Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cholina_Lokica

#151 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Cholina_Lokica »

Cherry-Cherry wrote:Moja komšinica stavila sliku svoje tek rođene bebe. Znači bukvalno tek rođene, još je ni okupali nisu, tek što je "izašla"... :cry:
Moja video UZ fetusa, beat it ;-) :mrgreen:
Bambi_na_kofeinu

#152 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Bambi_na_kofeinu »

Koliko vidim fotke su prevazidjene, sada je trend pokoji video bebaca, progovorio sam, prohodao sam, mama me uvalila u svoje stikle i nakarminala...itd, isl.
Walther

#153 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Walther »

Cholina_Lokica wrote:
Cherry-Cherry wrote:Moja komšinica stavila sliku svoje tek rođene bebe. Znači bukvalno tek rođene, još je ni okupali nisu, tek što je "izašla"... :cry:
moja (inace rodica) objavila foto session kako dragi ljubi stomak u nekom 8-9mjesecu.... :skoljka: :run:

poznanica se pod lajkovima zahvaljuje za lajkove u stilu Oskara :run:
dječak sa šibicama

#154 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dječak sa šibicama »

Cholina_Lokica wrote:
Jedino "moja stavila sliku muzevog penisa, u momentu..." jel, ono, kad je spermij poceo svoj put ka jajacu :oops: :lol:
zateznistub

#155 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

Što bi jedan radio-voditelj sa jednog rahmetli raija rekao:

Postavlja se retoričko pitanje:-"ko je ovdje lud"?

:-)
ultima_palabra

#156 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by ultima_palabra »

Pa šta se čudite, još je Warhol rekao da će svako biti slavan na 15 minuta...
Pismonosa

#157 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Pismonosa »

Da se podsjetimo na vrhunac fejsbuk revolucije :thumbup: :mrgreen:

Image
Obuca9

#158 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Obuca9 »

zateznistub wrote:
Obuca9 wrote:Veći je problem što postoje roditelji koji dopuštaju djeci mlađoj od 15 godina da prave svoje FB profile...
A sa 16 je biva OK? ili je sa 18 jako mudar i pametan da ima svoj FB profil?
Što si bukvalac?
insomnia78

#159 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Jedino "moja stavila sliku muzevog penisa, u momentu..." jel, ono, kad je spermij poceo svoj put ka jajacu :oops: :lol:
:izet:
Da Bog da da izdobri, vec drugi post se slazem s tobom
zateznistub

#160 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

Obuca9 wrote:
zateznistub wrote:
Obuca9 wrote:Veći je problem što postoje roditelji koji dopuštaju djeci mlađoj od 15 godina da prave svoje FB profile...
A sa 16 je biva OK? ili je sa 18 jako mudar i pametan da ima svoj FB profil?
Što si bukvalac?
samo pitao, đe frka?
dječak sa šibicama

#161 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dječak sa šibicama »

Image

"Jorgan planinom*... suprug i ja pravimo dijete"

*asocijacija na pjesmu Oskara Danona - Konjuh planinom

(nadam se da necu dobiti ban, nista se ne vidi :oops: :D )
Last edited by dječak sa šibicama on 30/01/2015 13:56, edited 1 time in total.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#162 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Zviz »

Pismonosa wrote:Da se podsjetimo na vrhunac fejsbuk revolucije :thumbup: :mrgreen:

Image

Cuj opisa mati mila :pisnuo: :pisnuo:
Obuca9

#163 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Obuca9 »

zateznistub wrote:
Obuca9 wrote:
zateznistub wrote: A sa 16 je biva OK? ili je sa 18 jako mudar i pametan da ima svoj FB profil?
Što si bukvalac?
samo pitao, đe frka?
Pa nisam mislio bukvalno, 15 godina. Ono, malac u 00:00 napuni 15 godina i prvo što uradi sjedne za računar i napravi FB profil. :skoljka:

Mislio sam na idiote od roditelja, koji dopuštaju da djeca već sa 9-10 godina počnu praviti profile. I nisu samo ti roditelji idioti, nego su isioti i svi oni koji ne razumiju opasnost koju to sa sobom nosi.
Pismonosa

#164 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Pismonosa »

Zviz wrote:

Cuj opisa mati mila :pisnuo: :pisnuo:
Kralj :D
Cherry-Cherry

#165 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Cherry-Cherry »

Cholina_Lokica wrote:
Oh da, vidjela sam i to.
dpjokala26

#166 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dpjokala26 »

dječak sa šibicama wrote:Image

"Jorgan planinom*... suprug i ja pravimo dijete"

*asocijacija na pjesmu Oskara Danona - Konjuh planinom

(nadam se da necu dobiti ban, nista se ne vidi :oops: :D )
TI SI BIO ZAUZET.... :shock: .....KO JE FOTKAO?????
Cherry-Cherry

#167 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Cherry-Cherry »

Iz iskustva mogu reci da su najveci pacenici za lajkovima, ljudi koji u realife imaju nikakav zivot, i bracni, i drustveni, i tako dalje. Nezadovoljni su necim, ukratko.
Bracni par koji je van FB na "picka ti materina", na FB su im puni statusi "ljubavi, volim te, samo ti, oh samo ti" i slicni proljevi. Tipicno p(d)okazivanje okolini, bilo je toga i prije FB, ljudi vole uljepasavati svoj zivot iz nekog razloga, FB im je samo dosao kao savrsen alat da sto vecem krugu ljudi "dokazu" kako su oni sretni, zadovoljni, kako su "zurke kul i otkacene", kako imaju savrsenu djecu, i zive za taj lajk na FB. Neki cak i sami sebe lajkaju.
Imam jedan bračni par kao prijatelje na fb. Ona je na specijalizaciji u drugom gradu, on je ovdje u Sarajevu. Svaki dan ona stavlja njihove slike na fb i komentariše u stilu ljubav, sreća, najsretniji na svijetu ovo-ono... Svaki dan promijeni sliku profila i uvijek je to njihova zajednička slika. Sve je to super, divno krasno..... aaaaaali on ovdje živi sa drugom ženom. :-) Dok ona visi na fb i stavlja njihove slike, on ide na vikend u Beč sa drugom. :-) Vjerujem da njegova žena osjeti da nešto nije u redu, dok visi na fb i komentariše slike u stilu trinaestogodišnjakinje.... :-?
zateznistub

#168 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

dpjokala26 wrote: TI SI BIO ZAUZET.... :shock: .....KO JE FOTKAO?????
Ovo sam se i sam zapitao!
Šveđanin

#169 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Šveđanin »

Jutros sam postavio sliku na fejsbuk i do sad sam skupio 51 lajk. A radni dan! A još nije ni 3 sata! :D

Jel mogu u kategoriju popularnih?
dance_mom

#170 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by dance_mom »

Walther wrote:
zateznistub wrote:
Walther wrote: Da, to je svima najdrazi dio svake veceri. Da pogledas 350 slika nekog XYZ dijeta. Od trudnoce pa do prvog kupanja, sve prije vecere naravno. A poslije toga snimak vjecanja u 2 dijela po 2h. wo000ha :-)

Jeste, to jeste bolest. Bolest se oficielno zove "narcissistic personality disorder". Dijete se koristi za "narcissistic supply" koji je za ljudski um gori od heroina. Imas masu studija o tome.
Svijet će od svega napraviti nauku i pamet da dođe do para. Meni je normala uslikati sopstveno dijete i to podijeliti sa prijateljima.
To što ti nemas dijete i nemas taj feeling će proći one sekudne kad dobiješ svoje ili kad ti dođe iz guzice uglavu. ali, no sikiriki tada ćeš to smatrati najnormalnijim.

IM mesenđera imaš na bacanje, ne moraju ostali čitati ono što ti pišeš ili i to ima neki medicinski naziv?

Opet taj EGO. JA imam dijete pa JA ovo ono.... Hebe se drugima sto ti nesto IMAS ili NEMAS. Po istoj matrici svaki Saban moze i mora staviti svako novo STAGOD jer eto "ima feeling". Da je to EGO malo manj mozda bi bar za sekund pomislio na ljudi koji nemaju (recimo zbog zdrastvenih razloga) svoju djecu? Sigurno ti to sve filtriras prije objave? Ima ljudi koji nemaju. Imas dijete? Stavio stavio sliku? Super. Move on. Sve drugo je attention seeking NPD.
znači, ja hranim ego i poremećena sam, ako uslikam svoje dijete, pa skontam da nije loše da je s vremena na vrijeme rodbina i prijatelji vide? kako može moja odluka da stavim sliku svog djeteta na snijegu biti popljuvana, a slika tamo neke paćenice sa friško ugrađenim silikonima na sve strane, uslikana u nekom WC-u, liftu, u haljini koja cak ni ne pokriva sve te silikone, jedva dočekana? čiji li ona ego hrani, i baš me interesuje kako se njen poremećaj zove.

Meni su moja djeca sve na svijetu, sve lijepo što mi se desi povezano je s njima... to je slučaj sa svim roditeljima. Sasvim je normalno da u nekom trenutku svako poželi to podijeliti s prijateljima, ne bih ja to nazvala egom, nego ponosom...Svi vi dušebrižnici kojima to smeta, jednostavno zaobiđite...prosto da prostije ne može biti. vratite se na temu kad budete imali svoju djecu, štošta će vam biti jasno
zateznistub

#171 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by zateznistub »

dance_mom wrote:
znači, ja hranim ego i poremećena sam, ako uslikam svoje dijete, pa skontam da nije loše da je s vremena na vrijeme rodbina i prijatelji vide? kako može moja odluka da stavim sliku svog djeteta na snijegu biti popljuvana, a slika tamo neke paćenice sa friško ugrađenim silikonima na sve strane, uslikana u nekom WC-u, liftu, u haljini koja cak ni ne pokriva sve te silikone, jedva dočekana? čiji li ona ego hrani, i baš me interesuje kako se njen poremećaj zove.

Meni su moja djeca sve na svijetu, sve lijepo što mi se desi povezano je s njima... to je slučaj sa svim roditeljima. Sasvim je normalno da u nekom trenutku svako poželi to podijeliti s prijateljima, ne bih ja to nazvala egom, nego ponosom...Svi vi dušebrižnici kojima to smeta, jednostavno zaobiđite...prosto da prostije ne može biti. vratite se na temu kad budete imali svoju djecu, štošta će vam biti jasno
bravo
Cherry-Cherry

#172 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by Cherry-Cherry »

Bambi_na_kofeinu wrote:Koliko vidim fotke su prevazidjene, sada je trend pokoji video bebaca, progovorio sam, prohodao sam, mama me uvalila u svoje stikle i nakarminala...itd, isl.
Mama me je skroz našminkala i nalakirala mi nokte i uvila kosu, a imam dvije godine... :-?
faraon_sa

#173 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by faraon_sa »

:thumbup:
w0rld

#174 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by w0rld »

Pismonosa wrote:Da se podsjetimo na vrhunac fejsbuk revolucije :thumbup: :mrgreen:

Image
Upado sa stolice
strong69

#175 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook

Post by strong69 »

dance_mom wrote: znači, ja hranim ego i poremećena sam, ako uslikam svoje dijete, pa skontam da nije loše da je s vremena na vrijeme rodbina i prijatelji vide? kako može moja odluka da stavim sliku svog djeteta na snijegu biti popljuvana, a slika tamo neke paćenice sa friško ugrađenim silikonima na sve strane, uslikana u nekom WC-u, liftu, u haljini koja cak ni ne pokriva sve te silikone, jedva dočekana? čiji li ona ego hrani, i baš me interesuje kako se njen poremećaj zove.

Mislim da ti i ne bi trebala reagovati na ovu temu. Ako je tako kako kazes onda koristis FB bas za ono za sta je i (po mom misljenju) namijenjen. Ovdje se, ako sam dobro shvatio, pise o roditeljima koji svaki dan objavljuju slike djece toliko da one frustriraju FB "prijatelje". Jedna je ucesnica diskusije napisala da ako nekoj kolegici s posla ne oznaci da joj se svidaju slike djece koje objavljuje svaki dan dobije upit je li ljuta nesto? To vec prevazilazi sve mjere. Ja imam prijatelja koji nije na FB ali kad god se vidimo pokazuje mi brdo video materijala svoje djece. Zanimljivo mi je vidjeti 2-3 videa jer mi je jako stalo do prijatelja i volim njegovu djecu ali jednom sam sat vremena proveo gledajuci fotografije i video sa njihovog zimovanja, prvog skijanja i grudvanja.

Uostalom, ja smatram da bez obzira sta, ko i kako radi sa FB i fotografijama da je to njegova stvar a ako se nekome ne svida moze da ga izbrise, blokira ili sakrije objave. Ne vidim problem u tome i meni licno ne bi smetalo ni da dnevno objave milion fotografija djece. Isto tako smatram da je FB bolja varijanta jer svako moze da izabere hoce li gledati ili ne. Najgora varijanta je odlazak u goste, ukljucivanje TV-a, prebacivanje slika i videa i beskonacno gledanje. To je vec maltretiranje.
Post Reply