Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#151 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by japin_mutapi »

Taktika da nezadovoljno clanstvo i simpatizeri SDA glasaju za Hadzikadica a ne Becirovica.
Banksy

#152 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

Point. wrote: 26/05/2020 18:46
Banksy wrote: 26/05/2020 18:38
Point. wrote: 26/05/2020 18:18

Wow, i ti po ovome skontala da je SDA igrač? Ništa, sjedi kući pred monitorom i za svakog pronađi manu i etiketirati da je SDA igrač. Na takav način je najlakše opravdati sopstvenu ljenost.

Značajno je da imamo nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH koji je jedno respektabilno ime (Mirsad Hadžikadić,op.a.).
Edhem Bičakčić

Image
I šta sa ovim? Ovo aludira da je značajno da se u BiH pojavio nezavisni kandidat, ništa drugo.

Ovo aludira da je ovo tehnomenadžerska, biznis ekipa SDA, šatro urbana, gradski centar, pa malo udesno, bivši Ganić, bivši Bičakčić, stari lopovi i nove varalice, s apetitima elektroenergetike i sličnih poslova.

S rezultatom djelovanja:
Banksy wrote: 26/05/2020 17:25

DŽAFEROVIĆ ŠEFIK - SDA - 212.581

BEĆIROVIĆ DENIS - SDP - 194.688

HADŽIKADIĆ MIRSAD - 58.555

Image

Banksy

#153 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

high_volume wrote: 26/05/2020 11:35
Mislim da je Hadžikadić samo jedna naivna osoba,
Hadžikadić je entuzijast, možda iskren, ali naivan...

Za jednog naivca se dobro snašao.

Mirsad Hadžikadić

Predsjednik Sabora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Point.

#154 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

Banksy wrote: 26/05/2020 19:02
Point. wrote: 26/05/2020 18:46
Banksy wrote: 26/05/2020 18:38

I šta sa ovim? Ovo aludira da je značajno da se u BiH pojavio nezavisni kandidat, ništa drugo.

Ovo aludira da je ovo tehnomenadžerska, biznis ekipa SDA, šatro urbana, gradski centar, pa malo udesno, bivši Ganić, bivši Bičakčić, stari lopovi i nove varalice, s apetitima elektroenergetike i sličnih poslova.

S rezultatom djelovanja:
Banksy wrote: 26/05/2020 17:25

DŽAFEROVIĆ ŠEFIK - SDA - 212.581

BEĆIROVIĆ DENIS - SDP - 194.688

HADŽIKADIĆ MIRSAD - 58.555

Image

Gomila bedvezarija bez i jednog jedinog dokaza osim mahalske šuplje.
Point.

#155 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

Banksy wrote: 26/05/2020 19:14

Mirsad Hadžikadić

Strašan SDA igrač, možda i islamista čuči u njemu.

Sve vrijeme svog školovanja i rada u Americi bio sam posvećen svojoj domovini – Bosni i Hercegovini na način da sam postao uspješan čovjek u društvu velikih mogućnosti, ali i velike konkurencije i odgovornosti. Osnovao sam ili pomogao u osnivanju nekoliko organizacija sa bosanskim predznakom koje pomažu Bosni i Hercegovini, npr. Savjetodavno vijeće BiH u SAD i Bosanskohercegovačko-američku akademiju nauka i umjetnosti. Bio sam predsjednik Sabora Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi. Pomagao sam izbjeglice, studente i kolege iz Bosne i Hercegovine sve vrijeme. Moja veza sa domovinom nikada nije bila prekinuta u bilo kojem smislu. Uvijek sam s ponosom isticao svoje bosansko porijeklo i identitet. Bio sam svjestan da treba da predstavljam svoju zemlju u najboljem svjetlu, ličnim primjerom, u svemu što sam radio u Americi i svijetu.
Kikibombona

#156 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

Point. wrote: 26/05/2020 19:36
Banksy wrote: 26/05/2020 19:14

Mirsad Hadžikadić

Sve vrijeme svog školovanja i rada u Americi bio sam posvećen svojoj domovini – Bosni i Hercegovini na način da sam postao uspješan čovjek u društvu velikih mogućnosti, ali i velike konkurencije i odgovornosti. Osnovao sam ili pomogao u osnivanju nekoliko organizacija sa bosanskim predznakom koje pomažu Bosni i Hercegovini, npr. Savjetodavno vijeće BiH u SAD i Bosanskohercegovačko-američku akademiju nauka i umjetnosti. Bio sam predsjednik Sabora Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi. Pomagao sam izbjeglice, studente i kolege iz Bosne i Hercegovine sve vrijeme. Moja veza sa domovinom nikada nije bila prekinuta u bilo kojem smislu. Uvijek sam s ponosom isticao svoje bosansko porijeklo i identitet. Bio sam svjestan da treba da predstavljam svoju zemlju u najboljem svjetlu, ličnim primjerom, u svemu što sam radio u Americi i svijetu.
I onda uporedis covjeka ovakve biografije sa Rumenim zvanim Otvoreno pismo. :mrgreen: Covjek od kolijevke u stranci, specijaliziran za kilometarska pisma koja ne cita ni najbliza rodbina. A kada je SDA u pitanju od njega ni rijeci, kapacitet za vece teme, razbijanje cetnika i ustasa. :izet: :oops: :mrgreen:
Dozer

#157 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Dozer »

Kako god, nisam siguran da je SDA igrac... Malo mi nema logike da neko na sebe navuce bijes desetina ili stotina hiljada ionako vec ogorcenih ljudi, time sto ce ih lazno pozvati na proteste protiv vlasti i stanja kakvo su uzrokovali, a vlast je - SDA.
Malo mi to kontradiktorno, a jos vise nelogicno...

S druge strane, ako se pogleda njegova gornja izjava o karijeri, ja nigdje tu ne vidim etno-nacionalizam. Covjek ne spominje ni Bosnjake ni islam kao svoje osnovne pravce drazmisljanja i djelovanja, nego spominje Bosnu i Hercegoviu. To sto je bio Predsjednik Sabora IZ Bosnjaka u Americi, takodjer ne mora znaciti nista, pogotovo jer je bio organizator i pokretac i drugih organizacija, ali sa - bosanskim predznakom. Ne bosnjackim, ne islamskim, nego bosanskim.
Takodjer, iste stvari koje sad pokrece ovdje, vec je pokrenuo u \Mostaru, a izgleda da ce i u Banja Luci...

Treca stvar - covjek je ostvaren, odnosno situiran. Koliko sam upratio, njemu do kraja zivota ne trebaju nove pare. Ako sve ovo uporedimo s domacim goljama koji su za zvaku "skupili" tek kad su usli u politiku, onda...jbg...
apsidejzi

#158 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by apsidejzi »

neravip wrote: 26/05/2020 15:51
apsidejzi wrote: 26/05/2020 09:25
neravip wrote: 26/05/2020 09:00 Šta se u ovoj zemlji može promijeniti protestima? Šta? Ništa.... možeš samo fasovat debelu kaznu ako te kakav drotina snimi.... Dotični bi trebao sjesti razgovarati sa opozicijom... dogovoriti zajednički nastup pa onda pozivati na proteste.... biti pravi vođa... da se vlast ima zabrinut oko čega... a ovako isti samo usitnjava ionako usitnjenu opoziciju i ne znaš za koga bi glasao.... izborima se mijenja.... Eno vam primjer u Srbiji... ljudi masovno protestvovali mjesecima.... i? Vučko nikad jači.... nema ujedinjene opozicije....džaba sve
To znaci da vam jos nije prikipilo i da vas jos treba musti.
Prekipilo je meni davno... i željan sam mužnje pravo.... al hajd mi ti matere ti objasni šta ću dobiti od puhanja u pištaljku i nosanja duhovitog transparenta? Šta? Nije ovo Finska pa da se od protesta političari zacrvene.... može izać milion duša a stoka iz zgrade parlamenta bi komentarisala kao i onda kad su bili oni 'jmbg' protesti-treba ovo sve pobit ili tako nešto...... ne bi se niko počešo. Sutra bi novi blajburg ili malina skrenuli pažnju s protesta i pojeo vuk magarca......ma ni na izbore više neću izlazit, ja glasam za onog majmuna on dres promijeni preko noći.... sve dok ne bude jake i složne opozicije ništa.... al mi to doživjeti ovdje nećemo garantujem, nego ko je imalo pametan nek spremi sebe ili bar svoju djecu za dojčland i zdrao.... nema se vremena više... prođe život
Pa to je to. Ja sam to i uradio. Cudim se da i dalje imaju ljudi koji ne zele da odu...
Roccohljup

#159 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Roccohljup »

Meni niko nikad nije uspio objasniti sa konkretnim dokazima zasto je sda igrac i koji bi mu motiv/razlog bio.za to?

Covjeku fakat ne treba nista ovdje, pogotovo da se uhljebi negdje. Mozda mu je taj idealizam i pateiotizam da.proba nesto.promjeniti glavna mana......kad smo mi ko narod ubijeni u pojam i generalno marva prava pa.nam je draze da biramo iMedju prave sda, malo.manke sda, oni koji su bili sda, i oni koji bi volkeli da budi sda. A neko novi i uspjesan odmah fuj i bljak gluho bilo nedaobognikom :mrgreen:
inspiritsa

#160 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by inspiritsa »

Kikibombona wrote: 23/05/2020 23:42
Dozer wrote: 23/05/2020 23:14 ...
Sve bi bilo super da Hadzikadic u istoj emisiji nije rekao da je spreman glasati za SDA nacelnika i da je otvoren za koaliciju sa SDA.

Glasao sam za njega ali me tom izjavom odvratio od buduce podrske.

Jaja bi sebi odgrizao da glasam za nekoga ko razmatra i drzi otvorenom mogucnost koaliranja sa SDA sektom.
Mislim da je ova izjava malo izvucena iz konteksta. Jeste rekao da bi podzrao nekog iz SDA, ali ko ima ISTE PRINCIPE kao i Platforma. Ne radi se ni o kakvoj mogucoj KOALICIJI sa SDA, niti podrsci istoj.

Zapravo, ova izjava po mom misljenju znaci jedno: Nama nije bitno iz koji si stranke, sve dok si posten i dok ti je napredak drzave na prvom mjestu.

Po meni je ova izjava jedan veliki plus - Spremni smo podrzati bilo kojeg postenog pojedinca iz bilo koje stranke, bez obzira sto to nece biti nas kandidat (iz Platforme.)

Ova misao je jedan veliki skok naprijed na nasoj politickoj sceni. Idemo zajedno a ne jedni protiv drugih. Bitan je kvalitet a ne ko je iz koje stranke.

Po komentarima vidim da je nas narod to malo pogresno protumacio.
JThomas

#161 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by JThomas »

dečko šta to pričaš?

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /181025161
Vrijeme je za iskorak i ideološko pomirenje između ljevice i desnice, vrlo rado bismo imali široku koaliciju. Ne postoji stranka s kojom ne bismo koalirali.
Banksy

#162 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

Ma nije on islamista, suviše je šminker... :D

SDA & IZ igrač, to da, sigurno.
Prpa.ba

#163 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Prpa.ba »

Jasta, Sjedinjene Drzave poslale svog igraca Hadzikadica da mobilise narod. :lol: Zar je pamcenje tako kratko? Prije pola godine Amerikanci i Britanci pustili niz vodu Vladu KS kojoj su pruzali i materijalnu i tehnicku podrsku u radu i hvalili kao primjer dobrih i modernih vlasti, sve do zadnjeg dana Vlade KS. Na kraju jos otisli i na noge Bakiru, vidjeli skupio ruke i fajront. Baska, poslalo Hadzikadica da omudri mase. Ma hajte molim vas. :lol:

Druga stvar, profa nece dozvoliti politicko samoubistvo jer "niko ne zeli profuckati izborni kapacitet"? Opet pamcenje kratko i selektivno? Politicki harakiri ima dugu tradiciju na nasoj politickoj sceni. SBiH, SDP, DF, SBB, svaka stranka koja je dobijala vece povjerenje gradjana na anti-SDA retorici je redovno pocinjavala samoubistvo i ulazila u koalicije "jer su im iz SDA prihvatili program" i "da preuzmu odgovornost da ne bude paralizovana drzava", a u biti koristili situaciju svojih 5 minuta slave i uhljebljivanja. Prije 6 mjeseci Komsic i Radoncic skoro pa zatvaraju svoje stranacke ducane sto se tice neodlucnih glasaca, i sada treba vjerovati u to da Hadzikadic nece uraditi isto? Mozda i nece, ali mozda i hoce.

Poenta je kratka i jasna: imamo dvije vece politicke opcije koje nikad nisu u svom postojanju usle u koaliciju sa SDA. To su Nasa stranka (duga tradicija) i Kiflina ekipa (dosli iz SDA ali nisu koalirali sa njima a mogli su lako, kratka tradicija). Ima i NBL, ali to je carsijski specifikum.

Ko je lijevo i hoce kakvu-takvu garanciju, ima NS. Ko je desno i hoce kakvu-takvu garanciju, ima NIP. Ko hoce da rizikuje, neka glasa (ako izbora uopste i bude) za Hadzikadica, samo nemojte kasnije snebivanja i "eno i on izdo" i "okruzio se preletacima i losim ljudima". :thumbup:
Kikibombona

#164 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

inspiritsa wrote: 26/05/2020 20:16
Kikibombona wrote: 23/05/2020 23:42
Dozer wrote: 23/05/2020 23:14 ...
Sve bi bilo super da Hadzikadic u istoj emisiji nije rekao da je spreman glasati za SDA nacelnika i da je otvoren za koaliciju sa SDA.

Glasao sam za njega ali me tom izjavom odvratio od buduce podrske.

Jaja bi sebi odgrizao da glasam za nekoga ko razmatra i drzi otvorenom mogucnost koaliranja sa SDA sektom.
Mislim da je ova izjava malo izvucena iz konteksta. Jeste rekao da bi podzrao nekog iz SDA, ali ko ima ISTE PRINCIPE kao i Platforma. Ne radi se ni o kakvoj mogucoj KOALICIJI sa SDA, niti podrsci istoj.

Zapravo, ova izjava po mom misljenju znaci jedno: Nama nije bitno iz koji si stranke, sve dok si posten i dok ti je napredak drzave na prvom mjestu.

Po meni je ova izjava jedan veliki plus - Spremni smo podrzati bilo kojeg postenog pojedinca iz bilo koje stranke, bez obzira sto to nece biti nas kandidat (iz Platforme.)

Ova misao je jedan veliki skok naprijed na nasoj politickoj sceni. Idemo zajedno a ne jedni protiv drugih. Bitan je kvalitet a ne ko je iz koje stranke.

Po komentarima vidim da je nas narod to malo pogresno protumacio.
Mozes li navesti slican primjer iz drugih demokratija, evropskih, sjeverno-americkih, australskih...!??

Recimo, da li je moguce da CDU podrzi kvalitetne kandidate iz stranke die Linke ili AFD?

Ja mislim da je potpuno nemoguce. Ne samo da mislim vec i znam.

...

A ko to iz SDA ima iste principe kao i Platforma?
Bas bih volio vidjeti ta imena...
Kikibombona

#165 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 26/05/2020 20:38 dečko šta to pričaš?

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /181025161
Vrijeme je za iskorak i ideološko pomirenje između ljevice i desnice, vrlo rado bismo imali široku koaliciju. Ne postoji stranka s kojom ne bismo koalirali.
Ovi bi usli sa Hitlerom u vlast samo da zadrze fotelje i da se tenderi neometano stimaju.

I naravno, sve ce potpisati, to im je najmanji problem.
JThomas

#166 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by JThomas »

:thumbup: zajedno, a ne jedni protiv drugih.
no_sekirli

#167 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by no_sekirli »

Profa bio ili ne Bakirovo kukavicije jaje, sasvim je svejedno. Apsolutno je nebitan igrac. Trenutno. Samo sa malo vise odlucnosti da stane ispred naroda, pa doslo 30 ili 30000 ljudi. Aferim. Ne boji se frajer neuspjeha.

Ali opozicija, ako je uopce vise ima u ovoj vukojebini, treba iskoristiti ovo njegovo anlasovanje na proteste, prikljucit se istima i kad i ako skontaju da je podvala, izbacit ga iz cijele price i nastaviti pritisak. Prvo na ulici, a kad se masa zatalasa, mozda se nesto i rodi iz cijele price.
Koliko se do sada vidi, opozicija od '95. nema interesa raditi nista, osim se spremati za sljedeci ciklus izbora. I pisati po fejsu, kmecati i praviti planove za 10, za 2020 i slicno. A i kad dodju na vlast, prospu se ko ja na klizaljkama.
Ukoliko ne budu dali podrsku za ove najavljene proteste, onda nisu zasluzili glas na sljedecim izborima. Sa nacional-socijalistickim partijama barem znamo na cemu smo. Od pocetka 90ih.
Banksy

#168 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

no_sekirli wrote: 26/05/2020 22:08
Samo sa malo vise odlucnosti da stane ispred naroda, pa doslo 30 ili 30000 ljudi. Aferim. Ne boji se frajer neuspjeha.
Ali opozicija, ako je uopce vise ima u ovoj vukojebini, treba iskoristiti ovo njegovo anlasovanje na proteste, prikljucit se istima...
Ukoliko ne budu dali podrsku za ove najavljene proteste, onda nisu zasluzili glas na sljedecim izborima.

Banksy wrote: 24/05/2020 17:55 ...

Nadajmo se da će se opozicija probuditi i sabrati jer ako se ne probudi, stiže nam nova, ona Bakirova. Kako je Komšića i Lagumdžiju ispratio u povijest, tako nam danas servira novu ublehu "profesora Hadžikadića".
Medijska priprema je krenula, a vidim spremaju se i "protesti", pa se od opozicije polako preuzimaju i pod svoje okrilje stavljaju nezadovoljni i bijesni građani, savršeno. Sad, i da hoćeš proteste, vodiće ti ih Hadžikadić...

no_sekirli

#169 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by no_sekirli »

Banksy wrote: 26/05/2020 22:19
no_sekirli wrote: 26/05/2020 22:08
Samo sa malo vise odlucnosti da stane ispred naroda, pa doslo 30 ili 30000 ljudi. Aferim. Ne boji se frajer neuspjeha.
Ali opozicija, ako je uopce vise ima u ovoj vukojebini, treba iskoristiti ovo njegovo anlasovanje na proteste, prikljucit se istima...
Ukoliko ne budu dali podrsku za ove najavljene proteste, onda nisu zasluzili glas na sljedecim izborima.

Banksy wrote: 24/05/2020 17:55 ...

Nadajmo se da će se opozicija probuditi i sabrati jer ako se ne probudi, stiže nam nova, ona Bakirova. Kako je Komšića i Lagumdžiju ispratio u povijest, tako nam danas servira novu ublehu "profesora Hadžikadića".
Medijska priprema je krenula, a vidim spremaju se i "protesti", pa se od opozicije polako preuzimaju i pod svoje okrilje stavljaju nezadovoljni i bijesni građani, savršeno. Sad, i da hoćeš proteste, vodiće ti ih Hadžikadić...

Nemoj izvlaciti pojedine recenice i praviti drugi kontekst od mog posta.
Napisao sam i to mislim, da kad su vec lijeni organizirati bilo sta osim teferica za Bajram, neka se prikljuce, a ako skontaju da je podvala, izbace ga iz cijele price.
Protesti konacno moraju krenuti, pa taman da ih organizira Bakir glavom i bradom. Ova sutnja ce nas ugusit.
Banksy

#170 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

Ne, ovo je nešto drugo, ovo ide na adresu opozicije. Nekidan smo pisali kako će se ovo desiti, i evo, dešava se, taman do detalja.
Point.

#171 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

Banksy wrote: 26/05/2020 21:01

Ma nije on islamista, suviše je šminker... :D

SDA & IZ igrač, to da, sigurno.
I dalje nemaš ni jednog jedinog dokaza za svoje tvrdnje.

Evo, nećeš da profa vodi proteste. Ko bi ti da ih vodi?
drag_gost

#172 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by drag_gost »

Naravno da nije SDA igrac, vec ste vi previse uplaseni da razmisljate drugacije...

Hadzikadic je najvise protiv Bakira i Bakirovih, to zna ko god zna njega...
sinuhe

#173 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by sinuhe »

Kao da neko ima obaveze prema 'opoziciji' da stima prolaz kandidatu SDP. Zamisli nije Becirovic u Predsjednistvu jer je neko glasao za Hadzikadica. :-)
high_volume

#174 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by high_volume »

Point. wrote: 26/05/2020 23:42 Evo, nećeš da profa vodi proteste. Ko bi ti da ih vodi?
Osim nekoliko članova ovog foruma, šta misliš ko još zna za proteste, za Hadžikadićev poziv... I ko bi se odazvao na još jedan "pucanj u prazno".

Bez perfektne organizacija, što podrazumijeva izlazak nekoliko hiljada ljudi na ulice, s precizno istaknutim ciljevima i jasnim javnim razlozima, treba zabraniti svaki poziv ili svaki izlazak na "protestiće", jer su svi takvi kontraproduktivni, i svi takvi samo produbljuju temelj vladajućim strankama. Nažalost.

Aktuelni Hadžikadićev poziv na proteste, ko zna zbog čega i s kojim cijljem, ponavljam, samo je jeftin populizam i način skretanja pažnje na sebe i političko postojanje. Osim nekoliko članova ovog foruma i ponekog izvan, mislim da ljudi i ne znaju da Hadžikadić ima svoju stranku, da ne znaju da se sprema za lokalne izbore... ljudi ga pamte kao kandidata za člana Predsjedništva, i poznaju ga kao autsajdera, što i jeste. I opet ponavljam, mnogo korisnije njegovo političko učešće u BiH bilo bi da je svoje resurse i sav kapacitet udružio s nekom već postojećom, i njemu bliskom političkom organizacijom. Ovako, "žali Bože.." :-)
Novak20

#175 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Novak20 »

Hadžikadićev motiv bavljenja politikom. Nešto slično DF-i, zemlja je u opasnosti. I on je spašava osnivajući 251. bošnjačku stranku. :lol:

Ovo da neće biti još jednih izbora, možda je i moguće.

https://nap.ba/news/44543
„Dobio sam poziv od prijatelja iz Sarajeva, koji je rekao: "Mirsade, zemlja je u opasnosti, ona može da se raspadne i možda neće biti još jednih izbora. Ako ste ikada razmišljali o pomoći na način javne funkcije, ovo je vaša šansa ", objasnio je dr. Hadžikadić svoje motive ulaska u politiku.
Locked