34k za fasadu?!HAVANA wrote:Mudo od ovce ce postavit skelu,ja neki dan kihnuh 34 milje,i to me jebo, kasnio.Da je 3 dana prije zavrsio imao bi rentu za 2 mjeseca od 2700 maraka.Alfons Kauders wrote:E moj Muha, napravice ba Kinezi masinu kad tad...muha_sa wrote: ti nemoj--niko te ne nagovara![]()
za dobrog zavarivaca ima posla u cijelom svijetu i nema te mašine koja ce ga zamjenit![]()
ima još hejbet zanimanja al mi se vala ne da naprdivatimam pametnijeg posla
još malo i odoh ko dingospo sjest u aVto--otic kod privatnika kod kojeg radim a koji me upravo zvao da dodjem
presvucem se u radno odjelo--2-3 sata ostanem i odradim poso
operem rucice
skinem radno a obucem paradno
javim se glavnom, on mi a nekoliko cenera a ja u votži na čaršiju
![]()
a vi sjedite i kukajte kako nema posla.
inace je u penzionerima buducnost--oni su avangarda![]()
Tako me na slicnoj forumskoj diskusiji jedan od ovih nasih mladih strucnjaka prosle godine uvjeravao da sam metuzalem, da me pregazilo vrijeme, i da ce nove generacije postavljati fasade pomocu 3D printera (jer se tako vec radi vani, a ja matorac pricao o mrezicama i stiroporu, jal osmica jal petica).
Carko reko moj, ne radi se tako vani, a jos manje kod nas.Jok, sta ti znas, vi matori se ne kontate u tehnologiju, vani su vec poceli stampat kuce, komplet s fasadama i sl.
Jesu reko na YouTube, razvija se tehnologija, ali se ne koristi jer je preskupa, nedostupna i ogranicena na prefabricirane gradjevine. Dzaba pricat, to je buducnost, i covjek me pocne uvjeravat da ima pravo, haman uvjeren da samo sto nisu poceli raditi 3D stampane fasade po Buca Potoku. Ono, postavis skelu, na skelu robota, i jos mu dodas par teretnih piva i cenera s lukom, da uradi ko sebi.
![]()
Tako da momka ne zanimaju fasade, vec iskljucivo stampane fasade, odnosno spreman je cekati 20-30 godina na svoj posao iz snova. Do tad, neka glupi metuzalemi postavljaju mrezice i stiropor, ko nam je kriv sto nismo ucili skolu, pa moramo prljati ruke?Jer omladinu ne zanima posao u kojem moraju pustiti iPhone iz ruku na vise od 5 minuta.
Kakvih 20 godina,3 dana me jebase.
Jbt pa kolika je gradjevina u pitanju, 700 kvadrata?