Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Locked
Dr. Kuca

#151 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Dr. Kuca »

kiligonzales wrote:
Dr. Kuca wrote:Znamo ko je pjevo o bratstvu i jedinstvu a ispod kreveta cuvali cetnicke i ustaske odore. I onda dodje neki balija i sere kako smo mi problem na balkanu. Ma mrs u picku materinu jebem ti familiju umrlu. Picko prodana.
Ocito imas problem u razumjevanju stvari, iz Enisovog izlaganja se dalo dokontati vise od toga i onog kod Konakovica i onog kod Stankovica, gdje mi padamo kao ljudi. Ne slazem se ni sam sa svime sto Enis kaze, ali ima stvari o kojim slicno razmisljamo.

Za mene je porazavajuce da rad u drzavnoj sluzbi mora biti uvjetovan clanstvom u stranci, umjesto sposobnoscu i znanjem kandidata. Sjahali s komunizma, pokupili neke elemente ponasanja komunisticke partije. Iako Konakovica ne volim jer mi baca na jeftinog populistu, a losijeg radnika, neke stvari ko je je isprovocirao radi svoga interesa itekako se ticu nas.

Za mene je aparthejd prema svakome gradjaninu ove zemlje, pa i onome Bosnjaku, muslimanu, koji je mozda i sam vjernik praktikant (lice je te neke populisticke price koju SDA siri u narodu dok se drugacije ponasa ), koji se izgradio na fakultetu i imao odlican prosjek, ali nema clansku SDA ili neke druge stranke i nema stelu, pa ne moze da ostvari odnos u sluzbi gdje bi mogao dati doprinos svojoj drzavi.

To je ona vjecita prica da li drzavi trebaju podobni ili sposobni ili ona trebali nam neko posten, a ne zna posao ili neko sposoban i zna, ali krade. Medjutim kada imas win win situaciju da imas i dobrog i postenog i da zna znanje, takav mora preko grane jer ga ovdje lome mnogi ucjenama, pogotovo ako tu pamet pokaze na stetu neciju.

1
Kejn

#152 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Kejn »

Mirsade strašno si nepismen...
Inok

#153 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Inok »

u ercegovini nema nijedne firme sem državne a zapošljavaju stranke i zaposlili su sve do 10 koljena familijarno, neki dan je bila pizdarija na jednom sastanku gdje sam bio prisutan pa se malo pominjale majke i rodbina oko tog stranačkog zapošljavanja i naravno ujeo vuk kenjca stranke po svome a ostali nek glabaju belegiju.
kiligonzales

#154 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kiligonzales »

Dr. Kuca wrote:
kiligonzales wrote:
Dr. Kuca wrote:Znamo ko je pjevo o bratstvu i jedinstvu a ispod kreveta cuvali cetnicke i ustaske odore. I onda dodje neki balija i sere kako smo mi problem na balkanu. Ma mrs u picku materinu jebem ti familiju umrlu. Picko prodana.
Ocito imas problem u razumjevanju stvari, iz Enisovog izlaganja se dalo dokontati vise od toga i onog kod Konakovica i onog kod Stankovica, gdje mi padamo kao ljudi. Ne slazem se ni sam sa svime sto Enis kaze, ali ima stvari o kojim slicno razmisljamo.

Za mene je porazavajuce da rad u drzavnoj sluzbi mora biti uvjetovan clanstvom u stranci, umjesto sposobnoscu i znanjem kandidata. Sjahali s komunizma, pokupili neke elemente ponasanja komunisticke partije. Iako Konakovica ne volim jer mi baca na jeftinog populistu, a losijeg radnika, neke stvari ko je je isprovocirao radi svoga interesa itekako se ticu nas.

Za mene je aparthejd prema svakome gradjaninu ove zemlje, pa i onome Bosnjaku, muslimanu, koji je mozda i sam vjernik praktikant (lice je te neke populisticke price koju SDA siri u narodu dok se drugacije ponasa ), koji se izgradio na fakultetu i imao odlican prosjek, ali nema clansku SDA ili neke druge stranke i nema stelu, pa ne moze da ostvari odnos u sluzbi gdje bi mogao dati doprinos svojoj drzavi.

To je ona vjecita prica da li drzavi trebaju podobni ili sposobni ili ona trebali nam neko posten, a ne zna posao ili neko sposoban i zna, ali krade. Medjutim kada imas win win situaciju da imas i dobrog i postenog i da zna znanje, takav mora preko grane jer ga ovdje lome mnogi ucjenama, pogotovo ako tu pamet pokaze na stetu neciju.

Apsolutno da ima toga, ali mislim da se to malo preuvelicava. Imas i veci problem zaposljavanje po nacionalnosti i tu dolazi do najveceg razmjere u kvaliteti. Tako se raspisuju konkursi. Moj prijatelj je direktor jedne insitucije i kaze raspisali smo konkurs moram primiti 3 hrvata a prijavi se 2 i mora ponisitit konkurs :lol: . Opet sa druge strane u rs i hercegovini zaposlenost bosnjaka je minimalna, dok su ovdje i jedni i drugi zbrinuti maksimalno. To mene nervira. I ova enisova prica kako smo mi fasisti. Pa nigdje u Bosni nije suzivot ko u federaciji, nigdje.

Ne preuvelicava se, toga ima itekako. Sve su to problemi koji zatvaraju mogucnosti nekome, a otvaraju nekome drugom. Klasicni monopol i trgovina uticajem, te nepravda nad nama svima favorizovana od onih koji cine vlast.

Prica je dosta sira od toga sto je Enis rekao, na kraju je to objasnio i onom kracem videu na koga i kako se to odnosilo.

Kao sto rekoh zaboravljamo da se niko ne kritikuje zbog dobrote, vec zbog loseg, ma da ima kod nas i onoga "ti si brate previse dobar, naivan, posten" , ali to bas i nije jednako prici o stvarima u drustvu, gdje se to dobro kao takvo obezvredjuje.
iz zadnje klupe

#155 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by iz zadnje klupe »

Nastavite niz...

Iz Enisovog pokušaja od skeča " Ma nisi ti gay, ti si obična pederčina"

Dajte odgovor u njegovom stilu:

Ma nisi si ti muslimanski ( malo m) borac protiv nacionalizama i fašizama, ti si... :izet:
kmirsad

#156 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

Ja pismenih lektora na forumu :shock: ... hoče li me obioriti na popravni :? , a čmoljo banovati :cry: ... svjestan sam da je to nedopustivo u ovoj akademskoj zajednici... ipak molim za oproštaj... :|
ultima_palabra

#157 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by ultima_palabra »

Pas nikad nije lajao zbog sela nego zbog sebe... da je se nakačiti na kakvu budžetsku pipu da kapa, a ovamo da se glumi "sa strane".

A podržava lika koji je samo prije dva mjeseca pisao ovo:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/69 ... booku.html
Đe je tu logika i konzistentnost?
kiligonzales

#158 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kiligonzales »

ultima_palabra wrote:Pas nikad nije lajao zbog sela nego zbog sebe... da je se nakačiti na kakvu budžetsku pipu da kapa, a ovamo da se glumi "sa strane".

A podržava lika koji je samo prije dva mjeseca pisao ovo:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/69 ... booku.html
Đe je tu logika i konzistentnost?
Pa bio je pitan da li se bavi politikom sad u nedjelju kod Stankovica i dade odgovor "nemam namjeru" i da je govorio na tome politickom skupu jer mu je prijatelj uputio poziv.

A vala nek je neko odgovorio Dezulovicu i on zna pocesto pretjerati. :D
tandmand

#159 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by tandmand »

lajkujMe wrote:Sve sto je rekao je istina, postali smo drzava plemena gdje te prvo uce ciji si, koje si vjere, nema mjesanja s bilo cime drugim i naravno ako ides u dzamiju na dzumu ti posten? Al u k. Covjek je samo rekao koja ona ne zatucana vecina misli sta vi mislite zasto omladina ode i zasto nema perspektive? Zbog ekonomije? Zbog politike? Ne glavni podli kivac je sto smo se podelili na bosnjake, srbe, hrvate na vjere i na stranke i sta ima jedan mladi pametni um da trazi ovdje? Kad se trazi poslusnost, vjera, pleme i stranka na prbo mjesto pa onda pamet, rad, trud i nesebičnost.
Ja se nisam rodio ovdje da me neki drugi svrstavaju na strane.
Srbi i Hrvati će te ukoliko nisi pripadnik njihovog korpusa svrstati tamo gdje oni misle da spadaš, bez da te išta pitaju a ti možeš sebe smatrati "građaninom svijeta, agnostikom, budistom ..."
Locked