U Bosni panika te uhvati kada ulazis u neku kucu jesu li carape poderane ili nisu.azurna_obala wrote:Joj, sjećam se ko mala da sam umirala od stida zbog poderanih čarapa na prstimapa sam noge ispod sebe krila, sjedila ko pred hodžom
![]()
Izuvanje po kućama :D
- Edin H.
#151 Re: Izuvanje po kućama :D
-
Fudo387
#152 Re: Izuvanje po kućama :D
Cisto je, bez zeze.HAVANA wrote:Dobra ta amerika,cuke ne pisaju,ljudi ne pljuju,blata nikad nema,ni zvake ne zvacu...O cemu pricamo,kako je vani cisto?
Haj sve nego koji cu racq u cipelama u kuci,jedva cekam da ih skinem.
Nema blata, nema smeca, nema zvaka...nema nista. Kad setaju cuke, ako kenja, odmah pokupe za njima.
Kreteni, jebo ih cuko, ne kontam tu furku, paze ga bolje nego djecu.
Najveci je fazon sto ustvari niko toliko i ne hoda vani, iz kuce u auto, iz auta na poso, prodavnicu, kafanu...nesta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#153 Re: Izuvanje po kućama :D
Spreca je ovdje upravu. Hotelski veseraj sve pere i dezinfikuje.djevojka bez imena wrote:U dobrim i urednim, ali opet zazirem, nije to gluma nikakva jednostavno sam osjetljiva na takve stvari. I obavezno podignem čarsafe da vidim jel madrac cistspreca wrote: U kakvim to hotelima vi odsjedate ...valjda se vidi sta je cisto i svjeze...ili glumite neku finocu....ja sam u armiji svake hevte imao druge gace ...i svi smo tako jer predas na pranje pa sta dovijes nazad![]()
A za frizera bolje da ti ne pričam
- P308
#154 Re: Izuvanje po kućama :D
HAVANA wrote:Sacemo jos budale ispast i sto se skidamo u kuci.![]()
Pa vidis da ima ovih sto uvjeravaju da je u Americi vanjski "pod" cisci nego u Bosni i da je ulazenje u cipelama iz tog razloga opravdano
-
moonca
#155 Re: Izuvanje po kućama :D
Naravno, kazna slijediFudo387 wrote:Cisto je, bez zeze.HAVANA wrote:Dobra ta amerika,cuke ne pisaju,ljudi ne pljuju,blata nikad nema,ni zvake ne zvacu...O cemu pricamo,kako je vani cisto?
Nema blata, nema smeca, nema zvaka...nema nista. Kad setaju cuke, ako kenja, odmah pokupe za njima.
Najveci je fazon sto ustvari niko toliko i ne hoda vani, iz kuce u auto, iz auta na poso, prodavnicu, kafanu...nesta.
--to i pisem - nista nece da shvate
- HAVANA
#156 Re: Izuvanje po kućama :D
Zato im i jesu guzovi ko regali.Hodaj fudo,zakrcice ti se arterije.Fudo387 wrote:Cisto je, bez zeze.HAVANA wrote:Dobra ta amerika,cuke ne pisaju,ljudi ne pljuju,blata nikad nema,ni zvake ne zvacu...O cemu pricamo,kako je vani cisto?
- azurna_obala
#157 Re: Izuvanje po kućama :D
Sve što valja, sa Zapada jeP308 wrote:HAVANA wrote:Sacemo jos budale ispast i sto se skidamo u kuci.![]()
Pa vidis da ima ovih sto uvjeravaju da je u Americi vanjski "pod" cisci nego u Bosni i da je ulazenje u cipelama iz tog razloga opravdano
-
Fudo387
#158 Re: Izuvanje po kućama :D
Ma jok, nece gram na mene.HAVANA wrote:Zato im i jesu guzovi ko regali.Hodaj fudo,zakrcice ti se arterije.Fudo387 wrote:Cisto je, bez zeze.HAVANA wrote:Dobra ta amerika,cuke ne pisaju,ljudi ne pljuju,blata nikad nema,ni zvake ne zvacu...O cemu pricamo,kako je vani cisto?
Skonto sam, lakse mi kutiju cigara danas ispusit nego da se zajebajem po teretani.
- ¤ jelena ¤
#159 Re: Izuvanje po kućama :D
Ne moraš se izuvat, uđi, sjedi - hoš kafu, sok, pivo...ne znam vala šta je u tome nekulturno i necivilizovano, a za higijenu tu je otirač ispred vrata, krpa, voda, hemija i usisivač...dal jednom sedmično, dal dva puta, il kad stignem...moja stvar, nebitno...od prljavih đonova niko nije umro...od srkleta jeste i to mi u kući ne treba.daddy-kool wrote:To je stvar higijene, kulture i civilizovanosti.
Bar smo tu ok.
Poslije šest, sedam, osam sati na nogama, izuvam se samo u svoja četiri zida i tačka. S druge strane, lakše mi je očistit pet minuta za nekim ko mi je ušao u cipelama, nego sat vremena trpit smrad nečijih nogu uz miris kafe i kolača. Isto tako, ne osjećam se uopšte opušteno kad svratim, recimo, poslije posla ili cijelog dana tancanja po gradu kod nekog na kafu...ili zbog nečeg... i moram skinut cipele...nit znam da li nekom smrde moje noge kao što su nekad nečije noge zasmrdile meni ili ne...i sve to dok kofol opušteno pijem kafu i družim se...spontano.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 04/11/2017 12:21, edited 1 time in total.
- HAVANA
#160 Re: Izuvanje po kućama :D
Briljantno.Fudo387 wrote:Ma jok, nece gram na mene.HAVANA wrote:Zato im i jesu guzovi ko regali.Hodaj fudo,zakrcice ti se arterije.Fudo387 wrote: Cisto je, bez zeze.
Skonto sam, lakse mi kutiju cigara danas ispusit nego da se zajebajem po teretani.
- P308
#161 Re: Izuvanje po kućama :D
¤ jelena ¤ wrote:Ne moraš se izuvat, uđi, sjedi - hoš kafu, sok, pivo...ne znam vala šta je u tome nekulturno i necivilizovano, a za higijenu tu je otirač ispred vrata, krpa, voda, hemija i usisivač...dal jednom sedmično, dal dva puta, il kad stignem...moja stvar, nebitno...od prljavih đonova niko nije umro...od srkleta jeste i to mi u kući ne treba.daddy-kool wrote:To je stvar higijene, kulture i civilizovanosti.
Bar smo tu ok.
Poslije šest, sedam, osam sati na nogama, izuvam se samo u svoja četiri zida i tačka. S druge strane, lakše mi je očistit pet minuta za nekim ko mi je ušao u cipelama, nego sat vremena trpit smrad nečijih nogu uz miris kafe i kolača. Isto tako, ne osjećam se uopšte opušteno kad svratim, recimo, poslije posla ili cijelog dana tancanja po gradu kod nekog na kafu...ili zbog nečeg... i moram skinut cipele...nit znam da li nekom smrde moje noge, kao što su nekad nečije noge zasmrdile meni ili ne...i sve to dok kofol opušteno pijem kafu i družim se...spontano.
Valjda zato postoje kucne papuce?
-
moonca
#163 Re: Izuvanje po kućama :D
Cije kucne papuce---------od domacina??P308 wrote:¤ jelena ¤ wrote:Ne moraš se izuvat, uđi, sjedi - hoš kafu, sok, pivo...ne znam vala šta je u tome nekulturno i necivilizovano, a za higijenu tu je otirač ispred vrata, krpa, voda, hemija i usisivač...dal jednom sedmično, dal dva puta, il kad stignem...moja stvar, nebitno...od prljavih đonova niko nije umro...od srkleta jeste i to mi u kući ne treba.daddy-kool wrote:To je stvar higijene, kulture i civilizovanosti.
Bar smo tu ok.
Poslije šest, sedam, osam sati na nogama, izuvam se samo u svoja četiri zida i tačka. S druge strane, lakše mi je očistit pet minuta za nekim ko mi je ušao u cipelama, nego sat vremena trpit smrad nečijih nogu uz miris kafe i kolača. Isto tako, ne osjećam se uopšte opušteno kad svratim, recimo, poslije posla ili cijelog dana tancanja po gradu kod nekog na kafu...ili zbog nečeg... i moram skinut cipele...nit znam da li nekom smrde moje noge, kao što su nekad nečije noge zasmrdile meni ili ne...i sve to dok kofol opušteno pijem kafu i družim se...spontano.
- Edin H.
#164 Re: Izuvanje po kućama :D
Ma jok, ba, nosis u dzepu.moonca wrote:Cije kucne papuce---------od domacina??P308 wrote:
-
Mega Man X
#165 Re: Izuvanje po kućama :D
Taj koji ne želi da izuje cipele, neće ući u kuću.
Znači ili skidaj ili odjebaus.
Znači ili skidaj ili odjebaus.
- Edin H.
#166 Re: Izuvanje po kućama :D
Jesi gostoljubiv. 
- P308
#167 Re: Izuvanje po kućama :D
Ne znam da li se zezas ili ne ali eto da odgovorim...Vjerovala ili ne, ja u stanu imam desetak pari papuca koje dajem gostima kada dodju (i mogu se oprati, ako si se kojim slucajem i to pitalamoonca wrote:
Cije kucne papuce---------od domacina??
A da vam pravo kazem, ne znam kakvih vi problema sa nogama imate, ali zar je moguce da vam toliko smrde da je i vama samim neugodno?
- ¤ jelena ¤
#168 Re: Izuvanje po kućama :D
irac300 wrote:![]()
- ¤ jelena ¤
#169 Re: Izuvanje po kućama :D
de ti meni reci, jesi li ti ikad u životu osjetio kako drugom smrde noge...P308 wrote:
A da vam pravo kazem, ne znam kakvih vi problema sa nogama imate, ali zar je moguce da vam toliko smrde da je i vama samim neugodno?Cuj nece da skinu cipele jer im smrde noge i jer su znojave ...
nemoj mi reć da nisi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#170 Re: Izuvanje po kućama :D
Eventualni problem neugodnog mirisa nogu se rješava na drugi način generalno a ne ulaskom u obući u kuću. Danas postoji masa preparata koji uklanjaju gljivice i vrše dezodoriranje nogu. Kvalitetna kožna obuća generalno umnogome je povoljnija u tom smislu "mirisa" u odnosu na recimo obuću sa sintetičkim materijalima. Također postoje i ulošci za cipele koji umanjuju neugodne mirise pa kada se to sve lijepo posloži u kombinaciji sa čistim pamučnim čarapama ni nakon 15-18 sati u obući noge nemaju neugodan miris. Ovo govorim iz ličnog iskustva. Generalno kupujem samo kvalitetniju obuću, tene samo nosim kada idem na izlet ili neka sportska aktivnost, izbjegavam obuću sa sintetičkim materijalima mada ima i kvalitetne obuće sa takvim materijalima ali sam vrlo oprezan. Slažem se da je neugodno kada ti neko dođe i ima taj problem a ti kažeš molim te izuj se.¤ jelena ¤ wrote:Ne moraš se izuvat, uđi, sjedi - hoš kafu, sok, pivo...ne znam vala šta je u tome nekulturno i necivilizovano, a za higijenu tu je otirač ispred vrata, krpa, voda, hemija i usisivač...dal jednom sedmično, dal dva puta, il kad stignem...moja stvar, nebitno...od prljavih đonova niko nije umro...od srkleta jeste i to mi u kući ne treba.daddy-kool wrote:To je stvar higijene, kulture i civilizovanosti.
Bar smo tu ok.
Poslije šest, sedam, osam sati na nogama, izuvam se samo u svoja četiri zida i tačka. S druge strane, lakše mi je očistit pet minuta za nekim ko mi je ušao u cipelama, nego sat vremena trpit smrad nečijih nogu uz miris kafe i kolača. Isto tako, ne osjećam se uopšte opušteno kad svratim, recimo, poslije posla ili cijelog dana tancanja po gradu kod nekog na kafu...ili zbog nečeg... i moram skinut cipele...nit znam da li nekom smrde moje noge kao što su nekad nečije noge zasmrdile meni ili ne...i sve to dok kofol opušteno pijem kafu i družim se...spontano.
P.S Prije godinu-dvije kupim neku malu kihinju po mjeri i dođe majstor da postavi kaže smrde mi noge, mogu li oprati u WC-u.
-
gilla
#171 Re: Izuvanje po kućama :D
Svasta cu prihvatiti u zivotu ali da mi uleti neko u obuci u kucu ili ti ga dom, to necu. F off.
Dovoljno je na ulazu kad po plocicama zimi ostaviti mi blata, vode i sta sve ne, prodje me hiljadu huja.
Sam nemam problema sa skidanjem obuce. Mjesečno uzimam paket carapa kao i drugih stvari. Poslije posla direktno kupatilo, pranje nogu i carapa uz ostalo jel. Na strik carape, uzimam nove za "po kuci", druge za posao. I tako ukrug. Cim vidim da su se malo isfucale idu u kantu. Ne uzimati najjeftinije nego dati koju KM vise i uzet kvalitetnije. MImo toga i kada stignem od obaveza klanjati, uzimam abdest, sto je dodatno pranje. Kupiti malo kvalitetniju obucu. Uglavnom može se.
Jednom sam doživio neugodnu situaciju gdje sam dosao u goste i lik mi kaze, ne , ne, nemoj skidati cipele (vjerovatno misleci ko zna kakve su mi noge). Finu sam mu nagazao po kuci, jos je bio mart, topi se snijeg, vode na sve strane.
Dovoljno je na ulazu kad po plocicama zimi ostaviti mi blata, vode i sta sve ne, prodje me hiljadu huja.
Sam nemam problema sa skidanjem obuce. Mjesečno uzimam paket carapa kao i drugih stvari. Poslije posla direktno kupatilo, pranje nogu i carapa uz ostalo jel. Na strik carape, uzimam nove za "po kuci", druge za posao. I tako ukrug. Cim vidim da su se malo isfucale idu u kantu. Ne uzimati najjeftinije nego dati koju KM vise i uzet kvalitetnije. MImo toga i kada stignem od obaveza klanjati, uzimam abdest, sto je dodatno pranje. Kupiti malo kvalitetniju obucu. Uglavnom može se.
Jednom sam doživio neugodnu situaciju gdje sam dosao u goste i lik mi kaze, ne , ne, nemoj skidati cipele (vjerovatno misleci ko zna kakve su mi noge). Finu sam mu nagazao po kuci, jos je bio mart, topi se snijeg, vode na sve strane.
- P308
#172 Re: Izuvanje po kućama :D
Naravno da jesam (iako izuzetno rijetko), ali opet mi je draze pretrpiti i neciji smrad nego da mi unosi prljavstinu s vana po kuci i tepihu¤ jelena ¤ wrote:de ti meni reci, jesi li ti ikad u životu osjetio kako drugom smrde noge...P308 wrote:
A da vam pravo kazem, ne znam kakvih vi problema sa nogama imate, ali zar je moguce da vam toliko smrde da je i vama samim neugodno?Cuj nece da skinu cipele jer im smrde noge i jer su znojave ...
nemoj mi reć da nisi...
Dovoljno je vidjeti na sta lici hodnik/predsoblje pored ulaznih vrata ako ga dva dana ne prebrises a ne hodam u cipelama, samo ih tu ostavim
Ali to sam samo ja, razumijem da drugi ne razmisljaju na takav nacin.
- SaraFina
#173 Re: Izuvanje po kućama :D
Izuvam se naravno u gostima gdje je to običaj. Kod mene se izuvanje praktikovalo i u porodičnoj kući, a i sad kad sama živim.
Moj tata ima jako ljubazne metode, koje su nas ukućane iritirale a vjerovatno i dio gostiju.
On neke stvari otvoreno, ali ljubazno napomene.
Recimo prije ručka uvijek gostima ponudi " kupatilo za osvježenje" - ako ljudi ne pokazuju namjeru sami otići , pa to izgleda pomalo ludo kao da odraslu osobu šalje oprati ruke.
Obzirom da živim sada u stanu na ulazu imam plastični dio staze koja se može fino oprati. Tu je i stalak za kišobrane i vješalica za jakne, kapute i sl. Papuče vise na zidu, one tanke jeftina verzija(pa ih bacam bez žaljenja) u velikoj jednoj. Valjda svakom ko udje jasno je da se treba izuti.
Moj tata ima jako ljubazne metode, koje su nas ukućane iritirale a vjerovatno i dio gostiju.
Recimo prije ručka uvijek gostima ponudi " kupatilo za osvježenje" - ako ljudi ne pokazuju namjeru sami otići , pa to izgleda pomalo ludo kao da odraslu osobu šalje oprati ruke.
Obzirom da živim sada u stanu na ulazu imam plastični dio staze koja se može fino oprati. Tu je i stalak za kišobrane i vješalica za jakne, kapute i sl. Papuče vise na zidu, one tanke jeftina verzija(pa ih bacam bez žaljenja) u velikoj jednoj. Valjda svakom ko udje jasno je da se treba izuti.
-
moonca
#175 Re: Izuvanje po kućama :D
SaraFina wrote:Izuvam se naravno u gostima gdje je to običaj. Kod mene se izuvanje praktikovalo i u porodičnoj kući, a i sad kad sama živim.
Ne nudim ja nista -zahtjevam ako ima razloga -- peri ruke ili ne diraj nista