25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post Reply
PM72

#151 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by PM72 »

Dobra mu ova "Genocid se nije desio u cijelom rs-u tako da istog ne mozes zvat genocidna tvorevina" :-)

Bili "opštinski" genocidi a ne republički?

Naravno da u Šekovićima ili Mrkonjić gradu nije bilo genocida jer nisu imali Muslimana.Neka mi kaže mjesto u manjem BH entitetu gdje je bila Karadžićeva vlast a da su do kraja rata u životu ostale džamije i Bošnjaci...
radiša

#152 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by radiša »

ABH017 wrote: Etničko čišćenje, masovna strijeljanja, koncentracioni logori desili su se na cijelom području Genocidnog entiteta, tako da ga s punim pravom možemo zvati tako. To što tebi to smeta i što na sve moguće načine pokušavaš da opereš i relativiziraš način njegovog nastanka, kao i svrhu postojanja, to je tvoj problem i stvar tvoje percepcije.
Nema potrebe da ti daješ svoje odgovore na moja pitanja, jer ja pitanja nisam ni postavio da bih dobio odgovore. Ja odgovore znam. Ja sam pitanja postavio kako bi ti neke stvari malo drugačije sagledao. Radi tebe. Meni to ne treba.
Meni nista ne smeta,opet ponavljam bio sam ovde citav rat i veoma dobro znam gdje se sta desavalo.Meni mozak ne mogu punit vehabije,cetnici,ustase, ratni profiteri te politicari.Onaj ko zna sta se desavalo u ratu njega nametanje pogresne price ne moze promjenit niti ce.Alija,Radovan i stranci su krivi za sve,podjednako.Da njih nije bilo sa svojim idejama narod nebi ni gino prema tome mani me ostalih gluposti u koje nikad necu vjerovat.
Znaci nista nije nastalo samo od sebe nego je kreirano od Alije,radovana i stranaca.
Aj zdravo.
PM72

#153 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by PM72 »

Alija,Radovan i stranci su krivi za sve,podjednako
Svi znači imaju po 33% krivice?
ABH017

#154 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by ABH017 »

radiša wrote:
ABH017 wrote: Etničko čišćenje, masovna strijeljanja, koncentracioni logori desili su se na cijelom području Genocidnog entiteta, tako da ga s punim pravom možemo zvati tako. To što tebi to smeta i što na sve moguće načine pokušavaš da opereš i relativiziraš način njegovog nastanka, kao i svrhu postojanja, to je tvoj problem i stvar tvoje percepcije.
Nema potrebe da ti daješ svoje odgovore na moja pitanja, jer ja pitanja nisam ni postavio da bih dobio odgovore. Ja odgovore znam. Ja sam pitanja postavio kako bi ti neke stvari malo drugačije sagledao. Radi tebe. Meni to ne treba.
Meni nista ne smeta,opet ponavljam bio sam ovde citav rat i veoma dobro znam gdje se sta desavalo.Meni mozak ne mogu punit vehabije,cetnici,ustase, ratni profiteri te politicari.Onaj ko zna sta se desavalo u ratu njega nametanje pogresne price ne moze promjenit niti ce.Alija,Radovan i stranci su krivi za sve,podjednako.Da njih nije bilo sa svojim idejama narod nebi ni gino prema tome mani me ostalih gluposti u koje nikad necu vjerovat.
Ma manut ću ja tebe svih gluposti, ali činjenice o velikosrpskom i velikohrvatskom projektu te demantuju. Da nisu Srbi morali živjeti u jednoj državi (na štetu svih drugih) i da to još uvijek nije vodilja velike većine, danas bi svi barem mnogo ljepše i mirnije živjeli.
Last edited by ABH017 on 08/01/2017 16:18, edited 1 time in total.
zavrzlama

#155 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by zavrzlama »

Genocid se nije desio u cijelom rs-u tako da istog ne mozes zvat genocidna tvorevina.U ratovima normalno nema ljubavi tako da nema potrebe da ti odgovaram na sva pitanja pojedinacno.

Problem je u tome sto su velikosrpski ideolozi najvece zlocine,etnicka ciscenja i genocide pocinili BAS tamo gdje rata i ratnih dejstava uopste nije bilo...

opravdat rs da nije genocidni entitet je gotovo nemoguce,vec sam naveo da tezinu i metod nastanka tog genocidnog entiteta jos vise komplikuje cinjenica da se sve uradilo u gradovima i selima gdje rata uopste nije bilo i potrebe za navedenim zlocinima,etnickim ciscenjima i genocidom...
radiša

#156 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by radiša »

PM72 wrote:
Podjednako snose odgovornost za desavanja u bosni tokom rata.Da govana nije bilo nista se nebi ni desilo.Svako govno isto smrdi ne moze jedno smrdit manje nikako.
radiša

#157 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by radiša »

zavrzlama wrote:
Genocid se nije desio u cijelom rs-u tako da istog ne mozes zvat genocidna tvorevina.U ratovima normalno nema ljubavi tako da nema potrebe da ti odgovaram na sva pitanja pojedinacno.

Problem je u tome sto su velikosrpski ideolozi najvece zlocine,etnicka ciscenja i genocide pocinili BAS tamo gdje rata i ratnih dejstava uopste nije bilo...

opravdat rs da nije genocidni entitet je gotovo nemoguce,vec sam naveo da tezinu i metod nastanka tog genocidnog entiteta jos vise komplikuje cinjenica da se sve uradilo u gradovima i selima gdje rata uopste nije bilo i potrebe za navedenim zlocinima,etnickim ciscenjima i genocidom...
Ko je njima dozvolio da to rade,nisam ja sigurno.Rat se mogo izbjec da se htjelo ali nije.Sto se tice zlocina u ratu bilo ga je na svim stranama,negdje manje negdje vise a genocid se desio u Srebrenici i zbog nje ne mozes nazvat citav entitet tako jer ga je isti alija priznao,dozvolio.Rs je nasto prije srebrenice.
PM72

#158 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by PM72 »

radiša wrote:
PM72 wrote:
Podjednako snose odgovornost za desavanja u bosni tokom rata.Da govana nije bilo nista se nebi ni desilo.Svako govno isto smrdi ne moze jedno smrdit manje nikako.
Aha...to je šuplja kad hoćeš da pravdaš zločine.Alija nigdje i nikad nije potpisao ili naredio rušenje crkve,ubijanje i protjerivanje nemuslimanskog stanovništva.Tražim ti samo jedan dokaz.

A za Radovana ima bar nekoliko euro paleta dokaza...

I ne smrdi svako govno isto.Ljudsko,krmeće,zečije,kozje,ptičije...sve različito tukne.
radiša

#159 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by radiša »

Samo nek ih pravda ko hoce,ja ako ne mislim ko pojedinci ne znaci da pravdam zlocine.Svakom svoje.
A onaj ko hoce da mi nametne nesto sto nisam reko samo zato sto ne mislim ko on njega posebno pozdravljam ili selamim,kako god.
I da stavim tacku na pisanje moje u ovoj temi,oni ce ga obiljezit sta god ko ovde piso,boli briga kogau RS sta ko ovde pise,samo kad bude doslo vrijeme za promjene za njih ako ne glasate dobro vam se ne pise,kao ni meni.
Jos ce nama bit referendumi i rs,glavna tema a to sto cemo bit gladni,zedni,goli bosi,to nije bitno.
muha_sa

#160 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by muha_sa »

radiša wrote: Ko je njima dozvolio da to rade,nisam ja sigurno.Rat se mogo izbjec da se htjelo ali nije.Sto se tice zlocina u ratu bilo ga je na svim stranama,negdje manje negdje vise a genocid se desio u Srebrenici i zbog nje ne mozes nazvat citav entitet tako jer ga je isti alija priznao,dozvolio.Rs je nasto prije srebrenice.

Pravna definicija genocida

Međunarodna pravna definicija zločina genocida data u članu II i III Konvencije o spriječavanju i kažnjavanju genocida, iz 1948. godine

član II opisuje dva elementa zločina genocida:

1) mentalni element , znači "namjera da potpuno ili djelimično uništi nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa kao takva, i

2) fizički element koji uključuje pet djela opisanih u sekcijama, a, b , c , d i e. Zločin mora uključivati oba elementa da bi se zvao "genocid".

član III opisan sa pet kažnjivih oblika zločina genocida: genocid, konspiracija, podsticaj, pokušaj i saučesništvo.

Dijelovi Konvencije o spriječavanju i kažnjavanju genocida

"član II: U ovoj konvenciji genocid znači bilo koji od ovih djela izvršenih za namjerom da se potpuno ili djelimično uništi nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa, kao takva:

(a) Ubijanje pripadnika grupe (određenog naroda);
(b) Uzrokovanje teških tjelesnih i mentalnih povreda pripadnicima grupe;
(c) Namjerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji prouzrokuju njeno potpuno ili djelimično uništenje;
(d) Uspostavljajuči mjere s namjerom spriječavanja rađanja u okviru grupe;
(e) Prinudno premještanje djece iz jedne u drugu grupu.
PM72

#161 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by PM72 »

Ma ja,najbolje je nešto provalit pa se povući ko najveća funjara sa opravdanjem "šta ja imam s vama pričat".Kad ne možeš dokazati ili argumentacijom potkrijepiti svoje tvrdnje - najbolje se "pozdravit' sa temom".Kurvanjska posla.
radiša

#162 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by radiša »

Nekad je lakse pricat sa zidom nego ljudima.
PM72

#163 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by PM72 »

Samo se okreni i opleti.Bar ti zid ne može kontrirati i tražiti da argumentuješ svoje moždane izlučevine.
vade_mecum

#164 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by vade_mecum »

banjaluku okitili barjacima i sredili je, sto jes', jes'. :D
radiša

#165 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by radiša »

PM72 wrote:Samo se okreni i opleti.Bar ti zid ne može kontrirati i tražiti da argumentuješ svoje moždane izlučevine.
Bogu hvala jos nisam doso u tu situaciju a pogotovo me u nju nece dovest oni koji ne misle isto kao ja.Kad bi zbog forumasa i njihovih nebuloza prico sa zidom gdje bi mi kraj bio.Vama ako je zivot desavanja na forumu,daleko vam kuca od moje.
ABH017

#166 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by ABH017 »

:run:
radiša wrote:Nekad je lakse pricat sa zidom nego ljudima.
Naravno kad tvoja priča nema ni jednog utemeljenja u činjenicama. Izjednačavanje i relativizacija, neće promjeniti istorijske dokaze.
Zašto si izostavio glavne kreatore rata sa područja Srbije iz svoje priče. Nije Ilija slao mudžahedine u Srbiju, a iz Srbije su dolazili i sadašnji predsjednik i premijer kako bi malo pucali po Sarajevu sa Trebevića.
A ti sad haj' lijepo zidu objasni da je Ilija isto kriv k'o i svi drugi, podjednako.
radiša

#167 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by radiša »

Ne,grijesis,ja svoje znam a vi mislite kako hocete.Hvala bogu pa nikad kao vi necu mislit,jebo zivot koji zivis u lazi.I za razliku od vas ja nikog ne optuzujem za nesto sto nije rekao,to su vec malo veci komplexi,koje mozda ni doktor ne rijesava.
Ostajte mi veseli i zdravi,kis kis :lol:
megaman4

#168 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by megaman4 »

Ove slike iz Banja Luke nas vracaju u ne tako daleku proslost. Ovo je strasno sta sebi BiH dozvoljava. Ovaj Dodik izgleda sa sejtanom sklopio pakt. Nije normalan lik uopste. Prkosi svima pa i NATO-u. Samo se nadam da ce ga neko zaustaviti jer cijelu regiju gura u veliku neizvjesnost. Mozda je nedolazak Vucica znak da ipak se nesto sprema kako bi se ovaj bilmez srusio s vlasti?
PM72

#169 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by PM72 »

megaman4 wrote:Ove slike iz Banja Luke nas vracaju u ne tako daleku proslost. Ovo je strasno sta sebi BiH dozvoljava. Ovaj Dodik izgleda sa sejtanom sklopio pakt. Nije normalan lik uopste. Prkosi svima pa i NATO-u. Samo se nadam da ce ga neko zaustaviti jer cijelu regiju gura u veliku neizvjesnost. Mozda je nedolazak Vucica znak da ipak se nesto sprema kako bi se ovaj bilmez srusio s vlasti?
Ma ovo je dobro.Volio bih kad bi Mile svake hefte organizovao takve "proslave".Nema drota na cesti od Jahorine do Sarajeva jer su svi otišli na "paradu".A nemaju plata. :wink: Nek' budalesa ali nakon 9 januara dolazi 10.Nema posla,plata,investicija,dnevnica...samo nek' slave.
Ripicipi

#170 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Ripicipi »

Sve je ovo nama Bake bezmozgovic priredio.
studiorum_tuzlaensis

#171 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by studiorum_tuzlaensis »

PM72 wrote:
megaman4 wrote:Ove slike iz Banja Luke nas vracaju u ne tako daleku proslost. Ovo je strasno sta sebi BiH dozvoljava. Ovaj Dodik izgleda sa sejtanom sklopio pakt. Nije normalan lik uopste. Prkosi svima pa i NATO-u. Samo se nadam da ce ga neko zaustaviti jer cijelu regiju gura u veliku neizvjesnost. Mozda je nedolazak Vucica znak da ipak se nesto sprema kako bi se ovaj bilmez srusio s vlasti?
Ma ovo je dobro.Volio bih kad bi Mile svake hefte organizovao takve "proslave".Nema drota na cesti od Jahorine do Sarajeva jer su svi otišli na "paradu".A nemaju plata. :wink: Nek' budalesa ali nakon 9 januara dolazi 10.Nema posla,plata,investicija,dnevnica...samo nek' slave.
I ti ko da si zaboravio da se rat upravo desio kad nije bilo PLATA, INVESTICIJA, DNEVNICA i u vrijeme INFLACIJE...

Mile se baš inati, hoće da mu neko uleti i da se isprovocira nešto. Vrlo je moguće da će biti 'odrađen' ubrzo na neki način.

A vidim da se još raspravljate sa ovim bezmozgašem, sretno u nakanama. Možda mu je Alija nanu otpremio. :)))
mishic

#172 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by mishic »

Kada se kaže Parada ja se sjetim Zenice i devedeset i neke. Kad je parada zemlja tutnji i sve se trese.
A ovo što vidim nešto mi dođe ko crtić. I to neki smiješni poput Duška Dugouška!!! :bih:
studiorum_tuzlaensis

#173 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by studiorum_tuzlaensis »

mishic wrote:Kada se kaže Parada ja se sjetim Zenice i devedeset i neke. Kad je parada zemlja tutnji i sve se trese.
A ovo što vidim nešto mi dođe ko crtić. I to neki smiješni poput Duška Dugouška!!! :bih:
:bih: :bih:

SkyLimit

#174 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by SkyLimit »

mishic wrote:Kada se kaže Parada ja se sjetim Zenice i devedeset i neke. Kad je parada zemlja tutnji i sve se trese.
PM72

#175 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by PM72 »

I ti ko da si zaboravio da se rat upravo desio kad nije bilo PLATA, INVESTICIJA, DNEVNICA i u vrijeme INFLACIJE...

Mile se baš inati, hoće da mu neko uleti i da se isprovocira nešto. Vrlo je moguće da će biti 'odrađen' ubrzo na neki način.

A vidim da se još raspravljate sa ovim bezmozgašem, sretno u nakanama. Možda mu je Alija nanu otpremio.
E moj tuzlak,tad su imali JNA.Sad imaju ćundaru.Ako je Milorad toliko jak da će se radi njega zemlja raspasti - nije vala zaslužila ni da postoji.
Post Reply