Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#151 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by kakavdanakneiskustvu »

konoplja wrote: 22/05/2023 16:38 Bog mozda i postoji, ali bas mi je nevjerovatno da je to ovaj iz Biblije, Kurana i ostalih svetih knjiga.
:thumbup:
broj dva

#152 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by broj dva »

Osmi Socrates wrote: 22/05/2023 15:49 Nisam se našao.

Stvar je u tome da ne možete post nazvati glupim, jer, racionalno gledano, sasvim je realno da određen broj ateista postanu vjernici kada se nalaze u teškim životnim ili po život opasnim situacijama. Iz prostog razloga jer im je obećan "vječni život".

To je racionalan potez. Jer, ako Bog ne postoji, who the fuck cares da li si vjernik ili ne i da li ćeš umrijeti ili ne i istrunuti.

Ako, međutim, postoji, onda sebi daješ priliku za "nastavak života" ot whatever. To je stvar racionalnosti. U čovjekovoj prirodi je da produžava svoje postojanje pa kako god.

Kada ateisti kazu "jebem ti boga" da li to znaci da su postali vjernici ?
tranquil

#153 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by tranquil »

Osmi Socrates wrote: 22/05/2023 17:15 Nikom ja ništa ne namećem.

I kad smo već kod nametanja, više nameću ovi ateisti nego vjernici koji su odlučili da vjeruju u Boga iz Biblije i Kur'ana. To je tako što se tiče interneta. Ostavljam mogućnost da u RL trpe nametanje od strane vjernika, pa svoju agresivnost moraju negdje prazniti. Internet je savršen za takvo nešto.

Ja u RL nisam osjetio nikakvo prenaglašeno nametanje od strane vjernika.

Neću dalje ni o jednima ni o drugima.
Ti si kralj tita mi.

Dođeš ničim izazvan da se naduravaš sa ateistima, furaš priču "zajebaćete se ako se pred smrt ne konvertujete" što su uvijene prijetnje paklom, nazivaš ljude koji ne misle kao ti "ekstremno glupim", "glupim kao ćuskija", "neracionalnim", ignorišeš sve što ti je svaki ateista na ovoj temi odgovorio, pa i dalje tvrdiš da bolje znaš šta ateisti misle od njih samih, i onda na kraju, kada ti protivriječe, imaš obraza to nazvati "nametanjem" i "agresivnim pražnjenjem". :lol:

Od početka rasprave, samo jednu stvar si napisao tačno, prvu rečenicu u ovom postu. Ti nikome ništa ne namećeš. To je jedina istina koju si napisao. Ali ne namećeš zato što nećeš, nego zato što ne možeš. Da možeš, tvoje arogantno, agresivno, i ignorantsko paradiranje bi, siguran sam, poprimilo gori oblik.
Hakiz

#154 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Hakiz »

broj dva wrote: 23/05/2023 08:44
Osmi Socrates wrote: 22/05/2023 15:49 Nisam se našao.

Stvar je u tome da ne možete post nazvati glupim, jer, racionalno gledano, sasvim je realno da određen broj ateista postanu vjernici kada se nalaze u teškim životnim ili po život opasnim situacijama. Iz prostog razloga jer im je obećan "vječni život".

To je racionalan potez. Jer, ako Bog ne postoji, who the fuck cares da li si vjernik ili ne i da li ćeš umrijeti ili ne i istrunuti.

Ako, međutim, postoji, onda sebi daješ priliku za "nastavak života" ot whatever. To je stvar racionalnosti. U čovjekovoj prirodi je da produžava svoje postojanje pa kako god.

Ako već nisu, na dobrom su putu.
Osmi Socrates

#155 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Osmi Socrates »

tranquil wrote: 23/05/2023 10:15
Osmi Socrates wrote: 22/05/2023 17:15 Nikom ja ništa ne namećem.

I kad smo već kod nametanja, više nameću ovi ateisti nego vjernici koji su odlučili da vjeruju u Boga iz Biblije i Kur'ana. To je tako što se tiče interneta. Ostavljam mogućnost da u RL trpe nametanje od strane vjernika, pa svoju agresivnost moraju negdje prazniti. Internet je savršen za takvo nešto.

Ja u RL nisam osjetio nikakvo prenaglašeno nametanje od strane vjernika.

Neću dalje ni o jednima ni o drugima.
Ti si kralj tita mi.

Dođeš ničim izazvan da se naduravaš sa ateistima, furaš priču "zajebaćete se ako se pred smrt ne konvertujete" što su uvijene prijetnje paklom, nazivaš ljude koji ne misle kao ti "ekstremno glupim", "glupim kao ćuskija", "neracionalnim", ignorišeš sve što ti je svaki ateista na ovoj temi odgovorio, pa i dalje tvrdiš da bolje znaš šta ateisti misle od njih samih, i onda na kraju, kada ti protivriječe, imaš obraza to nazvati "nametanjem" i "agresivnim pražnjenjem". :lol:

Od početka rasprave, samo jednu stvar si napisao tačno, prvu rečenicu u ovom postu. Ti nikome ništa ne namećeš. To je jedina istina koju si napisao. Ali ne namećeš zato što nećeš, nego zato što ne možeš. Da možeš, tvoje arogantno, agresivno, i ignorantsko paradiranje bi, siguran sam, poprimilo gori oblik.
Sve si polupao lončiće.

Naravno da je glup k'o ćuskija onaj koji je od milion mogućih opcija šta se dešava po završetku njegovog života izabrao onu koja je potpuni nestanak, ništavilo, crnilo, i leš koji trune u sanduku. U najboljem slučaju završi kremiran i pepeo mu valjda raspu po nekom smetljištu. Jer ako si izabrao sve ovo gore, zašto ne bi izabrao i smetljište, jel'?

Istinu ne zna niko, ali eto ateisti izabrali najgoru, najcrnju, i usudio bih se dodati estetski najodvratniju opciju. Jednostavno nedostojno čovjeka, njegove imaginacije, njegove inovativnosti, njegove intelektualne i duhovne sposobnosti. Apsolutna nihilistička katastrofa.

Čak i da je vaša istina jedina istina ne znam uopšte kako se usuđujete spominjati je drugim ljudima. Kakva je tu satisfakcija? Ja bih se ušutio sa takvom vizijom za svoj kraj.
Je l' to vrijedno neke rasprave i argumentiranja? Ništavilo, jbt.
Last edited by Osmi Socrates on 23/05/2023 10:38, edited 2 times in total.
Hakiz

#156 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 22/05/2023 16:12 Neću ja sad ulaziti u ljudske gluposti oko milijardu bogova.
To bi bile gluposti ako uspješ dokazati da postoji samo jedan bog.

I nije milijardu, približan broj je 2.700. Toliko se, naime, zna za bogove u koje su ljudi otkako postoje vjerovali na planeti. Naravno, uvijek ima mogućnost da su neki ljudi negdje vjerovali u neke bogove za koje se ne zna, ili da za one bogove za koje ne postoje pisani dokazi istoričari i arheolozi misle da su bili bogovi jer su našli artefakte (figurice, crteže itd) koji ih navode na zaključak da ti artefakti simbolizuju nekog boga, a da to šta artefakt simbolizuje, zapravo, nije bilo božanstvo.

Ali, tebe normalna diskusija, u stvari, ne interesuje, pa se pitam što ovo napisah? Dosadno mi, valjda.
tranquil

#157 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by tranquil »

Hakiz wrote: 23/05/2023 10:19
broj dva wrote: 23/05/2023 08:44

Ako već nisu, na dobrom su putu.
To mi je fenomen, koliko neki vjernici psuju Boga, puno više nego ateisti. Valjda ateistima to ništa ne znači, pa se ne zamaraju time, ponekad to rade samo u svrhu provokacije ili umjetničkog izražavanja (poput pjesama alternativnih grupa Pasi ili Bogamber). Ali kako vjernici znaju... uh... u staroj zgradi gdje sam ranije bio, bila slaba zvučna izolacija, tako da sam redovno slušao susjede kako jedno drugome redaju na kamaru i Boga i Isusa i Mariju i svece... Svaki put kada dignu glas, a to je više puta dnevno, strada barem jedan lik iz trojstva. Kontam jebote život, jesu li ovo kakvi satanisti, pa se ovako iživljavaju. Poslije ih upoznam, odem u goste, po minimalno jedan križ visi na zidu u svakoj prostoriji. Ono, nije naopako. Na FB polajkali sve i jednu stranicu tipa "Milion lajkova za Isusa".

Onaj poznati vic kada se Ronaldo ispovijeda jer je psovao Boga, pa pop na kraju opsuje, čuo sam ga više puta, svaki put od osoba kojima redovno čestitam Božiće.

Ovaj jedan što sam ga znao, stalno psovao "Bod" i "Alat". A posti se uz ramazan.
John Cleese

#158 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by John Cleese »

konoplja wrote: 22/05/2023 16:38 Bog mozda i postoji, ali bas mi je nevjerovatno da je to ovaj iz Biblije, Kurana i ostalih svetih knjiga.
:kiss: :D

Pravda za druga boga! Dole antropomorfne karikature i slicne stupidarije! :D
Hakiz

#159 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 23/05/2023 10:33

Ti si kralj tita mi.

Sve si polupao lončiće.

Naravno da je glup k'o ćuskija onaj koji je od milion mogućih opcija šta se dešava po završetku njegovog života izabrao onu koja je potpuni nestanak, ništavilo, crnilo, i leš koji trune u sanduku. U najboljem slučaju završi kremiran i pepeo mu valjda raspu po nekom smetlištu. Jer ako si izabrao sve ovo gore, zašto ne bi izabrao i smetljište, jel'?

Istinu ne zna niko, ali eto ateisti izabrali najgoru, najcrnju, i usudio bih se dodati estetski najodvratniju opciju. Jednostavno nedostojno čovjeka, njegove imaginacije, njegove inovativnosti, njegove intelektualne i duhovne sposobnosti. Apsolutna nihilistička katastrofa.

Čak i da je vaša istina jedina istina ne znam uopšte kako se usuđujete spominjati je drugim ljudima. Kakva je tu satisfakcija? Ja bih se ušutio sa takvom vizijom za svoj kraj.
Je l' to vrijedno neke rasprave i argumentiranja?
Pa, tako, bolan, reci da te svet razume.

Ti, zapravo, zbog estetike tvrdiš da bog postoji. Nekako ti ljepše da te sahrane uz prigodan obred i da ti na humku cvijeće nikne, nego da istruneš i postaneš hrana crvima.

Tako reci, tvoj bog je estetika, ne tvorac svega postojećeg.

A, vidi, kako je ovo šta si napisao sve vezano za smrt, šta će biti nakon što se umre, ti si taj koji vežeš za najcrnje, za smrt, ne za život. Šta će biti nakon što se umre, nšta se dešava dok se živi.

Mani me takvog boga koji je bog smrti, ne života, vodi ga kući.
Osmi Socrates

#160 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Osmi Socrates »

Hakiz wrote: 23/05/2023 10:39

Sve si polupao lončiće.

Naravno da je glup k'o ćuskija onaj koji je od milion mogućih opcija šta se dešava po završetku njegovog života izabrao onu koja je potpuni nestanak, ništavilo, crnilo, i leš koji trune u sanduku. U najboljem slučaju završi kremiran i pepeo mu valjda raspu po nekom smetlištu. Jer ako si izabrao sve ovo gore, zašto ne bi izabrao i smetljište, jel'?

Ti, zapravo, zbog estetike tvrdiš da bog postoji. Nekako ti ljepše da te sahrane uz prigodan obred i da ti na humku cvijeće nikne, nego da istruneš i postaneš hrana crvima.

A, vidi, kako je ovo šta si napisao sve vezano za smrt, šta će biti nakon što se umre, ti si taj koji vežeš za najcrnje, za smrt, ne za život. Šta će biti nakon što se umre, nšta se dešava dok se živi.

Naravno da je i estetika važna. A zašto misliš da nije?

Nisi ni morao zamišljati nikakvog Boga, mogao si zamisliti plivanje u kristalno čistom moru gdje ti se duša odmara za put kroz Kosmos, or whatever.

Mogao si zamisliti da se seksaš sa 15 000 hiljada žena kroz čitavu vječnost. Or whatever makes you fucking happy.

A ti izabrao potpuno crnilo i nestanak. Kakvo jebeno traćenje ljudskog potencijala.
tranquil

#161 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by tranquil »

Ti si kralj tita mi.

Sve si polupao lončiće.

Naravno da je glup k'o ćuskija onaj koji je od milion mogućih opcija šta se dešava po završetku njegovog života izabrao onu koja je potpuni nestanak, ništavilo, crnilo, i leš koji trune u sanduku. U najboljem slučaju završi kremiran i pepeo mu valjda raspu po nekom smetljištu. Jer ako si izabrao sve ovo gore, zašto ne bi izabrao i smetljište, jel'?

Znači u pravu sam kada kažem da bi nas ućutkao da možeš.

Čuj ti diktatorčića, "kako se usuđujete pričati drugim ljudima šta vjerujete". Hahaha, on bi šutio. Pa šuti, ko ti brani :D

A sve nas čeka ista sudbina, koja god bila, a ne kao u tvojoj fantaziji, da će svako dobiti ono što vjeruje. To vjerovanje je na nivou petogodišnjakovog shvatanja zagrobnog života. Svakome se ispuni ona zadnja želja vezana za život poslije smrti :lol: Nije čak ni originalno, to je varijanta mišljenja koje se malo čudno naziva, "panteistički solipsizam" (glup izraz jer nema veze ni sa panteizmom ni sa solipsizmom), i više ga ima u SF-u i Fantasy-u, a ovo je najgluplja i najnaivnija verzija koju sam čuo u životu. "Moć mozga" će učiniti da hrišćanin dobije raj sa Isusom, Hindus se reikarnira, a ateista će samo da nestane :lol: hajde priznaj da sada već trolaš, nemoguće je da odrasla osoba ovako razmišlja :lol:
John Cleese

#162 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by John Cleese »

tranquil wrote: 23/05/2023 10:34 To mi je fenomen, koliko neki vjernici psuju Boga, puno više nego ateisti. Valjda ateistima to ništa ne znači, pa se ne zamaraju time, ponekad to rade samo u svrhu provokacije ili umjetničkog izražavanja (poput pjesama alternativnih grupa Pasi ili Bogamber). Ali kako vjernici znaju... uh... u staroj zgradi gdje sam ranije bio, bila slaba zvučna izolacija, tako da sam redovno slušao susjede kako jedno drugome redaju na kamaru i Boga i Isusa i Mariju i svece... Svaki put kada dignu glas, a to je više puta dnevno, strada barem jedan lik iz trojstva. Kontam jebote život, jesu li ovo kakvi satanisti, pa se ovako iživljavaju. Poslije ih upoznam, odem u goste, po minimalno jedan križ visi na zidu u svakoj prostoriji. Ono, nije naopako. Na FB polajkali sve i jednu stranicu tipa "Milion lajkova za Isusa".
:lol: U izvjesnim dijelovima Hercegovine bilo je uobicajeno psovati "krrrr' Is'sovu" i tome slicno za svaku sitnicu :D
Ali poslije fino odu na ispovjed i oprost grijeha - problem rijesen :D

Inace, jedna od najambicioznijih takvih psovki koje sam ikad cuo odnosi se na "vagon 'šenice i na svakom zrnu sto bogova" :D
tranquil

#163 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by tranquil »

Osmi Socrates wrote: 23/05/2023 10:43 Mogao si zamisliti da se seksaš sa 15 000 hiljada žena kroz čitavu vječnost. Or whatever makes you fucking happy.

A ti izabrao potpuno crnilo i nestanak. Kakvo jebeno traćenje ljudskog potencijala.
Ahahahaha hljebe dragi on fakat vjeruje u to :lol: ako povjeruješ u petnaest hiljada pičaka, one će doći :lol:

Nego, zašto misliš da bi se 15.000 treba seksalo sa tobom, samo zato što si ih izmislio za potrebe vječnog seksa? Imaju li one pravo glasa, ili si "umom" "kreirao" hiljade seksualnih robinja koje se ništa ne pitaju.

Kakve bolesne maštarije, jao :-)
Hakiz

#164 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 23/05/2023 10:43
Hakiz wrote: 23/05/2023 10:39

Naravno da je i estetika važna. A zašto misliš da nije?

Nisi ni morao zamišljati nikakvog Boga, mogao si zamisliti plivanje u kristalno čistom moru gdje ti se duša odmara za put kroz Kosmos, or whatever.

Mogao si zamisliti da se seksaš sa 15 000 hiljada žena kroz čitavu vječnost. Or whatever makes you fucking happy.

Možeš ti zamisliti bilo šta. I ja zamišljam da se seksam sa Jennyfer (biraj, Connely, Lawrence, ima ih još), ali realnost je malo drugačija.

Ti si psiholog, koja je dijagnoza ljudima koji bježe u maštanje i odbijaju realnost? Ako je to zdravo, ako takvi ljudi ne trebaju dijagnoszu, onda se izvinjavam.

Uostalom, lako je to sve provjeljivo. Otkopamo grobove i ateista i vjernika i vidimo da li su ateisti istrunuli, a vjernici nisu.

A onih 27 grama su gasovi koji se oslobode u trenutku umiranja.

Pazi, ja ću priznati sve šta si rekao, samo dokaži.
moimoi

#165 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by moimoi »

Pa crknuces od toliko seksa😁
tranquil

#166 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by tranquil »

Osmi Socrates wrote: 23/05/2023 10:43 Nisi ni morao zamišljati nikakvog Boga, mogao si zamisliti plivanje u kristalno čistom moru gdje ti se duša odmara za put kroz Kosmos, or whatever.

Još ne mogu doći sebi od ovakvog razmišljanja.

Ovo tvoje znači da pedofili, zoofili, ili nekrofili, mogu izmaštati, zamisliti, ili šta već, i time dovesti u postojanje cijele univerzume koji su u skladu sa njihovim bolesnim sklonostima, i u kojima će se oni čitavu vječnost iživljavati... ne mogu ni da ni izgovorim...

Ali to je tebi normalno, čak očekivano, dok problem vidiš u prirodnim procesima razgradnje biološke materije, koje nas sve čeka, bez obzira na vjerovanje.

Kakve bolesti ljudi fantaziraju, ne mogu da vjerujem.
team87

#167 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by team87 »

stvarno ne razumijem mentalni sklop koji u danasnji vakat vjeruje u boga...citao sam i bibliju i kuran i ne mogu da vjerujem u sta ljudi vjeruju, pa to su obicne gluposti, bajke za djecu, ne znam, ne mogu da pojmim

a sto sam stariji to vise mrzim vjeru, toliko je zla nanijela covjecanstvu da je to nevjerovatno, i ne samo u smislu ratova nego i zaostalosti ljudi u srednjem vijeku jer su religije uzimale sve pare sebi, pa otprilike hiljadu i po godina covjecanstvo skoro nista nije napredovalo jer se ulagalo samo u vjeru i religija se sve pitala, gdje bismo sad bili...i dan danas u manjoj mjeri je tako, umjesto sto ulazes u crkve i dzamije daj ulozi u istrazivanja svemira, nauku, daj da odemo svi kao covjecanstvo na drugu planetu, daj da zivimo 200+ godina, ne mogu matere mi samo se iznerviram, mrzim iz dna duse vjeru
Osmi Socrates

#168 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Osmi Socrates »

Pa Hakiz je poznati ženskaroš u njegovoj mahali pa sam mu približio mogućnosti u skladu sa njegovim shvatanjem svijeta. :lol:

Ono što ja vjerujem je samo za mene. Kao što rekoh, ja ne namećem. Ali kad počnete prosipati potpuno ništavilo kao neki sistem vrijednosti, neko vam mora odgovoriti.

I još se usuđujete biti toliko glasni. Potpuni poraz ljudskog uma i potencijala vi promičete kao sistem vrijednosti.

K'o ćuskije, kažem ja.
Last edited by Osmi Socrates on 23/05/2023 11:06, edited 2 times in total.
Hakiz

#169 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Hakiz »

moimoi wrote: 23/05/2023 10:56 Pa crknuces od toliko seksa😁
Kada se već mora umrijeti, bolje umrijeti na ili pod jednom od Jennifer, ili više njih, ni Lopez nije loša, Morrison, ima ih, nego u potopu ili nekoj od pošasti koje milostivi pošalje da nas nauči pameti.
tranquil

#170 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by tranquil »

Osmi Socrates wrote: 23/05/2023 10:59 Pa Hakiz je poznati ženskaroš u njegovoj mahali pa sam mu približio mogućnosti u skladu sa njegovim shvatanjwm svijeta. :lol:

Ono što ja vjerujem je samo za mene. Kao što rekoh, ja ne namećem. Ali kad počnete prosipati potpuno ništavilo kao neki sistem vrijednosti, neko vam mora odgovoriti.

I još se usuđujete biti toliko glasni. Potpuni poraz ljudskog uma i potencijala vi promičete kao sistem vrijednosti.

K'o ćuskije, kažem ja.
Sistem vrijednosti, veliš.

Pa barem u sistemu vrijednosti nemam vjerovanje po kojem pedofil može izmisliti za sebe drugi svijet u kojem će vječno guziti djecu.

Tako da smo time riješili pitanje "vrijednosti" i "sistema".
John Cleese

#171 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by John Cleese »

tranquil wrote: 23/05/2023 10:45 Hajde priznaj da sada već trolaš, nemoguće je da odrasla osoba ovako razmišlja :lol:
Ne trola, odgovorno tvrdim - forumanje shvata krajnje ozbiljno :D

Svojedobno sam ja trolao njega - da sam ksenofob, krajnji desnicar i sta sve ne :D
Kad je na kraju "diskusije" procitao "aprililili", rekao bih da mu je CPU naprosto pregorio :lol:
Hakiz

#172 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 23/05/2023 10:59 Pa Hakiz je poznati ženskaroš u njegovoj mahali pa sam mu približio mogućnosti u skladu sa njegovim shvatanjwm svijeta. :lol:
Pa, bolje vrabac u ruci (žene iz mahale), nego golub na grani (nada u život poslije smrti).

Ovo prvo je dokazivo, za ovo drugo još se niko nije vratio da potvrdi je li to mašta ili je stvarno.

Smrt je potreban i dovoljan uslov za boga, boga bez smrti nema, smrt je razlog postojanja bog(ov)a, vjere i religija.

A ateisti ispadnu nihilisti?

Svašta.
Hajvan

#173 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Hajvan »

U najboljem slučaju završi kremiran i pepeo mu valjda raspu po nekom smetljištu. Jer ako si izabrao sve ovo gore, zašto ne bi izabrao i smetljište, jel'?
ja sam ovo vec odabrao

ne zelim da zauzimam prostor drugima

to je tako sebicno

eno Vlakovo, kako bi tu divno rezidencijalno naselje bilo da nije nekropole

“Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose a three-piece suit on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pissing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourselves. Choose your future. Choose life… But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life. I chose somethin’ else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you’ve got heroin (RELIGION)?”
Osmi Socrates

#174 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Osmi Socrates »

Naravno da ste nihilisti. Ne mora to neophodno značiti nešto loše.

U vašem slučaju, pretpostavljam, nije loše po druge ljude, ali je katastrofalni poraz ljudskog potencijala.

Mada, ako i za najdraže mislite da samo umru i istrunu, pitam se ja kakav je to um. Mene moja smrt ne plaši, ali me smrt najdražih užasava. I ne samo najdražih. Čak eto kad ste i vi koji nešto izigravate na internetu u pitanju, ja ne mogu zamisliti da ćete samo umrijeti i istrunuće vam leševi i ništa od vas ostati neće.

To, prije svega, nije fucking estetski. Mrš negdje drugo da tako nedostojno umirete i nestajete. Ja vas takve ne mogu gledati.
Last edited by Osmi Socrates on 23/05/2023 11:23, edited 1 time in total.
Hakiz

#175 Re: Zašto ljudi vjeruju u Boga u 21-om stoljeću?

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 23/05/2023 11:20 Naravno da ste nihilisti. Ne mora to neophodno značiti nešto loše.

U vašem slučaju, pretpostavljam, nije loše po druge ljude, ali je katastrofalni poraz ljudskog potencijala.

Mada, ako i za najdraže mislite da samo umru i istrunu, pitam se ja kakav je to um. Mene moja smrt ne plaši, ali me smrt najdražih užasava. I ne samo najdražih. Čak eto kad ste i vi koji nešto izigravate na internetu u pitanju, ja ne mogu zamisliti da ćete samo umrijeti i istruniće vam leševi i ništa od vas ostati neće.

To, prije svega, nije fucking estetski. Mrš negdje drugo da tako nedostojno umirete. Ja vas takve ne mogu gledati.
Znaš li da će ti se desiti ono šta te najviše plaši :lol:
Post Reply