Eurobasket 2017
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
#152 Re: Eurobasket 2017
p. gasol za 20 minuta protiv češke imao 26 poena,8 skokova,2 asista,9/10 šut iz igre,7/7 s. bacanja
- Romanista 101%
#154 Re: Eurobasket 2017
Kakva pobjeda Slovenaca 
-
kakavdanakneiskustvu
-
zlajapravaraja
#156 Re: Eurobasket 2017
Ma prejaki su, uzimaju 100%.kakavdanakneiskustvu wrote:http://telesport.telegram.hr/analize/ka ... crna-gora/
U prošlosti im je uvijek pretanka centarska linija bila prepreka da ugroze Amere, jer su samo imali Gasole i Mirotića/Ibaku, uz to su uvijek barem dvojica propuštala, a Reyes i Co. nisu imali taj kvalitet. Ali sa obojicom Gasola i Hernangomeza je ovo zastrašujuće dobro.
Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.
-
kakavdanakneiskustvu
#157 Re: Eurobasket 2017
zlajapravaraja wrote:Ma prejaki su, uzimaju 100%.kakavdanakneiskustvu wrote:http://telesport.telegram.hr/analize/ka ... crna-gora/
U prošlosti im je uvijek pretanka centarska linija bila prepreka da ugroze Amere, jer su samo imali Gasole i Mirotića/Ibaku, uz to su uvijek barem dvojica propuštala, a Reyes i Co. nisu imali taj kvalitet. Ali sa obojicom Gasola i Hernangomeza je ovo zastrašujuće dobro.
Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.
mozda i bolji od one ex yu generacije sa pocetka 90-tih godina proslog vijeka
-
VPSA
#158 Re: Eurobasket 2017
Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.zlajapravaraja wrote:Ma prejaki su, uzimaju 100%.kakavdanakneiskustvu wrote:http://telesport.telegram.hr/analize/ka ... crna-gora/
-
zlajapravaraja
#159 Re: Eurobasket 2017
Naša prva petorka je bila bolja jer joj je Kukoč davao dimenziju koji ovi nikad nisu imali, ali ovi imaju klupu do zadnjegkakavdanakneiskustvu wrote:zlajapravaraja wrote:Ma prejaki su, uzimaju 100%.kakavdanakneiskustvu wrote:http://telesport.telegram.hr/analize/ka ... crna-gora/
-
kakavdanakneiskustvu
#160 Re: Eurobasket 2017
Naša prva petorka je bila bolja jer joj je Kukoč davao dimenziju koji ovi nikad nisu imali, ali ovi imaju klupu do zadnjegzlajapravaraja wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Ma prejaki su, uzimaju 100%.kakavdanakneiskustvu wrote:http://telesport.telegram.hr/analize/ka ... crna-gora/
ma imali bi i mi odlicnu klupu pocetkom 90-tih,djordjevic,komazec,danilović,vrankovic,paspalj,savić
-
zlajapravaraja
#161 Re: Eurobasket 2017
Definitivno. Htjedoh ih čak spomenuti u tom postu. Jedino oni imaju igrače koji im mogu parirati u reketu. Šteta što nisu kompletniji, i jedni i drugi, bio bi to sudar titana.VPSA wrote:Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.zlajapravaraja wrote:Ma prejaki su, uzimaju 100%.kakavdanakneiskustvu wrote:http://telesport.telegram.hr/analize/ka ... crna-gora/
Pored Marjanovića, Raduljice, Kuzmića i Jokića bi Španci vrlo lako bili donji, pa još Bjelica, Zagorac, Kalinić, Simonović - sve igrači koje Španci ne mogu čuvati.
-
zlajapravaraja
#162 Re: Eurobasket 2017
Stojko Vranković i Savić bi izgledali smješni pored bilo kojeg Gasola ili Hernangomeza, a Mirotić vs Paspalj nekih 50-50
Isto kao i
Danilović vs Abrines
Đorđević vs Rodriguez
Dakle, bilo bi gutavo.
Isto kao i
Danilović vs Abrines
Đorđević vs Rodriguez
Dakle, bilo bi gutavo.
-
kakavdanakneiskustvu
#163 Re: Eurobasket 2017
zlajapravaraja wrote:Stojko Vranković i Savić bi izgledali smješni pored bilo kojeg Gasola ili Hernangomeza, a Mirotić vs Paspalj nekih 50-50![]()
Isto kao i
Danilović vs Abrines
Đorđević vs Rodriguez
Dakle, bilo bi gutavo.
gasoli bi bili u petorci protiv rađe i divca
-
Melbourne_Australia
#164 Re: Eurobasket 2017
Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.[/quote]
Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.[/quote]
Definitivno. Htjedoh ih čak spomenuti u tom postu. Jedino oni imaju igrače koji im mogu parirati u reketu. Šteta što nisu kompletniji, i jedni i drugi, bio bi to sudar titana.
Pored Marjanovića, Raduljice, Kuzmića i Jokića bi Španci vrlo lako bili donji, pa još Bjelica, Zagorac, Kalinić, Simonović - sve igrači koje Španci ne mogu čuvati.[/quote]
E cuj ti komentara
Spanci ne mogu cuvati Zagorca, Simonovica i Kalinica
ko sve tipka i pise o kosarci jbt led
i jos kaze pored Raduljice, Kuzmica
Spanci bi bili donji, a ne bi srbi bili donji pored dva vjerovatno najbolja centra svih vremena bracu Gasol uz Sabonisa....Tacno znas da ovo pise neki srbin
Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.[/quote]
Definitivno. Htjedoh ih čak spomenuti u tom postu. Jedino oni imaju igrače koji im mogu parirati u reketu. Šteta što nisu kompletniji, i jedni i drugi, bio bi to sudar titana.
Pored Marjanovića, Raduljice, Kuzmića i Jokića bi Španci vrlo lako bili donji, pa još Bjelica, Zagorac, Kalinić, Simonović - sve igrači koje Španci ne mogu čuvati.[/quote]
E cuj ti komentara
-
zlajapravaraja
#165 Re: Eurobasket 2017
Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.[/quote]Melbourne_Australia wrote:Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.
E cuj ti komentara
Nemaju igrače ni priblizno te visine na poziciji 3
Ali protiv Marjanovića i Jokića
Prifati se ti australskog ragbija burazeru, to možeš komentarisati u real-time. Naspavaj se sad, pa nam piši ujutro bistre glAve
Poyy
-
kakavdanakneiskustvu
#166 Re: Eurobasket 2017
Definitivno. Htjedoh ih čak spomenuti u tom postu. Jedino oni imaju igrače koji im mogu parirati u reketu. Šteta što nisu kompletniji, i jedni i drugi, bio bi to sudar titana.zlajapravaraja wrote:Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.Melbourne_Australia wrote:Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.
E cuj ti komentara
Nemaju igrače ni priblizno te visine na poziciji 3
Ali protiv Marjanovića i Jokića
Prifati se ti australskog ragbija burazeru, to možeš komentarisati u real-time. Naspavaj se sad, pa nam piši ujutro bistre glAve
Poyy[/quote]
san emeterio je 199,kalinić i simonović 202,nije to neka velika razlika
-
VPSA
#167 Re: Eurobasket 2017
Pa i po meni je malo fulio kljucne igrace, ali Srbima fale Teodosic, Nedovic i Markovic sto bi vjerovatno bile sve 3 prve opcije na jedinici. Fali Kalinic koji je bio ponajbolje krilo u Euroligi prosle godine plus Bjelica i Jokic. U sustini mislim da bi od ove ekipe sto je na eurobasketu samo Bogdnovic bio u petorci, a vise od pola igraca ne bi ni bili u sastavu.
Da su i jedni i drugi kompletni, bili bi Spanci jaci u reketu, ali ne bas toliko kao sada, A mislim da bi na pozicijama od 1 do 3 Srbi bili jednako toliko jaci. Steta sto nisu kompletni, jer bi bilo bas uzivanje gledati tu tekmu.
Da su i jedni i drugi kompletni, bili bi Spanci jaci u reketu, ali ne bas toliko kao sada, A mislim da bi na pozicijama od 1 do 3 Srbi bili jednako toliko jaci. Steta sto nisu kompletni, jer bi bilo bas uzivanje gledati tu tekmu.
Last edited by VPSA on 03/09/2017 14:51, edited 1 time in total.
-
zlajapravaraja
#168 Re: Eurobasket 2017
Zagorac 207, Bjelica 209 cm. Koji Španac bi trebao da ih čuva na trojki?
San Emeterio? KlavEr?
San Emeterio? KlavEr?
-
kakavdanakneiskustvu
#169 Re: Eurobasket 2017
VPSA wrote:Pa i po meni je malo fulio kljucne igrace, ali Srbima fale Teodosic, Nedovic i Markovic sto bi vjerovatno bile sve 3 prve opcije na jedinici. Fali Kalinic koji je bio ponajbolje krilo u Euroligi prosle godine plus Bjelica i Jokic. U sustini mislim da bi od ove ekipe sto je na eurobasketu samo Bogdnovic bio u petorci, a vise od pola igraca ne bi ni bili u sastavu.
Da su i jedni i drugi kompletni, bili bi Spanci jaci u reketu, ali ne bas toliko kao sada, A mislim da bi na pozicijama od 1 do 3 Srbi bili jednako toliko jaci.
tesko da bi markovic bio ispred jovica,a nedovic je ipak vise dvica nego play
-
zlajapravaraja
#170 Re: Eurobasket 2017
Kad malo bolje razmislim, rastavila bi njih Srbija na proste faktore u punom sastavuVPSA wrote:Pa i po meni je malo fulio kljucne igrace, ali Srbima fale Teodosic, Nedovic i Markovic sto bi vjerovatno bile sve 3 prve opcije na jedinici. Fali Kalinic koji je bio ponajbolje krilo u Euroligi prosle godine plus Bjelica i Jokic. U sustini mislim da bi od ove ekipe sto je na eurobasketu samo Bogdnovic bio u petorci, a vise od pola igraca ne bi ni bili u sastavu.
Da su i jedni i drugi kompletni, bili bi Spanci jaci u reketu, ali ne bas toliko kao sada, A mislim da bi na pozicijama od 1 do 3 Srbi bili jednako toliko jaci.
Srbija ima raznovrsniji fond igrača na svim pozicijama , a i mnogo su viši od njih u prosjeku na vanjskim pozicijama 1-3. Još kad tome pridodao 3x veća muda, nema tu mnogo dvojbe
- zg1911
#171 Re: Eurobasket 2017
tko bi bio u petorci na pleju ako bi djordjević bio na klupi?kakavdanakneiskustvu wrote:
ma imali bi i mi odlicnu klupu pocetkom 90-tih,djordjevic,komazec,danilović,vrankovic,paspalj,savić
-
zlajapravaraja
#172 Re: Eurobasket 2017
Zdovc, ko što je i bio.zg1911 wrote:tko bi bio u petorci na pleju ako bi djordjević bio na klupi?kakavdanakneiskustvu wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#173 Re: Eurobasket 2017
zlajapravaraja wrote:Zagorac 207, Bjelica 209 cm. Koji Španac bi trebao da ih čuva na trojki?![]()
San Emeterio? KlavEr?
zagorac realno nije ni bio u konkurenciji za 12 najboljih,a bjelica je 4 več godinama ,ne znam o čemu pričaš,više claver igra na 3 nego bjelica
-
VPSA
#174 Re: Eurobasket 2017
Ako si pratio Srbiju ranije, uvijek je Markovic imao bitnu rolu u repci, i bolje je igrao tu nego u klubovima. Mislim da bi sigurno imao solidnu minutazu da je tu. Nedovic je negdje podjednako jedinica i dvica, meni licno vise na jedinici ali vjerovatno bi ga Djordjevic kombinovao na obje pozicije. Moguce da bi Jovic bio u rosteru, ali da su ova trojica tu Jovic ne bi sigurno igrao vise od 10 minuta po utakmici.kakavdanakneiskustvu wrote:VPSA wrote:Pa i po meni je malo fulio kljucne igrace, ali Srbima fale Teodosic, Nedovic i Markovic sto bi vjerovatno bile sve 3 prve opcije na jedinici. Fali Kalinic koji je bio ponajbolje krilo u Euroligi prosle godine plus Bjelica i Jokic. U sustini mislim da bi od ove ekipe sto je na eurobasketu samo Bogdnovic bio u petorci, a vise od pola igraca ne bi ni bili u sastavu.
tesko da bi markovic bio ispred jovica,a nedovic je ipak vise dvica nego play
- zg1911
#175 Re: Eurobasket 2017
a tako je, zaboravih na nj. makar, mislim da je sale ostvario veću karijeruzlajapravaraja wrote:Zdovc, ko što je i bio.zg1911 wrote:tko bi bio u petorci na pleju ako bi djordjević bio na klupi?kakavdanakneiskustvu wrote: