zacina koji skrivaju kvalitetu tog mesa.. Zena mi povratila, ja evo nekako se borim da ne povratim. U usta ih jebem gladna, zvacu im inspekciju od sutra imenom i prezimenom na svaku radnju.

Kakav su olos postali fuj. Nikad vise ni pogledati a kamoli krociti tu necu, ne znam ni koji me djavo navrati kad nisam ne pamtim.. haj reko slabo sta radi a i mozda su se popravili od zadnjeg puta.. al u k.... + nevezano za kosevo, ona narkomanija na drveniji sto radi i sto ne zna normalno progovoriti, samo sto ti ne bace kesu, doslo mi je svaki put da ih napusim kurcem ali osaburam.

Doner king na bistriku je izmislio doner za sve ove kvazi popularne radnje i po kolicini i po kvalitetu mesa i ostalih sadrzaja.
last mohicans

#164 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by last mohicans »

zigson wrote: 22/03/2026 22:07 Ne znam koji me djavo navrati uzmem u zeksu kralja tomislava dva 'maxi' donera... ono je tragedija.. dodje jedno 7 grama mesa koje ne osjetis dok jedes uopste, osim nekih zacina koji skrivaju kvalitetu tog mesa.. Zena mi povratila, ja evo nekako se borim da ne povratim. U usta ih jebem gladna, zvacu im inspekciju od sutra imenom i prezimenom na svaku radnju.

Kakav su olos postali fuj. Nikad vise ni pogledati a kamoli krociti tu necu, ne znam ni koji me djavo navrati kad nisam ne pamtim. + nevezano za kosevo, ona narkomanija na drveniji sto radi i sto ne zna normalno progovoriti, samo sto ti ne bace kesu, doslo mi je svaki put da ih napusim kurcem ali osaburam.

Doner king na bistriku je izmislio doner za sve ove kvazi popularne radnje i po kolicini i po kvalitetu mesa i ostalih sadrzaja.
Sto guras hrvatski lobi, nikad nije ni valjao, nego narod moze i govana, samo jel vidio red. Prepun začina i vegete, sosovi odron, meso, no comment. Nema donera bez Turčina, pa i Pakistanca.
SmokingMan

#165 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by SmokingMan »

Ljudi prodaju veganski doner, doslovno. :D
okanomalo

#166 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by okanomalo »

jednom sa kupila doner u zgradi kod palma slasticarne. tri dana mi je bila muka i nikad vise.
zigson

#167 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by zigson »

last mohicans wrote: 22/03/2026 22:13
zigson wrote: 22/03/2026 22:07 Ne znam koji me djavo navrati uzmem u zeksu kralja tomislava dva 'maxi' donera... ono je tragedija.. dodje jedno 7 grama mesa koje ne osjetis dok jedes uopste, osim nekih zacina koji skrivaju kvalitetu tog mesa.. Zena mi povratila, ja evo nekako se borim da ne povratim. U usta ih jebem gladna, zvacu im inspekciju od sutra imenom i prezimenom na svaku radnju.

Kakav su olos postali fuj. Nikad vise ni pogledati a kamoli krociti tu necu, ne znam ni koji me djavo navrati kad nisam ne pamtim. + nevezano za kosevo, ona narkomanija na drveniji sto radi i sto ne zna normalno progovoriti, samo sto ti ne bace kesu, doslo mi je svaki put da ih napusim kurcem ali osaburam.

Sto guras hrvatski lobi, nikad nije ni valjao, nego narod moze i govana, samo jel vidio red. Prepun začina i vegete, sosovi odron, meso, no comment. Nema donera bez Turčina, pa i Pakistanca.
Editovao sam komentar jer se sjetim da ima zenske populacije ovdje pa da ne budem vulgaran :D
Nisam ga nikad gotivio niti mi je bio wow, al eto s vremena na vrijeme se zajebem, mozda svakih 5-6 mjeseci, kontam bice bolje ovaj put.. katastrofa

A doner king na bistriku sam redovan i svaki put je odlican. I pileci i juneci i mix :D

nepass1

#168 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by nepass1 »

Kakav su olos postali fuj. Nikad vise ni pogledati a kamoli krociti tu necu, ne znam ni koji me djavo navrati kad nisam ne pamtim.. haj reko slabo sta radi a i mozda su se popravili od zadnjeg puta.. al u k.... + nevezano za kosevo, ona narkomanija na drveniji sto radi i sto ne zna normalno progovoriti, samo sto ti ne bace kesu, doslo mi je svaki put da ih napusim kurcem ali osaburam.

Zeks se bas pokvario, kad se tek otvorio zena mi radila preko puta njih, pa smo cesto kad krenemo kuci kupovali. Onda period nismo nikako. Prije pola godine narucim sa glovo. Zena nije vjerovala da je zeks :lol:
Doduse donijeli nam iz one radnje kod studentskog.
Bolji je onaj vimar u kucnoj varijanti, mada je i ono dno dna.

Od tad nigdje nisam doner pojeo,pomislim na doner nisam vise gladan
esso_sa

#169 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by esso_sa »

Zeks je u pocetku bi OK, ali stanje danas je odron odrona...

Preporuka za Doner King, na memli strani Principovog mosta (Latinska cuprija) , odmah na cosku parka :thumbup:
dr_Evil

#170 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by dr_Evil »

esso_sa wrote: 23/03/2026 09:01 Zeks je u pocetku bi OK, ali stanje danas je odron odrona...

Preporuka za Doner King, na memli strani Principovog mosta (Latinska cuprija) , odmah na cosku parka :thumbup:
Ja jos ne mogu sebi doci da bilo ko na dunjaluku jede Zeks kebab :D

Najgore mi pada kad vidim u Mostaru, gdje ljudi ipak znaju vlasnika, poredaju se ko sardine i cekaju svoj komad pascetine. Aferim :D
Vox_liberi

#171 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by Vox_liberi »

Otvara se La linea nova u aprilu na Mojmilu, na onom otoku kod crkve
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#172 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by sime_cipol »

Vox_liberi wrote: 23/03/2026 09:12 Otvara se La linea nova u aprilu na Mojmilu, na onom otoku kod crkve
Kazes kod okretaljke na Mojmilu, da te ceo grad razume :D
Vox_liberi

#173 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by Vox_liberi »

Šta ću ja sam došljo, ne znam lokalne nazive
tramvajtrojka

#174 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by tramvajtrojka »

pasha na Grbavici sta je ono pseca hrana je ukusnija od onoga :-)
Naslovnica

#175 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?

Post by Naslovnica »

sime_cipol wrote: 25/03/2026 21:13
Vox_liberi wrote: 23/03/2026 09:12 Otvara se La linea nova u aprilu na Mojmilu, na onom otoku kod crkve
Kazes kod okretaljke na Mojmilu, da te ceo grad razume :D
BTW, jel' iko ikada vidio kakav trolejbus da se ondje okreće, recently?
:lol:
Post Reply