broj dva wrote:Ovo je dobra ideja za sci-fi kjnigu, Islam medju vanzemaljcima. Sta li je njima zabranjeno jesti ako nemaju svinja ? Je'l se i kod njih otkidaju glave na televiziji u alahovo ime ? Imajlu li oni svoje izraelce i palestince ? Ima li tu 72 djevice u raju ? Kako li se tamo zove Muhamed i koliko zena moze coek imat ?
E da je samo L. Ron Hubbard pisao Kuran, sve bi nam jasnije bilo...
Nisam ti ja nešto nekakav poseban vjernik, ali da ti objasnim, nešto sam pročitao tu i tamo ...
Pročitaj Bibliju pa se pravi pametan. Mojsijev zakonik tačno i nedvosmisleno navodi Mojsijevu zabranu konzumiranja svinjetine (u istom pasusu zabranjuje se konzumiranje mesa od orla, guštera pa ide lista dalje ...)
Znači kršćani ne poštuju svoju knjigu. Hajd' to nego je ni ne pročitaju ali vole da je reklamiraju, busaju se o prsa i tuđe napadaju. Istina više sami ne znaju ko im je Bog, da li je on Isus, ili njegov otac, ili mu mater ili mu je mater žena odnosno obrnuto. I ko je duh, otac ili sin ili sve zajedno ili je duh - duh, a Bog je sin iako je rođen od duha pa je postao svoj otac, odnosno bio je već On.
U Kur'anu vidiš konzumiranje svinjetine nije zabranjeno. Preporučeno je da se ne jede, a kako poslanik (uzvišeno njegovo ime i na zemlji i na nebesima i drugim civilizacijama) nije konzumirao svinjetinu taj se običaj zadržao (nebitno što je Musa - Mojsije izričito zabranio krmetinu).
A evo čekam i nalaze sa Philae, onog satelita koji je sletio na kometu ... kažu da će potvrditi teoriju o postanku života - teorija spermizacije svemira putem kometa. Po toj teoriji život se širi nošen kometama koje nose led - vodu, i ostale neophodne sastojke za formiranje života.
Kometi ... zamisli. To bi bilo rušenje svih religijskih zabluda i dogmi. Ili ne bi ...
Može li mi pomoći neko ko se više u to razumije ... veliko hodočašće u Meki ... hodočasnici kruže oko one velike građevine pokrivene crnim platnom, navodno tu je postao život na zemlji. I kad dođu do kraja kruga ljube nekakav crni kamen ... time se zahvaljuju Stvoritelju na daru života.
Kakav je ono crni kamen ... men' se čini METEOR. Vid' poveznice sa satelotom Philae ...