Opet obrtanje teza.spreca wrote:Nigdje nisam ni napisao svima....dosadilo mi pisati ono cast izuzecima bilo ih je i ima ih i danas ali to neznaci da zbog toga treba zamuriti na sve ostalo...rijec ide o onima koji negiraju sve presude a velicaju ratne zlocince....nije dobro ni pod tepih podmetati....zlocin je i ne govoriti istinuBloo wrote:Generalizacija je pogubnaspreca wrote: i ne sprecavanje zlocina je zlocin.....cutanje je odobravanje......narodu koji velica ratne zlocince i negira medjunarodni sud niko nista ne kazi tek tako nego to sami sebi kace
Trebam li te podsjećati na sve Srbe koji su bili u ABIH, ljekare, profesore, nastavnike, obične ljudi koji su ostali na strani dobra
Trebam li te podsjećati na jednog Divjaka, Mihajla Petrovića, Radeta Zoranovića, Čedu Domuza, Predraga Vukosava...
Sve Srbe koji su ostali sa nama u Sarajevumoje komšije.
Ili da citiram: Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji...
Ima još dobrih ljudi u vremenu zla i baš ti dobri ljudi nisu zaslužili generalizaciju svog naroda.
edit: Sjetih se jednog lika iz rata - Sarajevo - Miomir Mile Plakalović
Nisam ni rekla da treba žmiriti, pod tepihe mesti, negirati zločine.
Samo rekoh ne generalizirati, znam da je to najlakše, ali je uvreda časnim ljudima koji pripadaju tom narodu.
I čiji glas se ne može čuti od arlaukanja psihopata.
Isto kao što se glas nas normalnih iz našeg naroda ne čuje od serendanja drugih.
Što bi jedan fini čiko rekao: Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi
I sve dok je ovako, dok su ljudi gladni hljeba, a hrane se nacionalizmom, neće biti priznanja krivice.