Konobar?Velkoski wrote:pa stvarno misliš da to nije psihički težak posao?
Pa cime se optereti?
Konobar?Velkoski wrote:pa stvarno misliš da to nije psihički težak posao?
Ma daj, ja ne znam ni jednog da je poludio...insomnia78 wrote:De bolan kako cime. Valja s pjanama deverati
retoričko pitanje?Fudo387 wrote:Konobar?Velkoski wrote:pa stvarno misliš da to nije psihički težak posao?
Pa cime se optereti?
Pa nije lagano, normalno da se umori citav dan na nogama, samo ne vidim tu neko posebno psihicko opterecenje.Velkoski wrote:retoričko pitanje?Fudo387 wrote:Konobar?Velkoski wrote:pa stvarno misliš da to nije psihički težak posao?
Pa cime se optereti?
pa u ovim kafićima gdje je prometno i gdje ne sjediš 12 sati, a na to te još tretiraju ko roblje... stvarno misliš da je lagano?ili ovim ženama u kladionicama, za dvije minute mora otkucati 120 bingo listića i pri tome trpiti jebavanje bogova od probsvijeta
Pa dobro, je li bolje nista ne raditi ili raditi i uzeti bar tih pet sest stoja kao konobar?dječak sa šibicama wrote:ima posla ali nece raja da radi za dzabe
Svaki posao ima svoju tezinu..Fudo387 wrote:Konobar?Velkoski wrote:pa stvarno misliš da to nije psihički težak posao?
Pa cime se optereti?
Dobro, jesi li ti ikad radio kao konobar?animals wrote:Svaki posao ima svoju tezinu..Fudo387 wrote:Konobar?Velkoski wrote:pa stvarno misliš da to nije psihički težak posao?
Pa cime se optereti?
cuj, posao konobara nije tezak..
nije ni tvoj tezak, za onoga ko ga ne radi
Jedan dan rezem balvane, drugi vozim kamion...de se vise odlucite.animals wrote:Jesam jednom, i nikad vise,,
a tvoj posao vozaca kaminona tezak..
jasta radi.
Pa drzo si kafanu kao i ja i znas dobro kakav je to posao...sto trolas narodFudo387 wrote:Konobar?Velkoski wrote:pa stvarno misliš da to nije psihički težak posao?
Pa cime se optereti?
Govorim o ljudima kad im godine i organizam mogu podnijeti sve te alkoholicarske sesije._BataZiv_0809 wrote:Pa drzo si kafanu kao i ja i znas dobro kakav je to posao...sto trolas narodFudo387 wrote:Konobar?Velkoski wrote:pa stvarno misliš da to nije psihički težak posao?
Pa cime se optereti?
Ne radi se o alkoholijadi, nego o radu sa ovim nepismenim neokupanim narodomFudo387 wrote:
Govorim o ljudima kad im godine i organizam mogu podnijeti sve te alkoholicarske sesije.
Nije to karijera, al' je dobra stvar, dok jetra moze izdrzati.
Ako imas mjeru, nije._BataZiv_0809 wrote:Ne radi se o alkoholijadi, nego o radu sa ovim nepismenim neokupanim narodomFudo387 wrote:
Govorim o ljudima kad im godine i organizam mogu podnijeti sve te alkoholicarske sesije.
Nije to karijera, al' je dobra stvar, dok jetra moze izdrzati.![]()
Od konobarisanja je gori samo salter banke...
A ugostiteljstvo je ropstvo.
TO je zato sto zivimo u jebenom 21 stoljecu u kojem postoji internet i u kojem dobar majstor u BiH zna da moze zaraditi 10.000 KM u NjemackojBlack swan wrote:angažirao firmu za pregradu u dnevnom boravku
obim posla 1500...3 dana max
trojica radila
glavni radnik ide u njemačku... sve što je napravio je odlično ispalo... od gletovanja krečenja prošlicavanja za svjetlo
poomoćni radnik na svakoj slici sjedipuši i sve što je napravio je sranje... lajsne, prag, kvaka, loše ofarbao...sve otpada, ukrivo, moram popravljati
uskoro je pomoćni radnik glavnii firma propada 100%
treći je bio neki deda koji je čistio iza ovom dvojicom
gazda nam kaže ne može naći dobrog radnika
mislim i da nudi 3000 ne bi mogao naći dobroga...
nije više niko lud
sad dolaze na naplatu godine i desetljeća sranja i ponižavanja
a moš misliti kad bošnjaci i srbi dobiju čovjeka dostojnog pasoša
SVI ALI SVI BEZ IKAKVIH IZUZETAKA MORAJU PLAĆATI POREZE I SVI ALI SVI BEZ IZUZETAKA MORAJU PRIJAVITI RADNIKE.Ivo Lola wrote:U zadnjih mjesec dana moju firmu napustilo je 9 ljudi, ima nas oko 50... (IT Sektor)
Punac ima firmu, trazi 6 radnika ne moze nijednog naci (masinstvo)
Prijatelj kaze sad ima radnika dovoljno al nedaj boze da ko napusti ne zna kako bi naso (ugostiteljstvo)
Drugi prica kod njega u firmi 5 kamiona stoji parkirano nema ih ko vozit (transport)
vlasnici sve 4 pomenute firme spremni su poboljsati plate i uslove i vec se desavaju ti procesi ali je pitanje koliko daleko oni mogu obzirom na poreze, inspekcije, cijene namirnica...
e sta vi mislite da li je ovo sansa za nas koji planiramo ostat ovde ili mozda put u katastrofu
-plate ce morati ici gore jer ce radnik postat ko suho zlato...
-pitanje je do koje mjere ce firme moc podnosit to poboljsanje plata i uslova... je li moguce da ce nas to dokusuriti ?
mislim da je osnovni problem sto se drzava nece moci nositi sa tim povecanjem plata, ja garantujem da ce za godinu dana konobar imati platu kao drzavni sluzbenici sa srednjom skolom, sta onda sa tim valom nezadovoljstva kod njih ?
Hudiny ludakwewa wrote:jedna dobro poznata firma u Sa koja se bavi protuprovalnim sistemima i bravama novom uposleniku nudi platu od 500 KM (prvu godinu dana) za 12 sati radnog vremena dnevno, pa eto, bujrum ko moze
domaci proizvodjac mlijecnih proizvoda trazi komercijalistu koji ce raditi vlastitim autom, na procenat (4%), bez fiksnog dijela...
i tako dalje i tako blize...
Pa da ne nazdravis sa svakim.Velkoski wrote:koju mjeru ba ako ti danas prođe kroz radnju 1000 ljudi, od toga je bar pola karakternih mongoloida?
nema gorih poslova od onih u kojima imaš dodir s milion različitih duša