Druga priča je Avantmadner wrote:Gdje to pise da se ne smije u Avant staviti vreca?
Kod nas mnogi miješaju kruške i jabuke
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Druga priča je Avantmadner wrote:Gdje to pise da se ne smije u Avant staviti vreca?
Mlad i Nevin wrote:Audi A4 je qratz od luksuza, gdje je tu luksuz kad od opreme ima samo automatsku klimu

Nisam drug kupio još ništa...jbg raspametio sam se...čitam ove ovdje komentare, čitao po drugim forumima..i ne znam više šta da mislim...haman da je skoro nemoguće naći pristojan primjerak i audija i passata...jer su izgleda ova godišta 2002-2004 svi "pregaženi"..kažu ljudi da je 90% ovih vozila stuklo 300 i više hiljada a da su svi vraćeni na 200 hiljada...i da je skoro pa nemoguće otkriti kilometražu...ja sad trebam bit lucky bastard da naletim na ovih 10% ostalih..klaki wrote:I ŠTA NA KRAJU UZE POKRETAČ TEME?
E svaka ti čast, isprintaću sebi ovaj postcondy wrote:Svako auto tog godišta će tražiti i određena ulaganja. Ne možeš naći auto koje će biti u besprijekornom stanju tog godišta, ali možeš naći dobro auto koje uz određeno ulaganje može te dobro služiti. Moj ti je savjet izbjegavaj sitne dilere autima, izbjegavaj pijace, gledaj privatne oglase, i budi posebno oprezan ako budeš gledao vozilo u u našim " auto kućama ". Traži,istražuj,zovi, probaj vozilo, malo razgledaj po netu neke detalje koji su bitni za stanje vozila, kao što je dotrajalost i izlizanost volana, mjenjača, sjedišta, pogledaj kakve su papučice gasa, kvačila, da li su mijenjani zaštitni pojasevi ( datum proizvodnje je na dnu pojasa ), da li su mijenjana stakla ( preko brojeva godišta na staklu ), u kakvom stanju su prekidači, kočnice, da li na tabli ima nekih lampica koje se ne gase, kakva je limarija, da li se presijava, imali nreavnina, udubljena, većih ogrebotina, kako vrata šteluju, kakav je pod, kakvi su unutrašnji limovi ispod blatobrana, da li su farbani, da li je masan uljan motor, da li je šprican, da li dimi pozadi prilikom jačeg stisakanja gasa, da li nemirno radi, da li trza, treska prilikom kretanja, paljenja, kočenja, da li se volan vraća sam, da li drži pravac, da li mjenjač zapinje, kvačilo kvrcka, teško ko beton.... i sl. Budi perfekcionista
Imam li dovoljno za ovako nešto..mada mi se unutrašnjost ove Octavije ne sviđa ni sekundemadner wrote:Realno, nemas love za ta auta, tako da ne vidim sta je problem da uzmes nekog ocuvanog sto je presao 250 000 i ko covjek se vozas na posao?

Posto ides na octaviju, mozes ili ganjat noviju godinu ili manju kilometrazu. Bjezis od boljih auta koji su puno presli u losije koje je puno preslo.jasko__ wrote:Imam li dovoljno za ovako nešto..mada mi se unutrašnjost ove Octavije ne sviđa ni sekundemadner wrote:Realno, nemas love za ta auta, tako da ne vidim sta je problem da uzmes nekog ocuvanog sto je presao 250 000 i ko covjek se vozas na posao?
http://www.pik.ba/artikal/3783930/skoda-octavia/
Sve se može, kad se hoće. https://www.youtube.com/watch?v=U0hx1ioFMws530i wrote:Vozio bih i ja Bentley ali nemam para.
Koliko troši ovaj više od recimo onog sa 74 kw??530i wrote:Pa našli smo ti bili jedan ili dva dobra i očuvana passata na piku, ali izgleda da ti nemaš para za njih....jbga. Vozio bih i ja Bentley ali nemam para.
Drug u mene imao takvog i prodao, kaže da mu ispod 10 litara po gradu nije trošio, i to normalne vožnje. Sa autom sve ispravno bilo, i prodao ga je radi potrošnje, kako su mu pričali 7-8 litara da će trošiti, zaletio se i kupio. Kasnije se razočarao, 10-11 bio prosjek.530i wrote:Vjerovatno troši najmanje litar više pošto je i 4motion, ali litar manje više te ne treba brinuti, ako se usrećiš kakvim grobom džaba ti bilo kakva potrošnja...
jasko__ wrote:Koliko su pouzdani oni podaci o potrošnji sa npr stranica mobile.de ili nekih auto-data stranica???
Jah nego je auto za trke i rally530i wrote:Pa i golfovi TDI troše preko 7 litara sasvim normalno po gradu, ne mora biti nikakva posebna gužva.
Passat je veće auto, ima pogon na 4 točka, 130 konja....šta očekivati od potrošnje? Nije to auto za na pos'o i s posla.
klaki wrote:Jah nego je auto za trke i rally530i wrote:Pa i golfovi TDI troše preko 7 litara sasvim normalno po gradu, ne mora biti nikakva posebna gužva.
Passat je veće auto, ima pogon na 4 točka, 130 konja....šta očekivati od potrošnje? Nije to auto za na pos'o i s posla.