Pa vidim da se primate ko saucesce.Dr. Kuca wrote:Fol ono nekog podjebava
Kao i svaki put na ovim temama, to obilato koristim.
Pa vidim da se primate ko saucesce.Dr. Kuca wrote:Fol ono nekog podjebava
Alfons Kauders wrote:Pa vidim da se primate ko saucesce.Dr. Kuca wrote:Fol ono nekog podjebava
Kao i svaki put na ovim temama, to obilato koristim.
Napisah nesto drugo pa izbrisah.... Mogo si me vala zaposlit kad se vec rasturas i hvalis.... Posaljem ti cv ako mi posaljes e mail u pp. Radim sve postene poslove, nista nije problem.Alfons Kauders wrote:Sve stoji ali... Vi ih birate. Ne mi.ilkbahar wrote:Nikako da shvatite da za taj odliv novca nikako nisu krivi gradjani nego politika. Vjeru kad bi birali, radje bi da se pare uloze u zeljezaru zenica na primjer ili u tuzlanski turizam pa da ljudi rade nego u hebeni trotuar, tranzit za ljude koji hodaju u kolicima i slicne gluposti. Privatne kuce i stanovi nakon rada su se renovorali vlastirim parama gradjana, male su bile donacije. Sto se tice Bakira, jebiga nije nam simpatican, al ne mozemo da ga nadglasamo od doslja iz drugih gradova koje je pozaposljavo u institucije. Vjeruj i nas jebu u zdrav mozak, sve nam sjebase, samo grade trgovacke centre, obicna raja i nem.para da u njima.kupuje. Prodase nam vrelo bosne arapima, ma rashalatise oni to.sarajevo.Alfons Kauders wrote:Ukratko - Tuzla ne voli Sarajevo radi odnosa istog prema Tuzli... Od kojeg je jedino bio gori odnos VRS prema Tuzli, s Majevice... S tim da su cetnici tuzlanskoj privredi pricinili dosta manje materijalne stete od Sarajeva.
Drugim rijecima, sasvim opravdano i zasluzeno. Ne vidim zasto se Sarajevo buni? Niste valjda kontali da nas mozete jebat u zdrav mozak 25 godina, i da vas nakon svega volimo?
Kada prestanete birati Bakira i kada nam prestanete klepati pare, mozda od nas cujete neku finu rijec.Mada sumnjam. Sarajevo je u Tuzli davno polozilo.
Meni je tuzla uvijek bila draga.i imam nekoliko prijatelja iz tuzle koji su divni. I mislim da Sarajlije.vole tuzlu, tako da se nemate sta osjecati neprijateljski prema nama. Zenica druga prica, ogledalo su ona dva narkomana koja su doslaa u sa samo da se popjsaju, neko je spomenuo. Oni jednostavno se radjaju sa zeljom da seru po sarajevu.
i na kraju vrh brate.brdo,kota,nemas dje dalje, ne mos prijec,prijedjes,pasces,zima vjetar duva,onaj gunj na se,cjepanicu podase, i aha aha..ja71 wrote:Mislim da je u Bosanskom (a mozda i u Balkanskom) mentalitetu jako izrazena ta neka bolesna potreba da se drugi prikazu manje vrijednim. Valjda zbog vlasitog ega jer ako su drugi manji onda sam "ja" veci, ili bar tako izgledam.
Po meni otuda dolazi ta netrpeljivost: Sarajlije su iz najveceg grada (ostalo valjda i nisu "gradovi" ).
Tuzlaci/Zenicani se onda odupiru kontra-netrpeljivoscu.
Dalje Tuzlaci smatraju da u Lukavcu, Zivinicama (tamo gdje je aerodrom) i BOOOnovicima zive seljoberi jer to nisu "pravi gradovi".
Ovi opet ne podnose (urbane) Tuzlake jer su "digli nos" i "nesto se foliraju".
Lukavac/Zivinice/Banovici to prenose na okolna sela koja opet odgovaraju sa kontra-netrpeljivoscu.
Cak i medju selima postoji neka hijerarhija ("jos im nije pros'o asfalt", "brdjani", "uzgajaju kokosi" ...).
Ne bih rekao da je naš ekskluzivitet robovanje stereotipima._BataZiv_0809 wrote:Ove i ovakve teme najbolje ilustruju koliko volimo robovati stereotipima i koliko nas je lako podijeliti. Vlast da moze birat narod, ne bi ovako dobro izabrala.
ko je bre polupismen?sta se vredjas???Henry Chinaski wrote:Ne bih rekao da je naš ekskluzivitet robovanje stereotipima._BataZiv_0809 wrote:Ove i ovakve teme najbolje ilustruju koliko volimo robovati stereotipima i koliko nas je lako podijeliti. Vlast da moze birat narod, ne bi ovako dobro izabrala.
Što je niži nivo obrazovanja. Što si skloniji da želiš nešto d čuješ, to ti je lakše povjerovati. Uzimanje grupice polupismenih navijača ili tipova poput radiše (koji vjerovatno i sam spada u ovu kategoriju) kao relevantan uzorak je samo po sebi neozbiljno.
Moramo priznati da smo nepismeno društvo kojim nije teško manipulisati ili ga dijeliti.
jeko bubuljicav,haj jedan na jedan junace.KB9 wrote:to su ti maloumne navijacke furke na koje se pale samo bubuljicavi kreteni
Cisto sumnjam da si ikad posjetio neko od navedenih mjesta.ja71 wrote:Mislim da je u Bosanskom (a mozda i u Balkanskom) mentalitetu jako izrazena ta neka bolesna potreba da se drugi prikazu manje vrijednim. Valjda zbog vlasitog ega jer ako su drugi manji onda sam "ja" veci, ili bar tako izgledam.
Po meni otuda dolazi ta netrpeljivost: Sarajlije su iz najveceg grada (ostalo valjda i nisu "gradovi" ).
Tuzlaci/Zenicani se onda odupiru kontra-netrpeljivoscu.
Dalje Tuzlaci smatraju da u Lukavcu, Zivinicama (tamo gdje je aerodrom) i BOOOnovicima zive seljoberi jer to nisu "pravi gradovi".
Ovi opet ne podnose (urbane) Tuzlake jer su "digli nos" i "nesto se foliraju".
Lukavac/Zivinice/Banovici to prenose na okolna sela koja opet odgovaraju sa kontra-netrpeljivoscu.
Cak i medju selima postoji neka hijerarhija ("jos im nije pros'o asfalt", "brdjani", "uzgajaju kokosi" ...).
dzabe nas volis., odma da ti kazem.pamet nema nista s timDrvosjeca iz Dejcica wrote:Daj vas dvojica pustite se te priče, zar ne vidite da je tema ciljano otvorena da se posije mržnja. Ja sam iz SA, rođen u SA ali volim svaki pedalj ove zemlje, Tuzlu, Zenicu, Zavidoviće, Brčko, Mostar...kakva mržnja. Šta bi Tuzla bila bez Sarajeva, Zenice i obratno? Ne bi ni postojala na ovim prostorima i ovakvoj političkoj situaciju. Baš znate biti naivni, da ne kažem glupi. Eto oprostite ako sam koga uvrijedio ali mislim da znate šta govorim. Pamet u glavu!Alfons Kauders wrote:Nit me ko "ugostio" nit mi je ko "pustio" da otvorim firmu. To je radio Sud u Tuzli, ne u Sarajevu, a koliko znam, ovo je jedna drzava. Zapravo nije "pustio" vec uradio svoj posao. Da nisu "pustili" onda bih ih tuzio i dobio, kao i sud u Sarajevu koji bi odbio izvrsiti registraciju firme, narocito ako bi u obrazlozenju stajalo "jer je vlasnik iz Tuzle"...Dr. Kuca wrote: Meni nije tuzla problem, ali ja jesam problem tuzli. Mi vas ugostimo, eto i pustimo vas firmu da otvorite, zaradjujete hljeb preko ledja Sarajlija, ja u tz? Boga mi tesko bi firmu otvorio. Sto je najgore po ministarstvima i sudovima ima najvise, paljanja, tuzlaka, zenicana, kakanjaca, zavidovcana, biscana itd. Sarajlije u glavnom konobare.
Zaradjujemo hljeb preko ledja Sarajlija tako sto zajedno radimo za izvoz i ljudima dajemo natprosjecne plate?
Tuzla izrabljuje SarajevoMatero
jel malo 4???Dr. Kuca wrote:Fol ono nekog podjebava
Posalji, bujrum.ilkbahar wrote:Napisah nesto drugo pa izbrisah.... Mogo si me vala zaposlit kad se vec rasturas i hvalis.... Posaljem ti cv ako mi posaljes e mail u pp. Radim sve postene poslove, nista nije problem.Alfons Kauders wrote:Sve stoji ali... Vi ih birate. Ne mi.ilkbahar wrote: Nikako da shvatite da za taj odliv novca nikako nisu krivi gradjani nego politika. Vjeru kad bi birali, radje bi da se pare uloze u zeljezaru zenica na primjer ili u tuzlanski turizam pa da ljudi rade nego u hebeni trotuar, tranzit za ljude koji hodaju u kolicima i slicne gluposti. Privatne kuce i stanovi nakon rada su se renovorali vlastirim parama gradjana, male su bile donacije. Sto se tice Bakira, jebiga nije nam simpatican, al ne mozemo da ga nadglasamo od doslja iz drugih gradova koje je pozaposljavo u institucije. Vjeruj i nas jebu u zdrav mozak, sve nam sjebase, samo grade trgovacke centre, obicna raja i nem.para da u njima.kupuje. Prodase nam vrelo bosne arapima, ma rashalatise oni to.sarajevo.
Meni je tuzla uvijek bila draga.i imam nekoliko prijatelja iz tuzle koji su divni. I mislim da Sarajlije.vole tuzlu, tako da se nemate sta osjecati neprijateljski prema nama. Zenica druga prica, ogledalo su ona dva narkomana koja su doslaa u sa samo da se popjsaju, neko je spomenuo. Oni jednostavno se radjaju sa zeljom da seru po sarajevu.
Pusti ba da malo izrabljujem...sumirprimus wrote:on ako tebe zaposli,izbrisacemo ga sa spiska tuzlaka!
kako hrani,iz usta izbijaju,meni jednom izbise senvić iz ruku,kaje jel me sramota,ramazan, a ja jedem.Dr. Kuca wrote:Sve se ne voli Sarajevo, a svi dodju studirat, radit ovamo. Seljacka posla, grizu ruku koja ih hrani.
ovdje si totalno profulo ...Alfons Kauders wrote:Cisto sumnjam da si ikad posjetio neko od navedenih mjesta.
ovo ipak dokazuje moju teoriju o "boljim" i "losijim" bosancimaAlfons Kauders wrote: Tuzla je vazda puno vise podjebavala npr. ljude iz Podrinja ili Semberije, nego ove iz okolnih mjesta.
kakve dvije milje prosjek je 600...Alfons Kauders wrote:Pusti ba da malo izrabljujem...sumirprimus wrote:on ako tebe zaposli,izbrisacemo ga sa spiska tuzlaka!Rade za samo 2000-2250KM...
Valja to podnijeti...
Da sam Sarajlija, garant bi imali preko 3000KM mjesecno i pride komemorativnu zlatnu kasiku.
Znam jos jednog Tuzlaka kojem se desilo nesto slicno... Pa je na kraju liku i on izbio... Ne sendvic, vec dva zuba...sumirprimus wrote:kako hrani,iz usta izbijaju,meni jednom izbise senvić iz ruku,kaje jel me sramota,ramazan, a ja jedem.Dr. Kuca wrote:Sve se ne voli Sarajevo, a svi dodju studirat, radit ovamo. Seljacka posla, grizu ruku koja ih hrani.![]()
Ne dokazuje, vec dokazuje da si se zajebo i pisao stvari koje ne stoje, pa se sad hvatas za slamke.ja71 wrote:ovdje si totalno profulo ...Alfons Kauders wrote:Cisto sumnjam da si ikad posjetio neko od navedenih mjesta.
ovo ipak dokazuje moju teoriju o "boljim" i "losijim" bosancimaAlfons Kauders wrote: Tuzla je vazda puno vise podjebavala npr. ljude iz Podrinja ili Semberije, nego ove iz okolnih mjesta.
Alfons Kauders wrote: Ne dokazuje, vec dokazuje da si se zajebo i pisao stvari koje ne stoje, pa se sad hvatas za slamke.
Imam sest i po, jel.moze?Alfons Kauders wrote:
Posalji, bujrum.
Trazi se 5+ godina iskustva. Ako zadovoljis, idemo dalje.
... inace Dubrave Gornje su u sastavu opstine Zivinice.Alfons Kauders wrote: Recimo Zivinice, (tamo gdje nije aerodrom, jer je isti u Dubravama, ne Zivinicama, ako ne mislis na Ciljuge - a to je pista, ne aerodrom)
I PO? JES SIGURAN?ilkbahar wrote:Imam sest i po, jel.moze?Alfons Kauders wrote:
Posalji, bujrum.
Trazi se 5+ godina iskustva. Ako zadovoljis, idemo dalje.
to treba pripojit tuzli.ja71 wrote:... inace Dubrave Gornje su u sastavu opstine Zivinice.Alfons Kauders wrote: Recimo Zivinice, (tamo gdje nije aerodrom, jer je isti u Dubravama, ne Zivinicama, ako ne mislis na Ciljuge - a to je pista, ne aerodrom)
tvojom "logikom" bi i "Medjunarondni Aerodrom Tuzla" trebalo preimenovati valjda u "Medjunarondni Aerodrom Dubrave"