Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad smo kod Land Rovera (a i neko ih je ranije pomenuo), sjecam se da ih je bilo dosta parkirano u Domu milicije na Dzidzikovcu. Neka sivkasto plavkasta boja. Bas kao golub. I bila je ova starija verzija kao sa slike, ali hard top, produzene verzije (110 serija ako se ne varam)
A sjecam se da je nedavno i policija ZDK nabavila manju flotu Land Rovera, ali ne znam sta je sa tim autima
esso_sa wrote:
A sjecam se da je nedavno i policija ZDK nabavila manju flotu Land Rovera, ali ne znam sta je sa tim autima
Imaš sliku sa primopredaje MUP ZDK nekoliko stranica ispred...inače, ovaj MUP i još jedan kantonalni, mislim, imaju Octavie na raspolaganju...druga generacija i njena FL varijanta...zadesi se negdje i prva generacija Octavie u nekim kantonima
johntra wrote:
Imaš sliku sa primopredaje MUP ZDK nekoliko stranica ispred...inače, ovaj MUP i još jedan kantonalni, mislim, imaju Octavie na raspolaganju...druga generacija i njena FL varijanta...zadesi se negdje i prva generacija Octavie u nekim kantonima
Onda nisam upratio...
A kad smo kod starijih auta milicije, zna li neko cemu je sluzila ona crvena kocka sto je bila na zadnjoj karambolci, najcesce na Stojadinima...
Vazda mi je bila mit Kontao sam da je mozda neki svjetlostni znak na kojem pise stop kada ga upalis, ali nikada nisam vidio tu kocku i na djelu
Na ovoj se i vidi namjena - pise stop milicija.
Ali ove koje su bile na autima prije rata, bile su skroz crvene. Nisu se nazirala nikakva slova. Znam da sam ko klinac to vazda zagledao... I vazda je bila na Stojadinima. Ne sjecam se da sam vidio na Golfu 1 ili Jetti 1, a bilo ih je bruka po Sarajevu... Mozda i vise nego Stojadina
Ili je mozda na ovom sa tvoje slike izblijedila "prijeratna" crvena pa se ukazala slova... Ne znam
Inače, ovi Land Roveri za kantone u Hercegovini su, izgleda, nabavljani ranije...evo malo MUP ZHK, ima i fotki sa frke u Širokom Brijegu, kad su šupci ubili Vedrana...
Ima ovih landrovera još u selima oko Ilijaša, Vogošće, Semizovca...Ljudi ih nakon rata kupili na licitacijama od policije, sredili i koriste ih za lov, za izvlačenje drva ili odlazak na njivu...
nevezano za vozilo, gledaj potpisa ispod slike. srbi predali kontrolu hrvatima. u ilijasu
Pa i jeste tako bilo, pogledaj ovaj snimak...hrvatska komponenta tadašnje federalne policije je uzela stanice u Ilijašu i Hadžićima, ali ih je IFOR i IPTF otjerao....ni meni nije jasno po kom su osnovu oni to htjeli, a vadili su se na to da se morao uspostaviti balans u policijskim snagama te regije...
Kad smo vec kod PUCH-a, Eso, vozac i mehanicar u odredu mi je pricao da je njihov (mozda je to taj, mada na ovome viri SMB) cijeli rat drndan da mu ulje nijednom nije zamjenjeno, da je zavrsio u Suhodolu gdje je su radili nesto sa njemackom policijom koja je uzela br. sasije i poslala apsolutno sve za odbnovu auta.
Kao sto ti johntra napisao, ovo je odred za spec namjene FUP-a (ex Vikic), ne podrska KS. Njihova formacijska boja je siva, imaju ove LC-ove, T5-ice, Defendera iz donacije sa rotacijama sa suburbana, civilnu G5, "sarenu" G5 (policijsku), 3 x BOV sa trabmusekovih slika, bijelog Tranzita. Nekad su imali i Passate B5+, ali mislim da ih nemaju vise jer vidim da se Beslija vozu u LC-u. Ne znam imaju li jos sta...