Hakiz wrote:Znam ja nekoliko cura koje su išle na te razne treninge i kurseve samoodbrane, a koje bi opet nastradale.
Nisu psihički spremne da nekome ko ih napadne iskopaju oko.
Džaba im trening. Da ih neko napadne prije će zavrištati ili se ukočiti nego stati u "borbeni položaj".
Ni trening im nije ulio samopouzdanje i dao kuveta.
Sa druge strane, vrijede li lančić ili mobitel ili novčanik toliko da se potučeš sa napadačem pa iako si istreniran on izvadi nož ili utoku i džaba što ćeš ga i istući, dovoljno je da te jednom nezgodno dohvati. Džaba što ćeš ti njega poslati u bolnicu kada mu je dovoljan djelić sekunde da on tebe pošalje na Bare.
Hajde kada napadne da ti nanese povrede ili ubije ili siluje, naravno da se tada braniš.
Ali ako hoće da te opljačka, vrijedi li rizikovati život?
Čućete svuda, pa i na tim kursevima, da vam je bolje pustiti da vas opljačka. Tek ako nema druge, ako vidite da neće ostati samo na tome, da hoće da vas povrijedi, onda treba ući u sukob.
niko ba nikad nije spreman da ubije nekog, ili mu kopa oci, ili da nekog lomi...... nisam ni ja, za to moras biti lud, svi idu na onesposobljavanje onoga ko te napada sa sto manjim posljedicama.....
rat je druga prica, tu moras biti lud da bi prezivio..... jer to je cista ludara nevidjenih razmjera, ne postoji veca ludara
sve drugo nije rat, i normalno je da nisi ni ti lud.....
a sto se tice pljacke, meni je draze da me opljacka nego da ga ubijem, ako me krene maltretirat.... jebiga zajebo se
zene vazda idu na sve ili nista za onesposobljavanje, kad uvide da od toga nema nista ubit ce i one, najvaznije je da zna kako.... u tome je stvar
protiv noza ide pistolj, i to odmah jer neces imat vremena.....
a noz na noz..... e tu prestaju filmovi, ne radite to..... pokusajte pobjec, postoje cake ali tu trebate biti pravo istrenirani, duga je to skola i iskustvo da je tu svaka prica supljak gdje svi nastradaju, zato se svaku put svima kaze da bjeze..... ako imas pistolj upucaj ga odmah