Inače je brisanje zadnjice najbolji način pobijanja argumenata, nije ni čudo što niko s nama nećevernes81 wrote:Legendo i ja tako isto mogu reci srbi su kul jer mi niko nije stradao od njih a da su hrvati najgori.Sonac wrote:Šta reći na ovu temu?
1. Hrvatska uzimala polovinu oružja, ostatak slala nama. Ok, Koliko nam je slala i propuštala Srbija ili Crna Gora?
2. Stotine hiljada jadnih izbjeglica u Hrvatskoj su bile smješene u kolektivne cente i nisu imali redovne obroke, davali im prljave deke, psovali tu i tamo. Ok, koliko znam iz Srbije i Cre Gore su ljudi vraćani ravno u konc logore u Bosnu, a prošli torture i torture da izađu iz iste. Bilo je radnih logora i u samoj Srbiji a znam i za slučajeve gdje su Bošnjake vraćali u logore čak iz Makedonije. I da, to je sami početak rata, ti ljudi nisu puške ni vidjeli nego spašavali sebe i svoju djecu.
3. Sa Hrvatima skupa započeli odbranu zemlje i istu na kraju umalo skupa komplet oslobodili. Kako je proticao rat sa Srbijom?
U ovo sve što sam napisao sam siguran i odgovorno stojim iza toga, bratoubilački rat između Bošnjaka i Hrvata je jedina srpska pobjeda u ovim ratovima.
I sada nakon svega, Hrvati nam ispadaju veći problem od Srbije, to mnogo govori o našem karakteru. Ako već Srbiju nismo uspjeli natjerati da plati ratnu štetu i prizna agresiju, brate ne trebamo ni Hrvatima već se okrenuti životu a ne zakuhavanju na sve strane. Ako to mogu ja koji sam izgubio pola familije možete i vi dijasporaši i podrumaši.
Cinjenica je da su srbi direktno i otvoreno bez kalkulacija napali i cinili zlocine,
dok su to hrvati hinjski ucinili kad im je bio pogodan trenutak za to.
A sa ta 3 argumenta mozes obrisati zadnjicu.
Varaš se, poginuo mi je blizak rođak u srednjoj Bosni kao pripadnik Armije RBiH, Srbi su se pozabavili civilima a kad smo već kod civila, kompletan rat između Bošnjaka i Hrvata iz perspektive civilnih žrtava nije odnio života koliko je bilo '92 u par dana u Krajini ili istočnoj Bosni a da ne spominjem onaj jedan jedini julski dan... I pročitaj moj post još jednom, ja sam i Srbiji uslovno halalio, odnosno pomirio se sa činjenicom da nema ništa od naplata, osveta te da nam je kako tako živjeti skupa i živim punim plućima pa bi mogao i ti i ostatak ovog jada. Svjestan sam da "neprijatelj" vreba sa svih strana ali mi je malo previše i 20 godina kasnije tako živjeti svaki dan, živio i uzmi šta mekše za zadnjicu