Najbolji kebab u Sarajevu?
- muha_sa
-
Nisamsdaali
- muha_sa
#128 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Ja sam ljubitelj cevapa i mogo bi ih svaki dan jest bar dva puta dnevno
- Ateista
#129 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Pirpa mi nije nesto posebno, ali mi legne ko budali samar u toku skijanja jer je jedini donet na bjelasnici, odmah kod sestosjeda.
Mogu ga pojesti onako usput na skijama i nastaviti, da ne moram bespotrebno gubiti vrijeme.
Mogu ga pojesti onako usput na skijama i nastaviti, da ne moram bespotrebno gubiti vrijeme.
- SmokingMan
#130 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Ja što mi ga ti zabiberi, ali baš da steknem osjećaj odbojnosti da više ikada tamo kupim doner.
-
vanjki
- BHF_Manijak
#132 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
U Sarajevu doslovno nemas gdje donera pojest, a pun kurac nakvih Turaka se vrti...
Imam osjecaj da svi ovi sto imaju donere ustvari nabavljaju onaj doner od jednog pordavaca i svi isti vrte. Linea jedino sto se razlikuje, ovo ostalo sto sam probao od Zeksa, Sofre, ADK itd., svi mi isti okus imaju sto se mesa tice, jer ja uzimam od dodataka samo sos, tako da fakat samo meso osjetim.
Ne znam vala, meni taj Zeks nije nikad bio wow, ni kad je tek otvorio u Sarajevu. Meni vecina ovih donera sto sam probao isto narezak isprzen i svi lice naone zamrznute sto mozes u Bingu uzeti.
Imam osjecaj da svi ovi sto imaju donere ustvari nabavljaju onaj doner od jednog pordavaca i svi isti vrte. Linea jedino sto se razlikuje, ovo ostalo sto sam probao od Zeksa, Sofre, ADK itd., svi mi isti okus imaju sto se mesa tice, jer ja uzimam od dodataka samo sos, tako da fakat samo meso osjetim.
Ne znam vala, meni taj Zeks nije nikad bio wow, ni kad je tek otvorio u Sarajevu. Meni vecina ovih donera sto sam probao isto narezak isprzen i svi lice naone zamrznute sto mozes u Bingu uzeti.
- tramvajtrojka
#133 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
https://doner.ba/proizvodi/BHF_Manijak wrote: ↑25/10/2024 07:53 U Sarajevu doslovno nemas gdje donera pojest, a pun kurac nakvih Turaka se vrti...
Ne znam vala, meni taj Zeks nije nikad bio wow, ni kad je tek otvorio u Sarajevu. Meni vecina ovih donera sto sam probao isto narezak isprzen i svi lice naone zamrznute sto mozes u Bingu uzeti.![]()
Svi nabavljaju od ovoga maxuz donera iz visokog, samo im se razlikuje udio mesa, i zato je svima okus slican jer ovaj koristi iste zacine i recepturu za sve, i niko npr. ne koristi ovaj berliner mix u svojim donerima sto prodaje nego drugu klasu il najjeftinije pilece opcije
-
caseytron
#134 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
tramvajtrojka wrote: ↑26/10/2024 01:06https://doner.ba/proizvodi/BHF_Manijak wrote: ↑25/10/2024 07:53 U Sarajevu doslovno nemas gdje donera pojest, a pun kurac nakvih Turaka se vrti...
Ne znam vala, meni taj Zeks nije nikad bio wow, ni kad je tek otvorio u Sarajevu. Meni vecina ovih donera sto sam probao isto narezak isprzen i svi lice naone zamrznute sto mozes u Bingu uzeti.![]()
Svi nabavljaju od ovoga maxuz donera iz visokog, samo im se razlikuje udio mesa, i zato je svima okus slican jer ovaj koristi iste zacine i recepturu za sve, i niko npr. ne koristi ovaj berliner mix u svojim donerima sto prodaje nego drugu klasu il najjeftinije pilece opcije
- Alfa159
#135 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
La linea, Trg Heroja.
No1
No1
- Qler
#136 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Digli nedavno cijenu na 10KM... vala previse. Lux nista losiji, a jeftiniji.
- nivla
#137 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
torpedo i sccu bio dobar, ne znam sad kakvi su otkad su na pofalicima
probao onaj sirijski u hotonju, nije kao ostali drugaciji zacini i cisto meso
ta la linea i lux su ok, ali ne vrijede tih para
zeks nidje veze, al eto ima ih najvise
maksuz doner sam kupovao zaledjen pa kuci grijao ok je s obzirom da se radi o mesnoj preradjevini
pirpa bio ok dok je bio 4-5km sad ne vrijedi one love
probao onaj sirijski u hotonju, nije kao ostali drugaciji zacini i cisto meso
ta la linea i lux su ok, ali ne vrijede tih para
zeks nidje veze, al eto ima ih najvise
maksuz doner sam kupovao zaledjen pa kuci grijao ok je s obzirom da se radi o mesnoj preradjevini
pirpa bio ok dok je bio 4-5km sad ne vrijedi one love
-
Naslovnica
#138 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Mi smo znali usput klepiti u City Doner-u u naselju Bulevar, neloš je bio, ali nisam odavno svraćao.
- xoklix
#139 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Dobar je u City Doneru, oni i Pirpa no. 1.
Btw. Pirpa pravi svoje donere od otkostenog pileceg karabatka, lično u poslovnici par puta vidjeh kako slažu meso na onaj hepek što ga okreće.
La Linea izvikana, pileći preslan, teleći/juneci dobar,ali nisam neki fan donera od crvenog mesa(premasno).
Naotvaralo i pozatvaralo se ovih donerija u zadnje vrijeme,a niko se nije sjetio napraviti berlinski doner, mix puretine i piletine. Ubjedljivo najbolje donere jeo u Berlinu.
Btw. Pirpa pravi svoje donere od otkostenog pileceg karabatka, lično u poslovnici par puta vidjeh kako slažu meso na onaj hepek što ga okreće.
La Linea izvikana, pileći preslan, teleći/juneci dobar,ali nisam neki fan donera od crvenog mesa(premasno).
Naotvaralo i pozatvaralo se ovih donerija u zadnje vrijeme,a niko se nije sjetio napraviti berlinski doner, mix puretine i piletine. Ubjedljivo najbolje donere jeo u Berlinu.
-
vozackii
#140 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
to bi bilo 15KM kod dobrog bosnje, jos bi 90% piletine i 10% puretine bilo da te zakine na dva mjestaxoklix wrote: ↑13/03/2025 13:32 Dobar je u City Doneru, oni i Pirpa no. 1.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- yamakashii
#142 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
To sto se kod nas prodaje pod 'doner' (zeks, pasa, doneri u SCC, itd) nije vidjelo pravog donera.. 60-70% soja, zitarice, razni aditivi, konzervansi, i sve to jos po 'paprenoj' cijeni...
[youtube]https://www.youtube.com/shorts/BIYYvrmkl0c[/youtube]
- yamakashii
#143 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
vozackii wrote: ↑13/03/2025 15:01to bi bilo 15KM kod dobrog bosnje, jos bi 90% piletine i 10% puretine bilo da te zakine na dva mjestaxoklix wrote: ↑13/03/2025 13:32 Dobar je u City Doneru, oni i Pirpa no. 1.
Naotvaralo i pozatvaralo se ovih donerija u zadnje vrijeme,a niko se nije sjetio napraviti berlinski doner, mix puretine i piletine. Ubjedljivo najbolje donere jeo u Berlinu.![]()
- dječak sa šibicama
#144 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Ko je ikad imao priliku pojesti pravi njemacki doner, zna da ovo sto se po Sarajevu prodaje nije doner.yamakashii wrote: ↑16/03/2025 13:58
To sto se kod nas prodaje pod 'doner' (zeks, pasa, doneri u SCC, itd) nije vidjelo pravog donera.. 60-70% soja, zitarice, razni aditivi, konzervansi, i sve to jos po 'paprenoj' cijeni...
[youtube]https://www.youtube.com/shorts/BIYYvrmkl0c[/youtube]
- black
#145 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
sinoc ga jeo i isto sam rekao, kod nas niti jedan nije ni blizu, ja nisam neki veliki poznavalac donera tako da ne znam dal' grijesim ili nedječak sa šibicama wrote: ↑16/03/2025 16:45
Ko je ikad imao priliku pojesti pravi njemacki doner, zna da ovo sto se po Sarajevu prodaje nije doner.
-
statixx
#146 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Probao sam na pet-sest mjesta, ali mi je najbolji u Kocki na carsiji.
Piletina ima neki zanimljiv zacin, a pored bijelog, imaju i sos od pasiranog paradajza.To u kombinaciji sa suhim cilijem i kupusom mi je vrh.
Piletina ima neki zanimljiv zacin, a pored bijelog, imaju i sos od pasiranog paradajza.To u kombinaciji sa suhim cilijem i kupusom mi je vrh.
-
breuer
#147 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
zašto je sa svih ovih listi isključen Kutro, meni je to najbolji doner u Sa, ali se plašim da možda griješim jer samo tu i jedem, pa slabo da poznajem druge iako sam probao pirpu i Žeks, pirpa mi je bezveze, Žeks durum mi je sasvim ok, ali i dalje mi je Kutro najbolji...
- Ateista
#148 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Jednom sam probao kod kurte i nikako mi nije sjeo.
Nekad davno sam probao onaj gric stop u scc-u i tad nisam bio odusevljen, juce probam opet onaj jumbo ili kako vec i bas sam se pozitivno iznenadio, meso jako ukusno i fino zacinjeno, a pri tome sasvim fina kolicina mesa za cijenu od 8,5KM.
Mnogi skuplji doneri imaju znatno manju kolicinu mesa.
Nekad davno sam probao onaj gric stop u scc-u i tad nisam bio odusevljen, juce probam opet onaj jumbo ili kako vec i bas sam se pozitivno iznenadio, meso jako ukusno i fino zacinjeno, a pri tome sasvim fina kolicina mesa za cijenu od 8,5KM.
Mnogi skuplji doneri imaju znatno manju kolicinu mesa.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#149 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
breuer wrote: ↑03/02/2026 09:55 zašto je sa svih ovih listi isključen Kutro, meni je to najbolji doner u Sa, ali se plašim da možda griješim jer samo tu i jedem, pa slabo da poznajem druge iako sam probao pirpu i Žeks, pirpa mi je bezveze, Žeks durum mi je sasvim ok, ali i dalje mi je Kutro najbolji...
Nazalost Kurto se pokvario. Jeo sam njegov doner redovno do pretprosle godine cini mi se, kad sam prvi put primjetio promjene. Hajd kontam mozda je do mene, mozda sam naletio na "losu turu", odem i prosle godine, tanko. Jako mi je zao, jer odgovorno tvrdim da boljeg i slasnijeg donera nije bilo na daleko, a probao sam i po Bosni i van Bosne te i dalje ne mogu da nadjem nista ni upola dobro.
-
caseytron
#150 Re: Najbolji kebab u Sarajevu?
Njegov doner pravi onaj covjek sto radi za rostiljem. Isti taj lik nedjeljom bude cesto na auto pijaci isti taj doner prodaje. Naravno jeftinijeW0rM wrote: ↑10/02/2026 08:38breuer wrote: ↑03/02/2026 09:55 zašto je sa svih ovih listi isključen Kutro, meni je to najbolji doner u Sa, ali se plašim da možda griješim jer samo tu i jedem, pa slabo da poznajem druge iako sam probao pirpu i Žeks, pirpa mi je bezveze, Žeks durum mi je sasvim ok, ali i dalje mi je Kutro najbolji...Nazalost Kurto se pokvario. Jeo sam njegov doner redovno do pretprosle godine cini mi se, kad sam prvi put primjetio promjene. Hajd kontam mozda je do mene, mozda sam naletio na "losu turu", odem i prosle godine, tanko. Jako mi je zao, jer odgovorno tvrdim da boljeg i slasnijeg donera nije bilo na daleko, a probao sam i po Bosni i van Bosne te i dalje ne mogu da nadjem nista ni upola dobro.