Pronasli vanzemaljce

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drag_gost

#151 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by drag_gost »

drugi profil wrote:
drag_gost wrote: Ignoranti su svi na ovu temu, pocevsi od tebe.
Praviti se da se neki fenomen ne dešava?
To ne pise nigdje.
drag_gost

#152 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by drag_gost »

drugi profil wrote:
drag_gost wrote: A jedini validan odgovor je da nemas pojma.
Tačno! Tako i ti ne možeš tvrditi da je neki odgovor netačan.
Ono što je poenta mojih nekoliko postova na ovoj temi je da postoji taj UFO fenomen koji je nekako objašnjiv u 95% slučajeva, ali u 5% nije nikako.
Zato što smo skloni krajnostima kao vrsta, ili smo skeptici ili smo lakovjerni, pokušavam držati open mind i ne odbacivati mogućnosti ograničen onim čime sam naučen, a istovremeno ne tražiti zakopane piramide i Apollo 20. Naravno da imamo more fejkova i podvala ljudi zeljnih publike i ljudi koji mozda zele time da sakriju nesto drugo.
Imaš gore vrlo intrigantan snimak i svjedočenje kredibilnog svjedoka (nije jedini ali je najsvježiji potvrđen kao vjerodostojan), i taj snimak postavlja razna pitanja. Ako se događaj desio prije 14 godina, moramo priznati da je onda riječ o izuzetno dobro sakrivenom tajnom programu jer se do danas ne zna da neko posjeduje išta izdaleka približno ovome.
Također, velika je vjerovatnoća da nismo sami u svemiru. To što nama izgleda nepremostiv jaz između zvijezda, ne mora značiti da ne postoji način da se on savlada. Da se razumijemo, ovo je pretpostavka, ne tvrdim ništa. Isto pretpostavljaju i vrhunski astrofizičari.
Između te dvije mogućnosti pokušavam da odredim koji je odgovor realniji. Pa i kad odaberem jedan kao takav, ne tvrdim bezumno da je on jedina istina. Dopuštam da mi se bilo kakvim solidnim argumentom promjeni mišljenje. Konkretno za dati snimak niko ne nudi ništa.
Ubjeđivati sebe u nešto je pogrešno. Um mora biti otvoren za sve mogućnosti.
Nisam ni tvrdio da je netacan, vec da ne znamo sta je, i to je jedini prihvatljiv odgovor. Ne mozemo ni saznati na osnovu snimka.
drug_profi

#153 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by drug_profi »

Ok, rasprava je bespredmetna.
Moje stanovište je samo da treba imati otvoren um i ne treba ignorisati događaje čak i ako ih ne možemo objasniti.
mali jomu

#154 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

mali jomu wrote:Snimili su vanzemlaljca, eno sakrio se kod kratera.

Image

Bloo wrote:
Liči mi na vamo jednog forumaša....

Vi ste mene primjetili jos davno kad sam se sa Marsa šunjo prema Zemlji, mislio sam da vam kao tamo nekim civilizacijama mogu ne primjetno prici, sve sam tehnologije upotrijebio za dobar prišunj na sve nacine, ali jok,

odoh reci raji u drugim galaksijama da dodju....... da sa vama pijemo kahvu i jedemo cevape. :mrgreen:
mali jomu

#155 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

Ostalo mi je jos nekoliko planeta da javim raji da dodju na cevape, kahva, sokic.....

Image

neki pakiraju kofere......

Image

neki su dosli.....

Image

neki sad dolaze......

Image

a neki su tek krenuli......

Image
Ironman_88

#156 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by Ironman_88 »

Zamolio bi ih da nam predlože izborni zakon koji zadovoljava sve narode u BiH, pa da vidimo koliko su napredni i pametni.
mali jomu

#157 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

Ironman_88 wrote: Zamolio bi ih da nam predlože izborni zakon koji zadovoljava sve narode u BiH, pa da vidimo koliko su napredni i pametni.

Prvo sto cemo uraditi jeste da vam pojedemo sve cevape,

onda cemo da skontamo kako stalno da pravite cevape da vam nikad ne nestanu...... pa cemo da vam jedemo cevape,

a vi radite sta hocete.....
zforumas

#158 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by zforumas »

jomu ako ti je usput povezi mi onaj Teslin roadster. Cuo sam da je kod vas struja prevazidjena, a meni bi dobro dosao da malo kuliram.
mali jomu

#159 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

zforumas wrote: jomu ako ti je usput povezi mi onaj Teslin roadster. Cuo sam da je kod vas struja prevazidjena, a meni bi dobro dosao da malo kuliram.

U njemu udara struja. :mrgreen:
mali jomu

#160 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

Sta mai raja, guzva dovde..... dje su cevapi? :)

Image
mali jomu

#161 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

Samo sto nisu, eno rostiljaju se. :)

Image
Batal

#162 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by Batal »

mali jomu wrote:
Batal wrote: Dakle u svemu ovome u vezi svemirskih putovanja smo veoma kratko pa se ne trebamo sputavati nekakvim teorijama več si trebamo pustiti mašti na volju i ....pičiti :)

Masta je potrebna i fina..... i bez nje niko nigdje ne moze nigdje otici ni stici, ali samo u masti.

Fino je to..... kad se nesto moze. :)
I pičim pičim pičiću i do tebe stići ču :)
mali jomu

#163 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

Batal wrote: I pičim pičim pičiću i do tebe stići ču :)

cevapi zemljanine, cevapi...... :)

Image
muha_sa

#164 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by muha_sa »

muha_sa

#165 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by muha_sa »

mali jomu

#166 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

:lol:
mali jomu

#167 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

Dosta zajebavanja zemljani, hajmo hajmo, dje su cevapi, dje je rostilj...... :lol:

Image
DonieBrasco

#168 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by DonieBrasco »

Ima film zove se Battleship, prica filma je vezana za "signal" koji ljudi svojom tehnologijom, preko satelita upute u dio svemira za koji smatraju da bi mogao biti pogodan za zivot ili ima neke naznake da tamo ima zivot (nisam siguran). Naravno ne bi to bio holivud da ti tamo koji prime signal (vanezmaljci) za vrlo kratko vrijeme krecu prema zemlji i stizu jos brze sa svojim super-tehnoloskim ratnim brodovima naravno sa losim namejerama... koga interesuje neka pogleda sta dalje biva i sta se desava.

http://www.imdb.com/title/tt1440129/

...

Na stranu film, ako se ikada otkrije da nismo sami u svemiru, bice tu i odusevljenja i panike. Mislim da ce najvise religije, crkva, vatikan tu da izgube radi dobro poznatih njihovi stajalista. Ove mocne drzave ce da se okrenu na neki nacin u dalje istrazivanje na u mnogo vecem kapacitetu.

A pitanja, ko su, sta su, kakvi su, odakle su, jesu li napredniji od nas ili manje napredni, kakve su cudi, dobri ili zli,...itd. Milion ostalih pitnja to tek kada se uspostavi kontakt, kako, na kojem jeziku, kojom tehnogijom, pa eto idemo i ekstrmnije da se kasnije uspostavi susret, sastanak... :-) trebat ce puno vremena i rada.

Do tada fantazirati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#169 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by japin_mutapi »

fizički kontakt između vanzemaljaca i zemljana je nemoguć, zbog mikroorganizama
tj. moguć je ali smrtonosan i za jedne i za druge

jedino preko skypa ili vibera
Rugafet

#170 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by Rugafet »

Ja tvrdim da je bora drljaca vanzemaljac
animals

#171 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by animals »

Moze se i doci u kontakt preko facebook-a..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#172 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by japin_mutapi »

al kad bolje razmislim moja mahala je puna vanzemaljaca - jedni kao da su dosli sa druge planete, drugi kao da nisu na planeti zemlji uopste, treci opet ne znaju ni sta je planeta zemlja
mali jomu

#173 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

Vamzemaljci nam sjede u glavi i jedva cekaju da izadju...... :mrgreen:
mali jomu

#174 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by mali jomu »

....ooooj ljudi pobjeze mi moj vanjo iz glave, hvatajte ga, pojest ce nas. :mrgreen:

Image
Batal

#175 Re: Pronasli vanzemaljce

Post by Batal »

mali jomu wrote:
Batal wrote: Dakle u svemu ovome u vezi svemirskih putovanja smo veoma kratko pa se ne trebamo sputavati nekakvim teorijama več si trebamo pustiti mašti na volju i ....pičiti :)

Masta je potrebna i fina..... i bez nje niko nigdje ne moze nigdje otici ni stici, ali samo u masti.

Fino je to..... kad se nesto moze. :)
Ne znamo od čega se satoji barem 2/3 svemira i bog te pita kada ćemo saznati,šta nam ostaje osim mašte.Iz mašte možda nešto i proizađe.Zatvoriti se u Ajnštajnove teorije bi bila največa greška.kažu da je Svemir toliko velik da bi bilo traćenje prostora(i vremena :) ) da smo sami u njemu ja bih dodao na to da bi isto,možda i gore traćenje prostora(i vremena)bilo da se putovanja kroz Svemir ograniči na brzinu svjetlosti.
Post Reply