Ti naso po jednom sudit drugima,sad znaci ako kazes da zivis u osinjaku,da su ljudi interesđije,supcine ti ne valjas jer eto ima jedna losa osoba koja tako prica a ti je poznajes.Nidje veze.Ta sto suti je previse dobra pa nece da oplete po klosarima.Mozda se zena i plasi.medvjed23 wrote:I moje iskustvo je slično. Najgora osoba koju znam stalno kuka kako su ljudi oko nje pokvareni, nepristojni, bezobzirni i sl. Najbolja osoba koju znam rijetko komentariše tuđe mane. Previše je zauzeta kritikom onih svojih, malobrojnih. Naravno, sve to ne isključuje mogućnost da je postavljačica teme zaista, ni kriva ni dužna, u problemima. Ipak, nije naodmet, tek onako, opreza radi, zapitati se: ako su svi oko mene loši, a jedino ja sam dobar, da li je isključivo do njih ili je, barem malo, i do mene?Donnie Smith wrote:Po nekom mom iskustvu, uglavnom oni što se žale na komšije, najgori su susjedi/komšije. Vide sve tuđe, znaju šta im smeta, ali nikad ne vide šta oni rade drugima, ili ne d'o Bog njihova djeca. Tako je inače u životu, oni što kukaju da nemaju para, lovatori, oni što šute, jadni da jadniji ne mogu biti, helem
Ja sa susjedima nikad nikakvih problema nemam i nisam imala, a ni oni sa mnom. Treba nekad krenuti od sebe, pa dok sve pospremiš, nećeš imati kad čuti šta komšije rade ili kako rade.
A djeca su vazda zvonila na vrata, i zvoniće i naredno tisućljeće, to je još i bezbolna zabava, kakvih ih ima.
Mene jednom odveli na selo, ne sjećam se koje i gdje, 89. godine možda, išli smo nekome u posjetu, helem, s rođakom, koji je tad imao možda 13-14 godina, stariji od mene pofino bio, i on tamo ljudima sijeno zapalio. Mi se smijali, šega nam što ljudi kukaju, plaču. Sad, s ove distance, Bože sačuvaj, uz spoznaju koliko treba da se to sijeno skupi, zapaliti nečiji trud i znoj? Pa to je za ubiti čovjeka![]()
Inače, možeš uvijek zamijeniti stan, ako misliš da nije do tebe
Komšiluk i njihove nebuloze
- radiša
#151 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
- medvjed23
#152 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Znam ja više ljudi koji se uklapaju u to što napisah, a izdvojio sam samo krajnje primjere. Al tvoja poenta je na mjestu. Ne treba vlastito iskustvo nametati kao pravilo koje vrijedi uvijek i svugdje. Zato sam i napisao ovo:
Moguće je da je ona duša od čovjeka, a da su njene komšije monstrumi. Stvarno jeste, bez ironije.Naravno, sve to ne isključuje mogućnost da je postavljačica teme zaista, ni kriva ni dužna, u problemima.
- radiša
#153 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A ti losi ljudi sto ih tako zoves jesu li prema tebi ispali losi ili si od nekog cuo da su losi?Zbog cega su losi?
- medvjed23
#154 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
To su već donekle intimne stvari, al reću ću da jedan od njih ima iza sebe pokušaj ubistva
u smislu ove Dacine priče:
http://dariodzamonja.blogspot.ba/2012/0 ... jesti.html
A složićeš se i ti da na svijetu postoje licemjeri, tj. ljudi koji lijepo pričaju, a ružno rade?
http://dariodzamonja.blogspot.ba/2012/0 ... jesti.html
A složićeš se i ti da na svijetu postoje licemjeri, tj. ljudi koji lijepo pričaju, a ružno rade?
- radiša
#155 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Svakako,takvih danas najvise ima.
- radiša
#156 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Satro volis djecu a vamo si sebe vec vidio kako pravis komsinici cetvrto,baraboMickeyPierce wrote:Iznad mene porodica gdje ima 3 male djece ... Stalno se izvinhavaju i pitaju jel nam lupaju a meni smijesno ... Kako djeca da mi smetaju? Kazem slobodno nek se igraju.
- MikroBelaj
#157 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Evo da posavjetujem forumasa koji je zapoceo temu,...elem imao sam ja tako nekog iskustva sa stokom koja redovno ostavlja kesu sa smecem kraj lifta u prizemlju ili kraj samog izlaza kako kad,kontejner za smece udaljen cirka 30 metara od ulaza,i nije meni mrsko uzmem usput smece i bacim u kontejner,mozada desetak puta a onda skontam da sam budala..elem jedno jutro naidjem opet na kesu sa smecem i lijepo do kontejnera i polako istresam ti ja istresam trazim kakav racun,grijanje struja sta bilo i nemaoh srece tad ,nikakva racuna ne nadojoh,ali opet za koji dan ista situacija i nadjem ja konacno racun od struje,onaj odrezak dole sto se baca,elem kona,komsija ko vec od njih dvoje kad podju na poso( sa 6 sprata) ostave to smece ,upratio sam ko je ali da budem siguran postupak ponovim i sljedeci mjesec kad dodje racun za struju,i opet rovi ko budala po onoj kesi i uvjerim se da je to ta porodica izroda
Uzmem ono smece i lijepo im istresem pred vrata stana,i na vrata im zalijepim cedulju sto sam isprinto,:Drage moje komsije sljedeci put kad nadjem smece u ulazu isto cu vam istrest na glave obadvome jer nisam upratio koje od vas dvoje je stoka ,i samo tako smece se vise nika nepojavi u ulazu

Uzmem ono smece i lijepo im istresem pred vrata stana,i na vrata im zalijepim cedulju sto sam isprinto,:Drage moje komsije sljedeci put kad nadjem smece u ulazu isto cu vam istrest na glave obadvome jer nisam upratio koje od vas dvoje je stoka ,i samo tako smece se vise nika nepojavi u ulazu
- Bradafilozof
#158 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Priznaj, znalacki te prokuzio.MickeyPierce wrote:radiša wrote:Satro volis djecu a vamo si sebe vec vidio kako pravis komsinici cetvrto,baraboMickeyPierce wrote:Iznad mene porodica gdje ima 3 male djece ... Stalno se izvinhavaju i pitaju jel nam lupaju a meni smijesno ... Kako djeca da mi smetaju? Kazem slobodno nek se igraju.
Pa sad ..
-
biscanka2
#159 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Imas srecu sto su ljudi kulturni i civilizovani pa tako i djecu odgajaju da ti ove moje divljake posudim pa bi ti to "meni smjesno"brzo na nos trglo.MickeyPierce wrote:Iznad mene porodica gdje ima 3 male djece ... Stalno se izvinhavaju i pitaju jel nam lupaju a meni smijesno ... Kako djeca da mi smetaju? Kazem slobodno nek se igraju.
I ostatak komsilzka je ok vecinom smo svi zdravo za zdravo. Iako zgrada nema upravitelja svi se brinu da nam je cisto i uredno.
Ja bi takvu djecu svake nedelje sladoledom ili slatkisom nagradila.
Pokusala sam malisane par put cokoladicom pocastiti, kontala haj da i tako probam nebil se posramili - jbt kad oni jos glasniji i gori postadose .
Sad sve sluzbeno preko upravitelja zgrade a matori divljaci ni pozdrav ne zasluzuju.
- delllboy79
#160 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Prisvajanje parking mjesta. Jos stave neke blokade i lance i katance. Hajde sto nemogu parkirati nego jednom zapeo slucajno zamalo da se sav razbijem.
Kako konjima objasniti sta znaci JAVNI parking .
Kad su navikli na lance i katance.
-
Opal_89
#161 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sjetih se one zime 2012. kad su ljudi gajbama cuvali mjesta sto su ocistili za parking
Nista ti je parking papanluk oko zgrade k'o kad ti komsija pocne raditi u slep sluzbi pa parkira svoje sluzbeno vozilo preko citavog trotoara (sto zauzima mjesto za dva ili tri auta) i jos jedno iza njega da parkira svoje privatno.
I da onda taj isti lik stavi ogradicu oko one zajednicke povrsine iza zgrade i napravi sebi privatnu basticu, klupicu i jos smijes samo po pozivu tu prici. E ta ti se bagra naselila, i gori su mi ti nego ovo sto se taslace iznad ili ispod nekoga.
Nista ti je parking papanluk oko zgrade k'o kad ti komsija pocne raditi u slep sluzbi pa parkira svoje sluzbeno vozilo preko citavog trotoara (sto zauzima mjesto za dva ili tri auta) i jos jedno iza njega da parkira svoje privatno.
- jao_situacije
#162 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
čuj ograde sebi baštu iza zgradeOpal_89 wrote:Sjetih se one zime 2012. kad su ljudi gajbama cuvali mjesta sto su ocistili za parking![]()
Nista ti je parking papanluk oko zgrade k'o kad ti komsija pocne raditi u slep sluzbi pa parkira svoje sluzbeno vozilo preko citavog trotoara (sto zauzima mjesto za dva ili tri auta) i jos jedno iza njega da parkira svoje privatno.I da onda taj isti lik stavi ogradicu oko one zajednicke povrsine iza zgrade i napravi sebi privatnu basticu, klupicu i jos smijes samo po pozivu tu prici. E ta ti se bagra naselila, i gori su mi ti nego ovo sto se taslace iznad ili ispod nekoga.
-
Opal_89
#163 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Al' ona mala od 20 cm... Valjda da im krme ne ulazi u krompir
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#164 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
danas kad je komsija dijasporac busio sjetio sam se ovog topika
inace podrzavam da stanari imaju najvece pravo na parkingu ispred svboje zgrade
ja kad odem u grad obicno placam parking
- sunceKOtepsija
#165 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
najjace sto sam vidio neki cunjici betonski i lanac i onda to razvuce kad ga nemadelllboy79 wrote:Prisvajanje parking mjesta. Jos stave neke blokade i lance i katance. Hajde sto nemogu parkirati nego jednom zapeo slucajno zamalo da se sav razbijem.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#166 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
podrzavam da ljudi ispred svoga haustora imaju prednost i fizicke blokade
nasuprot onih koji su dosli guziti koku s drugog kata koja nema kola
ili onih koji idu u kafic gledati semsu s veliki fonasi
i tako dalje...
nasuprot onih koji su dosli guziti koku s drugog kata koja nema kola
ili onih koji idu u kafic gledati semsu s veliki fonasi
i tako dalje...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#167 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A kanta? Ili komad betona? Gajba?sunceKOtepsija wrote:najjace sto sam vidio neki cunjici betonski i lanac i onda to razvuce kad ga nemadelllboy79 wrote:Prisvajanje parking mjesta. Jos stave neke blokade i lance i katance. Hajde sto nemogu parkirati nego jednom zapeo slucajno zamalo da se sav razbijem.
- jao_situacije
#168 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Opal_89 wrote:Al' ona mala od 20 cm... Valjda da im krme ne ulazi u krompir
ima i kod mojih roditelja iza zgrade kao neka klupa stol i tako to, ali svi sjede normala i druže se tu u hladovini ispod drveta, zasadili cvijeće okolo kad ugrije penzići sjede cijeli dan piju kahvu jedu lokume i hurmašice
- sunceKOtepsija
#169 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ima i to svoju drazTomahawk11 wrote:A kanta? Ili komad betona? Gajba?sunceKOtepsija wrote:najjace sto sam vidio neki cunjici betonski i lanac i onda to razvuce kad ga nemadelllboy79 wrote:Prisvajanje parking mjesta. Jos stave neke blokade i lance i katance. Hajde sto nemogu parkirati nego jednom zapeo slucajno zamalo da se sav razbijem.
-
Opal_89
#170 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ovo je samo za probranu raju sa drugog sprata, odnosno za dvije porodice u jednom stanujao_situacije wrote:
![]()
ima i kod mojih roditelja iza zgrade kao neka klupa stol i tako to, ali svi sjede normala i druže se tu u hladovini ispod drveta, zasadili cvijeće okolo kad ugrije penzići sjede cijeli dan piju kahvu jedu lokume i hurmašice
- jao_situacije
#171 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
joj likaOpal_89 wrote:Ovo je samo za probranu raju sa drugog sprata, odnosno za dvije porodice u jednom stanujao_situacije wrote:
![]()
ima i kod mojih roditelja iza zgrade kao neka klupa stol i tako to, ali svi sjede normala i druže se tu u hladovini ispod drveta, zasadili cvijeće okolo kad ugrije penzići sjede cijeli dan piju kahvu jedu lokume i hurmašiceI sad jos kontamo da li ce se taj bocni dio, gdje parkira taj "sleper" (meni u onom ambijentu samo na to i lici, bitno je da on svake godine ima licencu od Bihamk-a) isto ograditi kao privatni prostor da samo on tu moze parkirati.
- delllboy79
#172 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Black swan wrote:danas kad je komsija dijasporac busio sjetio sam se ovog topika
I to je isto papanluk i primitivizam.
Parking moze biti samo tvoj ako si vlasnik istog ili placas zakup.
Mislim da se u ovom vremenu postprivatizacije izgubio osijecaj za pojam javnog vlasnistva.
-
mario001
#173 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ovo je postala svakodnevnica, gajbe su proslostOpal_89 wrote:Sjetih se one zime 2012. kad su ljudi gajbama cuvali mjesta sto su ocistili za parking![]()
Nista ti je parking papanluk oko zgrade k'o kad ti komsija pocne raditi u slep sluzbi pa parkira svoje sluzbeno vozilo preko citavog trotoara (sto zauzima mjesto za dva ili tri auta) i jos jedno iza njega da parkira svoje privatno.I da onda taj isti lik stavi ogradicu oko one zajednicke povrsine iza zgrade i napravi sebi privatnu basticu, klupicu i jos smijes samo po pozivu tu prici. E ta ti se bagra naselila, i gori su mi ti nego ovo sto se taslace iznad ili ispod nekoga.

- dobar osjecaj
#174 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jos je egzoticnije kad na tvom privatnom zemljistu neko prisvoji plac za parkiranje i zagradi ga od tebe i drugih napasnikasunceKOtepsija wrote:najjace sto sam vidio neki cunjici betonski i lanac i onda to razvuce kad ga nemadelllboy79 wrote:Prisvajanje parking mjesta. Jos stave neke blokade i lance i katance. Hajde sto nemogu parkirati nego jednom zapeo slucajno zamalo da se sav razbijem.
Sad za vikend prolazim pored svog placa gdje smo sve fino iskopali, poravnali i pripremili za gradnju. Na prilazu na plac zabijene nekakve grane da se ne moze prici. Poslije kad sam prolazila tuda, vidim neko uredno parkirao autic. Nisam sigurna bi li zaradila batine da sam se pokusala nasaliti i parkirati na svom placu koji sad neko ocito cuva i odrzava za sebe
-
almir90
#175 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Puste ljude nek' se jebu i uživaju u životu, svakako brzo proleti.