Samokritični Bošnjo

Post Reply
Vipsilon

#151 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Vipsilon »

JoseMujica wrote:današnja priča o Bošnjaštvu je utemeljena isključivo na religijskoj identifikaciji. :skoljka: :run:
Nekada su Bošnjaci bili i katolici i pravoslavci, a danas ostadoše samo muslimani i po neki katolik (ja lično poznajem jednog).
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#152 Re: Samokritični Bošnjo

Post by _BataZiv_0809 »

It_is_a_Leclerc wrote: U knjizi Smrt Jugoslavije, britanski novinari koji su pratili pregovore opisuju situaciju sa pozivom Harisa Silajdžića kojeg opisuju kao "stvarnog pregovarača u ime Bošnjaka, za razliku od potpuno neupotrebljivog i nezainteresiranog Izetbegovića koji se ponašao kao nezadovoljni turist u lošem hotelu"
To jeste tacno. Hare je sa Milosevicem sve ispregovarao. Ako cemo vjerovati glavnom pregovaracu u ime SAD-a, naravno.

Dje si zbavio tu knjigu? Je li na engleskom ili ima i na nasem? Mozes i na pp.
GeeTnT

#153 Re: Samokritični Bošnjo

Post by GeeTnT »

Hajvan wrote:
JoseMujica wrote:
predlažem da vas što ima ateista Bošnjaka okrene jednog prasića tamo početkom juna :) čisto reko da provjerim hipotezu u praksi :evil:

zasto bih okreto prasica?
to je nehigijeski, neukusno, odvratno, recidiv srednjevjkovnih vremena... :lol:
..Kao uostalom i njegovi postovi....
Vipsilon

#154 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Vipsilon »

Ne jedu svi ateisti krmetinu. Neko recimo ne jede kako ne bi povrijedio (vjerska) osjećanja svojih roditelja ili prijatelja (pod uslovom da su muslimani ili židovi), a neko ne jede iz higijenskih, zdravstvenih, životnih (vegeterijanci) razloga. Možeš biti heteroseksualac, a da nikad nisi imao odnos. Ja sam Bošnjak musliman.
uglavnomja

#155 Re: Samokritični Bošnjo

Post by uglavnomja »

Vipsilon wrote:
Možeš biti heteroseksualac, a da nikad nisi imao odnos. Ja sam Bošnjak musliman.

:lol: :lol: :lol: :D :pisnuo: :pisnuo:
GeeTnT

#156 Re: Samokritični Bošnjo

Post by GeeTnT »

uglavnomja wrote:
Vipsilon wrote:
Možeš biti heteroseksualac, a da nikad nisi imao odnos. Ja sam Bošnjak musliman.

:lol: :lol: :lol: :D :pisnuo: :pisnuo:
...ovo je za citanke.. :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#157 Re: Samokritični Bošnjo

Post by JoseMujica »

GeeTnT wrote:
Hajvan wrote:
JoseMujica wrote:
predlažem da vas što ima ateista Bošnjaka okrene jednog prasića tamo početkom juna :) čisto reko da provjerim hipotezu u praksi :evil:

zasto bih okreto prasica?
to je nehigijeski, neukusno, odvratno, recidiv srednjevjkovnih vremena... :lol:
..Kao uostalom i njegovi postovi....

đeco, ne serte ako niste spremni gofna jesti

nacionalizam je u srži vezan za državu, a ne za vjeru.......biti ateista podrazumijeva da te libo tuki za alaha i njegove propise, a vi ste ateisti taman koliko i Mustafa Cerić Turčin
GeeTnT

#158 Re: Samokritični Bošnjo

Post by GeeTnT »

Posle prasica se mogu i gofna jesti....ili citati tvoje recenzije o Bosnjaku, isto ti ga dodje.
Connaisseur Karlin

#159 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Connaisseur Karlin »

vama smeta prasetina,a ljudi u svijetu jedu zohare i kisela jaja sa razvijenim piletom umjesto zutanjaka i bjelanjka :D :lol:
JoseMujica

#160 Re: Samokritični Bošnjo

Post by JoseMujica »

GeeTnT wrote:Posle prasica se mogu i gofna jesti....ili citati tvoje recenzije o Bosnjaku, isto ti ga dodje.

pa u čemu je problem :?

što napišem ono što vidim? da su vezani za državu Bosnu bolioo bi ih khuratch za alaha, ko što nije slućaj jer ih redovno više boli puša za patnjom Alepa i Gaze nego za tim šta se dešava u prijedoru :-) ili npr. kad mi ljiljane naše na plavom štitu u zeleno farbaju :? wtf ili izmišljaju nake poćasne stražare u zelenim uniformama...ko da su šumari jebo im ja mater podrumašku...da su ikad rova vidili ne bi im takva drkanja padala na pamet :skoljka:

već na individualnom nivou ljudi propadaju najbrže onda kada nisu iskreni prema sebi.....sa takvim startnim hendikepom, kad nisi načisto sam sa sobom šta si i šta hoćeš, nemreš nikakav normalan odnos imati ni sa drugim jedinkama....sad zamisli kakav je to tek sjeb kad kolektiv nije načisto sam sa sobom :roll: onda ti se npr. desi da slaviš Galipolje i takva nekakva sranja...gledaš pedofila Fatiha, koji ti je btw uništio kraljevstvo i satro plemstvo, kao prosvjetitelja taj pederski surogat za pravog vodžu i mužjaka Essa a.s. nepriznatog Poslanika i Prosvetitelja itd. itd. upireš se u tursku, rusiju i njemačku i bla bla mogla bi se knjihga o tome pisati i da smo načisto nije to ekskluzivitet napačenih Prošnjaka i ovi lokalni katoljici i pravoslabci su jednako sludženi u nafuranosti da su Svrbi i Krvati :roll:
Connaisseur Karlin

#161 Re: Samokritični Bošnjo

Vipsilon wrote:
JoseMujica wrote:današnja priča o Bošnjaštvu je utemeljena isključivo na religijskoj identifikaciji. :skoljka: :run:
Nekada su Bošnjaci bili i katolici i pravoslavci, a danas ostadoše samo muslimani i po neki katolik (ja lično poznajem jednog).
katolici u Hercegovini nisu bili Bosnjaci vec Hercegovci :D Bosanjci je bila regonalna odrednica, a ne etnicka odrednica , to se desilo tek nakon zadnjeg rata :-)
GeeTnT

#162 Re: Samokritični Bošnjo

Post by GeeTnT »

JoseMujica wrote:
GeeTnT wrote:Posle prasica se mogu i gofna jesti....ili citati tvoje recenzije o Bosnjaku, isto ti ga dodje.

što napišem ono što vidim? da su vezani za državu Bosnu bolioo bi ih khuratch za alaha, ko što nije slućaj jer ih redovno više boli puša za patnjom Alepa i Gaze nego za tim šta se dešava u prijedoru :-) ili npr. kad mi ljiljane naše na plavom štitu u zeleno farbaju :? wtf ili izmišljaju nake poćasne stražare u zelenim uniformama...ko da su šumari jebo im ja mater podrumašku...da su ikad rova vidili ne bi im takva drkanja padala na pamet :skoljka:

već na individualnom nivou ljudi propadaju najbrže onda kada nisu iskreni prema sebi.....sa takvim startnim hendikepom, kad nisi načisto sam sa sobom šta si i šta hoćeš, nemreš nikakav normalan odnos imati ni sa drugim jedinkama....sad zamisli kakav je to tek sjeb kad kolektiv nije načisto sam sa sobom :roll: onda ti se npr. desi da slaviš Galipolje i takva nekakva sranja...gledaš pedofila Fatiha, koji ti je btw uništio kraljevstvo i satro plemstvo, kao prosvjetitelja taj pederski surogat za pravog vodžu i mužjaka Essa a.s. nepriznatog Poslanika i Prosvetitelja itd. itd. upireš se u tursku, rusiju i njemačku i bla bla mogla bi se knjihga o tome pisati i da smo načisto nije to ekskluzivitet napačenih Prošnjaka i ovi lokalni katoljici i pravoslabci su jednako sludženi u nafuranosti da su Svrbi i Krvati :roll:
Cuo sam da u depri pomaze pisanje....svejedno sta. Pisi care, pisi i ne prestaj... pisi...
JoseMujica

#163 Re: Samokritični Bošnjo

Post by JoseMujica »

i vi se nastavite lagati....možda dobacite iznad 28% BiH
uglavnomja

#164 Re: Samokritični Bošnjo

Post by uglavnomja »

JoseMujica wrote:

i dodas na to kategoriju "ALIjevaca" koji ce naci ali za svaki masakr na zapadu, opravdanje i razlog, krivicu ...
a kad ti isti to urade nedje po svojim pravim domovinama - :zzzz:
Mirza007

#165 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Mirza007 »

Connaisseur Karlin wrote:
Vipsilon wrote:
katolici u Hercegovini nisu bili Bosnjaci vec Hercegovci :D Bosanjci je bila regonalna odrednica, a ne etnicka odrednica , to se desilo tek nakon zadnjeg rata :-)
Idi begaj. Sta ti bi? Pa ko su podanici Kulina bana, dinastije Kotromanic itd?
Kako se nazivaju?
Je li ta banovina/kraljevina Bosna bila geografski pojam ili drzava istovjetna tada postojecim drzavama?
Connaisseur Karlin

#166 Re: Samokritični Bošnjo

Mirza007 wrote:
Vipsilon wrote: Nekada su Bošnjaci bili i katolici i pravoslavci, a danas ostadoše samo muslimani i po neki katolik (ja lično poznajem jednog).
Idi begaj. Sta ti bi? Pa ko su podanici Kulina bana, dinastije Kotromanic itd?
Kako se nazivaju?
Je li ta banovina/kraljevina Bosna bila geografski pojam ili drzava istovjetna tada postojecim drzavama?
hajde objasni mi :D
Mirza007

#167 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Mirza007 »

Connaisseur Karlin wrote: hajde objasni mi :D
Svasta. Ja da ti objasnjavam?! Pa valjda si osnovnu skolu zavrsio. Ovo su istorijski aksiomi. Dodjes raspravljati na forum, iznosis teze a onda trazis da ti se najosnovnije stvari objasne.
Connaisseur Karlin

#168 Re: Samokritični Bošnjo

Mirza007 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: hajde objasni mi :D
Svasta. Ja da ti objasnjavam?! Pa valjda si osnovnu skolu zavrsio. Ovo su istorijski aksiomi. Dodjes raspravljati na forum, iznosis teze a onda trazis da ti se najosnovnije stvari objasne.
hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocni :D :lol: istorija je puna kontradiktornih dokaza, naorcito istih koji budu otkriveni znatno kasnije ;-)
Vipsilon

#169 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Vipsilon »

Connaisseur Karlin wrote: hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocni :D :lol: istorija je puna kontradiktornih dokaza, naorcito istih koji budu otkriveni znatno kasnije ;-)
Ma ja, hajmo malo relativizirati, ubaciti koju šuhvu, pozvati se na velikosrpske i velikohrvatske plagijatore/falsifikatore historije. Standardna priča.
Mirza007

#170 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Mirza007 »

Connaisseur Karlin wrote: hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocni :D :lol: istorija je puna kontradiktornih dokaza, naorcito istih koji budu otkriveni znatno kasnije ;-)
Ma ja, tipicna HZHB-ovska klasika. Kad nemamo argumenata imamo emoticons.
Sanjarko

#171 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Sanjarko »

KB9 wrote:nisu nas srbi napali, oni su htjeli da nas oslobode
:lol:

Dobar, al :(
Da nije :( ilo bi :lol: i obrnuto.

Jbg meni smijesno ali i tuzno.

Ne kontam sta im ovo sve treba. Hrvata u Hrvatskoj 2 miliona a Srba u Srbiji 3 miliona za 5 desetak godina. Pisao sam negdje jos ce ih poklopit Talijani i Rumuni. Odkad oni imaju pik na Dalmaciju i Juznu Srbiju.

:(

Bezveze se dokacili nas.

:thumbup:

Ubo si sa postom.
Connaisseur Karlin

#172 Re: Samokritični Bošnjo

Vipsilon wrote:
Ma ja, hajmo malo relativizirati, ubaciti koju šuhvu, pozvati se na velikosrpske i velikohrvatske plagijatore/falsifikatore historije. Standardna priča.
ma da, a svi ste pali na ispitu, svi vjerujete svojim politicarima, umjesto istoricarima, jer iz ponudjenih cinjenica zadnjih 25 godina,vi slijedite politicke istorijeks price, a ne istorijske dokaze :D
Connaisseur Karlin

#173 Re: Samokritični Bošnjo

Mirza007 wrote:
ko su HZHB :?

ja uvijek koristim emotikone , sa argumentima,naravno :)

jos mi nisi oblrazlozio svoj stav, cekam tvoj odgovor,pa mozemo poceti dijeliti argumente :thumbup: :-D
Mirza007

#174 Re: Samokritični Bošnjo

Post by Mirza007 »

Mirza007 wrote:

jos mi nisi oblrazlozio svoj stav, cekam tvoj odgovor,pa mozemo poceti dijeliti argumente :thumbup: :-D
Uh sto smo naivni i nevini. K'o uznici u Hagu.
Connaisseur Karlin

#175 Re: Samokritični Bošnjo

Mirza007 wrote:
Mirza007 wrote: Ma ja, tipicna HZHB-ovska klasika. Kad nemamo argumenata imamo emoticons.

Uh sto smo naivni i nevini. K'o uznici u Hagu.
razumijem, znaci , ne zelis voditi argmentiranu debatu :thumbup:
Post Reply