kiligonzales wrote:Ocito imas problem u razumjevanju stvari, iz Enisovog izlaganja se dalo dokontati vise od toga i onog kod Konakovica i onog kod Stankovica, gdje mi padamo kao ljudi. Ne slazem se ni sam sa svime sto Enis kaze, ali ima stvari o kojim slicno razmisljamo.Dr. Kuca wrote:Znamo ko je pjevo o bratstvu i jedinstvu a ispod kreveta cuvali cetnicke i ustaske odore. I onda dodje neki balija i sere kako smo mi problem na balkanu. Ma mrs u picku materinu jebem ti familiju umrlu. Picko prodana.
Za mene je porazavajuce da rad u drzavnoj sluzbi mora biti uvjetovan clanstvom u stranci, umjesto sposobnoscu i znanjem kandidata. Sjahali s komunizma, pokupili neke elemente ponasanja komunisticke partije. Iako Konakovica ne volim jer mi baca na jeftinog populistu, a losijeg radnika, neke stvari ko je je isprovocirao radi svoga interesa itekako se ticu nas.
Za mene je aparthejd prema svakome gradjaninu ove zemlje, pa i onome Bosnjaku, muslimanu, koji je mozda i sam vjernik praktikant (lice je te neke populisticke price koju SDA siri u narodu dok se drugacije ponasa ), koji se izgradio na fakultetu i imao odlican prosjek, ali nema clansku SDA ili neke druge stranke i nema stelu, pa ne moze da ostvari odnos u sluzbi gdje bi mogao dati doprinos svojoj drzavi.
To je ona vjecita prica da li drzavi trebaju podobni ili sposobni ili ona trebali nam neko posten, a ne zna posao ili neko sposoban i zna, ali krade. Medjutim kada imas win win situaciju da imas i dobrog i postenog i da zna znanje, takav mora preko grane jer ga ovdje lome mnogi ucjenama, pogotovo ako tu pamet pokaze na stetu neciju.
1