Eurobasket 2017

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Eurobasket 2017 osvaja

Poll ended at 30/08/2017 11:44

Francuska
2
6%
Grčka
1
3%
Litvanija
2
6%
Španija
11
33%
Srbija
12
36%
Turska
4
12%
Rusija
0
No votes
Hrvatska
0
No votes
Neko drugi
1
3%

Total votes: 33

jasko_ba

#151 Re: Eurobasket 2017

Post by jasko_ba »

Dobre utakmice zasad
kakavdanakneiskustvu

#152 Re: Eurobasket 2017

Post by kakavdanakneiskustvu »

p. gasol za 20 minuta protiv češke imao 26 poena,8 skokova,2 asista,9/10 šut iz igre,7/7 s. bacanja
nema me tamo

#153 Re: Eurobasket 2017

Post by nema me tamo »

Dobra košarka
Romanista 101%

#154 Re: Eurobasket 2017

Post by Romanista 101% »

Kakva pobjeda Slovenaca :thumbup:
zlajapravaraja

#156 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

Ma prejaki su, uzimaju 100%.

U prošlosti im je uvijek pretanka centarska linija bila prepreka da ugroze Amere, jer su samo imali Gasole i Mirotića/Ibaku, uz to su uvijek barem dvojica propuštala, a Reyes i Co. nisu imali taj kvalitet. Ali sa obojicom Gasola i Hernangomeza je ovo zastrašujuće dobro.

Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.
kakavdanakneiskustvu

#157 Re: Eurobasket 2017

zlajapravaraja wrote:

U prošlosti im je uvijek pretanka centarska linija bila prepreka da ugroze Amere, jer su samo imali Gasole i Mirotića/Ibaku, uz to su uvijek barem dvojica propuštala, a Reyes i Co. nisu imali taj kvalitet. Ali sa obojicom Gasola i Hernangomeza je ovo zastrašujuće dobro.

Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.

mozda i bolji od one ex yu generacije sa pocetka 90-tih godina proslog vijeka
VPSA

#158 Re: Eurobasket 2017

Post by VPSA »

zlajapravaraja wrote:

Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.
zlajapravaraja

#159 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
zlajapravaraja wrote:

Naša prva petorka je bila bolja jer joj je Kukoč davao dimenziju koji ovi nikad nisu imali, ali ovi imaju klupu do zadnjeg :-x
kakavdanakneiskustvu

#160 Re: Eurobasket 2017

zlajapravaraja wrote:

Naša prva petorka je bila bolja jer joj je Kukoč davao dimenziju koji ovi nikad nisu imali, ali ovi imaju klupu do zadnjeg :-x[/quote]

ma imali bi i mi odlicnu klupu pocetkom 90-tih,djordjevic,komazec,danilović,vrankovic,paspalj,savić
zlajapravaraja

#161 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

VPSA wrote:
zlajapravaraja wrote:

Definitivno. Htjedoh ih čak spomenuti u tom postu. Jedino oni imaju igrače koji im mogu parirati u reketu. Šteta što nisu kompletniji, i jedni i drugi, bio bi to sudar titana.

Pored Marjanovića, Raduljice, Kuzmića i Jokića bi Španci vrlo lako bili donji, pa još Bjelica, Zagorac, Kalinić, Simonović - sve igrači koje Španci ne mogu čuvati.
zlajapravaraja

#162 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

Stojko Vranković i Savić bi izgledali smješni pored bilo kojeg Gasola ili Hernangomeza, a Mirotić vs Paspalj nekih 50-50 :D

Isto kao i
Danilović vs Abrines
Đorđević vs Rodriguez

Dakle, bilo bi gutavo. :D
kakavdanakneiskustvu

#163 Re: Eurobasket 2017

zlajapravaraja wrote:Stojko Vranković i Savić bi izgledali smješni pored bilo kojeg Gasola ili Hernangomeza, a Mirotić vs Paspalj nekih 50-50 :D

Isto kao i
Danilović vs Abrines
Đorđević vs Rodriguez

Dakle, bilo bi gutavo. :D

gasoli bi bili u petorci protiv rađe i divca
Melbourne_Australia

#164 Re: Eurobasket 2017

Post by Melbourne_Australia »

Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.[/quote]
Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.[/quote]

Definitivno. Htjedoh ih čak spomenuti u tom postu. Jedino oni imaju igrače koji im mogu parirati u reketu. Šteta što nisu kompletniji, i jedni i drugi, bio bi to sudar titana.

Pored Marjanovića, Raduljice, Kuzmića i Jokića bi Španci vrlo lako bili donji, pa još Bjelica, Zagorac, Kalinić, Simonović - sve igrači koje Španci ne mogu čuvati.[/quote]

E cuj ti komentara :lol: Spanci ne mogu cuvati Zagorca, Simonovica i Kalinica :D :D ko sve tipka i pise o kosarci jbt led :lol: :lol: i jos kaze pored Raduljice, Kuzmica :lol: Spanci bi bili donji, a ne bi srbi bili donji pored dva vjerovatno najbolja centra svih vremena bracu Gasol uz Sabonisa....Tacno znas da ovo pise neki srbin
zlajapravaraja

#165 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

Melbourne_Australia wrote:Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.
Kompletni Srbi bi ih ako nista dobro namucili.[/quote]

Pored Marjanovića, Raduljice, Kuzmića i Jokića bi Španci vrlo lako bili donji, pa još Bjelica, Zagorac, Kalinić, Simonović - sve igrači koje Španci ne mogu čuvati.[/quote]

E cuj ti komentara :lol: Spanci ne mogu cuvati Zagorca, Simonovica i Kalinica :D :D ko sve tipka i pise o kosarci jbt led :lol: :lol: i jos kaze pored Raduljice, Kuzmica :lol: Spanci bi bili donji, a ne bi srbi bili donji pored dva vjerovatno najbolja centra svih vremena bracu Gasol uz Sabonisa....Tacno znas da ovo pise neki srbin[/quote]

Nemaju igrače ni priblizno te visine na poziciji 3 :)

Ali protiv Marjanovića i Jokića :)

Prifati se ti australskog ragbija burazeru, to možeš komentarisati u real-time. Naspavaj se sad, pa nam piši ujutro bistre glAve :)

Poyy
kakavdanakneiskustvu

#166 Re: Eurobasket 2017

zlajapravaraja wrote:
Melbourne_Australia wrote:Kad bi se ovoj ekipi pridodali još Mirotić, Llull i Rudy,...ne smijem ni pomisliti koliko bi dobri bili.

E cuj ti komentara :lol: Spanci ne mogu cuvati Zagorca, Simonovica i Kalinica :D :D ko sve tipka i pise o kosarci jbt led :lol: :lol: i jos kaze pored Raduljice, Kuzmica :lol: Spanci bi bili donji, a ne bi srbi bili donji pored dva vjerovatno najbolja centra svih vremena bracu Gasol uz Sabonisa....Tacno znas da ovo pise neki srbin[/quote]

Nemaju igrače ni priblizno te visine na poziciji 3 :)

Ali protiv Marjanovića i Jokića :)

Prifati se ti australskog ragbija burazeru, to možeš komentarisati u real-time. Naspavaj se sad, pa nam piši ujutro bistre glAve :)

Poyy[/quote]

san emeterio je 199,kalinić i simonović 202,nije to neka velika razlika
VPSA

#167 Re: Eurobasket 2017

Post by VPSA »

Pa i po meni je malo fulio kljucne igrace, ali Srbima fale Teodosic, Nedovic i Markovic sto bi vjerovatno bile sve 3 prve opcije na jedinici. Fali Kalinic koji je bio ponajbolje krilo u Euroligi prosle godine plus Bjelica i Jokic. U sustini mislim da bi od ove ekipe sto je na eurobasketu samo Bogdnovic bio u petorci, a vise od pola igraca ne bi ni bili u sastavu.

Da su i jedni i drugi kompletni, bili bi Spanci jaci u reketu, ali ne bas toliko kao sada, A mislim da bi na pozicijama od 1 do 3 Srbi bili jednako toliko jaci. Steta sto nisu kompletni, jer bi bilo bas uzivanje gledati tu tekmu.
Last edited by VPSA on 03/09/2017 14:51, edited 1 time in total.
zlajapravaraja

#168 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

Zagorac 207, Bjelica 209 cm. Koji Španac bi trebao da ih čuva na trojki? :)

San Emeterio? KlavEr? :lol:
kakavdanakneiskustvu

#169 Re: Eurobasket 2017

VPSA wrote:Pa i po meni je malo fulio kljucne igrace, ali Srbima fale Teodosic, Nedovic i Markovic sto bi vjerovatno bile sve 3 prve opcije na jedinici. Fali Kalinic koji je bio ponajbolje krilo u Euroligi prosle godine plus Bjelica i Jokic. U sustini mislim da bi od ove ekipe sto je na eurobasketu samo Bogdnovic bio u petorci, a vise od pola igraca ne bi ni bili u sastavu.

Da su i jedni i drugi kompletni, bili bi Spanci jaci u reketu, ali ne bas toliko kao sada, A mislim da bi na pozicijama od 1 do 3 Srbi bili jednako toliko jaci.

tesko da bi markovic bio ispred jovica,a nedovic je ipak vise dvica nego play
zlajapravaraja

#170 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

VPSA wrote:Pa i po meni je malo fulio kljucne igrace, ali Srbima fale Teodosic, Nedovic i Markovic sto bi vjerovatno bile sve 3 prve opcije na jedinici. Fali Kalinic koji je bio ponajbolje krilo u Euroligi prosle godine plus Bjelica i Jokic. U sustini mislim da bi od ove ekipe sto je na eurobasketu samo Bogdnovic bio u petorci, a vise od pola igraca ne bi ni bili u sastavu.

Da su i jedni i drugi kompletni, bili bi Spanci jaci u reketu, ali ne bas toliko kao sada, A mislim da bi na pozicijama od 1 do 3 Srbi bili jednako toliko jaci.
Kad malo bolje razmislim, rastavila bi njih Srbija na proste faktore u punom sastavu :)

Srbija ima raznovrsniji fond igrača na svim pozicijama , a i mnogo su viši od njih u prosjeku na vanjskim pozicijama 1-3. Još kad tome pridodao 3x veća muda, nema tu mnogo dvojbe :)
zg1911

#171 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

ma imali bi i mi odlicnu klupu pocetkom 90-tih,djordjevic,komazec,danilović,vrankovic,paspalj,savić
tko bi bio u petorci na pleju ako bi djordjević bio na klupi?
zlajapravaraja

#172 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

zg1911 wrote:

Zdovc, ko što je i bio.
kakavdanakneiskustvu

#173 Re: Eurobasket 2017

zlajapravaraja wrote:Zagorac 207, Bjelica 209 cm. Koji Španac bi trebao da ih čuva na trojki? :)

San Emeterio? KlavEr? :lol:

zagorac realno nije ni bio u konkurenciji za 12 najboljih,a bjelica je 4 več godinama ,ne znam o čemu pričaš,više claver igra na 3 nego bjelica
VPSA

#174 Re: Eurobasket 2017

Post by VPSA »

tesko da bi markovic bio ispred jovica,a nedovic je ipak vise dvica nego play
Ako si pratio Srbiju ranije, uvijek je Markovic imao bitnu rolu u repci, i bolje je igrao tu nego u klubovima. Mislim da bi sigurno imao solidnu minutazu da je tu. Nedovic je negdje podjednako jedinica i dvica, meni licno vise na jedinici ali vjerovatno bi ga Djordjevic kombinovao na obje pozicije. Moguce da bi Jovic bio u rosteru, ali da su ova trojica tu Jovic ne bi sigurno igrao vise od 10 minuta po utakmici.
zg1911

#175 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

zlajapravaraja wrote:
zg1911 wrote:
Zdovc, ko što je i bio.
a tako je, zaboravih na nj. makar, mislim da je sale ostvario veću karijeru
Locked