Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Locked
512MB

#126 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by 512MB »

Dozer wrote: 26/05/2020 12:38 Ne vidim poentu etiketiranja bilo koga s kontra misljenjem... Sta je svrha toga, fakat...?
Mozda covjek ima malo bolji uvid u sve to oko ovog profe jer je bio u njegovoj blizini i zna sta i kako ovaj radi? Zasto se sve mora odmah docekivati na nekakav noz i obiljeziti etiketom?
Zasto se ne moze diskutovati na bazi argumenata?

Ja, iskreno, nemam pojma ko je profa zaista. I to sam jasno i napisao. NIsam ga istrazivao, a pozvao sam da svako ko ima validne argumente to i postavi. Ne samo meni ili radi mene, nego radi svakoga.

Ako je i on jos jedno kukavicje jaje SDA, OK. Nije problem.
Ono sto ja u svemu pozdravljam je ono sto sam i jasno napisao, a to su gradjanski protesti. Ako neko misli da su oni nepotrebni ovdje, onda...jbg... Takvom se automatski mogu nakalemiti neke etikete, zar ne? Od one da je stranacki poslusnik, preko uhljeba, do X drugih stvari.

Ali, to nije konstruktivan dijalog.
Po meni, dokazani profesor kompleksnih sistema i informacionih nauka ne radi ništa slučajno. Nije se on tek tako na trenutak naguzio Baketu, već mu je to algoritam u ovoj specifičnoj situaciji predložio. Nakloniće se on i Fahri da ga Avaz ne satre pred izbore.

Sve u svemu profa zasad pliva dobro. Ostaje napeto :)
Kikibombona

#127 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

Point. wrote: 26/05/2020 12:52Zašto sam bot, zato što napišem da mi zvučiš kao neko gnjevan koji je izvisio za neku obećanu poziciju, uslugu? Ono, mlad, poletan, tu se vrtiš oko profe, trudiš se biti primjetan i na oku a na kraju pozicija što si mjerkao ode drugome. Bez uvrede, ali čitajući par postova koje si napisao, tako mi djeluješ. A vidim da nisam jedini koji je to primjetio. Što naravno ne mora da znači da sam nužno u pravu. Ili da smo.

Za godinu dana ne možeš puno Bog zna promijeniti čak i u bolje organizovanim zemljama od BiH, eto krenuli su od parka, dva, sutra treće, prekosutra četvrto i tako to krene. Možda treba profi malo više vremena da skonta kako se ostaje na površini u ovoj bh političkoj bari, ne možeš baš u startu odjebati ideju jer nisu napravili revoluciju u 365 dana. Ja jednostavno ne vidim motiva da je Mirsad ičiji igrač.
Ono sto je specificno za Profu, za neke ljude iz Nase stranke, jeste da ih kao obican gradjanin mozes kontaktirati, doci do telefonskog broja i postaviti pitanja na koja ces dobiti odgovore. To sam se licno uvjerio. Potpuno nejverovatno za nase politicke prilike.

Nama generalno treba vise aktivizma, da utjecemo na politicare - mi smo ti koji trebaju utjecati na politicki pravac. Lijepo si rekao: kakav narod takva vlast.

...

Mirsad je gospodin i korektan covjek, potpuno iskren. Sa njegovim pristupom glede odnosa prema vlasti ja se ne slazem. Svaki vid saradnje sa SDA, ostavljati mogucnost bilo kakvog koaliranja ili podrske za iste, je za mene blasfemija. Potpuno neprihvatljivo.
512MB

#128 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by 512MB »

redhat wrote: 26/05/2020 12:10
512MB wrote: 26/05/2020 12:05
redhat wrote: 26/05/2020 11:31

Profa je politički rahmetlija kome je dženaza otklanjana. Ja glasao za njeg uz navodno skoro 50.000 drugih a sad trenutno sa dekretom da svi članovi platforme moraju glasati za njeg ne može navući 10.000 glasova. Pričati ozbiljno o dometima političke partije i predsjednika iste kad uzmeš u obzir da u godinu dana nisu na organizaciji stranke ništa uradili sem što su navukli preletače iz drugih stranki protiv koji su nazivno je neozbiljno.
Koliko su jaki govori podatak da će podržati kandidate drugih stranaka - jer nemaju svoje, i izjave profe da je spreman koalirati sa SDA kadrovima - jer tobože nisu svi isti.
Mislim nije tema pa neću da ti je odvedem u stranu pogotovo jer ima tema Platforma za progres. Od mene su organizaciono i praktično i to besplatno dobili godinu dana mog života i iz prve ruke ti mogu reći da je to ubleha i skup uhljupa, ima nešto dječurlije koju jedino i možeš naložiti pričama koje profa priča.
Ko god je valjao a bilo ih je otišao je.
Sretno s protestima !
Dakle nije ispala kakva štela kod profe? E jebga, puno sreće drugi put :)
Misliš štela za mene? :)
Ja ostvaren na svaki način, profa mi ne treba.
Gdje onda zapelo? Ev ja nonstop silujem Command+Shift+R nebil pročitao obrazloženje tvog izlaska iz PzP...
saint_mirad

#129 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by saint_mirad »

Da se hoće udružiti sa Konakovicem, to bi bilo pravo.
sumirprimus

#130 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by sumirprimus »

fali ono nesto konkretno, neki dogadjaj ili trenutak zbog kog je istupio, kad je shvatio da je sve to oko profe lafina. :skoljka:
sumirprimus

#131 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote: 26/05/2020 13:03
Point. wrote: 26/05/2020 12:52Zašto sam bot, zato što napišem da mi zvučiš kao neko gnjevan koji je izvisio za neku obećanu poziciju, uslugu? Ono, mlad, poletan, tu se vrtiš oko profe, trudiš se biti primjetan i na oku a na kraju pozicija što si mjerkao ode drugome. Bez uvrede, ali čitajući par postova koje si napisao, tako mi djeluješ. A vidim da nisam jedini koji je to primjetio. Što naravno ne mora da znači da sam nužno u pravu. Ili da smo.

Za godinu dana ne možeš puno Bog zna promijeniti čak i u bolje organizovanim zemljama od BiH, eto krenuli su od parka, dva, sutra treće, prekosutra četvrto i tako to krene. Možda treba profi malo više vremena da skonta kako se ostaje na površini u ovoj bh političkoj bari, ne možeš baš u startu odjebati ideju jer nisu napravili revoluciju u 365 dana. Ja jednostavno ne vidim motiva da je Mirsad ičiji igrač.
Ono sto je specificno za Profu, za neke ljude iz Nase stranke, jeste da ih kao obican gradjanin mozes kontaktirati, doci do telefonskog broja i postaviti pitanja na koja ces dobiti odgovore. To sam se licno uvjerio. Potpuno nejverovatno za nase politicke prilike.

Nama generalno treba vise aktivizma, da utjecemo na politicare - mi smo ti koji trebaju utjecati na politicki pravac. Lijepo si rekao: kakav narod takva vlast.

...

Mirsad je gospodin i korektan covjek, potpuno iskren. Sa njegovim pristupom glede odnosa prema vlasti ja se ne slazem. Svaki vid saradnje sa SDA, ostavljati mogucnost bilo kakvog koaliranja ili podrske za iste, je za mene blasfemija. Potpuno neprihvatljivo.
biji kiki biji, treba se vise aktivirat :lol:
winpin

#132 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by winpin »

A koja je to marka taj Hadzikadic da samoinicijativno organizira proteste? Zar se nije moglo sa ostalim strankama dogovoriti i zajednicki krenuti u proteste? Odrediti neke konkretne uslove i tjerati do ispunjenja. Ovako, ovo mi vise lici na to da se bilo kakva buduca inicijativa sasjece u korijenu i da se eto posalje poruka ostalim dijelovima BiH da su protesti besmisleni i da ne vrijedi nista preduzimati nego samo izborima smjenjivati kriminalnu hobotnicu. Da sam na mjestu Konakovica, Kojovica i ostalih ja bi se oglasio i rekao da su u pitanju protesti za licnu promociju. Odaziv ce sigurno biti minimalan i smatram da je ovo totalna fula.
Dozer

#133 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Dozer »

Ja bih stvari po pitanju priklanjanja nekoj ideji, pokretu, protestu ili bilo cemu kontra valdajuce ENV klike, sveo na vrlo jednostavnu shemu...

- Ko je zaista protiv svega ovoga sto zivimo vec 25 poslijerantih godina, sto znaci protiv ENV matrice koja nas je nakon rata unazadila za bar 100 godina u odnosu na civilizovane zemlje, i koja je u tom periodu unistila sve sto je mogla u sistemskom smislu, pri cemu su usput i pokrali sve sto su mogli, a kradu i sada - taj nece traziti izgovore da se prikljuci bilo cemu protiv njih.

- Ko nije sam sa sobom nacisto sta zeli od zemlje u kojoj zivi i onih koji je predvode i njome upravljaju u njegovo ime, ili ko je naprosto dio ENV matrice na bilo koji nposredni ili neposredni nacin - taj ce u svemu traziti dlaku u jajetu, tj. trazice bilo kakav izgovor kojim bi opravdao svoje neprikljucivanje.

Kao sto sam u startu rekao - necu izaci na proteste zbog Hadzikadica kao osobe ili njegovog programa (za koji nemam pojma ni kakav je, niti sam ga pprocitao, niti cu). Izaci cu iz prostog razloga sto sam nezadovoljan....ma sta nezadovoljan - bijesan sam na ENV kliku koja nas jebe u zdrav mozak vec 25 godina. End of story.

Da li ce se iz tih protesta izroditi nesto vise, pametnije, konstruktivnije, pozitivnije - nemam pojma. Ali - necemo ni imati pojma ako se bunimo samo na tastaturi, zar ne?

Zakljucak je jasan.
Kikibombona

#134 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

Dozer wrote: 26/05/2020 13:29Kao sto sam u startu rekao - necu izaci na proteste zbog Hadzikadica kao osobe ili njegovog programa (za koji nemam pojma ni kakav je, niti sam ga pprocitao, niti cu). Izaci cu iz prostog razloga sto sam nezadovoljan....ma sta nezadovoljan - bijesan sam na ENV kliku koja nas jebe u zdrav mozak vec 25 godina. End of story.

Da li ce se iz tih protesta izroditi nesto vise, pametnije, konstruktivnije, pozitivnije - nemam pojma. Ali - necemo ni imati pojma ako se bunimo samo na tastaturi, zar ne?

Zakljucak je jasan.
Ovo ima smisla. Tacno je da nemamo sta izgubiti.

...

Mozda ovi protesti malo razdrmaju SDP, NS i NiP, da se ujedine na prostoru cijele BiH, da uloze puno vise truda kako bi nas iscupali iz gliba. Za sada je veoma tanko, sve se vrti oko Sarajeva i opstine Centar. Nema prave akcije.

Zato sam pisao, onaj mali cetnik Stanivukovic ima vise energije nego nasa cijela opozicija. Ne moze tako protiv SDA sekte.
Roccohljup

#135 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Roccohljup »

winpin wrote: 26/05/2020 13:23 A koja je to marka taj Hadzikadic da samoinicijativno organizira proteste? Zar se nije moglo sa ostalim strankama dogovoriti i zajednicki krenuti u proteste? Odrediti neke konkretne uslove i tjerati do ispunjenja. Ovako, ovo mi vise lici na to da se bilo kakva buduca inicijativa sasjece u korijenu i da se eto posalje poruka ostalim dijelovima BiH da su protesti besmisleni i da ne vrijedi nista preduzimati nego samo izborima smjenjivati kriminalnu hobotnicu. Da sam na mjestu Konakovica, Kojovica i ostalih ja bi se oglasio i rekao da su u pitanju protesti za licnu promociju. Odaziv ce sigurno biti minimalan i smatram da je ovo totalna fula.
ko ba da se dogovori? pa nisu se mogli pred izbore dogovoriti da imaju zajedničke kandidate a oko protesta da se dogovore. Možda baš i treba neko ovako sa strane da ih razdrma.
dr_Evil

#136 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by dr_Evil »

512MB wrote: 26/05/2020 13:05
redhat wrote: 26/05/2020 12:10
512MB wrote: 26/05/2020 12:05
Dakle nije ispala kakva štela kod profe? E jebga, puno sreće drugi put :)
Misliš štela za mene? :)
Ja ostvaren na svaki način, profa mi ne treba.
Gdje onda zapelo? Ev ja nonstop silujem Command+Shift+R nebil pročitao obrazloženje tvog izlaska iz PzP...
F5? :D
Point.

#137 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

winpin wrote: 26/05/2020 13:23 A koja je to marka taj Hadzikadic da samoinicijativno organizira proteste? Zar se nije moglo sa ostalim strankama dogovoriti i zajednicki krenuti u proteste? Odrediti neke konkretne uslove i tjerati do ispunjenja. Ovako, ovo mi vise lici na to da se bilo kakva buduca inicijativa sasjece u korijenu i da se eto posalje poruka ostalim dijelovima BiH da su protesti besmisleni i da ne vrijedi nista preduzimati nego samo izborima smjenjivati kriminalnu hobotnicu. Da sam na mjestu Konakovica, Kojovica i ostalih ja bi se oglasio i rekao da su u pitanju protesti za licnu promociju. Odaziv ce sigurno biti minimalan i smatram da je ovo totalna fula.
Ako se uzdate u Konakovića i Kojovića onda nema od toga fajde. Ljudi koji nemaju kredibilitet van opštine Centar. Nije BiH samo par sarajevskih opština.
neravip

#138 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by neravip »

apsidejzi wrote: 26/05/2020 09:25
neravip wrote: 26/05/2020 09:00 Šta se u ovoj zemlji može promijeniti protestima? Šta? Ništa.... možeš samo fasovat debelu kaznu ako te kakav drotina snimi.... Dotični bi trebao sjesti razgovarati sa opozicijom... dogovoriti zajednički nastup pa onda pozivati na proteste.... biti pravi vođa... da se vlast ima zabrinut oko čega... a ovako isti samo usitnjava ionako usitnjenu opoziciju i ne znaš za koga bi glasao.... izborima se mijenja.... Eno vam primjer u Srbiji... ljudi masovno protestvovali mjesecima.... i? Vučko nikad jači.... nema ujedinjene opozicije....džaba sve
To znaci da vam jos nije prikipilo i da vas jos treba musti.
Prekipilo je meni davno... i željan sam mužnje pravo.... al hajd mi ti matere ti objasni šta ću dobiti od puhanja u pištaljku i nosanja duhovitog transparenta? Šta? Nije ovo Finska pa da se od protesta političari zacrvene.... može izać milion duša a stoka iz zgrade parlamenta bi komentarisala kao i onda kad su bili oni 'jmbg' protesti-treba ovo sve pobit ili tako nešto...... ne bi se niko počešo. Sutra bi novi blajburg ili malina skrenuli pažnju s protesta i pojeo vuk magarca......ma ni na izbore više neću izlazit, ja glasam za onog majmuna on dres promijeni preko noći.... sve dok ne bude jake i složne opozicije ništa.... al mi to doživjeti ovdje nećemo garantujem, nego ko je imalo pametan nek spremi sebe ili bar svoju djecu za dojčland i zdrao.... nema se vremena više... prođe život
staxx

#139 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by staxx »

neravip wrote: 26/05/2020 15:51 ma ni na izbore više neću izlazit, ja glasam za onog majmuna on dres promijeni preko noći.... sve dok ne bude jake i složne opozicije ništa.... al mi to doživjeti ovdje nećemo garantujem, nego ko je imalo pametan nek spremi sebe ili bar svoju djecu za dojčland i zdrao.... nema se vremena više... prođe život
Šta misliš lave da se ti odma objesiš? Kakve fajde ba, vidiš da je sve bezzze
hillbill

#140 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by hillbill »

high_volume wrote: 26/05/2020 10:07
staxx wrote: 26/05/2020 09:47 ....Elem, protesti su u subotu, ko ne dođe nek ga je stid i sram ikad igdje kakiti protiv trenutne vlasti, žaliti se na trenutnu situaciju ili na bilo koji drugi način verbalno negdje spomenuti da bi moglo bolje.

STID i SRAM, digni dupe, izađi i reci da nisi zadovoljan je*em ti seciju i tastaturu.
Ja neću doći, i nije me stid! Zbog čega da se stidim? Jer si ti tako odlučio? Jer je neko odlučio poći u politiku pozivom na proteste... Zbog čega, s kojim cijljem? Da se protestima riješi problem nesposobne i korumpirane vlasti, da vlast poslije promijeni svoje norme ponašanja i djeluje u interesu društva, privrede i države?

Ne budite smiješni, ti i organizatori tog populističkog zavođenja naivnih građana. Rijetko gdje u svijetu protesti mogu promijeniti odluke vladajućih struktura, u nas posebno. Bilo je sitnih, kozmetičkih promjena, ali onda kada perfidne organizacije ispod skuta vlasti izađu na proteste.

Kada jedna nova politička organizacija pozove na proteste, nije mi jasno kako može očekivati odziv i podršku, čiju.... :-) :(
sjedi kuci.....samo ce se promjeniti....nije lose ni kmet biti
neravip

#141 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by neravip »

staxx wrote: 26/05/2020 16:00
neravip wrote: 26/05/2020 15:51 ma ni na izbore više neću izlazit, ja glasam za onog majmuna on dres promijeni preko noći.... sve dok ne bude jake i složne opozicije ništa.... al mi to doživjeti ovdje nećemo garantujem, nego ko je imalo pametan nek spremi sebe ili bar svoju djecu za dojčland i zdrao.... nema se vremena više... prođe život
Šta misliš lave da se ti odma objesiš? Kakve fajde ba, vidiš da je sve bezzze
Ti malo pripazi šta pričaš u javnom prostoru.... ne znaš koliko ima teškim životom nagriženih umova pa bi te neko mogao i poslušat... ja sam fala bogu još uvijek pri zdravoj pameti.... samo kažem da sam digao ruke od ove zemlje i da jako radim na tome da svoje dijete obrazujem kao svjetskog čovjeka i da ga pošaljem što dalje odavde.... ako se ja moram zahebavat sa ovim sistemom ne mora on.... a ti pripremi pištaljku i nacrtaj veliki transparent i na proteste... možda i upali... ja sam od optimizma svake četvrte godine pregorio... neda mi se više
Seyfo

#142 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Seyfo »

Tema se razlila i pobjegla iz korita na sve strane. Ja bih ponovo poentirao sljedece: da je prosjecan glasac koji bi zelio da skine aktuelnu vlast u nedoumici: ili profa,ili Konakovic,ili Bucuk/Kucuk, ili DF,(sad kao nece sa SDA)ili Gs,ili Nasa Stranka,ili picka materina. Razumije li iko da se svi moraju ujediniti da bi ove skinuli sa vlasti? To je matematika,izborni inzenjering,nazovite to kako hocete ili kako vam uhu prija. Sta god da je profa,mora se ujediniti. PS Protesti nisu artikulirani,nejasni su,ciljevi i poruke takodje. PPS. Lokalni izbori u novembru trebaju biti cilj,nista prije toga. Odigrati pametno,sujetu ostaviti sa strane. Naci zajednicki jezik sa svima koji su protiv ovih na vlasti. Ako se na tim izborima osvoji bilo sta,ti ljudi moraju u naredne dvije godine iz peta da se potrude i pokazu da je moguce da se nesto nabolje promijeni,tako da narod glasovima potvrdi da se nije zajebao.
hillbill

#143 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by hillbill »

Seyfo wrote: 26/05/2020 16:36 Tema se razlila i pobjegla iz korita na sve strane. Ja bih ponovo poentirao sljedece: da je prosjecan glasac koji bi zelio da skine aktuelnu vlast u nedoumici: ili profa,ili Konakovic,ili Bucuk/Kucuk, ili DF,(sad kao nece sa SDA)ili Gs,ili Nasa Stranka,ili picka materina. Razumije li iko da se svi moraju ujediniti da bi ove skinuli sa vlasti? To je matematika,izborni inzenjering,nazovite to kako hocete ili kako vam uhu prija. Sta god da je profa,mora se ujediniti. PS Protesti nisu artikulirani,nejasni su,ciljevi i poruke takodje. PPS. Lokalni izbori u novembru trebaju biti cilj,nista prije toga. Odigrati pametno,sujetu ostaviti sa strane. Naci zajednicki jezik sa svima koji su protiv ovih na vlasti. Ako se na tim izborima osvoji bilo sta,ti ljudi moraju u naredne dvije godine iz peta da se potrude i pokazu da je moguce da se nesto nabolje promijeni,tako da narod glasovima potvrdi da se nije zajebao.
kakav konakovic ....to je njihova skola...ide u koaliciju prvom prilikom
profa...bar ima ozbijne igrace iza sebe...bez toga nema promjene......mislim da zasluzuje priliku
Prpa.ba

#144 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Prpa.ba »

Da, opstepoznato je da je Vladu KS u periodu 2018-2019 cinila SDA i NiP, a nikako NIP, NS, SDP i NBL uz tolerisanje DF-a i SBB-a.

Ima i drugih nacina da pokusate pokolebati neodlucno glasacko tijelo od Cetvorke nazad u krilo opcija koje ce "koalirati i sa SDA ako se sa SDA dogovore oko programa", ocite neistine to nisu. :thumbup:
hillbill

#145 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by hillbill »

Dozer wrote: 26/05/2020 13:29 Ja bih stvari po pitanju priklanjanja nekoj ideji, pokretu, protestu ili bilo cemu kontra valdajuce ENV klike, sveo na vrlo jednostavnu shemu...

- Ko je zaista protiv svega ovoga sto zivimo vec 25 poslijerantih godina, sto znaci protiv ENV matrice koja nas je nakon rata unazadila za bar 100 godina u odnosu na civilizovane zemlje, i koja je u tom periodu unistila sve sto je mogla u sistemskom smislu, pri cemu su usput i pokrali sve sto su mogli, a kradu i sada - taj nece traziti izgovore da se prikljuci bilo cemu protiv njih.

- Ko nije sam sa sobom nacisto sta zeli od zemlje u kojoj zivi i onih koji je predvode i njome upravljaju u njegovo ime, ili ko je naprosto dio ENV matrice na bilo koji nposredni ili neposredni nacin - taj ce u svemu traziti dlaku u jajetu, tj. trazice bilo kakav izgovor kojim bi opravdao svoje neprikljucivanje.

Kao sto sam u startu rekao - necu izaci na proteste zbog Hadzikadica kao osobe ili njegovog programa (za koji nemam pojma ni kakav je, niti sam ga pprocitao, niti cu). Izaci cu iz prostog razloga sto sam nezadovoljan....ma sta nezadovoljan - bijesan sam na ENV kliku koja nas jebe u zdrav mozak vec 25 godina. End of story.

Zakljucak je jasan.
bas tako....ima indicija da ce veliki igraci podrzati promjene ,i da cekaju naznake da to ljudi hoce....ovo je samo ispitivanje pulsa,i zato trba dati profi podrsku....ako se ustanovi da nema zelje za promjenom bice;trazili ste ..dobili ste...
Banksy

#146 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

DŽAFEROVIĆ ŠEFIK - SDA - 212.581

BEĆIROVIĆ DENIS - SDP - 194.688

HADŽIKADIĆ MIRSAD - 58.555

Image

edit,
Banksy wrote: 25/05/2020 10:54
Na stranu što je jasno da je SDA igrač, zar se nisu mogli bar malo potruditi, pa održavati vatru od prošlih izbora, makar glumiti da postoji kontinuitet djelovanja, a ne da se izvlači iz kofera svake dvije godine, otrese mu se prašina, pa postavi pod reflektore. Uvredljivo je to, čak i za ove naše ovce, ako već njega nije stid.
Point.

#147 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

Banksy wrote: 26/05/2020 17:25

DŽAFEROVIĆ ŠEFIK - SDA - 212.581

BEĆIROVIĆ DENIS - SDP - 194.688

HADŽIKADIĆ MIRSAD - 58.555

Image

edit,
Banksy wrote: 25/05/2020 10:54
Na stranu što je jasno da je SDA igrač, zar se nisu mogli bar malo potruditi, pa održavati vatru od prošlih izbora, makar glumiti da postoji kontinuitet djelovanja, a ne da se izvlači iz kofera svake dvije godine, otrese mu se prašina, pa postavi pod reflektore. Uvredljivo je to, čak i za ove naše ovce, ako već njega nije stid.
Wow, i ti po ovome skontala da je SDA igrač? Ništa, sjedi kući pred monitorom i za svakog pronađi manu i etiketirati da je SDA igrač. Na takav način je najlakše opravdati sopstvenu ljenost.
freelancerusk

#148 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by freelancerusk »

Ja mislim, tj. iskreno se nadam, da je profesor pokušao biti kulturan i na fin način kazati kako neće sa SDA u koaliciju, pa rekao "ako je pošten, ako se vodi našim principima...", jer i pijana vrana na grani zna da takvog u SDA nema. Možda je profesor previše očekivao od glasača i gledaoca CD-a, da će shvatiti poruku koju šalje, poruku koju je fino upakovao. Vrijeme će pokazati.
Banksy

#149 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

Point. wrote: 26/05/2020 18:18

Wow, i ti po ovome skontala da je SDA igrač? Ništa, sjedi kući pred monitorom i za svakog pronađi manu i etiketirati da je SDA igrač. Na takav način je najlakše opravdati sopstvenu ljenost.

Značajno je da imamo nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH koji je jedno respektabilno ime (Mirsad Hadžikadić,op.a.).
Edhem Bičakčić

Image
Point.

#150 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

Banksy wrote: 26/05/2020 18:38
Point. wrote: 26/05/2020 18:18

Značajno je da imamo nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH koji je jedno respektabilno ime (Mirsad Hadžikadić,op.a.).
Edhem Bičakčić

Image
I šta sa ovim? Ovo aludira da je značajno da se u BiH pojavio nezavisni kandidat, ništa drugo.
Locked