Žao mi fakat, a vidim da te baš krenulo (a kada tebe ne krene, jel' de!?). Možda nekad kada budem raspoloženija..... probamo.... Danas fakat ne mogu.
Do tada ti lijep pozdrav od mene
Vi iz istočnog Mostara pretjerujete. Pravi ste mrzitelji Hrvata. Zato ste i za vrijeme rata zajedno s četnicima napadali položaje HVO-a na mostarskom području. I ne zaboravite da su za vrijeme rata i Hrvati bili žrtve zločina Armije BiH u općini Mostar. U istočnim dijelovima općine Mostar za vrijeme rata mučeno je i ubijeno oko 130 hrvatskih civila i zarobljenih vojnika HVO-a. Evo par primjera da te podsjetim:umro je mostar wrote:Ova drzava se moze cijepati samo ratom i puskom, a tu se zna ko bi sada popusio![]()
Ako se "moram" vec odluciti onda budi siguran da se Mostarci odlucuju za Srbiju, tj. Crnu Goru. Mi u Hrvatsku ni mrtvi ne idemo
Jes' to neštA provalio, fair???Fair Life wrote:vodolija_33 wrote:... Možda nekad kada budem raspoloženija..... probamo.... Danas fakat ne mogu.![]()
Do tada ti lijep pozdrav od mene![]()
Vazi !!
Samo njezno... skakiljav sam.
Jes danije vezano za temu, ali vidi sad ovo:jebotenickname wrote: Vi iz istočnog Mostara pretjerujete. Pravi ste mrzitelji Hrvata. Zato ste i za vrijeme rata zajedno s četnicima napadali položaje HVO-a na mostarskom području. I ne zaboravite da su za vrijeme rata i Hrvati bili žrtve zločina Armije BiH u općini Mostar. U istočnim dijelovima općine Mostar za vrijeme rata mučeno je i ubijeno oko 130 hrvatskih civila i zarobljenih vojnika HVO-a. Evo par primjera da te podsjetim:
Datum: Broj ubijenih: Mjesto:
10.05.1993------1-----Grabovica
30.06.1993------13----Bijelo Polje
30.06.1993------3-----Vrapčići
02.07.1993------2-----Vrapčići
05.07.1993------1-----Mostar (4. Osnovna škola)
02.08.1993------1-----Potoci
28.08.1993------1-----Potoci
31.08.1993------1-----Potoci
mj.08.1993------7-----Mostar (4. Osnovna škola)
03.09.1993------5-----Mostar
09.09.1993------33----Grabovica
20.09.1993------2-----Mostar
20.09.1993------10----Mostar
26.09.1993------3-----Livač
mj.09.1993------7-----Mostar (4. Osnovna škola)
mj.10.1993------2-----Mostar (4. Osnovna škola)
03.11.1993------1-----Potoci
20.11.1993------4-----Mostar
01.12.1993------1-----Mostar
25.01.1994------4-----Mostar
Tema nisu Ahmići već Mostar. I nije točno da je ubijeno 116 u Ahmićima. U Ahmićima je ubijeno 100, a u okolnim zaseocima još 16.vodolija_33 wrote:
16.04.1993......116...... Ahmići -sve u jednom danu
Mislim da nije potrebno dalje nabrajati ....
I ne seri više, Tita ti
A ti kao znaš šta je tema!?jebotenickname wrote:Tema nisu Ahmići već Mostar. I nije točno da je ubijeno 116 u Ahmićima. U Ahmićima je ubijeno 100, a u okolnim zaseocima još 16.vodolija_33 wrote:
16.04.1993......116...... Ahmići -sve u jednom danu
Mislim da nije potrebno dalje nabrajati ....
I ne seri više, Tita ti
Ma znam ja dobro koja je tema, samo idu mi na nerve fašisti tipa "umro je mostar".vodolija_33 wrote: A ti kao znaš šta je tema!?Mostar, ovo-ono!?
![]()
Ako si sa istom pouzdanošću citirao podatke o "ubijenim", onda znam da mi ovo sam Ahmićima fakat nije trebalo![]()
Nego, hajde mišem na dno stranice (ili na vrh, nebitno) i klikni na br. 1 i počni čitati od početka, počevši sa nazivom teme
![]()
Haris033 wrote:Slatkice,hananah wrote:Cuj Domovina, ha, domovina ili Domovina, iskreno, domovina moze biti bilo gdje gdje ti je dobro, gdje ti ne podmecu na svakom koraku, gdje ti ne treba stela i mito da postignes bilo sta, gdje mozes placati kreditnom karticom i gdje neces provesti citavo popodne pijuci jednu kafu i casu vode u istom kaficu. Ne patim od ideala i opet kazem - voljela bih da se pripojimo Hrvatskoj, zbog mora, zbog kulture, zbog mnogo cega. Ja inace Hrvatsku volim kao da je moja domovina i nemam niti jedno lose iskustvo sa Hrvatima ni u Bosni ni u Hrvatskoj. No, sta cemo mi Hrvatskoj, koji cemo joj klinac ovakvi nikakvi. I druga stvar, genetski Bosanci ne radjaju vodje, svi nasi politicari su uglavnom lopovi te nama fakat treba vodja. Ponekad pozelim da smo kolonija Americi ili Britaniji. Mi smo radan narod samo ako neko zna da upravlja s nama. Sami mi to ne znamo, ne da ne znamo izabrati "vodju" nego se "vodje" u BiH (mislim na pripadnike sva tri naroda) ne radjaju - nije ovo plodno tlo za vodje.
Eto to je moje misljenje i imam pravo na njega a vi me napadajte koliko hocete sta me brigau potpunosti se slazem s tobom i siguran sam da nase misljenje dijeli mnogo vise ljudi u BiH, pogotovo SARAJLIJA!!!
Za ovog sto se predstavlja kao "umro je mostar", samo da ga podsjetim na neka imena pout Blaza Kraljevica (HOS) i Stjepana Mesica te da mu kazem da Mostar nikada nece umrijeti!!!
Osim toga neke izjave poput "prije bih pristupio SiCG" su katastrofalne!!!
Haveru, ono sto se desilo Mostaru nije bila politika Hrvatskog naroda vec hercegovackih pojedinaca, Bobana, Suska, Pasalica na celu sa diktatorom Tudzmanom koji su bili najbolji saveznici Karadziceve, Mladiceve i Miloseviceve politike, a kakva je to politika bila svima nam je manje vise poznato.
Mojne mi, molim te, istorijske demagogije, kao sto neki vijekovima rade, to je stvarno otrcano i out![]()
A, sto se tice kulture zivljenja, htio ti i "Krleza" to priznati ili ne, hrvatski gradjani su na mnogo vecem nivou, ne samo od nas nego i od svih nam istocnih susjeda!!!
I kao sto Hannah rece, zasto ne bih i ja pozelio zivjeti u takvoj drzavi???
Hrvatska + FBiH = Jedna pravo mocna drzava, sto geografski, tako i ekonomski, kulturno...
BiH bi ovakvim rijesenjem zauvijek bila odvojena od extremnih srba (a kojih je u ovoj "drzavi" 80% od ukupne populacije srba), a sto je prioritet bosnjacima i hrvatima, i ne kao sto neko rece zato sto je mene strah njih, nego sto je mene strah za moju djecu, da vise niko i nikad ne dozivi ono sto smo dozivjeli... ('92-'95).
Sto se tice mog patriotizma, ja bih sigurno volio vise nego vas x prisutnih na forumu da BiH bude cjelovita drzava (od Une do Drine, pa od Save do mora), i da ta drzava stane na noge, pa da svi zivimo sretno u ljubavi itd. ali ljudi to je NEMOGCEEEEE OSTVARITIII!!!
Ipak, samo jedan je TITOOOOO!!!
Jel' trebam napominjati da zivimo u drzavi samo na papiru, gdje nista, ama, bas nista ne funkcionise?!?
Pa, mi ni himne nemamo kako treba, a da ne pricam za ostalo...
I vi mislite da ce u skorijoj buducnosti biti bolje?!?
Hehehe
Samo mi reci odakle ti ovaj podatak o 900 nestalih Muslimana i 2000 ubijenih Srba?umro je mostar wrote:
@jebotenickname
130 pripadnika HVO i kazes civila. Hajde dobro.
900 je još uvijek nestalih sa zapadne strane Mostara. O mrtvim od granata, o zaklanim po mostarskim haustorima i stanovima, o ubijenim po logorima, o logoru za žene u Gabeli, o ubijenim po kontejnerima, o ubijenim bebama na trim stazi i ukupnom broju 5.000 mrtvih i nestalih, od čega je većina civila neću da govorim, a i tebi je bolje, jer diraš tamo gdje ne treba i ne vuci me za jezik.
Ako sam ja fašista što tebi ne dozvoljavam da od moje domovine napraviš Hrvatsku i što u istoj ne želim da živim – DA FAŠISTA SAM
Da, tačno je da su četnici davali artiljerijsku podršku ARBiH u napadima na HVO. Šta je tu problem? U Mostaru to niko ne krije. Trebali smo pustiti da nas HVO pokolje. Navedi i razlog zašto su četnici to radili kad već čupaš tu temu. U Mostaru su znali za svaku kuću ko im je zapalio i za svakog Srbina koji je ubijen, a to su radili HVO i HOS, a ne ARBiH i zato i nisu napadali na Mostar, kad je HVO napadao, a vi ste očekivali njihovu podršku. Jebi ga brato, zajebali vas i još vam vratili u granatama.
Podaci su sluzbeni podaci iz "Komisije za nestale" i milion puta su ponovljeni na televiziji? 2.000 ubijenih Srba? Sjecas li se grafita, ako pises iz Mostara "Fala ti majko sto nisam Srbin", koji je na bar 10 mjesta bio napisan u gradu. Podaci o broju ubijenih Srba dolaze iz organa ratne opštine Mostar, a svi oni koji su bili u Mostaru znaju da to nije propaganda i znaju sta se radilo Srbima Mostara koji su ostali.jebotenickname wrote:Samo mi reci odakle ti ovaj podatak o 900 nestalih Muslimana i 2000 ubijenih Srba?umro je mostar wrote:
@jebotenickname
130 pripadnika HVO i kazes civila. Hajde dobro.
900 je još uvijek nestalih sa zapadne strane Mostara. O mrtvim od granata, o zaklanim po mostarskim haustorima i stanovima, o ubijenim po logorima, o logoru za žene u Gabeli, o ubijenim po kontejnerima, o ubijenim bebama na trim stazi i ukupnom broju 5.000 mrtvih i nestalih, od čega je većina civila neću da govorim, a i tebi je bolje, jer diraš tamo gdje ne treba i ne vuci me za jezik.
Ako sam ja fašista što tebi ne dozvoljavam da od moje domovine napraviš Hrvatsku i što u istoj ne želim da živim – DA FAŠISTA SAM
Da, tačno je da su četnici davali artiljerijsku podršku ARBiH u napadima na HVO. Šta je tu problem? U Mostaru to niko ne krije. Trebali smo pustiti da nas HVO pokolje. Navedi i razlog zašto su četnici to radili kad već čupaš tu temu. U Mostaru su znali za svaku kuću ko im je zapalio i za svakog Srbina koji je ubijen, a to su radili HVO i HOS, a ne ARBiH i zato i nisu napadali na Mostar, kad je HVO napadao, a vi ste očekivali njihovu podršku. Jebi ga brato, zajebali vas i još vam vratili u granatama.
I koja ti je svrha 10 puta uvećavat žrtve?
Pa ovo je gore i od najgore ratne propagande.
Bravo!!! Dzaba je trosit rijeci na ove nase prelivode, takvi bi danas-sutra shupka dali da ih neki Ujo povede na Plitvicka Jezera, Jadran i kod Gospe u Medjugorje!Ja sam na svoj pasoš ponosan, ma kakav on bio. To je pasoš moje domovine, jedine koju imam i koju želim da imam i rezervni pasoši mi ne trebaju, kao ni rezervne države.
Vjesnik wrote: http://www.vjesnik.com/html/2005/05/20/ ... ?r=unu&c=1
Nakon ubojstva Srbina Dušana Vidića, većina stanovnika Karina smatra da je ubijen iz političkih razloga / »Nego što, nego da je ubijen zbog politike«, kaže većina Karinjana i dodaje da u ovom kraju u kojem su se unatrag nekoliko godina izmiješali Srbi povratnici i prognani Hrvati iz BiH, baš i nema suživota
KARIN - »Nema nas puno u Kunovcu, ali smo u velikom strahu. Jutros kad sam išla na isto mjesto voditi ovce na pašu, rukom sam prekrila oči da ne vidim mjesto gdje sam pronašla zaklanog Dušana«, ispričala nam je pastirica Božica Mršić u četvrtak, dan nakon što je u nenaseljenom predjelu Kunovac iznad Karina pronašla ubijenog susjeda Dušana Vidića (81).
Starca je pastirica pronašla u srijedu oko 10 sati pokraj ceste koja vodi prema podvelebitskom zaseoku izvan Karina, gdje Vidić nije imao običaj zalaziti, pa se pretpostavlja da je ubijen na nekom drugom mjestu, a njegovo tijelo je odbačeno na mjestu pronalaska, ili je pak ubojica Vidića nekako namamio u zabačeni predio koji su i dan kasnije osiguravali pripadnici interventne jedinice policije u nekoliko džipova. Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Branko Brkić potvrdio je u četvrtak da se ubojstvo dogodilo u srijedu ujutro.
Nakon pronalaska, pastirica je mobitelom nazvala supruga Stanka, koji je odmah obavijestio policiju, pa je počela opsežna istraga da bi se rasvijetlio slučaj i pronašlo počinitelja.
Prema riječima glasnogovornice Policijske uprave zadarske Sandre Poljak Jurinčić, Vidićevo mrtvo tijelo identificirali su u četvrtak na Odjelu patologije zadarske opće bolnice rođaci iz Karina, a o tijeku istrage nije nam mogla reći ništa više radi što kvalitetnije kriminalističke obrade.
U zaseoku kilometar od mjesta gdje je pronađen ubijeni Vidić, zatekli smo staricu Ljubicu Mlinar i njezinog sina Željka, koji su demantirali napise u novinama da je Vidić povratnik koji je došao iz Srbije na nedavne lokalne izbore.
»Bio je to dobar čovjek koji nije nikome smetao. Većinu vremena bio je u Karinu, a zimi je odlazio u Zagreb. Znam da je od prvog dana Drugog svjetskog rata bio u partizanima, kad god bismo se sreli popričali bismo i nikad nije radio nikome probleme. Ako je ubojstvo politički obojeno, neće ovdje nitko ostati. Ako je pak ubijen radi novca, ubojica je ostao kratkih rukava, jer je Vidić bio umirovljenik koji baš i nije imao nešto pretjerano puno novca«, složili su se majka i sin. U Karinu, koji je naseljen Srbima povratnicima i prognanim Hrvatima iz srednje Bosne, Vidićevo je ubojstvo glavna i jedina tema razgovora. Većina smatra da je Vidić ubijen iz nekih njima nepoznatih političkih razloga.
Nisam iz Mostara ali gadi mi se to što neki ljudi posjeduju bolesnu strast za uvećavanjem žrtava. I navedi mi službene stranice te tzv. "Komisije" pa da provjerim. Čuj 900 ljudi. Ne vjerujem u to. Daj mi imena i prezimena i datume kad su nestali pa da vidim. Recimo i da je to istina, onda bi se to moralo odnosit na prostor cijele općine Mostar i na ljude svih triju nacionalnosti.umro je mostar wrote: Podaci su sluzbeni podaci iz "Komisije za nestale" i milion puta su ponovljeni na televiziji? 2.000 ubijenih Srba? Sjecas li se grafita, ako pises iz Mostara "Fala ti majko sto nisam Srbin", koji je na bar 10 mjesta bio napisan u gradu. Podaci o broju ubijenih Srba dolaze iz organa ratne opštine Mostar, a svi oni koji su bili u Mostaru znaju da to nije propaganda i znaju sta se radilo Srbima Mostara koji su ostali.
We site komisije za nestale ne znam, a govori se samo o 900 Bošnjaka nestalih u zapadnom Mostaru. Nisi iz Mostara i ne znaš šta pričaš. Niti si gledo niti doživio. 2000 Srba i optužbe za ratni zločin? Samo ću ti reći jedno: Šta misliš zašto Perišića ne tuže za Mostar? Medjusobni dogovor i zataškivanje dokaza, a plus niko za Srbe nije imao skupljati dokaze, dok je to za Bošnjake marljivo radjeno i kad je došlo vrijeme od toga Tute, Štele i kompanija su poslani u Haag. Blaž Kraljević bi danas sigurno bio u Haagu da je preživio.jebotenickname wrote:Nisam iz Mostara ali gadi mi se to što neki ljudi posjeduju bolesnu strast za uvećavanjem žrtava. I navedi mi službene stranice te tzv. "Komisije" pa da provjerim. Čuj 900 ljudi. Ne vjerujem u to. Daj mi imena i prezimena i datume kad su nestali pa da vidim. Recimo i da je to istina, onda bi se to moralo odnosit na prostor cijele općine Mostar i na ljude svih triju nacionalnosti.umro je mostar wrote: Podaci su sluzbeni podaci iz "Komisije za nestale" i milion puta su ponovljeni na televiziji? 2.000 ubijenih Srba? Sjecas li se grafita, ako pises iz Mostara "Fala ti majko sto nisam Srbin", koji je na bar 10 mjesta bio napisan u gradu. Podaci o broju ubijenih Srba dolaze iz organa ratne opštine Mostar, a svi oni koji su bili u Mostaru znaju da to nije propaganda i znaju sta se radilo Srbima Mostara koji su ostali.
A i te priče o 2000 Srba su čista propaganda. Može se govorit o maksimalno nekoliko stotina, ali i to je previše. Pa zašto Haag onda nije optužio nijednog jedinog bosansko-hercegovačkog Hrvata zbog zločina nad Srbima? Kako je Haagu mogao promaći tako velik zločin?
Sad me dobro slušaj, jer mislim da ovo ne bih mogla dva puta da ponovim (nije me niko do sada ovako ispizdio pa bih da iskoristim ovu prigodu da ti čestitamumro je mostar wrote:Ovo ovde što čitam je u najmanju ruku zanimljivo ali i poražavajuće za ovu zemlju.
@vodolija_33
Kažeš nama treba neko sa strane da nas organizuje i vodi. Evo nas organizuju ovi sa strane i ubišmo se od ljepote. Misliš da bi to Hrvatska bolje uradila? Zašto mi ne bi vodili hrvatsku. Nama treba da ti pomakneš svoju guzicu i da skinemo bagru s vlasti, a ne da nas organizuju komšije, jer ja sebe toliko ne podcjenjujem i nisu oni ništa ni pametniji, ni kulturniji ni naprednijih pogleda na život. Nama treba da ti ne čekaš da neko drugi uradi stvari za tebe, nego da pokreneš svoje dupe.
Vodolija, a zašto misliš da bi mi uopšte htjeli Hrvatsku?
Što ne opravdava činjenicu da su ih ovi 2.000 poslali u vječna lovištajebotenickname wrote:Činjenica je i da su hrvatski civili masovno ubijani u općini Mostar od strane srpskih i bošnjačkih vojski i paravojski.
10. lipnja - U nastavku suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom zaštićeni svjedoci optužbe C-47 i C-17 govorili su o djelovanju srpskih paravojnih snaga u RH i BiH.
Zaštićeni svjedok C-17 govorio je o djelovanju paravojnih postrojbi iz Srbije, uključujući i crvene beretke u okolici Mostara 1992. godine. Rekao je kako je u kampu Buna, 12 kilometara od Mostara, tada bila smještena skupina kriminalaca u odorama - Šešeljevi četnici, Beli orlovi Mirka Jovića i crvene beretke. Opisao je kako su Šešeljevi četnici nasmrt pretukli Hrvata Pavu Gagra, nakon što su ga izveli iz njegove kuće u blizini, te da ih je zbog dolaska u Bunu ukorio zapovjednik JNA Momčilo Perišić. Perišića su ušutkali spomenom Franka Simatovića -Frenkija, visokog dužnosnika Državne sigurnosti Srbije, koji je nedavno izručen Haagu, dodao je C-17.
http://www.hrt.hr/vijesti/arhiv/2003/06/10/HAG.html