fatalna vodena neman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pink floydd

#151 Re: fatalna vodena neman

Post by pink floydd »

sunceKOtepsija

#152 Re: fatalna vodena neman

Post by sunceKOtepsija »

undefined007 wrote:Image
dakle, ispruzio je ruke?
to sam primjetio i na ovom snimku
0.12 ako se zaustavi u pravi momenat
https://www.youtube.com/watch?v=gMQ5qz3thdM
insomnia78

#153 Re: fatalna vodena neman

Post by insomnia78 »

animals wrote:Svu krivicu snose organizatori..
koliko im je trebalo da dodju do njega i da skoce u vodu..
ronioci su trebali biti u vodi, a ne cekati 10 metara udaljeni u camcima..
i skakati u prljavu i nabujalu vodu je isto za zatvora..
Sto je najgore lik je dan prije odbio skakati u Jajcu zbog losih uslova

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
radiša

#154 Re: fatalna vodena neman

Post by radiša »

Znaci pada u vodu prica da nije ispruzio ruke,ocigledno je onda u nesto udario drugo.
DaysleepeR

#155 Re: fatalna vodena neman

Post by DaysleepeR »

ako nije skupio ruke onda je udario glavom, ko u beton, još ako mu je trznuo vrat... eto dovoljno za nesvjesticu...
insomnia78

#156 Re: fatalna vodena neman

Post by insomnia78 »

radiša wrote:Znaci pada u vodu prica da nije ispruzio ruke,ocigledno je onda u nesto udario drugo.
Ne pada, upravo suprotno
Mor'o je drzati ruke tako da "razbije" vodu ispred glave

radiša

#157 Re: fatalna vodena neman

Post by radiša »

To onda ne mozemo znati jer nema zabiljezeno, vrtim prvih 10-15 sekundi ovaj klip meni djeluje kao da ga nesto vuce dole a on isplivava.Pogotovo prvi put kad je najvise izronio
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#158 Re: fatalna vodena neman

Post by _BataZiv_0809 »

Njanjavi wrote: Pa jbte ko je iz Zenice od starijih sigurno pamti slucaj onih stranaca sedamdesetih godina sto su sletili kod metalurga sa land roverom, nikad auto nisu nasli, cjeli jbeni land rover jbte.
Slovenacki ronioci dolazili, ronili danima, podvlacili se pod police, pricali narodu da znate sta ima dole ne bi niko palca u bosnu umocio kamol se okupo, a jos taj dio kroz sred grada prolazi.
Sta ima dole, sta su pricali?
insomnia78

#159 Re: fatalna vodena neman

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
Njanjavi wrote: Pa jbte ko je iz Zenice od starijih sigurno pamti slucaj onih stranaca sedamdesetih godina sto su sletili kod metalurga sa land roverom, nikad auto nisu nasli, cjeli jbeni land rover jbte.
Slovenacki ronioci dolazili, ronili danima, podvlacili se pod police, pricali narodu da znate sta ima dole ne bi niko palca u bosnu umocio kamol se okupo, a jos taj dio kroz sred grada prolazi.
Ma šuti

uglavnomja

#160 Re: fatalna vodena neman

Post by uglavnomja »

animals wrote:Svu krivicu snose organizatori..
koliko im je trebalo da dodju do njega i da skoce u vodu..
ronioci su trebali biti u vodi, a ne cekati 10 metara udaljeni u camcima..
i skakati u prljavu i nabujalu vodu je isto za zatvora..
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#161 Re: fatalna vodena neman

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Ma šuti

Koliko sam raznih verzija ove price cuo, kao uostalom i svaki Zenicanin, ali nikad do kraja ne cuh sta su to ronioci vidjeli.
howdy

#162 Re: RE: Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

_BataZiv_0809 wrote:
Romi s brusilicama, isjekli rovera i u staro zeljezo a strance pojeli somovi....

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
insomnia78

#163 Re: fatalna vodena neman

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: Ma šuti

Koliko sam raznih verzija ove price cuo, kao uostalom i svaki Zenicanin, ali nikad do kraja ne cuh sta su to ronioci vidjeli.
Ma nema bare u koju se moze zaroniti da nema slicnu pricu

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#164 Re: fatalna vodena neman

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote:vrijeme je da se podsjetimo

Image
A sto me vrati u osnovnu skolu, tacno me nostalgija spucala. :D

Ja koliko smo dana diskutovali i raspredali teorije o ovome :D
insomnia78

#165 Re: fatalna vodena neman

Post by insomnia78 »

Oj djete drago

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#166 Re: fatalna vodena neman

Post by _BataZiv_0809 »

Pred kraj osnovne, sta hos :oops:
asker

#167 Re: fatalna vodena neman

Post by asker »

Ljudi dajte se fokusirajte na snimak. Ima vas na forumu koji u sekundi pronadjete pandu, vidite macku na drvima itd. Covjek izroni iz vode, izgleda vitalno, ne vidim paralizu. Onda ga nesto vuce, dal za noge ili desnu ruku. Pa vide se trzaji tijela pobogu. Neko rece mreza, moguce je i to.
radiša

#168 Re: fatalna vodena neman

Post by radiša »

asker wrote:Ljudi dajte se fokusirajte na snimak. Ima vas na forumu koji u sekundi pronadjete pandu, vidite macku na drvima itd. Covjek izroni iz vode, izgleda vitalno, ne vidim paralizu. Onda ga nesto vuce, dal za noge ili desnu ruku. Pa vide se trzaji tijela pobogu. Neko rece mreza, moguce je i to.
znaci isto mislimo,ja sto god vise gledam klip dolazim do zakljucka da ga nesto vuce unutra.
julisiz es grant

#169 Re: fatalna vodena neman

Post by julisiz es grant »

insomnia78 wrote:Oj djete drago

Mlad bata :D
Ja bio na faksu tad, i živo se sjećam ove čupakabre zeničke, zapamtio sam i naučno ime ove kune-mustelida :D
asker

#170 Re: fatalna vodena neman

Post by asker »

radiša wrote:
asker wrote:Ljudi dajte se fokusirajte na snimak. Ima vas na forumu koji u sekundi pronadjete pandu, vidite macku na drvima itd. Covjek izroni iz vode, izgleda vitalno, ne vidim paralizu. Onda ga nesto vuce, dal za noge ili desnu ruku. Pa vide se trzaji tijela pobogu. Neko rece mreza, moguce je i to.
znaci isto mislimo,ja sto god vise gledam klip dolazim do zakljucka da ga nesto vuce unutra.
100%
julisiz es grant

#171 Re: fatalna vodena neman

radiša wrote:
Osmjehnuo se i pokazao palac gore, i onda ga nešto povuklo...al nekako neću da vjerujem da je bilo kakvo živo biće u pitanju :-)
julisiz es grant

#172 Re: fatalna vodena neman

i na 0:09 iznenada zine, ono kao iznenađeno, preplašeno...i nestade
ovo_mi_je_nick

#173 Re: fatalna vodena neman

Post by ovo_mi_je_nick »

Čovjek je profi skakač, zadnje što može biti je da nije razbio vodu rukama i po prvoj ocjeni sudije 8,5 i aplauzu, bio je dobar skok.

Sa zadnjeg video snimka forumaša "suncekotepsija" kad prvi put izranja je trzuo glavom (kao što svi radimo kad ronjamo) vide se i ramena, ne samo glava van vode, čak ima funkciju lijeve ruke tj aktivna je, i u trenu potone kad je pogledao prema čamcu i prema publici na lijevu stranu (da je slomio vrat ili se onesvjetio ne bi mogao zakrenuti glavu).

Nakon toga opet pokušava izroniti, bori se, gdje se malo vidi čelo i potiljak skakača.

Da je ostao paralizovan tj slomio vrat, pršljen od udarca u vodu, neko deblo ili šta već, ne bi izronio ni prvi put ni drugi put. Ne bi mogao podići ruku ni okrenuti glavu.

Nešto da je povuklo u dubine, vir, vrtlog, ribetina, noga u mreži, šporetu to će ostati nepoznanica.

A spasioci su druga priča, kako su trebali postupiti i na kojem mjestu i udaljenosti trebaju biti od mjesta ulaska skakača u vodu, to neka piši forumaši koji se bave skakanjem.

edit: svaki profi skakač ima stotine skokova iza sebe i zna kako da se sa virovima izbori, grčevima, razlikom temperature vode i zraka. Da je čovjek prvi put skočio iz zezancije koje nije takmničarskog karaktera tj da je neiskusan, moglo bi se reći da je vir zasigurno ili vodena struja.

Sigurno vas je neko u bazenu nekada pokušao potopiti, zadnje što vam potone su usta i zabačen vrat unazad, da bi usta ostala van vode što duže radi unosa kisika. To se na snimku primjeti.
Last edited by ovo_mi_je_nick on 09/08/2016 00:28, edited 2 times in total.
asker

#174 Re: fatalna vodena neman

Post by asker »

julisiz es grant wrote:i na 0.44 iznenada zine, ono kao iznenađeno, preplašeno...i nestade
Bravo, i vidi se da pokusava da se odgurne zamahom ruku, u nazad, ali to sto ga vuce je prejako.
asker

#175 Re: fatalna vodena neman

Post by asker »

ovo_mi_je_nick wrote:Čovjek je profi skakač, zadnje što može biti je da nije razbio vodu rukama i po prvoj ocjeni sudije 8,5 i aplauzu, bio je dobar skok.

Sa zadnjeg video snimka forumaša "suncekotepsija" kad prvi put izranja je trzuo glavom (kao što svi radimo kad ronjamo) vide se i ramena, ne samo glava van vode, čak ima funkciju lijeve ruke tj aktivna je, i u trenu potone kad je pogledao prema čamcu i prema publici na lijevu stranu (da je slomio vrat ili se onesvjetio ne bi mogao zakrenuti glavu).

Nakon toga opet pokušava izroniti, bori se, gdje se malo vidi čelo i potiljak skakača.

Da je ostao paralizovan tj slomio vrat, pršljen od udarca u vodu, neko deblo ili šta već, ne bi izronio ni prvi put ni drugi put. Ne bi mogao podići ruku ni okrenuti glavu.

Nešto da je povuklo u dubine, vir, vrtlog, ribetina, noga u mreži, šporetu to će ostati nepoznanica.

A spasioci su druga priča, kako su trebali postupiti i na kojem mjestu i udaljenosti trebaju biti od mjesta ulaska skakača u vodu, to neka piši forumaši koji se bave skakanjem.
:thumbup:
Locked