Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#151 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Nema potrebe da mi spominjes ukucane.
Pricas nebuloze, onda kad se to iskomentarise, smeta ti.
Zadrzi onda za sebe.
Pricas nebuloze, onda kad se to iskomentarise, smeta ti.
Zadrzi onda za sebe.
-
Fudo387
#152 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Pa nema sta drugo.Dozer wrote:AhaFudo387 wrote:Izmrvio si po telefonu?Dozer wrote:A ovo dole je slikano prosle godine, ocito je gdje. Po slobodnoj procjeni i uporedjivanjem s objektima na priblizno istoj udaljenosti, ta tacka je visoka oko 3, a siroka minimalno oko 2,5m, i jajastog je oblika. Malo preveliko za dron, a pogotovo brzinom kretanja. Srelice pokazuju kako se kretalo, s tim sto se do tacke odakle je krenulo potpuno vertikalno i nestalo na nebu u samo 2-3 sec., kretalo vrlo sporo. Zato se i uspjelo slikati![]()
![]()
![]()
Ocigledno
Eto, stavi se u ulogu da si vanzemaljac.
Prevalio toliki put, spisko bruku para, i sve to da bi snimio zapustene balkone i nakav dimnjak?
Nidje veze.
- Dozer
#153 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Fudo, to je samo iz tvoje licne vizure, koja je ocigledno vrlo uska. Sustinski, nemamo pojma zasto uopste dolaze ovdje. Ili, zasto su mozda odavno ovdje.
Opis za sliku gore:
Slikano Samsungom S4, sasvim slucajno. Pila se kafa na balkonu i buraz u jednom momentu rece - vidi kese gdje je odletila, do oblaka...
Onda skontasmo da nije kesa jer se krece ukoso po vertikali i pravolinijski, i uopste se ne posansa kao kesa na vjetru. Dok je zgrabio telefon vec je bilo prilicno odmaklo od onog lijevog oblaka, iza kojeg je izaslo.
Nazalost, u brzini se spetljao i nije upalio kameru, nego foto aparat, ali je uspio uslikati onu sliku. U momentu slikanja to se vec pocelo kretati po ravnoj vertikali, a onda je, kako je i receno, nestalo gore na nebu za 2-3 sec.
Slobodno analizirajte sliku. Bez problema cete uvidjeti da je pikselaza ista i oko oblaka, i na nebu oko objekta, kao i oko samog objekta. S obzirom cime je slikano, na kojoj daljini i da se to kretalo, slika je jos i super.
Ako zumirate samo objekat, mislim da cete uociti da je po opisu kako i rekoh gore.
U svakom slucaju, slika je 100% autenticna i nije nikakva montaza.
Opis za sliku gore:
Slikano Samsungom S4, sasvim slucajno. Pila se kafa na balkonu i buraz u jednom momentu rece - vidi kese gdje je odletila, do oblaka...
Onda skontasmo da nije kesa jer se krece ukoso po vertikali i pravolinijski, i uopste se ne posansa kao kesa na vjetru. Dok je zgrabio telefon vec je bilo prilicno odmaklo od onog lijevog oblaka, iza kojeg je izaslo.
Nazalost, u brzini se spetljao i nije upalio kameru, nego foto aparat, ali je uspio uslikati onu sliku. U momentu slikanja to se vec pocelo kretati po ravnoj vertikali, a onda je, kako je i receno, nestalo gore na nebu za 2-3 sec.
Slobodno analizirajte sliku. Bez problema cete uvidjeti da je pikselaza ista i oko oblaka, i na nebu oko objekta, kao i oko samog objekta. S obzirom cime je slikano, na kojoj daljini i da se to kretalo, slika je jos i super.
Ako zumirate samo objekat, mislim da cete uociti da je po opisu kako i rekoh gore.
U svakom slucaju, slika je 100% autenticna i nije nikakva montaza.
- Logovan
#154 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Kako ti znaš šta vanzemaljce interesuje?Fudo387 wrote: Eto, stavi se u ulogu da si vanzemaljac.
Prevalio toliki put, spisko bruku para, i sve to da bi snimio zapustene balkone i nakav dimnjak?
Nidje veze.
-
Fudo387
#155 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Ama, nema nista na toj fotografiji sto si postavio.Dozer wrote: Fudo, to je samo iz tvoje licne vizure, koja je ocigledno vrlo uska. Sustinski, nemamo pojma zasto uopste dolaze ovdje. Ili, zasto su mozda odavno ovdje.
I ne znam koji ti je djavo sa tim vanzemaljcima?
-
Fudo387
#156 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Ne znam, samo mi glupo da ako i postoje, prevale toliki put i zajebaju se iznad Trebevica.Logovan wrote:Kako ti znaš šta vanzemaljce interesuje?Fudo387 wrote: Eto, stavi se u ulogu da si vanzemaljac.
Nidje veze.
- Dozer
#157 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Dofu, jesi ti vjernik?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#158 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Eno, sad krece prica o vjeri.
Zar nismo to apsolvirali na onoj temi Kako nastadosmo....?
Ili mozda ipak nismo?
Zar nismo to apsolvirali na onoj temi Kako nastadosmo....?
Ili mozda ipak nismo?
- Dozer
#159 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Ne ide ta prica. Samo ga pitam da li je vjernik. Isto pitanje i za tebe. Jednostavno da / ne.
-
Fudo387
#160 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Za sta je to bitno?Dozer wrote:Dofu, jesi ti vjernik?
- Dozer
#161 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Pa samo pitam. Sto je problem odgovoriti?
-
Fudo387
#162 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Recimo, da je to Fudina privatna stvar.
Ne pitam ni ja tebe u svijetlu zadate teme, jesi li mozda vanzemaljac...ha ja.
Ne pitam ni ja tebe u svijetlu zadate teme, jesi li mozda vanzemaljac...ha ja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#163 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Vjerujem u postojanje Boga, jasno.
Koliki sam vjernik...to je nesto drugo.
Nek On odluci.
Koliki sam vjernik...to je nesto drugo.
Nek On odluci.
- Ommadawn
#164 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Nisam neko ko vjeruje u te stvari iako sam procitao raznih prica i naslusao se jos vise istih ali dvije stvari koje dozivjeh ostat ce mi neobjasnjene.
Jedna se desila prije 15 godina. Vracao se sa rajom sa nekog festivala, isli smo u dva auta, bilo je kasno a pukli smo po gasu. Prijatelj je svojim autom vozio ispred mene. Nadomak mjesta u kojem smo zivjeli, nekih 3 kilometra, postoji jedna krivina i na njoj most preko jedne rijecice. Tu je i jedna mala raskrsnica te jedna ljetnja kuca koja je obicno pusta - nikada nisam vidio da je u njoj svjetlilo svjetlo ili bilo kakav znak da tu neko zivi. Cuo sam samo da je posjeduju neki ljudi iz Stockholma ali rjetko kada dolaze tu.
Kao sto rekoh, vozimo prilicno brzo, priblizavamo se tom mosticu na krivini a posto je suzenje puta, moramo i usporiti. Odjednom na tom raskrcu, prije samog mosta, iskoci neko masuci nam, kao da trazi pomoc. Prijatelj ga je u zadnjoj sekundi uspio izbjeci, ni sam ne znam kako. Ja sam usporio ali drug koji je sjedio do mene je viknuo "Vozi, ne staj, vozi!! Ne znas sta je, vozi samo!". Valjda iz tog naglog straha, poslusah ga te nastavih dalje. Dodjem kuci, legnem ali nece san na oci. Razmisljam, mozda se desila neka nesreca, mozda nekome treba pomoc, trebao sam pomoci, sto ne stadoh...koji mi je kurac. Da li da se vratim ili ne - odlucim da necu i nekako zaspim. Probudim se ujutro, nemam mira, pojedem dorucak, zovem prijatelja koji je vozio ispred mene, on se ne javlja, spava. Ne popijem kafu nego sjednem u auto i odem do tamo. Nikakvih tragova nesrece, nicega posebno. Hodam, gledam, istrazujem... U blizini ima jedna kuca, nekih 100-njak metara odatle, vidim covjek ispred nje, pridjem mu, pozdravim i upitam da nije cuo da se nije desila neka nesreca tu sinoc - kaze nije. Objasnim mu ukratko a on me samo pogleda i nasmijesi se i ode svojim poslom. Cudno.
Vratim se kuci, popricam sa prijateljom, ispricam mu sve da sam bio, da sam trazio ali nigdje nista.
Proci ce nekoliko godina od tada, ja na to vise nisam mislio. Jednu vecer dodje sestra kuci s posla i veli meni "Sjecas se kad si ti ono vozio pa ti kod mostica izletio......" rekoh "Da, sjecam se". Kad ce ona "Sinoc se mojoj radnoj kolegici desila ista stvar. Izletio joj neko, ona stala, izasla iz auta kad odjednom nema nikoga. Trazila, zvala ali niko se ne javi. Ali ocito to se nije desilo samo njoj. Jos najmanje dvoje ljudi sa mog posla su dozivjeli isto! Sokirala sam se kad sam cula, identicno su ispricali istu stvar." Ja se ukocio.
Ispricam to jednom starom drugu, inace starosjedioc iz tog mjesta, obrazovan i kulturan covjek, ali mu ispricam onako malo pazljivo. Covjek me pogleda "Zar i ti?? Nisi jedini. Moja majka je to takodjer vidjela i sumnja se da nema neke veze sa teskom saobracajnom nesrecom koja se tu dogodila nekada davno. Ne vjerujem u duhove i te gluposti ali vjerujem da ste nesto vidjeli. Jednom se covjeku moze uciniti ali vise njih su ipak nesto vidjeli".
Uvijek kada tuda prolazim, usporim i pomislim na to.
Jedna se desila prije 15 godina. Vracao se sa rajom sa nekog festivala, isli smo u dva auta, bilo je kasno a pukli smo po gasu. Prijatelj je svojim autom vozio ispred mene. Nadomak mjesta u kojem smo zivjeli, nekih 3 kilometra, postoji jedna krivina i na njoj most preko jedne rijecice. Tu je i jedna mala raskrsnica te jedna ljetnja kuca koja je obicno pusta - nikada nisam vidio da je u njoj svjetlilo svjetlo ili bilo kakav znak da tu neko zivi. Cuo sam samo da je posjeduju neki ljudi iz Stockholma ali rjetko kada dolaze tu.
Kao sto rekoh, vozimo prilicno brzo, priblizavamo se tom mosticu na krivini a posto je suzenje puta, moramo i usporiti. Odjednom na tom raskrcu, prije samog mosta, iskoci neko masuci nam, kao da trazi pomoc. Prijatelj ga je u zadnjoj sekundi uspio izbjeci, ni sam ne znam kako. Ja sam usporio ali drug koji je sjedio do mene je viknuo "Vozi, ne staj, vozi!! Ne znas sta je, vozi samo!". Valjda iz tog naglog straha, poslusah ga te nastavih dalje. Dodjem kuci, legnem ali nece san na oci. Razmisljam, mozda se desila neka nesreca, mozda nekome treba pomoc, trebao sam pomoci, sto ne stadoh...koji mi je kurac. Da li da se vratim ili ne - odlucim da necu i nekako zaspim. Probudim se ujutro, nemam mira, pojedem dorucak, zovem prijatelja koji je vozio ispred mene, on se ne javlja, spava. Ne popijem kafu nego sjednem u auto i odem do tamo. Nikakvih tragova nesrece, nicega posebno. Hodam, gledam, istrazujem... U blizini ima jedna kuca, nekih 100-njak metara odatle, vidim covjek ispred nje, pridjem mu, pozdravim i upitam da nije cuo da se nije desila neka nesreca tu sinoc - kaze nije. Objasnim mu ukratko a on me samo pogleda i nasmijesi se i ode svojim poslom. Cudno.
Vratim se kuci, popricam sa prijateljom, ispricam mu sve da sam bio, da sam trazio ali nigdje nista.
Proci ce nekoliko godina od tada, ja na to vise nisam mislio. Jednu vecer dodje sestra kuci s posla i veli meni "Sjecas se kad si ti ono vozio pa ti kod mostica izletio......" rekoh "Da, sjecam se". Kad ce ona "Sinoc se mojoj radnoj kolegici desila ista stvar. Izletio joj neko, ona stala, izasla iz auta kad odjednom nema nikoga. Trazila, zvala ali niko se ne javi. Ali ocito to se nije desilo samo njoj. Jos najmanje dvoje ljudi sa mog posla su dozivjeli isto! Sokirala sam se kad sam cula, identicno su ispricali istu stvar." Ja se ukocio.
Ispricam to jednom starom drugu, inace starosjedioc iz tog mjesta, obrazovan i kulturan covjek, ali mu ispricam onako malo pazljivo. Covjek me pogleda "Zar i ti?? Nisi jedini. Moja majka je to takodjer vidjela i sumnja se da nema neke veze sa teskom saobracajnom nesrecom koja se tu dogodila nekada davno. Ne vjerujem u duhove i te gluposti ali vjerujem da ste nesto vidjeli. Jednom se covjeku moze uciniti ali vise njih su ipak nesto vidjeli".
- Dozer
#165 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Ako je islam u pitanju, zasto onda ne vjerujete svom bogu da postoje i drugi svjetovi, sto znaci i - vanzemaljci?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#166 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Drugi svjetovi, svakako. U tom kontekstu.Dozer wrote:Ako je islam u pitanju, zasto onda ne vjerujete svom bogu da postoje i drugi svjetovi, sto znaci i - vanzemaljci?
Nisam negirao da postoje nego pricu covjeka koja ocito nema svoju podlogu. Nesto on puno paranormalnog vidi.
Onda na komentar odgovori kamarom nebuloza i naljuti se.
-
Fudo387
#167 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Sta bolan?Dozer wrote:Ako je islam u pitanju, zasto onda ne vjerujete svom bogu da postoje i drugi svjetovi, sto znaci i - vanzemaljci?
Islam tvrdi da postoje vanzemaljci koji imaju letece tanjire?
- Dozer
- Logovan
#169 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Odosmo na religiju. Hajde lijepo. 
- Dozer
#170 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Ja necu. Samo sam im zelio ukazati da je ono sto negiraju u kontri s onim sto im "kaze" onaj u kojeg vjeruju. Za mene je tema religije time zavrsena ovdje.
Nego, sta bi s ovim? Niko ni da pokusa?
Hint: Da ne biste isli u "film" montaza, ovo, ono - nije. Na NASA-inim serverima SOHO-a postoje identicni snimci, u raznim filterima, ali iako se na njima ne vidi sama lopta objekta, vrlo jasno se vidi krak koji je vidljiv i ovdje. Logicno, izgleda da je lopta maskirana crnilom, sto i nije pretesko s obzirom da se u crnilu vecinom i nalazi, ali krak je bio problematican.
Takodjer cudno, ali ti snimci su dostupni u svega par sekundi, a taj objekat je tu sniman tokon skoro 3 puna dana (72h), sto je takodjer jasno iz datuma i vremena na NASA-inim snimcima.
Nego, sta bi s ovim? Niko ni da pokusa?
Hint: Da ne biste isli u "film" montaza, ovo, ono - nije. Na NASA-inim serverima SOHO-a postoje identicni snimci, u raznim filterima, ali iako se na njima ne vidi sama lopta objekta, vrlo jasno se vidi krak koji je vidljiv i ovdje. Logicno, izgleda da je lopta maskirana crnilom, sto i nije pretesko s obzirom da se u crnilu vecinom i nalazi, ali krak je bio problematican.
Takodjer cudno, ali ti snimci su dostupni u svega par sekundi, a taj objekat je tu sniman tokon skoro 3 puna dana (72h), sto je takodjer jasno iz datuma i vremena na NASA-inim snimcima.
Last edited by Dozer on 03/11/2016 16:26, edited 2 times in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#171 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Dozeru, nije bila prica o tome.
Covjek rekao sta je vidio (ili misli da je vidio, prije ce biti to na osnovu cinjenica) i o tome smo raspravljali.
Nemam kad sad to gledati.
Zapravo, ne mogu prije vikenda, ali obecavam pogledam, pa cu ti reci misljenje.
Covjek rekao sta je vidio (ili misli da je vidio, prije ce biti to na osnovu cinjenica) i o tome smo raspravljali.
Nemam kad sad to gledati.
Zapravo, ne mogu prije vikenda, ali obecavam pogledam, pa cu ti reci misljenje.
Last edited by Tomahawk11 on 03/11/2016 16:19, edited 1 time in total.
- MyTao
#172 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Taj covjek s kojim si pricao zeza narod. Zato se i nasmijesioOmmadawn wrote:Nisam neko ko vjeruje u te stvari iako sam procitao raznih prica i naslusao se jos vise istih ali dvije stvari koje dozivjeh ostat ce mi neobjasnjene.
- MyTao
#173 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Dozer vidio kesu i mislio vanzemaljci 
- Ommadawn
#174 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Nije da nije i to nemoguce ali covjek je previse bio star tada da bi mogao jako iskociti na cestu i mahati sa obje ruke. Umro je prije nekoliko godina. Kretao se prilicno sporoMyTao wrote:Taj covjek s kojim si pricao zeza narod. Zato se i nasmijesioOmmadawn wrote:Nisam neko ko vjeruje u te stvari iako sam procitao raznih prica i naslusao se jos vise istih ali dvije stvari koje dozivjeh ostat ce mi neobjasnjene.
- Dozer
#175 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi
Kesa nije 1.000.000%. A, ako jeste...onda je bila neka golema i supersonicna kesa