Ne mogu plakati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gospodja profiterka

#151 Re: Ne mogu plakati

Post by gospodja profiterka »

Plakaćeš, ne beri brige.
muha_sa

#152 Re: Ne mogu plakati

Post by muha_sa »

gospodja profiterka wrote:Plakaćeš, ne beri brige.
:lol: :lol:

ne da ce plakat vec ce ridat :lol:
radostan dan

#153 Re: Ne mogu plakati

Post by radostan dan »

dr.gog wrote: Složeno je da ti objašnjavam putem foruma, ali ako te baš žulja, uzmi sat vremena i 50-100 KM i otiđi kod nekog dobrog neuropsihijatra..O imenima ne bih ovdje, ali raspitaj se ko je od njih zaista dobar...
ako ga ovo ne rasplače, neće ništa...
gospodja profiterka

#154 Re: Ne mogu plakati

Halo ba ljudi...
I sad skontam da su meni 22 godine a ja nisam plakao od svoje 15.
:lol:
muha_sa

#155 Re: Ne mogu plakati

Post by muha_sa »

radostan dan wrote:
dr.gog wrote: Složeno je da ti objašnjavam putem foruma, ali ako te baš žulja, uzmi sat vremena i 50-100 KM i otiđi kod nekog dobrog neuropsihijatra..O imenima ne bih ovdje, ali raspitaj se ko je od njih zaista dobar...
:lol: :lol: :lol:
Danguba

#156 Re: Ne mogu plakati

Post by Danguba »

meni se vec place sta se sve pise.... :lol:
Stoner

#157 Re: Ne mogu plakati

Post by Stoner »

dr.gog wrote:
Stoner wrote:Dobro jbt, sociopata nisam , ne ispunjavam kriterije. :mrgreen:

Plakanje je ventil i upucuje na mentalno i dusevno stanje covjeka. Za nekog ko se rasplace za svaku sitnicu kazemo da je hipersenzitivan a za nekog ko nikako ne place kazemo... Sta?

Neko rece da sam mozda mentalno jak, ne vjerujem niti to vezem uz snagu karaktera.

Ipak hvala na konstruktivnima odgovorima napokon.

Jbg ja se nikako ne mogu prestati brinuti zbog ovoga.
Veoma interesantno, a slučajno sam naišao na osobu koja ima isti problem. Nije to baš za zezanje.

Ipak, malo odahni jer imaš zbilja malo godina. Poznajem osobu sa tim problemom i nešto sam pročitao ponukan i tvojim pitanjem.Određene stvari, da te ne smaram sa neuropshijatrijom, ne mogu biti smatrane za "bolesno stanje" ukoliko se ne odražavaju kao smetnja u svakodnevnom životu. Primjer bi bio neka situacija, da uprostim, koja bi te trebala slomiti, po svim mjerilima našeg mentaliteta, odgoja, i pravilima emocionalnog razvoja. Ne dao Bog, bilo bi zabrinjavajuće da ti pred očima pogine najbolji prijatelj ili neko dijete iz kuće,a da ti ne osjetiš ništa gledajući tijelo. Ili, što je objašnjivo, da reaguješ sa velikim bolom i tugom, ali da: Ne plačeš...

U prvom slučaju riječ je o psihijatrijskom problemu najmračnije vrste, gdje se ljudi, nažalost, i ne žele smatrati "bolesnima"...To je jako teška, bolna i kontroverzna tema o sociopatiji i psihopatiji( koje su dva pola zla).

Ukoliko ,kao čovjek, imaš sažaljenja i tuge naspram nečijih patnji, ako te boli nepravda, ugnjetavanje, nečija patnja i vlastita nemoć da pomogneš, onda si ok. Plač je vanjski izraz ljudskosti i jedan od najčistijih oblika iskrenosti kod svakog dobrog čovjeka.Njegova fiziologija ,način odvijanja od poticaja, do izljevanja suza kao "ventila", je poznat u medicinskoj grani neurologije i neuropsihijatrije.

Ako ga nema, postoji nešto što se vidi na kvalitetno urađenom CT ili MRI mozga, da uprostim- ako ti se desilo više puta da nemaš suza, a osjećaš u sebi tugu dovoljnu za plač(znači neki realni, teški crnjak, bez alkohola ili sl), znači da si baš skrhan bolom, onda imaš jedan poremećaj, anomaliju bezopasnu za život, u tzv.amigdali mozga, u određenom području moždane kore. Složeno je da ti objašnjavam putem foruma, ali ako te baš žulja, uzmi sat vremena i 50-100 KM i otiđi kod nekog dobrog neuropsihijatra..O imenima ne bih ovdje, ali raspitaj se ko je od njih zaista dobar...

Poremećaj može biti težak za trpljenje tek u kasnijim godinama života, od 35-40 godine pa nadalje, ovisno kakav ti život bude i čime se budeš bavio.
Nadam se da nije to, ali ako jeste, moraćeš sebe oblikovati kao veoma strpljivu osobu, bez svađa i konflikta, te se kloniti situacija gdje možeš biti ponižavan, vrijeđan, maltretiran, te na koncu, izbjegavati druženje sa osobama sklonim grubom ponašanju i verbalnoj surovosti.

Kao terapija se inače, u kasnijoj dobi (od 30-35), EVENTUALNO prepisuje neki blagi sedativ za povremeno opuštanje, tipa Xanaxa (0,25 mg jedan uvečer). Još nešto, ne pij previše alkohola, ni slučajno ne eksperimentiši sa sintetičkim drogama ili lijekovima (amfetamini, hors, kokain, Tramal). Marihuana npr. može kod tih poremećaja izazvati dvostruki učinak- ili će ti pomoći i stvoriti blagu osjetljivost na "tugu", ili te može baciti u "crnjak" i emotivnu zatupljenost.

Dakle, polako sagledaj činjenice- ako nije bilo razloga za plač- hvala Bogu. Ako jest, potroši 100 KM i pripremi se na jednu sitnu boljku sa kojom se može izaći na kraj uz malo truda. :)
:? :shock:
Ph, hvala ti puno na odgovoru mada me malo i tjeskoba uhvatila dok sam ovo čitao, baš doktorski. :D

Ne znam šta bi ti rekao na sve ovo, a i ti si mi malo ostao nedorečen pa sam još zbunjeniji.

Što se tiče poroka, ne konzumiram ništa osim cigara. Ni alkohol ne pijem. :D

Što se tiče razloga za plač, pa ne znam, možda to sve izgleda drugačije iz moje perspektive, ali da su se neke tragedije dešavale u ovom periodu od 7 godina , i nisu vala. Al' opet kontam valjda bi nekad nadošlo, da je meni sve divno i krasno pa hajde...
:run:
FrozenCastle

#158 Re: Ne mogu plakati

Post by FrozenCastle »

:(
Last edited by FrozenCastle on 13/08/2015 15:36, edited 2 times in total.
Stoner

#159 Re: Ne mogu plakati

Post by Stoner »

Daj ba ljudi ne zajebajite se, dobro ja jesam mlad i sve to ali jbt mogu se kladiti da je svako mojih godina bar jednom zaplakao ili bar potiskivao plač u sedam jebenih godina. Zar moram ući duboko u godine i doživiti ne znam ti šta već ( ovo me i straši najviše) pa da se rasplačem, radi se o najnormalnijoj ljudskoj emociji koja se kod mene ne pojavljuje sedam godina bez obzira na okolnosti i normalno da se brinem zbog toga.
dobojlija81

#160 Re: Ne mogu plakati

Post by dobojlija81 »

radostan dan wrote:
još ako mu uvali kakav AD koji nije na recept i kontrolu svake hefte :D
razonoda

#161 Re: Ne mogu plakati

Post by razonoda »

Stoner wrote:Daj ba ljudi ne zajebajite se, dobro ja jesam mlad i sve to ali jbt mogu se kladiti da je svako mojih godina bar jednom zaplakao ili bar potiskivao plač u sedam jebenih godina. Zar moram ući duboko u godine i doživiti ne znam ti šta već ( ovo me i straši najviše) pa da se rasplačem, radi se o najnormalnijoj ljudskoj emociji koja se kod mene ne pojavljuje sedam godina bez obzira na okolnosti i normalno da se brinem zbog toga.
Da li si ikada za svoje probleme trazio savjet od strucne osobe?
Stoner

#162 Re: Ne mogu plakati

Post by Stoner »

razonoda wrote:Da li si ikada za svoje probleme trazio savjet od strucne osobe?
Nisam , rekoh tek nedavno sam primjetio ovo i sad ruminiram po vazdan.
Banksy

#163 Re: Ne mogu plakati

Post by Banksy »

Baš pamtiš da je u pitanju sedam godina? Onda sigurno dobro pamtiš i taj zadnji plač? Razmisli o tome.
Adolescencija je razdoblje razvoja i odrastanja čovjeka. Označava prijelaz iz djetinjstva u svijet odraslih i uobičajeno traje od 15. do 20. godine života.
Ta životna faza se odlikuje konsolidiranjem mentalnog života, kristalizacijom stavova i mišljenja, a posebno racionalnim mentalnim sazrijevanjem.
Psihološki problemi i poremećaji, bilo koje vrste, obično se počinju ispoljavati upravo u ranim dvadesetim godinama.

Izguglaj malo adolescenciju i poremećaje, a ako te baš toliko pritišće, potraži stručnu pomoć,
Sretno.
razonoda

#164 Re: Ne mogu plakati

Post by razonoda »

Stoner wrote:
razonoda wrote:Da li si ikada za svoje probleme trazio savjet od strucne osobe?
Nisam , rekoh tek nedavno sam primjetio ovo i sad ruminiram po vazdan.
Kao sto ti preporuci @ dr gog ----idi nekoj strucnoj osobi. Na forumu ces naici na sale ,sto je normalno, niko nikom ne zeli zlo, ali Ti sam znas kako ti je. Fobije su uzboljna stvar.
SRETNO
NeenaSa

#165 Re: Ne mogu plakati

Post by NeenaSa »

Bila jednom jedna tema .
http://forum.klix.ba/o-plakanju-t87284.html
Fakat potrazi si pomoc. :wink:
Stoner

#166 Re: Ne mogu plakati

Post by Stoner »

Banksy wrote:Baš pamtiš da je u pitanju sedam godina? Onda sigurno dobro pamtiš i taj zadnji plač? Razmisli o tome.
Adolescencija je razdoblje razvoja i odrastanja čovjeka. Označava prijelaz iz djetinjstva u svijet odraslih i uobičajeno traje od 15. do 20. godine života.
Ta životna faza se odlikuje konsolidiranjem mentalnog života, kristalizacijom stavova i mišljenja, a posebno racionalnim mentalnim sazrijevanjem.
Psihološki problemi i poremećaji, bilo koje vrste, obično se počinju ispoljavati upravo u ranim dvadesetim godinama.

Izguglaj malo adolescenciju i poremećaje, a ako te baš toliko pritišće, potraži stručnu pomoć,
Sretno.
Hvala na odgovoru, tačno sedam godina, plakao zbog nekog problema sa ocjenama u školi. :D
Prije toga plakao zbog filmova... Sad ništa...
StupskaBitanga

#167 Re: Ne mogu plakati

Post by StupskaBitanga »

idi u savjetovalište
gospodja profiterka

#168 Re: Ne mogu plakati

Stoner wrote:
Banksy wrote:Baš pamtiš da je u pitanju sedam godina? Onda sigurno dobro pamtiš i taj zadnji plač? Razmisli o tome.

Sretno.
Hvala na odgovoru, tačno sedam godina, plakao zbog nekog problema sa ocjenama u školi. :D
Pa kališ se čovječe, nisi dijete više. Kako idu godine, sve će ti biti teže zaplakati. A onda ćeš jednoga dana pasti na koljena i udariti glavom o tlo. I plakat ćeš naglas. I onda će presušiti pipa trajno. Tako to hoda. Uživaj dok traje.
NeenaSa

#169 Re: Ne mogu plakati

Post by NeenaSa »

Stoner wrote:

Sretno.
Banksy

#170 Re: Ne mogu plakati

Post by Banksy »

Stoner wrote:
Banksy wrote:
Pa šta? Ne plačeš, strašno. Pa niko ne plače u tim godinama. Hej, 15-20, pa to su najljepše, najbezbrižnije i najbudalastije godine, zašto bi plakao? To su godine kad se uživa svaki dan, sto na sat, kad si snažan, mlad i glup :D (naravno, ako odrastaš u normalnoj sredini i ako ne postoji neki vanjski utjecaji koji ti remete psihološku ravnotežu).
Problem je jedino u tome što misliš da je to nešto loše, strašno i neobično, iako zapravo nije. Ako te razmišljanje o tome puni tjeskobom, a posebno imajući u vidu ove vremenske tačke psihološkog razvoja koje sam ti postavila gore, potraži stručnu pomoć. Mada, današnji ljekari, generalno, nisu kakva pljačka, pa zapadne li te kakav majstor, može ti se desiti da stekneš više štete neg' koristi.
Ne razmišljaj o tome, bavi se sportom, što više, i nađi kakvu curu, jel ... :D
Sretno, kakogod.
NeenaSa

#171 Re: Ne mogu plakati

Post by NeenaSa »

:izet: ti forum, da ti :izet:
DakleM, zalim svako slovo tebi upuceno.
BHfanatik

#172 Re: Ne mogu plakati

Post by BHfanatik »

Pouzdan lijek ti je da te neko dobro stosem opali, al ono da te izbije iz cipela, plakat ces jedno tri dana suza suzu stize.
muha_sa

#173 Re: Ne mogu plakati

Post by muha_sa »

NeenaSa wrote::izet: ti forum, da ti :izet:
DakleM, zalim svako slovo tebi upuceno.
:lol: :lol:
radostan dan

#174 Re: Ne mogu plakati

Post by radostan dan »

StupskaBitanga wrote:idi u savjetovalište
jok, idi na temu -sutorina-...
razonoda

#175 Re: Ne mogu plakati

Post by razonoda »

Banksy wrote:
Stoner wrote:
Banksy wrote:
Pa šta? Ne plačeš, strašno. Pa niko ne plače u tim godinama. Hej, 15-20, pa to su najljepše, najbezbrižnije i najbudalastije godine, zašto bi plakao? To su godine kad se uživa svaki dan, sto na sat, kad si snažan, mlad i glup :D (naravno, ako odrastaš u normalnoj sredini i ako ne postoji neki vanjski utjecaji koji ti remete psihološku ravnotežu).
Problem je jedino u tome što misliš da je to nešto loše, strašno i neobično, iako zapravo nije. Ako te razmišljanje o tome puni tjeskobom, a posebno imajući u vidu ove vremenske tačke psihološkog razvoja koje sam ti postavila gore, potraži stručnu pomoć. Mada, današnji ljekari, generalno, nisu kakva pljačka, pa zapadne li te kakav majstor, može ti se desiti da stekneš više štete neg' koristi.
Ne razmišljaj o tome, bavi se sportom, što više, i nađi kakvu curu, jel ... :D
Sretno, kakogod.
Bosna je imala rat. to nije normalno
Nadje li curu i povjeri se---da ne moze suze pustit---bojim se da ce :run: .
STRUCNI savjet je neophodan.
Post Reply