Nekada su Bošnjaci bili i katolici i pravoslavci, a danas ostadoše samo muslimani i po neki katolik (ja lično poznajem jednog).JoseMujica wrote:današnja priča o Bošnjaštvu je utemeljena isključivo na religijskoj identifikaciji.![]()
Samokritični Bošnjo
-
Vipsilon
#151 Re: Samokritični Bošnjo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#152 Re: Samokritični Bošnjo
To jeste tacno. Hare je sa Milosevicem sve ispregovarao. Ako cemo vjerovati glavnom pregovaracu u ime SAD-a, naravno.It_is_a_Leclerc wrote: U knjizi Smrt Jugoslavije, britanski novinari koji su pratili pregovore opisuju situaciju sa pozivom Harisa Silajdžića kojeg opisuju kao "stvarnog pregovarača u ime Bošnjaka, za razliku od potpuno neupotrebljivog i nezainteresiranog Izetbegovića koji se ponašao kao nezadovoljni turist u lošem hotelu"
Dje si zbavio tu knjigu? Je li na engleskom ili ima i na nasem? Mozes i na pp.
- GeeTnT
#153 Re: Samokritični Bošnjo
..Kao uostalom i njegovi postovi....Hajvan wrote:JoseMujica wrote:
predlažem da vas što ima ateista Bošnjaka okrene jednog prasića tamo početkom junačisto reko da provjerim hipotezu u praksi
zasto bih okreto prasica?
to je nehigijeski, neukusno, odvratno, recidiv srednjevjkovnih vremena...
-
Vipsilon
#154 Re: Samokritični Bošnjo
Ne jedu svi ateisti krmetinu. Neko recimo ne jede kako ne bi povrijedio (vjerska) osjećanja svojih roditelja ili prijatelja (pod uslovom da su muslimani ili židovi), a neko ne jede iz higijenskih, zdravstvenih, životnih (vegeterijanci) razloga. Možeš biti heteroseksualac, a da nikad nisi imao odnos. Ja sam Bošnjak musliman.
- uglavnomja
#155 Re: Samokritični Bošnjo
Vipsilon wrote:
Možeš biti heteroseksualac, a da nikad nisi imao odnos. Ja sam Bošnjak musliman.
- GeeTnT
#156 Re: Samokritični Bošnjo
...ovo je za citanke..uglavnomja wrote:Vipsilon wrote:
Možeš biti heteroseksualac, a da nikad nisi imao odnos. Ja sam Bošnjak musliman.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#157 Re: Samokritični Bošnjo
GeeTnT wrote:..Kao uostalom i njegovi postovi....Hajvan wrote:JoseMujica wrote:
predlažem da vas što ima ateista Bošnjaka okrene jednog prasića tamo početkom junačisto reko da provjerim hipotezu u praksi
zasto bih okreto prasica?
to je nehigijeski, neukusno, odvratno, recidiv srednjevjkovnih vremena...
đeco, ne serte ako niste spremni gofna jesti
nacionalizam je u srži vezan za državu, a ne za vjeru.......biti ateista podrazumijeva da te libo tuki za alaha i njegove propise, a vi ste ateisti taman koliko i Mustafa Cerić Turčin
- GeeTnT
#158 Re: Samokritični Bošnjo
Posle prasica se mogu i gofna jesti....ili citati tvoje recenzije o Bosnjaku, isto ti ga dodje.
- Connaisseur Karlin
#159 Re: Samokritični Bošnjo
vama smeta prasetina,a ljudi u svijetu jedu zohare i kisela jaja sa razvijenim piletom umjesto zutanjaka i bjelanjka

- JoseMujica
#160 Re: Samokritični Bošnjo
GeeTnT wrote:Posle prasica se mogu i gofna jesti....ili citati tvoje recenzije o Bosnjaku, isto ti ga dodje.
pa u čemu je problem
što napišem ono što vidim? da su vezani za državu Bosnu bolioo bi ih khuratch za alaha, ko što nije slućaj jer ih redovno više boli puša za patnjom Alepa i Gaze nego za tim šta se dešava u prijedoru
već na individualnom nivou ljudi propadaju najbrže onda kada nisu iskreni prema sebi.....sa takvim startnim hendikepom, kad nisi načisto sam sa sobom šta si i šta hoćeš, nemreš nikakav normalan odnos imati ni sa drugim jedinkama....sad zamisli kakav je to tek sjeb kad kolektiv nije načisto sam sa sobom
- Connaisseur Karlin
#161 Re: Samokritični Bošnjo
katolici u Hercegovini nisu bili Bosnjaci vec HercegovciVipsilon wrote:Nekada su Bošnjaci bili i katolici i pravoslavci, a danas ostadoše samo muslimani i po neki katolik (ja lično poznajem jednog).JoseMujica wrote:današnja priča o Bošnjaštvu je utemeljena isključivo na religijskoj identifikaciji.![]()
- GeeTnT
#162 Re: Samokritični Bošnjo
Cuo sam da u depri pomaze pisanje....svejedno sta. Pisi care, pisi i ne prestaj... pisi...JoseMujica wrote:GeeTnT wrote:Posle prasica se mogu i gofna jesti....ili citati tvoje recenzije o Bosnjaku, isto ti ga dodje.
pa u čemu je problem![]()
što napišem ono što vidim? da su vezani za državu Bosnu bolioo bi ih khuratch za alaha, ko što nije slućaj jer ih redovno više boli puša za patnjom Alepa i Gaze nego za tim šta se dešava u prijedoruili npr. kad mi ljiljane naše na plavom štitu u zeleno farbaju
wtf ili izmišljaju nake poćasne stražare u zelenim uniformama...ko da su šumari jebo im ja mater podrumašku...da su ikad rova vidili ne bi im takva drkanja padala na pamet
![]()
već na individualnom nivou ljudi propadaju najbrže onda kada nisu iskreni prema sebi.....sa takvim startnim hendikepom, kad nisi načisto sam sa sobom šta si i šta hoćeš, nemreš nikakav normalan odnos imati ni sa drugim jedinkama....sad zamisli kakav je to tek sjeb kad kolektiv nije načisto sam sa sobomonda ti se npr. desi da slaviš Galipolje i takva nekakva sranja...gledaš pedofila Fatiha, koji ti je btw uništio kraljevstvo i satro plemstvo, kao prosvjetitelja taj pederski surogat za pravog vodžu i mužjaka Essa a.s. nepriznatog Poslanika i Prosvetitelja itd. itd. upireš se u tursku, rusiju i njemačku i bla bla mogla bi se knjihga o tome pisati i da smo načisto nije to ekskluzivitet napačenih Prošnjaka i ovi lokalni katoljici i pravoslabci su jednako sludženi u nafuranosti da su Svrbi i Krvati
- JoseMujica
#163 Re: Samokritični Bošnjo
i vi se nastavite lagati....možda dobacite iznad 28% BiH
- uglavnomja
#164 Re: Samokritični Bošnjo
JoseMujica wrote:GeeTnT wrote:Posle prasica se mogu i gofna jesti....ili citati tvoje recenzije o Bosnjaku, isto ti ga dodje.
pa u čemu je problem![]()
što napišem ono što vidim? da su vezani za državu Bosnu bolioo bi ih khuratch za alaha, ko što nije slućaj jer ih redovno više boli puša za patnjom Alepa i Gaze nego za tim šta se dešava u prijedoruili npr. kad mi ljiljane naše na plavom štitu u zeleno farbaju
wtf ili izmišljaju nake poćasne stražare u zelenim uniformama...ko da su šumari jebo im ja mater podrumašku...da su ikad rova vidili ne bi im takva drkanja padala na pamet
![]()
već na individualnom nivou ljudi propadaju najbrže onda kada nisu iskreni prema sebi.....sa takvim startnim hendikepom, kad nisi načisto sam sa sobom šta si i šta hoćeš, nemreš nikakav normalan odnos imati ni sa drugim jedinkama....sad zamisli kakav je to tek sjeb kad kolektiv nije načisto sam sa sobomonda ti se npr. desi da slaviš Galipolje i takva nekakva sranja...gledaš pedofila Fatiha, koji ti je btw uništio kraljevstvo i satro plemstvo, kao prosvjetitelja taj pederski surogat za pravog vodžu i mužjaka Essa a.s. nepriznatog Poslanika i Prosvetitelja itd. itd. upireš se u tursku, rusiju i njemačku i bla bla mogla bi se knjihga o tome pisati i da smo načisto nije to ekskluzivitet napačenih Prošnjaka i ovi lokalni katoljici i pravoslabci su jednako sludženi u nafuranosti da su Svrbi i Krvati
i dodas na to kategoriju "ALIjevaca" koji ce naci ali za svaki masakr na zapadu, opravdanje i razlog, krivicu ...
a kad ti isti to urade nedje po svojim pravim domovinama -
-
Mirza007
#165 Re: Samokritični Bošnjo
Idi begaj. Sta ti bi? Pa ko su podanici Kulina bana, dinastije Kotromanic itd?Connaisseur Karlin wrote:katolici u Hercegovini nisu bili Bosnjaci vec HercegovciVipsilon wrote:Nekada su Bošnjaci bili i katolici i pravoslavci, a danas ostadoše samo muslimani i po neki katolik (ja lično poznajem jednog).JoseMujica wrote:današnja priča o Bošnjaštvu je utemeljena isključivo na religijskoj identifikaciji.![]()
Bosanjci je bila regonalna odrednica, a ne etnicka odrednica , to se desilo tek nakon zadnjeg rata
Kako se nazivaju?
Je li ta banovina/kraljevina Bosna bila geografski pojam ili drzava istovjetna tada postojecim drzavama?
- Connaisseur Karlin
#166 Re: Samokritični Bošnjo
hajde objasni miMirza007 wrote:Idi begaj. Sta ti bi? Pa ko su podanici Kulina bana, dinastije Kotromanic itd?Connaisseur Karlin wrote:katolici u Hercegovini nisu bili Bosnjaci vec HercegovciVipsilon wrote: Nekada su Bošnjaci bili i katolici i pravoslavci, a danas ostadoše samo muslimani i po neki katolik (ja lično poznajem jednog).Bosanjci je bila regonalna odrednica, a ne etnicka odrednica , to se desilo tek nakon zadnjeg rata
Kako se nazivaju?
Je li ta banovina/kraljevina Bosna bila geografski pojam ili drzava istovjetna tada postojecim drzavama?
-
Mirza007
#167 Re: Samokritični Bošnjo
Svasta. Ja da ti objasnjavam?! Pa valjda si osnovnu skolu zavrsio. Ovo su istorijski aksiomi. Dodjes raspravljati na forum, iznosis teze a onda trazis da ti se najosnovnije stvari objasne.Connaisseur Karlin wrote: hajde objasni mi
- Connaisseur Karlin
#168 Re: Samokritični Bošnjo
hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocniMirza007 wrote:Svasta. Ja da ti objasnjavam?! Pa valjda si osnovnu skolu zavrsio. Ovo su istorijski aksiomi. Dodjes raspravljati na forum, iznosis teze a onda trazis da ti se najosnovnije stvari objasne.Connaisseur Karlin wrote: hajde objasni mi
-
Vipsilon
#169 Re: Samokritični Bošnjo
Ma ja, hajmo malo relativizirati, ubaciti koju šuhvu, pozvati se na velikosrpske i velikohrvatske plagijatore/falsifikatore historije. Standardna priča.Connaisseur Karlin wrote: hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocni![]()
istorija je puna kontradiktornih dokaza, naorcito istih koji budu otkriveni znatno kasnije
-
Mirza007
#170 Re: Samokritični Bošnjo
Ma ja, tipicna HZHB-ovska klasika. Kad nemamo argumenata imamo emoticons.Connaisseur Karlin wrote: hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocni![]()
istorija je puna kontradiktornih dokaza, naorcito istih koji budu otkriveni znatno kasnije
- Sanjarko
#171 Re: Samokritični Bošnjo
KB9 wrote:nisu nas srbi napali, oni su htjeli da nas oslobode
Dobar, al
Da nije
Jbg meni smijesno ali i tuzno.
Ne kontam sta im ovo sve treba. Hrvata u Hrvatskoj 2 miliona a Srba u Srbiji 3 miliona za 5 desetak godina. Pisao sam negdje jos ce ih poklopit Talijani i Rumuni. Odkad oni imaju pik na Dalmaciju i Juznu Srbiju.
Bezveze se dokacili nas.
Ubo si sa postom.
- Connaisseur Karlin
#172 Re: Samokritični Bošnjo
ma da, a svi ste pali na ispitu, svi vjerujete svojim politicarima, umjesto istoricarima, jer iz ponudjenih cinjenica zadnjih 25 godina,vi slijedite politicke istorijeks price, a ne istorijske dokazeVipsilon wrote:Ma ja, hajmo malo relativizirati, ubaciti koju šuhvu, pozvati se na velikosrpske i velikohrvatske plagijatore/falsifikatore historije. Standardna priča.Connaisseur Karlin wrote: hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocni![]()
- Connaisseur Karlin
#173 Re: Samokritični Bošnjo
ko su HZHBMirza007 wrote:Ma ja, tipicna HZHB-ovska klasika. Kad nemamo argumenata imamo emoticons.Connaisseur Karlin wrote: hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocni![]()
ja uvijek koristim emotikone , sa argumentima,naravno
jos mi nisi oblrazlozio svoj stav, cekam tvoj odgovor,pa mozemo poceti dijeliti argumente
-
Mirza007
#174 Re: Samokritični Bošnjo
Uh sto smo naivni i nevini. K'o uznici u Hagu.Connaisseur Karlin wrote:ko su HZHBMirza007 wrote:Ma ja, tipicna HZHB-ovska klasika. Kad nemamo argumenata imamo emoticons.Connaisseur Karlin wrote: hm istorijski aksiomi su inace bezuvjetno tocni![]()
![]()
ja uvijek koristim emotikone , sa argumentima,naravno![]()
jos mi nisi oblrazlozio svoj stav, cekam tvoj odgovor,pa mozemo poceti dijeliti argumente![]()
- Connaisseur Karlin
#175 Re: Samokritični Bošnjo
razumijem, znaci , ne zelis voditi argmentiranu debatuMirza007 wrote:Uh sto smo naivni i nevini. K'o uznici u Hagu.Connaisseur Karlin wrote:ko su HZHBMirza007 wrote: Ma ja, tipicna HZHB-ovska klasika. Kad nemamo argumenata imamo emoticons.![]()
ja uvijek koristim emotikone , sa argumentima,naravno![]()
jos mi nisi oblrazlozio svoj stav, cekam tvoj odgovor,pa mozemo poceti dijeliti argumente![]()