Izetbegovic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

gacko wrote:
Alfons Kauders wrote: Mi bezi smo izmislili prozivku "balija" za necasne, nepostene, nepismene ljude poput vas - ljude koji su sramota i sljam naseg naroda. "Veliki" Bosnjaci, jel' vam sta jasnije ? :D

Ti o historiji neznas bas puno.
Pojam balija je izmanipulisan bas od srba vaseg kova/
Bali Kombetar su bili Albanci sljedbenici nacisticke Njemacke, vjerovatno muslimani, i od toga dolazi Balije, jer je trebalo naci pandam cetnicima i ustasasma, pa prikantaj taj naziv Bosnjacima , radi ravnoteze u fasizmu.
To su Balisti.

Izraz "balija" se pojavljuje par stoljeca prije Drugog svjetskog...

Historicaru, pokusaj ponovo sta iskopati, i usput pogledaj i pravopis... :D
Last edited by Alfons Kauders on 19/06/2005 15:35, edited 1 time in total.
stokaindahaus

Post by stokaindahaus »

Kakkih ovdje seljachina ima...majko mila...vrijedjaju logorashe...mrsh stoko balijska...
gacko

Post by gacko »

alphonse kauders wrote:Nije bio fasista, ali je bio nesposoban politicar, a heroja sto puta vecih od njega imamo tonu i uglavnom su nezaposleni.
Da je volio svoju naciju - jeste, da je mrzio druge- ne vjerujem, uglavnom daje mu se veći značaj nego sto je to svojim djelima zasluzio.
Spomenik mu ne treba, jer mu mezar ionako obilaze samo političke delagacije i niko više i nakon one spektakularne dzenaze cini mi se da je brzo zaboravljen i da je to fakat po zasluzi.
Drago mi je ako su ljudi sretni sto im je Izetbegovic pomogao da otkriju svoj identitet, ali meni licno je najjadnije bilo postratno doba u kojem je on bio na vlasti.
Ali, pošto to nije tema da ponovim- bio je umjereni nacionalista i možda dobar čiko, pravo oličenje starog Bošnje sa francuzicom, ali su rezultati njegove politike katastrofalni, a tog posla se objeručke bio prihvatio.
Nacionalista - 'nako, spomenik - nikako.
Zanimljivo pa bolan jesi li normalan jesu li bosnjaci isli u srbiju da pale i kolju ko je kopo rovove oko sarajeva prije rata muslimani mozda koliko je teskih cijevi bilo oko grada cija vojska ih je postavila hajde pametnjakovicu kad sve znas reci ti nama koliko je tenkova topova i ostalog bilo oko sarajeva i koliko je djece pobijeno u gradu.
CEKAM ODGOVOR>
wandy

Post by wandy »

gacko wrote:
alphonse kauders wrote:Nije bio fasista, ali je bio nesposoban politicar, a heroja sto puta vecih od njega imamo tonu i uglavnom su nezaposleni.
Da je volio svoju naciju - jeste, da je mrzio druge- ne vjerujem, uglavnom daje mu se veći značaj nego sto je to svojim djelima zasluzio.
Spomenik mu ne treba, jer mu mezar ionako obilaze samo političke delagacije i niko više i nakon one spektakularne dzenaze cini mi se da je brzo zaboravljen i da je to fakat po zasluzi.
Drago mi je ako su ljudi sretni sto im je Izetbegovic pomogao da otkriju svoj identitet, ali meni licno je najjadnije bilo postratno doba u kojem je on bio na vlasti.
Ali, pošto to nije tema da ponovim- bio je umjereni nacionalista i možda dobar čiko, pravo oličenje starog Bošnje sa francuzicom, ali su rezultati njegove politike katastrofalni, a tog posla se objeručke bio prihvatio.
Zanimljivo pa bolan jesi li normalan jesu li bosnjaci isli u srbiju da pale i kolju ko je kopo rovove oko sarajeva prije rata muslimani mozda koliko je teskih cijevi bilo oko grada cija vojska ih je postavila hajde pametnjakovicu kad sve znas reci ti nama koliko je tenkova topova i ostalog bilo oko sarajeva i koliko je djece pobijeno u gradu.
CEKAM ODGOVOR>
Nemoju oni predstave sta je nas napadalo.Za sve to im je kriv rahmetli Alija Izetbegovic.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Od koga i na koje pitanje ?

Znas, na kraj upitne recenice obicno ide upitnik... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

wandy wrote:
gacko wrote:
CEKAM ODGOVOR>
Nemoju oni predstave sta je nas napadalo.Za sve to im je kriv rahmetli Alija Izetbegovic.
Bas tako ! :lol:
dr.

Post by dr. »

gavrilo wrote:
dr. wrote:Pa kada je poceo rat dojucerasnje komsije su mi opljackale kucu, potom su je zapalili. To je ono kada kazem iz licnog iskustva. Da ne govorim sta su fasisti uradili mojoj familiji.

Sto se tice srba, oni jos uvijek spominju 1389. godinu...
postoji x takvih prica sa svih strana. meni je licno zao i krivo sto su te komsije izdale. ali ne mozes sada sve da generalizujes.

... i posle svega kako onda mozes druge da napadas sto su jos gore prezivili?
Ja nikog nisam napao da je cetnik da se razumijemo!!! Rekao sam, sto je moje duboko uvjerenje da su odredjeni likovi na forumu Srbi (ako smatras da si se nasao uvrijedjenim sto te neko nazvao Srbin, izvini), i pitanje je bilo sta te ljude tjera da se druze sa "neprijateljima". Zasto govore kako se RS treba ocuvati koja je stvorena na genocidu, a onda dolaze na forum da budu zajedno sa onima od kojih se zele odvojiti? Zasto prosipaju pricu o gradjanskom ratu, sve strane su krive, generalizacija zlocina itd. itd. kad postoje tacni, precizni podaci, od medjunarodne strane? Zasto omalovazavaju Armiju RBiH i njenog komandanta Aliju Izebegovica? Zasto ne zele da podrze tuzbu BiH za agresiju i genocid, pa da se konacno utvrdi prava istina. Neka sud kaze ko je agresor, a ko zrtva.

Sve ove teze koje se povlace kod ovih pobrojanil likova na forumu (u raznim formama), su klasicne teze koje cujem svaki dan na RTRS-u, i stoga sam i mislio, a i dalje mislim da su svi gore pobrojani likovi Srbi.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dr. wrote:
gavrilo wrote:
dr. wrote:Pa kada je poceo rat dojucerasnje komsije su mi opljackale kucu, potom su je zapalili. To je ono kada kazem iz licnog iskustva. Da ne govorim sta su fasisti uradili mojoj familiji.

Sto se tice srba, oni jos uvijek spominju 1389. godinu...
postoji x takvih prica sa svih strana. meni je licno zao i krivo sto su te komsije izdale. ali ne mozes sada sve da generalizujes.

Ja nikog nisam napao da je cetnik da se razumijemo!!! Rekao sam, sto je moje duboko uvjerenje da su odredjeni likovi na forumu Srbi (ako smatras da si se nasao uvrijedjenim sto te neko nazvao Srbin, izvini), i pitanje je bilo sta te ljude tjera da se druze sa "neprijateljima". Zasto govore kako se RS treba ocuvati koja je stvorena na genocidu, a onda dolaze na forum da budu zajedno sa onima od kojih se zele odvojiti? Zasto prosipaju pricu o gradjanskom ratu, sve strane su krive, generalizacija zlocina itd. itd. kad postoje tacni, precizni podaci, od medjunarodne strane? Zasto omalovazavaju Armiju RBiH i njenog komandanta Aliju Izebegovica? Zasto ne zele da podrze tuzbu BiH za agresiju i genocid, pa da se konacno utvrdi prava istina. Neka sud kaze ko je agresor, a ko zrtva.

Sve ove teze koje se povlace kod ovih pobrojanil likova na forumu (u raznim formama), su klasicne teze koje cujem svaki dan na RTRS-u, i stoga sam i mislio, a i dalje mislim da su svi gore pobrojani likovi Srbi.
Ha ja, ista jarane prica ko kod cetnika - svi smo mi Srbi... :lol:

Malo ispeci pa reci...
partybreaker

Post by partybreaker »

I meni ovaj Fair life po stavovima koje zastupa, vise lici na nekoga ko je logor gledao sa druge strane, jer susreo sam se sa puno logorasa, Manjace, Omarske, Heliodrom, Dretelj i takve stavove nije zastupao ni jedan logoras.
Fair-ovih prica sam se naslusao jedino od Abdicevaca u Des Moinesu i Pittsburghu, i od Srba po New Yorku, Floridi i Pennsylvania,

Ovaj Alfons je kao neki begovski potomak, posto si izgleda iz okoline Tuzle, moze biti , ali ste begovali tek u kraljevini SHS, kad su mojim djedovima, oduzeli zemlju 1921.

Pojam balije se poceo upotrebljavati, tek negdje 80-tih godina, da bi se izjednacili svi u Bosni, a izvedeno je iz naziva albanskih jedinica koje su bile sa svabama i kad se spominje balija uvijek se misli na muslimane koji su bili uz Nijemce u onom ratu, i pogrdno znacenje je vezano za to, a ne na izvorno znacenje te rijeci.
dr.

Post by dr. »

Alfons Kauders wrote:
dr. wrote:
gavrilo wrote: postoji x takvih prica sa svih strana. meni je licno zao i krivo sto su te komsije izdale. ali ne mozes sada sve da generalizujes.

Malo ispeci pa reci...
Vjerovatno u skoli nisi ucio promjenu glagola biti>

SU SRBI nije isto, sto i SMO SRBI!

Trece lice mnozine, nije isto sto i prvo lice. Ova tvoja upadica, govori samo o tvojoj bespomocnosti, jer su maske pale, pa ne mozes vise da plasiras srpsku propagandu na forumu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

partybreaker wrote:I meni ovaj Fair life po stavovima koje zastupa, vise lici na nekoga ko je logor gledao sa druge strane, jer susreo sam se sa puno logorasa, Manjace, Omarske, Heliodrom, Dretelj i takve stavove nije zastupao ni jedan logoras.
Fair-ovih prica sam se naslusao jedino od Abdicevaca u Des Moinesu i Pittsburghu, i od Srba po New Yorku, Floridi i Pennsylvania,

Ovaj Alfons je kao neki begovski potomak, posto si izgleda iz okoline Tuzle, moze biti , ali ste begovali tek u kraljevini SHS, kad su mojim djedovima, oduzeli zemlju 1921.

Pojam balije se poceo upotrebljavati, tek negdje 80-tih godina, da bi se izjednacili svi u Bosni, a izvedeno je iz naziva albanskih jedinica koje su bile sa svabama i kad se spominje balija uvijek se misli na muslimane koji su bili uz Nijemce u onom ratu, i pogrdno znacenje je vezano za to, a ne na izvorno znacenje te rijeci.
Znaci Hasanaginica 80 i neko godiste ? Puterica prava... :lol:

BTW pojam "balija" za albanske Baliste vezu upravo cetnici, zato jer su polupismeni, haman im slicno zvuci, pa to oni genijalci povezali... :D

U Kraljevini nismo vala, al prije jesmo. I to prilicno dugo, i opet cemo, kad-tad. :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dr. wrote:
Alfons Kauders wrote:
dr. wrote: Ja nikog nisam napao da je cetnik da se razumijemo!!! Rekao sam, sto je moje duboko uvjerenje da su odredjeni likovi na forumu Srbi (ako smatras da si se nasao uvrijedjenim sto te neko nazvao Srbin, izvini), i pitanje je bilo sta te ljude tjera da se druze sa "neprijateljima". Zasto govore kako se RS treba ocuvati koja je stvorena na genocidu, a onda dolaze na forum da budu zajedno sa onima od kojih se zele odvojiti? Zasto prosipaju pricu o gradjanskom ratu, sve strane su krive, generalizacija zlocina itd. itd. kad postoje tacni, precizni podaci, od medjunarodne strane? Zasto omalovazavaju Armiju RBiH i njenog komandanta Aliju Izebegovica? Zasto ne zele da podrze tuzbu BiH za agresiju i genocid, pa da se konacno utvrdi prava istina. Neka sud kaze ko je agresor, a ko zrtva.

Malo ispeci pa reci...
Vjerovatno u skoli nisi ucio promjenu glagola biti>

SU SRBI nije isto, sto i SMO SRBI!

Trece lice mnozine, nije isto sto i prvo lice. Ova tvoja upadica, govori samo o tvojoj bespomocnosti, jer su maske pale, pa ne mozes vise da plasiras srpsku propagandu na forumu.
Davno sam ti ja to prijatelju ucio, zaboravio sam, al to i nije bila tema... Dosad su mi jedino cetnici govorili da sam Srbin i da se trebam vratit "veri pradedova", al' et' nek i ti isto razmisljas, u finom si drustvu... :D

Uhmf, moja srpska propaganda... :-)

Haman stigli tripovi i u tvoju mahalu. :D :wink:
dr.

Post by dr. »

Ima ona bosanska> Nije mater Muju karala zato sto je zgrijesio, nego zato sto se vadi!

Ko sto sam rekao maske su pale, jarane...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dr. wrote:Ima ona bosanska> Nije mater Muju karala zato sto je zgrijesio, nego zato sto se vadi!

Ko sto sam rekao maske su pale, jarane...
Kao sto sam ja rekao - haman stigli tripovi... :lol:

De samo nastavite, lijepo ste me nasmijali... :D
sojka

Post by sojka »

"Ja nikog nisam napao da je cetnik da se razumijemo!!! Rekao sam, sto je moje duboko uvjerenje da su odredjeni likovi na forumu Srbi (ako smatras da si se nasao uvrijedjenim sto te neko nazvao Srbin, izvini), i pitanje je bilo sta te ljude tjera da se druze sa "neprijateljima". Zasto govore kako se RS treba ocuvati koja je stvorena na genocidu, a onda dolaze na forum da budu zajedno sa onima od kojih se zele odvojiti?"

Ne osjecam se uvrijedjena, naprotiv to je ono sto jesam. Fakt, cinjenica.
Cini li me to, mislim ta cinjenica agresorom, neprijateljem?
Kod nekih izgleda-da. Ukoliko osjetimo tu neprijateljsku netrpeljivost samo na osnovu naseg imena, sta onda drugo preostaje nego reci idemo mi ipak lijepo u RS, da ne dozivljavamo neprijatnosti, smetamo. A ako smetamo kako se mi to mozemo pridruziti?
Ne pricam o politici bas mnogo, nisam opterecena tim. Izbjegavam, nastojim da sagledam situaciju iz svih uglova, da budem fer, ok.

Drago mi je da ima izuzetaka. :)
Castor_Troy

Post by Castor_Troy »

alfons,kolateralna steto debilnih roditelja odraslih u imbecilnoj vukojebini na incestoidnoj ljubavi.dabogda te stigla svaka majcinska suza prolivena u ovoj zemlji od '92 do danas...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Castor_Troy wrote:alfons,kolateralna steto debilnih roditelja odraslih u imbecilnoj vukojebini na incestoidnoj ljubavi.dabogda te stigla svaka majcinska suza prolivena u ovoj zemlji od '92 do danas...
:D Uh! :D
Dezze

Post by Dezze »

bosan wrote:Nacionalne stranke su na vlast dosle demokratski ,znaci narodi BiH su birali svoje predstavnike. Ne mozemo reci da su samo predstavnici vlasti bili nacionalisti ,znaci oni su slika naroda tog vremena. Fikret Abdic je bio izabran za predsjednika ali je to mjesto prepustio Izetbegovicu.Neki misle da bi bilo bolje da je Abdic bio predsjednik. Ja mislim da bi bilo jos gore,BiH danas sigurno ne bi postojala kao drzava.Taj kokosar bi sigurno pristao na podjelu BiH izmedju Hrvatske i Srbije.Mi mozemo sad naglabat trebalo je ovako , trebalo je onako . Cinjenica je bila jedna a to je da su Srbi bili naoruzani do zuba i imali jednu jaku vojsku iza sebe i koji su imali svoj cilj i nisu bili spremni na kompromise.Da bi se izbjeglo krvoprolice postojale su dvije mogucnosti podijeliti BiH ili ostati sa Srbijom u nekakvoj zajednici.E gospodo ako mislite da bi nam ruze cvjetale sa Nijazom Durakovicem ,Lagumdzijom ili bilo kojim drugim politicarem na celu u onom vremenu ,zaje...i ste se.Ne branim ja Aliju ali nisam ni toliko nerealan da na svakom koraku pljujem i psujem Aliju, kao vecina ovih forumaskih demokrata.Alija je za sve kriv,sto je neko bio u logoru ,sto je neko ranjen ,sto su se neki obogatili ,neki Australije domogli.Prestanite vise toliko srat.Da je grijesio sigurno jest,jer je i on bio samo covjek i to dobar za razliku od izbornika druga dva naroda.Nije otvarao logore ,nije protjerivao druge narode ili strijeljanja naredjivao ,nije na mrznju podsticao za razliku od komsija i susjeda nam.Sto se tice tih nekakvih pregovora i konferencija ,pa mi smo bili ti sa najslabijim kartama u rukama.BiH je opstala ,zahvaljujuci Armiji BiH i njenim borcima koji su izdrzali i nemoguce.E sad sto smo mi nerealni to je druga stvar.Da smo bogdom imali pametnije narode imali bi sigurno i pametnije predsjednike.
Boldirano stoji, medjutim ne zaboravi da je isti taj A.I. tokom rata, a posebno neposredno nakon, usko saradjivao sa SDS-om i HDZ-om. (S kim si takav si :sad: ). Ako si protiv necije politike, pa onda ne stupas u koaliciju sa njima! A to se odrzalo do dana danasnjeg. :x Drugo, A.I. se rukovao sa Milosevicem i Tudjmanom u Dejtonu. Mogao je staviti potpis i bez tog rukovanja. To bi ostavilo jak dojam na cijelu medjunarodnu javnost. To bi imalo izuzetan deklarativan znacaj! A ne, neki tamo na Balkanu se poklase, pa onda nesto potpisu, pa se rukuju, osmjeh, malo klope.... Ma daj, taj covjek je trebao imati malo vise muda. I jos nesto, A.I. nije direktno podsticao na mrznju, ali sta je sa NJEGOVOM strankom i IZ!? A da ne govorimo o mudzahedinima, koji nisu dosli u turisticke obilaske po nasoj lijepoj zemlji.....
slobodna jugoslavija

Post by slobodna jugoslavija »

S obzirom da neki pokusavaju da SDA(stranku koja je organizovala odbranu Bosne) izjednace sa zlocinackim HDZ-om i SDS-om (strankama koje su militarne i koje su organizovale mnoge zlocine), pitam vas;
Dali zaista smatrate da je Alija Izetbegovic bio nacionalista i FASISTA?????
Rahmetli Alija ,je ipak bio nacionlista .
To sto ti tvrdis ,to isto tvrde i Srbi za Milosevica ,kao i Hrvati za Tudjmana.
A niti jedan od vas nevidi istine !!!!

Ja volim moju Bosnu i to sasvim sigurno nemoram dokazivati uvlacenjem u
gu*** SDA ili Aliji .
Alija kao i njegov sin su se masovno obogatili na nesreci drugih ljudi ,
to nitko ne spominje !!!!!

Alija nije covjek koji bi moga voditi sve Bosance .
Na Bosance sve nas mislim i Jugoslavene i Srbe i Hrvate i Bosnjake i Rome
its .
Bosna ne pripada Bosnjacima ,nego Bosancima !!!!!
Netreba na vatru jos vise loziti nego treba vatru gasiti !!!!

SMRT FASIZMU I NAZIONLIZMU , SLOBODA NARODU !!!

http://www.slobodnajugoslavija.com
Last edited by slobodna jugoslavija on 19/06/2005 21:15, edited 1 time in total.
gacko

Post by gacko »

Idi na forum SK-Pokret za Jugoslaviju, pa tamo prosipaj te nebuloze.
No_Comment

Post by No_Comment »

slobodna jugoslavija wrote:
S obzirom da neki pokusavaju da SDA(stranku koja je organizovala odbranu Bosne) izjednace sa zlocinackim HDZ-om i SDS-om (strankama koje su militarne i koje su organizovale mnoge zlocine), pitam vas;
Dali zaista smatrate da je Alija Izetbegovic bio nacionalista i FASISTA?????
Rahmetli Alija ,je ipak bio nacionlista .
To sto ti tvrdis ,to isto tvrde i Srbi za Milosevica ,kao i Hrvati za Tudjmana.
A niti jedan od vas nevidi istine !!!!

Ja volim moju Bosnu i to sasvim sigurno nemoram dokazivati uvlacenjem u
gu*** SDA ili Aliji .
Alija kao i njegov sin su se masovno obogatili na nesreci drugih ljudi ,
to nitko ne spominje !!!!!

a nije covjek koji bi moga voditi sve Bosance .
Na Bosance sve nas mislim i Jugoslavene i Srbe i Hrvate i Bosnjake i Rome
its .
Bosna ne pripada Bosnjacima ,nego Bosancima !!!!!
Netreba na vatru jos vise loziti nego treba vatru gasiti !!!!

SMRT FASIZMU I NAZIONLIZMU , SLOBODA NARODU !!!
Koliko ti Bosnu volish vidi ti se iz nicka...

!
slobodna jugoslavija

Post by slobodna jugoslavija »

Bosanac biti znaci ne biti nacionalista a ja volim i majku Bosni i
Jugoslaviju i Josipa Broza Tita i Komuniste .
Koliko ti Bosnu volish vidi ti se iz nicka...
Vidi se da nisam nacionalista ,to se vidi druze "nocomment " he he .

Mogu samo da ponovim !

SMRT FASIZMU I NACIONLIZMU , SLOBODA NARODU !

ps.Jednu stvar sam ipak pogrijesio ,da sam znao kako ce me "danasnji oslobodioci" docekati ,ja nebi sasvim sigurno podrzavao "Alijinu armiju" .
Ali jebi ga ,covjek se uci dok je ziv !!!
Sljedeci puta cu biti pametniji !!!!

http://www.slobodnajugoslavija.com
Last edited by slobodna jugoslavija on 19/06/2005 21:15, edited 2 times in total.
risno

Post by risno »

slobodna jugoslavija wrote:Bosanac biti znaci ne biti nacionalista a ja volim i majku Bosni i
Jugoslaviju i Josipa Broza Tita i Komuniste .
slobodna jugoslavija: Smrt fazismu bako.
Baka: I tebi sinko

:D
Toozla

Post by Toozla »

...gospodo, Bosna je postojala puno, puno prije Alije i alijica....
....Bosnu nisu unistili ni Turska Imperija, Austro-Ugarska Monarhija, Kraljevina Jugoslavija, NDH, KPJ, cetvrta vojna sila Europe sa kraja '80-tih prosloga vijeka, kao ni Franjin HDZ....Bosna i njeni narodi su uvijek pronasli nacin za prezivljavanje i nastavak zajednickog zivota i postojanja...Bosna ce prezivjeti i ovaj period, a nakon toga ce doci na red objektivno sagledavanje pojedinacnih uloga i istoriske vrijednosti glavnih politickih aktora....
...ako pogledamo pojedine likove, npr. Milosevic, Tudjman, Karadjic....itd...cak i sa ovako kratke vremenske distance nije problem zakljuciti da ce djeca u bosanskim skolama za nekih stotinjak godina o njima citati kao zlocincima i monstrumima....
...sto se tice Alije, jos uvijek je malo rano za kolektivno realno gledanje na njegov lik i djelo....rane jos uvijek nisu zarasle i tesko je sagledati realnu sliku dok jos uvijek osjecas bol....
....moje licno misljenje je da postoji samo jedna varijanta u kojoj ce o Aliji, za nekih sto godina od danas, djeca citati pozitivne stvari i uciti o njemu kao heroju....ta jedina varijanta iskljucuje postojanje Bosne i podrazumjeva dijecu Nezavisne Bosnjacke Republike nastale na dijelu pocjepane teritorije nekadasnje RBIH....
...licno sumnjam da je ovakav rasplet situacije moguc i stoga mislim da ce Alija biti zapamcen kao negativan lik "bosanske" istorije...za sve one koji su voljni trijezno pogledati argumente, nemam nikakvih problema da ih iznesem u sljedecim postovima (prepucavanje sa idiotima me ne interesuje.....mamne vremena).....

....Bosna je postojala, postoji i postojace, ukljucujuci sve njene narode i ja se nadam da cu za mog "vakta" ponovo sa mirom u srcu slusati mujezina, rabina, popa i svecenika kako u razmaku od pet minuta pozivaju Bosance na molitvu....

ps- delegati sa srbometrima i logorskim cuvarometrima....zamislite da vas neko optuzi za podmetanje granate na Markalama....nebi bilo fino....nebi.... :shock:
Locked