24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Locked
Idriz

#151 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Idriz »

@dileja

ok, onda moze li ovako? turci su zasrali sto nisu cijeli balkan preveli na islam a ne samo albance i "bogumile". jel valja ovo? meni bi i to bilo ok.

jer meni je ovo ista logika kao da turci nisu nikako ni dolazili.

poenta je samo da nema razlicitih vjera - koje god to vjere bile.

jer ja analiziram fenomene objektivno i hronoloski, dok ti pristrasno glorifikujes jedne grupe a druge demoniziras, nazivas supcima i cime sve ne jer si nacionalista i to poprilicno ostrascen.
dileja

#152 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by dileja »

pirpa wrote:
Idriz wrote:
ti fakat imas problema sa logikom. muslimani u bosni su bivsi hriscani. njima ne bi smetala nikakva velika srbija da nisu presli na islam. kakve veze onda ima koga su truci doveli? cijeli balkan bez islama bi bio ista vjera i ne bi smo imali nikakve podjele. ne bi ni postojala ideja o velikoj srbiji. samo bi se eventualno razgranicili na istocno i zapadno rimsko carstvo.
pa i albanci su bili krscani, sacekaj sekundu.....jesu li ono albanci maltretirali srbe sto suruju sa turcima. :lol: :lol:
ma ne šuruju ba
samo što su posthumno "veliki" car Lazar i sultan Murat postali prike :lol: :lol:

jer je "carica" Milica dala kćerku Oliveru sultanu Bajazitu (sinu Muratovom) da je kara

gdje u srpskoj istoriji "ni reči bre" o tome
dileja

#153 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by dileja »

Idriz wrote:@dileja

ok, onda moze li ovako? turci su zasrali sto nisu cijeli balkan preveli na islam a ne samo albance i "bogumile". jel valja ovo? meni bi i to bilo ok.

jer meni je ovo ista logika kao da turci nisu nikako ni dolazili.

poenta je samo da nema razlicitih vjera - koje god to vjere bile.

jer ja analiziram fenomene objektivno i hronoloski, dok ti pristrasno glorifikujes jedne grupe a druge demoniziras, nazivas supcima i cime sve ne jer si nacionalista i to poprilicno ostrascen.
generalno se slažem da je različita vjera nesreća i uzrok rata i DAN DANAS, gdje god da se dodiruju, počev od sjeverne Irske gdje se jebu katolici i protestanti, preko Izraela i palestine, pa do Indije gdje se karaju budisti i muslimani

ali iznijet tezu da je u Bosni problem bio u tome što su turci donijeli islam je prosto rečena blesava i netačna

da turci nisu došli danas bi bili Bošnjaci katolici bez ikakvih hrvata i srba po Bosni a sama Bosna bi bila na moru !!!
vjerovatno u ovim granicama, u kojima je bila za vrijeme Stepana II Kotromanića od 1323.g. od Cetine do drine
kako je zapisoa njegov dijak (pisar) hvaleći se uspjehom
"A se pisa Pribisav dijak bana Stepana koji držaše od Save do mora, od Cetine do Drine"

Image
Image
pirpa

#154 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by pirpa »

dileja wrote:
ma ne šuruju ba
samo što su posthumno "veliki" car Lazar i sultan Murat postali prike :lol: :lol:

jer je "carica" Milica dala kćerku Oliveru sultanu Bajazitu (sinu Muratovom) da je kara

gdje u srpskoj istoriji "ni reči bre" o tome
lažu bre, lažu :lol:
zamisli kakav su im kompleks albanci nabili da su srbi morali izmisljati i konstruisati svoju historiju ,ne bi li priblizno imali slavnu i junacku povjest kao albanci.
Ripicipi

#155 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ripicipi »

Zar Bosnjci pored svih dokaza u svoju korist, moraju ovako bahato da se ponasaju i pisu?!?
Zar je problem ako treba milion puta ponoviti cinjenicu, pokazati dokaz??

Svaka cast PM72, Dozeru, Sarajman-u i ostalim koji znaju razgovarati na civilizovan nacin, argumentima, bez vrijedjanja (cak i ucesnicima VRS-a)
Sa velikoBosnjacima je apsolutno nemoguc normalan dijalog, cak su i mene nazivali raznim imenima, iako veze nemaju ko sam.

Koliko god da se u nekim stvarima ne slazem sa Ali Kemalom, on je postavio pitanje koje sam i ja sebi postavljao, a to je zasto Delalic nije uhapsen isti sat, isti dan.
Zar je moguce da nijednog odgovora na to nemate osim... cetnik, vlah, poCetnik, salonac, genocidas... ili slika Delalica sa porukom kako je valjda uradio pravu stvar.
Bosnjacko bahacenje danas me podsjeca na srpsko bahacenje 90-ih.
GeeTnT

#156 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by GeeTnT »

Ripicipi wrote:Zar Bosnjci pored svih dokaza u svoju korist, moraju ovako bahato da se ponasaju i pisu?!?

Svaka cast PM72, Dozeru, Sarajman-u i ostalim koji znaju razgovarati na civilizovan nacin, argumentima, bez vrijedjanja (cak i ucesnicima VRS-a)
Sa velikoBosnjacima je apsolutno nemoguc normalan dijalog, cak su i mene nazivali raznim imenima, iako veze nemaju ko sam.

Koliko god da se u nekim stvarima ne slazem sa Ali Kemalom, on je postavio pitanje koje sam i ja sebi postavljao, a to je zasto Delalic nije uhapsen isti sat, isti dan.
Zar je moguce da nijednog odgovora na to nemate osim... cetnik, vlah, poCetnik, salonac, genocidas... ili slika Delalica sa porukom kako je valjda uradio pravu stvar.
Mozda to nisu bili Bosnjaci....mada se sa zadnjom recenicom slazem, a razloga je milion....i kusur..
Lug

#157 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Lug »

Svaka drzava u Svijetu ima svoje nacionaliste, zasto ih mi ne bi imali? :roll:
TheMule

#158 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by TheMule »

Ripicipi wrote:Zar Bosnjci pored svih dokaza u svoju korist, moraju ovako bahato da se ponasaju i pisu?!?

a ko da ga uhapsi?

covjek postavlja glupa pitanja, kad mu neko da odgovor, on preskoci, pa opet sere na drugoj temi. ko ga je*e
Danguba

#159 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Danguba »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
seln wrote:Jedna stvar kod srba mi je stvarno nevjerovatna: koliko god bila providna neka laz, koliko god bilo ocigledno da je samo pokusaj pranja savjesti, svi ce je prihvatiti i ponavljati kao papagaji.
Mislim, samo budala moze pomisliti, a kamo li izgovoriti da je ubistvo svata povod za rat u BiH. Materijalnih dokaza kontra te gluposti ima na stotine....
izjave politicara, presretnuti telefonski razgovori, podjela oruzja, ocigledna organizovanost, brzina dejstva....
nista to, opet ce Ali Salon papagajski ponavljati kako je ubistvo svata uzrok rata.
Što je najtužnije nije to samo slučaj sa ovim već i sa masom drugih stvari. Tuzlanska kolona, Dobrovoljačka, Markale, Tz. kapija, Srebrenica...itd. Oko svih tih događanja Srbi (neću reći svi ali većina) ima sljedeću priču; sve je to namješteno, podmetnuto, balije podmetnule, starane službe namjestile, ubijali su sami sebe, sami sebe granatirali, podmetali lutke, podmetali eksploziv...itd.
...i onda dodjemo do onoga,

Image

Priznanja Dobrice Ćosića: „Laž je srpski državni interes“
april 5, 2013

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

Pogledajte samo koliko se toga Dodik drzi.
Danguba

#160 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Danguba »

Glupo pitanje trazilo bi isti takav odgovor.
Ne znam u ono vrijeme ko bi ga mogao uhapsiti? MUPBiH vec bio u raspadu, tenzije na sve strane, puca se, gine se...i dovoljno je bilo da se skloni negdje mjesec dana i zaboravi se i svat i onaj ko ga je ubio.

Istih takvih ubistava bilo je na desetine pa i hiljade i ja bi sada trebao od tebe i Kemala traziti odgovor zasto neko nije uhapsen.
Ja postavi tekst gdje su stradala dva policajca od cetnicke ruke 12 Marta 1992.god. pa ja tebe i Kemala pitam sta bi sa tim Jankovicem.
Istragu su vodili Goran Žugić, načelnik Službe državne bezbjednosti Tuzla, i Srpko Antić, načelnik Odjeljenja milicije CSB Tuzla. Međutim, Žugić je, potvrdit će se kasnije, umjesto da uhapsi ubicu, učinio sve da omogući Radetu Jankoviću bijeg iz Dubnice.
...i koga vi ovdje zajebavate?

Ko otvori vrata transportera i ubi Turajlica? Je li uhapsen i zasto nije?

Hoces poslije rata da ti nabrajam nerijesena ubistva i zasto pocinioci nisu uhapseni?
Ripicipi

#161 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ripicipi »

Danguba wrote:

Glupo pitanje trazilo bi isti takav odgovor.
Ne znam u ono vrijeme ko bi ga mogao uhapsiti? MUPBiH vec bio u raspadu, tenzije na sve strane, puca se, gine se...i dovoljno je bilo da se skloni negdje mjesec dana i zaboravi se i svat i onaj ko ga je ubio.

Istih takvih ubistava bilo je na desetine pa i hiljade i ja bi sada trebao od tebe i Kemala traziti odgovor zasto neko nije uhapsen.
Ja postavi tekst gdje su stradala dva policajca od cetnicke ruke 12 Marta 1992.god. pa ja tebe i Kemala pitam sta bi sa tim Jankovicem.
Istragu su vodili Goran Žugić, načelnik Službe državne bezbjednosti Tuzla, i Srpko Antić, načelnik Odjeljenja milicije CSB Tuzla. Međutim, Žugić je, potvrdit će se kasnije, umjesto da uhapsi ubicu, učinio sve da omogući Radetu Jankoviću bijeg iz Dubnice.
...i koga vi ovdje zajebavate?

Ko otvori vrata transportera i ubi Turajlica? Je li uhapsen i zasto nije?

Hoces poslije rata da ti nabrajam nerijesena ubistva i zasto pocinioci nisu uhapseni?
Znaci vodis se onom... nije uhapsen njihov, pa ne mora ili sto bi bio nash. Ja stvaro ne razmisljam na taj nacin, tako da je to besmislen odgovor.
A to da ga prvog marta nije imao ko uhapsiti je smijesno.

Uostalom nije stvar ni u Delalicu, a ni u svatu, a jos manje u AliKemalu, moj post se uglavnom odnosio na to bahacenje.
Pored toliko argumenata i cinjenica, vecinom se prica svodi na cetnike, vlahe, salonce, dobricu cosica itd.
Ali Kemal

#162 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ali Kemal »

Ja sam ubijedjen da je ogromna većina raje normalna, onda i sada, ko se prvi fatao puške nego bagra na svim stranama, na stotine hiljada ljudi nije htjelo da ratuje ni za koga, neki su uspjeli da odu, ali većina nije i kasnije pritisnuta nije se više imalo kud.
Ovi patriJoti su samo najveće bukadžije, oni bi ovo, ono, optuživali, etiketirali, slavili kriminalce i ubice, jer tupavo misle da time pomažu svoj narod, svoju vjeru :-) a nisu u stanju da vide kolike su štetočine i paraziti, ološ najgori.

Uloga političara koji su vladali onda, a i koj ivladaju sada je apsolutno odvratna i nema niti jedan da zaslužuje ništa više od mog prezira, kao i svi one koji opravdavaju i čak se dive bilo kom od njih.
Hadzi Lojo

#163 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Hadzi Lojo »

Cuj him argumenata ubistvo svata!
Kao prvo svata nije ubio Bosnjak nego srpski specijalci koji su stigli iz srbije!
Iste su umlatili srbi na palama u pri povratku u smrdiju!
A samo da spomenem selo Ravno i ko ga poravna sa zemljom i kada! Znate li to drugovi krelci iz karadjicevog staba?!
Danguba

#164 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:
Znaci vodis se onom... nije uhapsen njihov, pa ne mora ili sto bi bio nash. Ja stvaro ne razmisljam na taj nacin, tako da je to besmislen odgovor.
A to da ga prvog marta nije imao ko uhapsiti je smijesno.

Uostalom nije stvar ni u Delalicu, a ni u svatu, a jos manje u AliKemalu, moj post se uglavnom odnosio na to bahacenje.
Pored toliko argumenata i cinjenica, vecinom se prica svodi na cetnike, vlahe, salonce, dobricu cosica itd.
aha
a tema je?
valensija

#165 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by valensija »

Hadzi Lojo wrote:Cuj him argumenata ubistvo svata!
Kao prvo svata nije ubio Bosnjak nego srpski specijalci koji su stigli iz srbije!
Iste su umlatili srbi na palama u pri povratku u smrdiju!

:lol: :-)
BHCluster

#166 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by BHCluster »

Republicki MUP je raspisao potjernicu za Delalićem a isti nagulio iz grada kasnije rat a on izgleda kupio svoju slobodu svojom "ulogom" u ratu dok ga nisu iresetali. Ne znam kava je sudbina zadesila teroriste sa barikada bil kakva potjernica ili ne?
MuaDib

#167 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by MuaDib »

Ali Kemal wrote:Ja sam ubijedjen da je ogromna većina raje normalna, onda i sada, ko se prvi fatao puške nego bagra na svim stranama, na stotine hiljada ljudi nije htjelo da ratuje ni za koga, neki su uspjeli da odu, ali većina nije i kasnije pritisnuta nije se više imalo kud.
Ovi patriJoti su samo najveće bukadžije, oni bi ovo, ono, optuživali, etiketirali, slavili kriminalce i ubice, jer tupavo misle da time pomažu svoj narod, svoju vjeru :-) a nisu u stanju da vide kolike su štetočine i paraziti, ološ najgori.

Uloga političara koji su vladali onda, a i koj ivladaju sada je apsolutno odvratna i nema niti jedan da zaslužuje ništa više od mog prezira, kao i svi one koji opravdavaju i čak se dive bilo kom od njih.
:thumbup:
Idriz

#168 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Idriz »

Da, mnogo podsjeca na isto bahacenje.

Bosnjaci su u velikom broju postali mitomani, nacionalisti i relativizatori.

Samo sto ovo nije 1992.

Druge se stvari desavaju u svijetu. Srbija vise nije prijetnja i taj antisrpski nacionalizam odvlaci paznju od prioriteta i mnogo steti Bosnjacima. Nekako uvijek kasne u kontanju geopolitike, slicno kao u vicevima.
BHCluster

#169 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by BHCluster »

Grean

#170 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Grean »

Idriz wrote:

Samo sto ovo nije 1992.

Druge se stvari desavaju u svijetu. Srbija vise nije prijetnja i taj antisrpski nacionalizam odvlaci paznju od prioriteta i mnogo steti Bosnjacima. Nekako uvijek kasne u kontanju geopolitike, slicno kao u vicevima.
O vi kmetovi ste mi za geopolitike, sto se vidi iz prilozenog, pokupili se ko rahmetli sramota.

Uglavnom, bas ti Bosnjaci su vam jebali znanje, koliko god visoku cijenu platili ali cetverogodisnji rat u BiH je napravio preduslove da Ameri progledaju Hrvatima kroz prste i dozvole Oluju, taj cetverogodisnji rat je izmorio medjunarodnu zajednicu sto je olaksalo brzo donosenje odluke po pitanju Kosova. A mislili ste za mjesec zavrsiti.
Mirza007

#171 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Mirza007 »

Idriz wrote:

Samo sto ovo nije 1992.

Cestitke autoru novog, u politickoj nauci i sociologiji do sada nepoznatog termina - "antisrpski nacionalizam". Da neko moze biti antisrpski nacionalista prvi puta cujem.
Srbija nakon Dejtona svaku mogucu priliku koristi da zakomplicira situaciju u Bosni (pogotovo kad vec Rusima zatreba). Nigdje se nisu odrekli ratnih ciljeva i promijenili politiku ali eto "...Srbija vise nije prijetnja". Kada vidim srpskog Vili Branta i radikalno promijenjenu sliku u parlamentu mozda i povjerujem. Inace, malo bitnija strateska promjena u svijetu i eto nas gdje smo bili 92. u odnosu na Srbiju.
Ovo sto pises nije slicno kao u vicevima nego bas isto kao u vicevima.
daddy-kool

#172 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by daddy-kool »

BHCluster wrote:
daddy-kool wrote:

Povod za rat je bilo ubistvo srpskog svata i islamista Alija I. koji je povukao potpis sa Lisabonskog sporazuma.
Šta se drugo moglo očekivati?

Sat je bio povod za rat u Sloveniji, Hrvatskoj, Kosovu?

Zar je tako teško prepoznati sarkazam? Ne mogu da pojmim koliko se forumaša iznova peca na iste trolovske teme i "argumente". :roll:
oridjidji

#173 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by oridjidji »

VCorp wrote:
oridjidji wrote:
Point. wrote:Sto bih volio da mogu da putujem kroz vrijeme, pa da se vratim za vrijeme svadbe i licno smjestim metak u Celu i time sprijecim ubistvo nevinog i nejakog svata, pa da vidim kakvu bi pricu onda Ali Kemal Aleksa onda pricao sad.
Isti, 150 hiljada sarajevskih srba bi bilo ugrozeno jednako od Bosnjaka iako ih je njihova politika u vise navrata izvlacila neposredno prije rata, u ratu i poslje rata iz Sarajeva.

Ovaj se na kraju pilot ubio od svoga dobrocinstva i dobrote, vjerovatno skonto kome je sluzio. :D
http://www.blic.rs/vesti/hronika/samoub ... di/m0wsx63
A šta da je 150 hiljada sarajevskih Srba reklo mi ćemo se boriti za BiH i nećemo pucati po našim komšijama civilima ? Šta da su rekli da neće krasti televizore i frizidere iz nasih kuća ? Šta da nisu gađali snajperima civile, djecu i trudnice ? Sto puta vam je dato do znanja da s tim svojim četničkim propagandama ne dolazite tu, mi vaše priče više ne pušimo.

Da ti objasnim jednu stvar, i to reci svojoj materi, i ćaći i prijateljima. Vi ste sjebali ovu zemlju, vi je jebete danas, dokle god se ne krenete odvajati bit će mir, kad krenete onda ćete dobiti deset puta gore za Srebrenicu, Prijedor, Višegrad i desetke drugih gradove gdje ste sve zivo poklali, popalili i pokrali. Je li ti sad jasno ? Zato te svoje price ostavi za nekog drugog jer to nikog ne zanima, ljudi jedva cekaju da vam se na*** matere za rat i za ovih 20 godina šta radite a vi izvolitei izigravati nebeski narod pa ćete tamo i zavrsiti.
Stani oko jel ti to govoris meni? Obracas mi se ko nekom Cetalju, nidje veze i to radis prema Bosnji sa dna kace, fulio si poruku mojih rijeci. Neko ne shvata ironiju u necijem postu i sta uopste trebaju da znace ove rijeci. Bicu jasan, Srpska politika je Srbe prije rata, u ratu i nakon rata izvukla iz Sarajeva jer su znali sta se Sarajevu sprema. Zato sam i postavio tekst sa telegrafa, da samo ukazem na prvi val kada je otisao veliki broj Srba iz Sa. Drugi val se odvijao od aprila do juna 1992., a treci nakon Dejtona.

Njihovu politiku smatram cistim zlom i najodgovornijom za ono sto se desilo na prostoru Ex.yu i ovdje pisem o tome:
http://opsadasarajeva.blogspot.ba/
oridjidji

#174 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by oridjidji »

Idriz wrote:

Samo sto ovo nije 1992.

Jesu mitomani su Bosnjaci kako nisu. :D

Imaju mitove rehabilitacije Draze, Cetnika, Nedicevih fasista, mit o Kosovu kao dijelu Srbije iako su ga izgubili, mit o samostalnoj Republici Srpskoj, mitove da su se drugi u ratu sa njima sami ubijali, mit o Markalama, Tuzlanskoj Kapiji, Srebrenici, Zepi, Prijedoru i drugim mjestima cetnickog zla, gdje su cetnici nemilice ubijali ljude, a poslje zrtve okrivljavali da su to uradili sebi sami i td. Pored svega ucinjenog imaju mit da su najvece demokrate na Balkanu i da je Srbija predvodnica Balkana, jes u fasizmu i ratnim zlocinima.

Srbija je i dalje prijetnja, to sto se amerikanizovao Vucic, to ne znaci da se stanje srpske politicke scene, kao i stanje naroda u mnogome promjenilo. Bice izbori skoro vidjecemo ko ce pobjediti.

Ma ja Bosnjaci su glupi, otuda i pomen viceva, a Srbi su pametni. Blago vama sa vasom pamecu.
zigson

#175 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by zigson »

Ali Kemal wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne može ubistvo svata biti gore od ubistva osobe na radnom mjestu i mladića ispred porodične kuće. Sa druge strane šta je srpska strana uradila na razotkrivanju ubica ove dvije osobe koje se desilo 2. marta?
Ja za ta dva ubistva nisam nikada prije čuo, interesantno da ih nije niko spominjao, tako da ja ne znam žta je uradila srpska strana, vjerovatno ništa,
Sve u svemu ne znam ništa o tome, te ne mogu dati nikakav poseban odgovor, osim da osudjujem sve ubice, kao i njihove zaštitnike.
Pa kako nisi cuo covjece ili lazes da nisi, a uporno se lud pravis i ne odgovaras na pitanja koje postavljaju ljudi o ubistvima u Srebrenici, te senlucenjima po Tuzli i Foci itd itd. A ubice rahmetli Kenana su se pratile do obliznjih kuca odakle je na policajce pucano ili prijeceno da ce se pucati na njih iz jedne kuce gdje su se krile ubice, tada je onaj smrad joja tintor naredio policajcima da se povuku i ne istrazuju dalje..
Locked