Ide mi na zivce i iznova me iznenadjuje limitiranost, skucenost, manjak racionalnog rasudjivanja i kirtickog razmisljanja uopste. Kad se raspravlja o dekadenciji i manjku morala u Bosanskom drustvu ili drustvu uopste ili o danasnjoj omladini, sto se ne bi postavila neka dobra, bitna pitanja, uslo u uzroke i posljedice itd.General_Jackson wrote:Razumijem ide ti na živce gledanje ovog problema sa religioznog aspekta?! ispravi me ako griješim.FreakyStyley wrote:Evo, General Jackson i svi ostali, o cemu sam ja govorio. Zar se ne moze nesto zakljuciti iz ovakvog postarrikikiki wrote: Iskreno, sto se mene tice, raspad moralnog i etickog u drustvu ce mozda stati nakon sto nas svih zadesi neka velika prirodna nepogoda kao sto su bile poplave ili recimo ebola. Pa da fino pobije 50% ljudi da se zemlja malo ocisti. Pa da se krene ispocetka.[/b]
Naravno, ne moze. Ova tema, kao i svaka mora zavrsiti sa licnim prepucavanjima i ustaljenim frazama koje nemastoviti ljudi koriste kad pricaju o ovakvim temama tipa: "U Titin vakat si mogo u parku spavat", "Lijepa Titina milicija, da je njih ne bi ovakva omladina bila", "Mi nismo bili ovakvi"....
Onda dodje neko da kaze: "Mi nismo imali Grand, za sve je kriv Facebook i DM sat"
Sta sve to govori o ljudima koji ih pisu (a to su mahom zreli, iskusni i nadasve pametni ljudi, koji odgajaju ili su odgojili ovu danasnju, povarenu djecu i izgradili ovo danasnje, nakaradno drustvo)?
Otuda meni poriv za donekle satricne postove na ovoj temi, koje si ti pogresno protumacio.
Sta mi ostaje nego da se zajebavam?
Zato kazem, dovoljno je pogledati samo ovaj forum pa zakljuciti zasto nam je svima kako jeste.
Religiju (tj. podforum religija) sam spomenuo tek tako, da ilustrujem ovo o cemu sad pisem.
Ko shvata, shvatice. Ko ne shvata, blago njemu.