Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post Reply
edo_79

#151 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

uglavnomja wrote:
edo_79 wrote:
uglavnomja wrote:sticena osoba se ne vozi ni u prvom ni u zadnjem autu u koloni :-)
TAČNO TAKO!!!! :thumbup: ..... E da je ovaj biser znao svoj posao nebi dozvolio da se civilno auto zubaci u kolonu i ide za njim ide par kilometara .... Nepoznavanje osnova vršenja službene dužnosti .... jel tako jaro :thumbup:
a kako da mu ne dozvoli? da ga izgura svojim autom sa ceste?

pa zato i postoje ona crvena svjetla da lik iza skonta da se sam treba ukloniti.

zadnji auto u koloni ima rotaciju na krovu. prvi ima crvena svjetla na zadnjim svjetlima, sigurno i srednji ima nesto.

znaju i oni da je narodu zlo od njih, ne moraju svake sekunde drzati rotaciju i sirinu ukljucene, vidi se i bez toga ...

ali, nije vazno koliko je nelogicno, vazno je protiv drotova, politicara, kockastih glava, sdp, sda, sbb ... nebitno ...
Smanjiš rastojanje između vozila u koloni i nemože se ubaciti .... il mora ostat nazad ili proći čitavu kolonu, što sigurno neće učiniti ukoliko su svi pravilno i propisno obilježeni svjetlosnim i zvučnim sredstvima..... Ne pije vode jaro jbg ..... Džaba ga braniš .....

Gdje si ti vidio službenu pratnju koja ima 3 crna, full zatamnjena i neobilježena vozila različitih modela i po čemu je on znao da je BAŠ TO pratnja ... znači vidiš dva pasata i touarega na cesti, full crni idu skupa jaro bjež u kanal pratnja jebote!!!!!!
edo_79

#152 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by edo_79 »

uglavnomja wrote:
iPod wrote:
O kakvoj koloni pričaš? Sve i da je tako, ne možeš i nemaš pravo kao predstavnik zakona i države nekome reći da će dobiti batine!

Nastavi da trollaš i razvodnjavaš ovu temu, odlično ti ide. Ovo je super, što prije dotaknemo dno, prije ćemo se početi vaditi iz govana u kojima se nalazimo.
znaci ja trolam ako kazem da je lik sa kamerom prekrsio masu zakona? na temi je dozvoljeno samo pljuvati policiju? da se klanjam liku kao da je tito? :D

samo ima jedna caka, on je jako dobro znao sta radi i koga pokusava hebati u koloni. a to sto se vi pravite da ne znate 8) ili jos bolje znate i vi samo vjerujete da on nije znao :izet:
A kako ti znaš da je on jako dobro znao ..... poznaješ ih il si vidovit :mrgreen:
_mufljuz_

#153 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by _mufljuz_ »

evo kako se to radi :thumbup:

1:05 ide vozilo sa otvorenim zadnjim staklom :wink:

profesionalno totalno anulirana mogucnost atentata.....

sav problem je u tome da kod nas neki denis faking becirovic ima blisku zastitu - kurcina od minornog drzavnog interesa.... to je sva poenta....
It_is_a_Leclerc

#154 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

uglavnomja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "imao pravo uhapsiti". Pa nije ovo Gvineja Bisau :lol:

jaro dragi, u autu se nalazila osoba kojoj je vlast dodijelila pratnju, sto znaci i zastitu. mangup sa kamerom je ugrozio sigurnost pracene osobe. sluzbena lica u kolini imaju duznost da zastitie paracenu osobu.

sta ne kontas?
Zakon vrlo jasno definiše ko ima pravo i pod kojim uslovima da hapsi. Ovdje nema elemenata ni za prekršajni nalog, a kamoli za hapšenje. Ja znam da biste vi voljeli da to može tako, kako kome crijevo na lijevo, hapsi građane i zatvaraj ih što se drznu kročiti istim putevima kud i vlast, ali jednostavno to tako ne ide.
_mufljuz_

#155 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by _mufljuz_ »

evo kako se to radi u angelikinoj zemlji - na slici videa odmah postoje upute....

Last edited by _mufljuz_ on 08/11/2014 14:12, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#156 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by hrasno38 »

uglavnomja wrote:
edo_79 wrote:
uglavnomja wrote:sticena osoba se ne vozi ni u prvom ni u zadnjem autu u koloni :-)
TAČNO TAKO!!!! :thumbup: ..... E da je ovaj biser znao svoj posao nebi dozvolio da se civilno auto zubaci u kolonu i ide za njim ide par kilometara .... Nepoznavanje osnova vršenja službene dužnosti .... jel tako jaro :thumbup:

a kako da mu ne dozvoli? da ga izgura svojim autom sa ceste?

pa zato i postoje ona crvena svjetla da lik iza skonta da se sam treba ukloniti.

zadnji auto u koloni ima rotaciju na krovu. prvi ima crvena svjetla na zadnjim svjetlima, sigurno i srednji ima nesto.

znaju i oni da je narodu zlo od njih, ne moraju svake sekunde drzati rotaciju i sirinu ukljucene, vidi se i bez toga ...

ali, nije vazno koliko je nelogicno, vazno je protiv drotova, politicara, kockastih glava, sdp, sda, sbb ... nebitno ...
Ama ti ocito ne razumisjes jednu stvar a to je da ta rotacija mora biti upaljena da bi to dobilo vaznost kolone pod pratnjom. Po tvojoj logici svako auto koje na sebi ima neupaljenu rotaciju (policija, hitna) moze da radi po cesti sta hoce. E pa ne moze dok rotaciju ne upali a ako je upali bez razloga kazna je drakonska.
iPod

#157 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by iPod »

uglavnomja wrote:
iPod wrote:
O kakvoj koloni pričaš? Sve i da je tako, ne možeš i nemaš pravo kao predstavnik zakona i države nekome reći da će dobiti batine!

Nastavi da trollaš i razvodnjavaš ovu temu, odlično ti ide. Ovo je super, što prije dotaknemo dno, prije ćemo se početi vaditi iz govana u kojima se nalazimo.
znaci ja trolam ako kazem da je lik sa kamerom prekrsio masu zakona? na temi je dozvoljeno samo pljuvati policiju? da se klanjam liku kao da je tito? :D

samo ima jedna caka, on je jako dobro znao sta radi i koga pokusava hebati u koloni. a to sto se vi pravite da ne znate 8) ili jos bolje znate i vi samo vjerujete da on nije znao :izet:
Opet trollas, ja nigdje na snimku nisam vidio kolonu pod pratnjom. Dalje, ja nigdje na snimku nisam vidjeo niti čuo nesto u stilu da je ovaj kabadahija pokazao značku ili službenu legitimaciju i da se obratio drugom učesniku u saobraćaju riječima

"Dobar dan gospodine, da li možete izaći iz vozila"

Umjesto toga, čuli smo kako službeno lice upućuje drugom učesniku u saobraćaju prijetnje da će dobiti batine.

Ti i dalje nastavi da trollas :thumbup:
uglavnomja

#158 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

jah, eto ... lik je imao sva prava da se uvali u kolonu, da zanemari crvena svjetla, .... jer su 3 razlicita vozila :izet:

pa ne zivi na marsu, svako je vidio takve kolone stotine puta, sta se pravimo blesavi :D naivni ko seoska mlada 8)

ali posto je mrznja iracionalna stvar i ubija svaku logiku, polako se povlacim iz rasprave. vidjecemo sta ce hadzo iz fiata da dozivi kad dobije poziv na saslusanje, pa sud, pa plati advokata pa ... masala :D
hrasno38

#159 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by hrasno38 »

_mufljuz_ wrote:evo kako se to radi u angelikinoj zemlji - na slici videa odmah postoje upute....

E bas tako policijsko vozilo sa upaljenim rotacijama naprijed ili policijski motor I tako isto nazad I onda je to kolona pod pratnjom. Ali ne civilino vozlio pod rotacijom nego OBILJEZENO POLICIJSKO VOZILO POD ROTACIJOM!
daddy-kool

#160 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by daddy-kool »

Smiješno je porediti Erogana i Merkelovu sa našim parlamentarcem. Što se mene tiče ne vidim potrebu za njihovom zaštitom ili prevozom državnim vozilima, ali možda ja nemam dovoljno informacija? Možda postoji prijetnja na njegov život?
reis1

#161 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

Pazi sad ovaj momenat jarane..., u AmeriKi nema pravila desne strane, vec ko prvi dodje na raskrsnicu, taj prvi i prolazi. First in-first out. U Europi ima pravilo desne strane, ali su vozaci civilizirani i kulturni, pa to moRe funkcionirat.

A pazi sad seljacku primitivnu Bosnu. Znaci kad ono tamo poslije podne ili ujutru, kad je spica s posla, dvije kolone dodju na npr. raskrsnicu, npr. sa semaforom, i sad kad ti iz jednog pravca trebas tu skrenuti lijevo i presjeci kolonu koja dolazi iz drugog pravca, ti tu po pravilu desne strane moras propustit cijelu ovu kolonu iz drugog pravca koja ide, dok im se ne upali crveno, i blokirati ovu svoju kolonu iza sebe da niko ne prodje.

U Europi to funkcionira tako sto su vozaci dovoljno kulturni i civilizirani, pa pa postoji precutna saglasnost, u kojoj se taj koji skrece lijevo na semaforu, 95% vozaca iz drugog smjera ce ga propustiti da bi i kolona iz drugog smjera mogla nastaviti ici. To je samo jedan primjer od na desetine, gdje je potrebita saobracajna kultura, u onim stvarima u kojima pravila nisu perfektna.

Naravno, kod nas mogao bi stajati na toj raskrsnici do sudnjeg dana, niko te ne bi pustio, jer vlada onaj krkanski "neces ti ispred mene", a debil ne konta da ce on za par minuta biti u istoj takvoj situaciji, gdje sad drugi njemu nece dati po principu "neces ti ispred mene". Ali ni to vise nije bas ko prije 10 godina, kako rekoh, ima sad i jedno 5% onih koji nestA i kontaju, malo su se civilizirali.

I sto je NAJBITNIJE, nisu baa tu covjece politicari krivi nista, oni u ovom nemaju nikakvog uticaja. Ovo je zoran primjer koji govori da to je narod stoka, debilan, neciviliziran, nekulturan, glup, i treba ga jebat, jos ako treba 300 godina, dok se malo ne emancipuje i ne dovede u red... Zato je ovaj sto je izasao iz passata, principijelno u pravu, jer hajvana bosanca/balkanca mozes samo batinom ucerat u red. Cim mu je priprijetio, ovaj se poceo ponasat normalno, vise se nije trpao u kolonu passat-audi-tuareg.
uglavnomja

#162 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

daddy-kool wrote:Smiješno je porediti Erogana i Merkelovu sa našim parlamentarcem. Što se mene tiče ne vidim potrebu za njihovom zaštitom ili prevozom državnim vozilima, ali možda ja nemam dovoljno informacija? Možda postoji prijetnja na njegov život?

:thumbup: :thumbup:

sa ovim se potpuno slazem. nikom od ovih uhljupa ne treba pratnja.

ali po zakonu, nazalost, imaju pravo na nju i ostali to moraju postovati.
It_is_a_Leclerc

#163 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Jedva čekam da vidim da li će "hadžo" iz škode biti krivično (a ne prekršajno) gonjen za kd - prijetnje.
_mufljuz_

#164 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by _mufljuz_ »

uglavnomja wrote:jah, eto ... lik je imao sva prava da se uvali u kolonu, da zanemari crvena svjetla, .... jer su 3 razlicita vozila :izet:

pa ne zivi na marsu, svako je vidio takve kolone stotine puta, sta se pravimo blesavi :D naivni ko seoska mlada 8)

ali posto je mrznja iracionalna stvar i ubija svaku logiku, polako se povlacim iz rasprave. vidjecemo sta ce hadzo iz fiata da dozivi kad dobije poziv na saslusanje, pa sud, pa plati advokata pa ... masala :D

za moj pojam covjek koji je snimao je pomalo pizda bio - polako dok narodu pukne zica - virice cijevi iz auta mjesto mekanih rijeci.... u februaru je vec bilo povaljanih tzv specijalaca a lako je i ovaj mog'o dobit olovo u mješinu.... :wink: ni pancirnog prsluka ni oruzja ni identifikacije pa ni ja ga ne bi tretir'o sluzbenim vozilom osim sluzbene pratnje organizatora koride.....

samo da ti kazem da sam u USA vidio US Marshall's i ljudi su ko ormari, pancirka - natpis US Marshall, kratka automatska puska, cvike, pistolj oko noge u potpunom civilu ko da je izaso na kafu ali znas da je sluzbeno lice i znas da je na duznosti - a ne seljacina sa privilegijama....

Image
hrasno38

#165 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by hrasno38 »

reis1 wrote:Pazi sad ovaj momenat jarane..., u AmeriKi nema pravila desne strane, vec ko prvi dodje na raskrsnicu, taj prvi i prolazi. First in-first out. U Europi ima pravilo desne strane, ali su vozaci civilizirani i kulturni, pa to moRe funkcionirat.

A pazi sad seljacku primitivnu Bosnu. Znaci kad ono tamo poslije podne ili ujutru, kad je spica s posla, dvije kolone dodju na npr. raskrsnicu, npr. sa semaforom, i sad kad ti iz jednog pravca trebas tu skrenuti lijevo i presjeci kolonu koja dolazi iz drugog pravca, ti tu po pravilu desne strane moras propustit cijelu ovu kolonu iz drugog pravca koja ide, dok im se ne upali crveno, i blokirati ovu svoju kolonu iza sebe da niko ne prodje.

U Europi to funkcionira tako sto su vozaci dovoljno kulturni i civilizirani, pa pa postoji precutna saglasnost, u kojoj se taj koji skrece lijevo na semaforu, 95% vozaca iz drugog smjera ce ga propustiti da bi i kolona iz drugog smjera mogla nastaviti ici. To je samo jedan primjer od na desetine, gdje je potrebita saobracajna kultura, u onim stvarima u kojima pravila nisu perfektna.

Naravno, kod nas mogao bi stajati na toj raskrsnici do sudnjeg dana, niko te ne bi pustio, jer vlada onaj krkanski "neces ti ispred mene", a debil ne konta da ce on za par minuta biti u istoj takvoj situaciji, gdje sad drugi njemu nece dati po principu "neces ti ispred mene". Ali ni to vise nije bas ko prije 10 godina, kako rekoh, ima sad i jedno 5% onih koji nestA i kontaju, malo su se civilizirali.

I sto je NAJBITNIJE, nisu baa tu covjece politicari krivi nista, oni u ovom nemaju nikakvog uticaja. Ovo je zoran primjer koji govori da to je narod stoka, debilan, neciviliziran, nekulturan, glup, i treba ga jebat, jos ako treba 300 godina, dok se malo ne emancipuje i ne dovede u red... Zato je ovaj sto je izasao iz passata, principijelno u pravu, jer hajvana bosanca/balkanca mozes samo batinom ucerat u red. Cim mu je priprijetio, ovaj se poceo ponasat normalno, vise se nije trpao u kolonu passat-audi-tuareg.
Nije ovdje bi bilo najpravednije da je iz auta koji je snimao izasao fraj ko ormar I reko mu ajde matere ti razbij me!!!! Ovo nije kolona pod pratnjom po zakonu niti je po zakonu reakcija ovog medjeda ako je policajac niti je po zakonu voznja ovog tipa koji je snimao jer I on je napravio niz prekrsaja.
_mufljuz_

#166 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by _mufljuz_ »

uglavnomja wrote:
daddy-kool wrote:Smiješno je porediti Erogana i Merkelovu sa našim parlamentarcem. Što se mene tiče ne vidim potrebu za njihovom zaštitom ili prevozom državnim vozilima, ali možda ja nemam dovoljno informacija? Možda postoji prijetnja na njegov život?

takodjer i od mene :thumbup:

mozda i prvi i osnovni par cipela je taj sto jedna balega iz vlasti koristi resurse zastite VIP osobe.... i to je vrh problema o kojem raspravljamo.... :thumbup:
iPod

#167 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by iPod »

uglavnomja wrote:jah, eto ... lik je imao sva prava da se uvali u kolonu, da zanemari crvena svjetla, .... jer su 3 razlicita vozila :izet:

Ovo je super, samo i dalje trollaj :)

Zakone treba poštovati i tumačiti ih ispravno. To što ima rotaciju, a nije je upalio i sada ti sto se pozivas na to je qrcenje i silovanje zakona. Znaci zakon je ok da se qrci, a kada ga treba tumaciti i sprovoditi, smislit ce se neki bezobrazan izgovor.

Ipak sve nam se sa razlogom dešava. Svi problemi ovog društva će biti riješeni onog dana kada MMF zavrne pipu, živi bili pa vidjeli :)
_mufljuz_

#168 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by _mufljuz_ »

hrasno38 wrote:
_mufljuz_ wrote:evo kako se to radi u angelikinoj zemlji - na slici videa odmah postoje upute....

E bas tako policijsko vozilo sa upaljenim rotacijama naprijed ili policijski motor I tako isto nazad I onda je to kolona pod pratnjom. Ali ne civilino vozlio pod rotacijom nego OBILJEZENO POLICIJSKO VOZILO POD ROTACIJOM!
razumijemo se :thumbup:

ja mislim da je vrlo ocita PREKOMJERNA ZLOUPOTREBA polozaja koji nit je vazan nit je hitan..... kako rekoh to je vrh problema...
uglavnomja

#169 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

_mufljuz_ wrote:
ja mislim da je vrlo ocita PREKOMJERNA ZLOUPOTREBA polozaja koji nit je vazan nit je hitan..... kako rekoh to je vrh problema...
to je poenta. zato je onaj snimao, zato su raja na njegovoj strani. i ja sam, cisto bez razmisljanja ...

ali zakon je zakon, ne pita je li nesto ok ili ne, nego pita sta pise ...

sad odoh :run:

valja rucat :P
hrasno38

#170 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by hrasno38 »

_mufljuz_ wrote:
uglavnomja wrote:

mozda i prvi i osnovni par cipela je taj sto jedna balega iz vlasti koristi resurse zastite VIP osobe.... i to je vrh problema o kojem raspravljamo.... :thumbup:
Koliko ja znam a moguce je da grijesim da ovakvu pratnju imaju pravo da imaju: clanovi predsjednistva, predsjedavajuci vjeca ministara, ministry I moguce predsjedjenik parlamenta I doma naroda te naravno strani drzavnici I ministri I to bi trebalo da je posao SIPE I agencije za kordinaciju policijskih tijela. Naravno podrazumjeva se sve ono sto sam ranije pisao kako treba da izgleda ta pratnja. Isto tako ovaj vozac je nepropisno obucen jer I za to postoji pravilnik I naravno nepropisno je reagovao ako zaista ima veze sa policijom u sta cisto sumnjam.
uglavnomja

#171 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

SARAJEVO, BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini policijsku pratnju u kretanju, odnosno vožnji, ima čak 31 funkcioner, po čemu je rekorder u regionu, a vjerovatno i u Evropskoj uniji.

Kada je u pitanju nivo BiH, policijsku pratnju ima ukupno 19 osoba, od čega po odluci Savjeta ministara BiH njih 15, i to sva tri člana Predsjedništva BiH, devet ministara Savjeta ministara BiH i šest članova Kolegijuma Doma naroda i Predstavničkog doma parlamenta BiH. Inače, prema odlukama Savjeta ministara BiH ukupno 21 osoba ima pravo na policijsku pratnju, međutim neki od njih ne žele da je koriste.

Pored ovoga, a po odluci direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koja je donesena na zahtjev pravosudnih institucija u BiH, policijsku pratnju dobile su još četiri osobe, među kojima su predsjednik Suda BiH, glavni tužilac Tužilaštva BiH i jedan tužilac.

"To je nenormalno i kao rijetko gdje u svijetu. Pojedini ministri u Savjetu ministara BiH ne žele tu pratnju i mi ih ne pratimo, ali pratimo neke funkcionere pravosudnih institucija, što je besmisleno, kao što je slučaj sa Dianom Kajmaković, tužiocem Tužilaštva BiH", ispričao je izvor "Nezavisnih", blizak Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Isti izvor navodi da se Kajmakovićeva prati zbog slučaja koji je vodila protiv Zijada Turkovića, što je apsurd, jer sudija Suda BiH koji je osudio Turkovića uopšte nema policijsku pratnju.

Što se tiče nižih nivoa vlasti, policija osigurava i prati ukupno 12 funkcionera, od čega devet u FBiH i svega tri u RS.

Federalna uprava policije Uredbom o određivanju ličnosti u FBiH koje se posebno osiguravaju prati i osigurava predsjednike i potpredsjednike FBiH, premijera i zamjenika premijera FBiH, predsjedavajućeg Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH, te federalnog ministra unutrašnjih poslova.

Pored ove zvanične uredbe, policijsku pratnju u kretanju masovno koriste i direktori policijskih agencija i tijela u FBiH, što je, kako kažu upućeni, potpuno nezakonito i bespotrebno.

U RS je situacija najbolja, pa tako policijsku pratnju u kretanju koristi samo troje funkcionera, i to predsjednik i premijer RS i predsjednik Narodne skupštine RS.

"Republika Srpska je po tom pitanju u okviru prosjeka, a što se tiče FBiH i BiH, s obzirom na organizaciju i zajedničke institucije, tu ima pretjerivanja, jer ne treba zaboraviti ni troškove obezbjeđivanja šefova pojedinih policijskih tijela u FBiH koji takođe koriste pratnje", rekao je Gojko Vasić, direktor Policije RS.

Prema nezvaničnim informacijama, pored direktora Federalne uprave policije, i pojedini kantonalni ministri unutrašnjih poslova rijetko gdje idu bez policijske pratnje.

Kada su u pitanju zemlje regiona, nakon BiH, koja ima ubjedljivo najviše funkcionera koje policija prati u stopu, slijedi Srbija, gdje se osim predsjednika države, Vlade i Skupštine policijskim i vojnim vozilima prate ministri unutrašnjih poslova, načelnik Generalštaba Vojske Srbije i šefovi obavještajnih službi.

U Hrvatskoj policijsku pratnju u kretanju imaju predsjednik države i predsjednik Vlade RH, a po potrebi, odnosno po procjeni nadležnih policijskih i obavještajnih struktura, i neki drugi zvaničnici.

Pored zvaničnih policijskih pratnji u kretanju, nije mali broj funkcionera na svim nivoima vlasti u BiH koji imaju vlastitu pratnju, odnosno sa kojima u kolonama ide po nekoliko vozila u kojima se nalaze službenici.

Treba podsjetiti i na kritiku ambasadora Japana u BiH koji je rekao da u njegovoj zemlji, gdje živi 126 miliona ljudi, policijsku pratnju ima samo premijer.

On je nedavno uputio oštre kritike vlastima u BiH, skrećući im pažnju na njihovo bahato trošenje budžetskog novca na nepotrebnu pratnju policije.

"Ko su ti funkcioneri BiH kojima se dodjeljuje policijska pratnja i koliko se novčanih sredstava izdvaja iz budžeta za te namjene? Da li 20 godina nakon završetka rata u BiH zaista postoje objektivni razlozi za provođenje ovakvih sigurnosnih mjera? Postoje li bolji način trošenja novca poreskih obveznika u BiH", upitao je nedavno Hideo Jamazaki, ambasador Japana u BiH.
reis1

#172 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

_mufljuz_ wrote:
uglavnomja wrote:

Sustina... Ali to se ne rjesava u saobracaju, krsenjem zakona, vec na drugim mjestima...
_mufljuz_

#173 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by _mufljuz_ »

hrasno38 wrote:
Koliko ja znam a moguce je da grijesim da ovakvu pratnju imaju pravo da imaju: clanovi predsjednistva, predsjedavajuci vjeca ministara, ministry I moguce predsjedjenik parlamenta I doma naroda te naravno strani drzavnici I ministri I to bi trebalo da je posao SIPE I agencije za kordinaciju policijskih tijela. Naravno podrazumjeva se sve ono sto sam ranije pisao kako treba da izgleda ta pratnja. Isto tako ovaj vozac je nepropisno obucen jer I za to postoji pravilnik I naravno nepropisno je reagovao ako zaista ima veze sa policijom u sta cisto sumnjam.
da je srece i primjene zakona i pravilnika - lik bi dobio otkaz jer je: ugrozio sticenu osobu (zaustavio vozilo, otvorio i ostavio otvoreno vozilo, vozio vozilo odvojeno od ostatka kolone svjesno se igrajuci sa imovinom i osobama), nepropisno se ponasao, taljigao po cesti nenaoruzan, nepropisno opremljen (nema pancirku, nema naoruzanje)

sto se mene tice ova mješina tj SOĐ ima apsolutno ispunjene kriterije za otkaz..... u USA bi ga automatski dobio :-) :izet:
hrasno38

#174 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by hrasno38 »

_mufljuz_ wrote:
hrasno38 wrote:
da je srece i primjene zakona i pravilnika - lik bi dobio otkaz jer je: ugrozio sticenu osobu (zaustavio vozilo, otvorio i ostavio otvoreno vozilo, vozio vozilo odvojeno od ostatka kolone svjesno se igrajuci sa imovinom i osobama), nepropisno se ponasao, taljigao po cesti nenaoruzan, nepropisno opremljen (nema pancirku, nema naoruzanje)

sto se mene tice ova mješina tj SOĐ ima apsolutno ispunjene kriterije za otkaz..... u USA bi ga automatski dobio :-) :izet:
nema ovaj blage veze sa policijom vjeruj mi...on je samo vozac dosao na to mjesto zna se vec kako. Pogledaj mu FB profil I ako je to profil jednog policajca onda sa ovom drzavom definitivno nista ne valja.
AcaLukas

#175 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by AcaLukas »

dobojlija81 wrote:sto nema kompltan ton nego pocinje tamo nekad kad ovaj prijeti da ce dobiti batine :?
al dobro je prosao ovaj snimatelj,da se kurcio ovako na potezu Doboj -BL dobio bi igranku po ledjima nevidjenu :)
Mozda pricao privatne stvari? Vidis da se cuje kada se vrata otvaraju, tako da kockastoj glavi nije mogao nista rec.
Post Reply