Zivot poslije smrti

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
rekla-kazala

#151 Re: Zivot poslije smrti

Post by rekla-kazala »

Chagalj wrote:
rekla-kazala wrote:Maštovito nema šta ! Smisle besposleni ljudi svašta.
Čovjek je sastavljen od software i hardware koji se uzajamno podržavaju i razvijaju, kad crkne software propada i hardware, kad crkne hardware, nema više ni software-a. :lol:
jesi li bas sigurna da nema zivota poslije smrti? ako jesi na osnovu cega jesi?
Koliko sam siguran da sada postojim a to je 99,999 % a to je mnogo više od 50%.
Neki ljudi ovdje stvari postavljaju kao da su izgledi za život poslije života fifti-fifti.
Dokaz da nema života poslije smrti su i ova glupa poređenja na gornjim slikama.
Kaže drvo-vatra isto što i kost-čovjek. Kao eto hladno-toplo.
Da li se sjećaš događaja iz svoje prve ili druge pa i treće godine života ?
Da je to ON/OFF onda bi se sigurno sjećao. Kao što sam rekao mentalni i fizički čovjek se od začeća uzajamno razvijaju i podržavaju i ako padne neka komponenta sistema pada čitav sistem.
Sigurno si vidio ili čuo za demenciju i za ljude koji ne prepoznaju svoje najbliže i koji se ne sjećaju ogađaja od prije sat vremena. Nećeš valjda reći da i za njega ima života poslije života.
Chagalj

#152 Re: Zivot poslije smrti

Post by Chagalj »

rekla-kazala wrote:
Chagalj wrote:
rekla-kazala wrote:Maštovito nema šta ! Smisle besposleni ljudi svašta.
Čovjek je sastavljen od software i hardware koji se uzajamno podržavaju i razvijaju, kad crkne software propada i hardware, kad crkne hardware, nema više ni software-a. :lol:
jesi li bas sigurna da nema zivota poslije smrti? ako jesi na osnovu cega jesi?
Koliko sam siguran da sada postojim a to je 99,999 % a to je mnogo više od 50%.
Neki ljudi ovdje stvari postavljaju kao da su izgledi za život poslije života fifti-fifti.
Dokaz da nema života poslije smrti su i ova glupa poređenja na gornjim slikama.
Kaže drvo-vatra isto što i kost-čovjek. Kao eto hladno-toplo.
Da li se sjećaš događaja iz svoje prve ili druge pa i treće godine života ?
Da je to ON/OFF onda bi se sigurno sjećao. Kao što sam rekao mentalni i fizički čovjek se od začeća uzajamno razvijaju i podržavaju i ako padne neka komponenta sistema pada čitav sistem.
Sigurno si vidio ili čuo za demenciju i za ljude koji ne prepoznaju svoje najbliže i koji se ne sjećaju ogađaja od prije sat vremena. Nećeš valjda reći da i za njega ima života poslije života.
ne samo za njih nego za sviju nas ima zivot poslije smrti, u periodu do SUdnjeg dana je dusevni zivot, nesto poput sna, gdje se nema osjecaj za protok vremena, dok ne dodje sudnji dan i prozivljenje tijela koja ce nicati poput biljaka iz zemlje i ljudske duse ce se vratiti u tijela kako bi im se sudilo na sudnjem danu.
L u c i f e r

#153 Re: Zivot poslije smrti

Post by L u c i f e r »

Chagalj wrote: ne samo za njih nego za sviju nas ima zivot poslije smrti, u periodu do SUdnjeg dana je dusevni zivot, nesto poput sna, gdje se nema osjecaj za protok vremena, dok ne dodje sudnji dan i prozivljenje tijela koja ce nicati poput biljaka iz zemlje i ljudske duse ce se vratiti u tijela kako bi im se sudilo na sudnjem danu.
Fascinantno.
A dokaz za ove tvrdnje je...? :)
rekla-kazala

#154 Re: Zivot poslije smrti

Post by rekla-kazala »

Chagalj wrote: ne samo za njih nego za sviju nas ima zivot poslije smrti, u periodu do SUdnjeg dana je dusevni zivot, nesto poput sna, gdje se nema osjecaj za protok vremena, dok ne dodje sudnji dan i prozivljenje tijela koja ce nicati poput biljaka iz zemlje i ljudske duse ce se vratiti u tijela kako bi im se sudilo na sudnjem danu.

Da, i u koje tijelo. Ti atomi mene i tebe će do "sudnjeg" ili xy dana biti ugrađeni u neke druge žive organizme.
Towelie

#155 Re: Zivot poslije smrti

Post by Towelie »

Da, i u koje tijelo. Ti atomi mene i tebe će do "sudnjeg" ili xy dana biti ugrađeni u neke druge žive organizme.
Allahu nije problem da reorganizuje atome i ponovo stvori ljudska tela iz prasine.
i Nama navodi primjer, a zaboravlja kako je stvoren, i govori: "Ko će oživiti kosti, kad budu truhle?" /78/ Reci: "Oživiće ih Onaj Koji ih je prvi put stvorio; On dobro zna sve što je stvorio, /79/ (Ja-Sin)
animals

#156 Re: Zivot poslije smrti

Post by animals »

Towelie wrote:
Allahu nije problem da reorganizuje atome i ponovo stvori ljudska tela iz prasine.
i Nama navodi primjer, a zaboravlja kako je stvoren, i govori: "Ko će oživiti kosti, kad budu truhle?" /78/ Reci: "Oživiće ih Onaj Koji ih je prvi put stvorio; On dobro zna sve što je stvorio, /79/ (Ja-Sin)

A ko ce ozivjeti one koje Alahovi ratnici poklase na svom svetom putu..
Towelie

#157 Re: Zivot poslije smrti

Post by Towelie »

animals wrote:
Towelie wrote:

A ko ce ozivjeti one koje Alahovi ratnici poklase na svom svetom putu..
Isti odgovor kao i gore. Prozivljenje se odnosi na sve ljude koji su ikada postojali. A "Allahovi ratnici", kao i svako od nas, ce odgovarati za ono sto su cinili, pa i za nepravedna ubistva.
rekla-kazala

#158 Re: Zivot poslije smrti

Post by rekla-kazala »

Towelie wrote:
Koliko ja razumijem poruku autora, pisca, (po vama boga), vjerovanje ljudi je bilo da se sav "truli" materijal kostiju nalazi tu, u grobnici. Nisu znali i nisu pitali šta će biti sa čovjekom koji je sastavljen od 56 % kisika, 28% ugljika, 9,3% vodika, 2% azota,...itd. Atomi koje odlaze u zemlju i atmosferu bivaju ponovo ugrađeni u druge materije, druga živa bića, druge organizme,...Svako od nas u sebi ima i atome predaka, i sve je poslije par hiljada ili miliona godina toliko isprepleteno da to više niko ne bi rapetljao pa ni sam bog da prostiš. :lol:
Towelie

#159 Re: Zivot poslije smrti

Post by Towelie »

.Svako od nas u sebi ima i atome predaka, i sve je poslije par hiljada ili miliona godina toliko isprepleteno da to više niko ne bi rapetljao pa ni sam bog da prostiš.
Imas pogresnu predstavu o Bogu. Jedno od Bozijih svojstava je "kudret" i ono oznacava da Bog sve moze.
Mi, muslimani, mislimo o Bogu kao apsolutu i nema toga sto On ne moze uciniti.
rekla-kazala

#160 Re: Zivot poslije smrti

Post by rekla-kazala »

Towelie wrote:
.Svako od nas u sebi ima i atome predaka, i sve je poslije par hiljada ili miliona godina toliko isprepleteno da to više niko ne bi rapetljao pa ni sam bog da prostiš.
Imas pogresnu predstavu o Bogu. Jedno od Bozijih svojstava je "kudret" i ono oznacava da Bog sve moze.
Mi, muslimani, mislimo o Bogu kao apsolutu i nema toga sto On ne moze uciniti.
Da, ali se vraćamo na ono pitanje,.. čemu kušnja kad Bog zna da ćeš ti biti vjernik a ja nevjernik ?
Čemu sve onda pa i postojanje boga čiji bi "život" bio najdosadniji mogući.
Zamisli svoj život bez ijedne nepoznanice.
Teže sranje.
Da ne spominjem svemir,... nebitnost postojanja planete Zemlje i ljudi,.. odnos mase, energije,...
schnappi

#161 Re: Zivot poslije smrti

Post by schnappi »

Pa i krscani vjeruju u prozivljenje, evo iz Starog zavjeta:

37,1 I spusti se na me ruka Jahvina i Jahve me u svojem duhu izvede i postavi usred doline pune kostiju.
Ezekiel 37,2 Provede me kroz njih, svuda oko njih, i gle, bijaše ih u dolini veoma mnogo i bijahu sasvim suhe!
Ezekiel 37,3 Reče mi: "Sine čovječji, mogu li ove kosti oživjeti?" Ja odgovorih: "Jahve Gospode, to samo ti znaš!
Ezekiel 37,4 Tad mi reče: "Prorokuj ovim kostima i reci im: `O suhe kosti, čujte riječ Jahvinu!`
Ezekiel 37,5 Ovako govori Jahve Gospod ovim kostima: `Evo, duh ću svoj udahnuti u vas i oživjet ćete!
Ezekiel 37,6 Žilama ću vas ispreplesti, mesom obložiti, kožom vas obaviti i duh svoj udahnuti u vas i oživjet ćete - i znat ćete da sam ja Jahve!`
Ezekiel 37,7 I ja stadoh prorokovati kao što mi bješe zapovjeđeno. I dok sam prorokovao, nastade šuškanje i pomicanje i kosti se stadoše pribirati.
Ezekiel 37,8 Pogledah, i gle, po njima narasle žile i meso; kožom se presvukoše, ali duha još ne bijaše u njima.
Ezekiel 37,9 I reče mi: "Prorokuj duhu, sine čovječji, prorokuj i reci: `Ovako govori Jahve Gospod: Od sva četiri vjetra dođi, duše, i dahni u ova trupla da ožive!`
Ezekiel 37,10 I stadoh prorokovati kao što mi zapovjedi, i duh uđe u njih i oživješe i stadoše na noge - vojska vrlo, vrlo velika.
Ezekiel 37,11 Reče mi: "Sine čovječji, te kosti - to je sav dom Izraelov. Evo, oni vele: `Usahnuše nam kosti i propade nam nada, pogibosmo!`
Ezekiel 37,12 Zato prorokuj i reci im. `Ovako govori Jahve Gospod: Ja ću otvoriti vaše grobove, izvesti vas iz vaših grobova, narode moj, i odvesti vas u zemlju Izraelovu!
Ezekiel 37,13 I znat ćete da sam ja Jahve kad otvorim grobove vaše i kad vas izvedem iz vaših grobova, moj narode!
Ezekiel 37,14 I duh svoj udahnut ću u vas da oživite, i dovest ću vas u vašu zemlju, i znat ćete da ja, Jahve govorim i činim` - riječ je Jahve Gospoda.

I muslimani vjeruju u prozivljenje. Rijaset:
Kao što je smrt na ovom svijetu rastanak duše od tijela, proživljenje na Sudnjem danu bit će vraćanjem duše u tijelo. Uzvišeni u Kur'anu kaže: "Nama navodi (čovjek) primjer, a zaboravio je stvaranje svoje, pa kaže: Ko će oživjeti istruhle kosti ove? Reci: Oživjet će ih Onaj koji ih je prvi puta stvorio. On svako stvaranje zna." Kur'an u ovim ajetima sure El-Kijame jasno i nedvosmisleno govori o oživljavanju istruhlih kostiju. U drugim surama se govori o tome da će na Sudnjem danu koža, ruke i noge svjedočiti o ljudskim djelima, govori se o ponovnom stvaranju identičnih jagodica na čovječijim prstima itd. Prema tome, Kur'an jasno govori o tjelesnom proživljenju, tjelesnoj kazni i uživanju u vječnom životu i o tome nema nikakve sumnje.
Towelie

#162 Re: Zivot poslije smrti

Post by Towelie »

Da, ali se vraćamo na ono pitanje,.. čemu kušnja kad Bog zna da ćeš ti biti vjernik a ja nevjernik ?
Bog zna, ali ti ne znas. Covek radi onako kako misli da je ispravno i da treba, a rezultate cemo saznati.
Čemu sve onda pa i postojanje boga čiji bi "život" bio najdosadniji mogući.
Ima ovde jedan problem. A to je prikriveni antropomorfizam u ovoj izjavi gore. Bog nije kao ljudi.
Alah ničemu nije sličan - muhalefetun-lil-havadisi, kao jedno od Bozijih svojstava kojim On Sebe opisuje.
Iz tih razloga ne mozemo nikako reci da je Bogu dosadno, samo zato jer ljudima moze biti dosadno.
Njemu se mole o­ni koji su na nebesima i na Zemlji; svakog časa o­n se zanima nečim, (Ar-Rahman, 29)
Zamisli svoj život bez ijedne nepoznanice.
Teže sranje.
Da ne spominjem svemir,... nebitnost postojanja planete Zemlje i ljudi,.. odnos mase, energije,...
Ovo je sve posmatrano iz ugla coveka, sto nikako ne vazi za Boga iz gore pomenutih razloga.
Chagalj

#163 Re: Zivot poslije smrti

Post by Chagalj »

L u c i f e r wrote:
Fascinantno.
dokaz za to je Kuran, a sad postavlja se pitanje a sta je dokaz da je Kuran istina, pa jednostavno ako ga studiramo vidimo ocito da je knjiga od BOga a dokazi su sledeci

1. nagovjestaj buducih stvari koje se ostvaruju pred nasim ocima
2. brojcano programiranje Kurana
3. naucnce cinjenice u Kuranu koje nauka tek otkrila zadnji 150 godina
4. lingvisticka cuda Kurana
5. Lijecenje Kuranom , kroz rukje( exorcizam), znaci samom recitaciju Kurana , Kuran djeluje na covjeka toliko da osjetis na tijelu jacinu i moc Bozijeg govora u Kuranu. To znaju oni koji su prosli kroz rukje/exorcizme.

za mene je ovih 5 tacaka dovoljan dokaz da je Kuran od Boga a ne od ljudi.
Tako ako smo utvrdili da je Kuran od BOga onda logicno ono sto se kaze u knjizi da je istina, samim i tim SUdnji dan i zivot poslije smrti.
Chagalj

#164 Re: Zivot poslije smrti

Post by Chagalj »

rekla-kazala wrote: Da, ali se vraćamo na ono pitanje,.. čemu kušnja kad Bog zna da ćeš ti biti vjernik a ja nevjernik ?
poenta sa testom/iskusenjem jeste da ti BOg pokaze kakav si ti a ne da bi Bog saznao kakav ces biti. Bog zna sve, ali hoce da nama pokaze na sudnjem danu kakvi smo bili. Jer da dodjemo do raja ili pakla bez iskusenja pitali bi se zasto smo tu gdje jesmo, sta smo zasluzili da dodjemo tu gdje jesmo. eto zbog cega BOg iskusava pa pokazuje na sudnjem danu kakvi smo bili, a poslije toga slijedi Raj ili Pakao.
L u c i f e r

#165 Re: Zivot poslije smrti

Post by L u c i f e r »

Chagalj wrote:
L u c i f e r wrote:
Fascinantno.
dokaz za to je Kuran, a sad postavlja se pitanje a sta je dokaz da je Kuran istina, pa jednostavno ako ga studiramo vidimo ocito da je knjiga od BOga a dokazi su sledeci

1. nagovjestaj buducih stvari koje se ostvaruju pred nasim ocima
2. brojcano programiranje Kurana
3. naucnce cinjenice u Kuranu koje nauka tek otkrila zadnji 150 godina
4. lingvisticka cuda Kurana
5. Lijecenje Kuranom , kroz rukje( exorcizam), znaci samom recitaciju Kurana , Kuran djeluje na covjeka toliko da osjetis na tijelu jacinu i moc Bozijeg govora u Kuranu. To znaju oni koji su prosli kroz rukje/exorcizme.

za mene je ovih 5 tacaka dovoljan dokaz da je Kuran od Boga a ne od ljudi.
Tako ako smo utvrdili da je Kuran od BOga onda logicno ono sto se kaze u knjizi da je istina, samim i tim SUdnji dan i zivot poslije smrti.
1. autosugestija
2. autosugestija
3. autosugestija
4. autosugestija
5. autosugestija

Nekad su ovo bili i moji argumenti, dok nisam počeo kopati dublje... :)
kerima1

#166 Re: Zivot poslije smrti

Post by kerima1 »

Lucifere:-) navedi pnesto sto si 'iskopo' nelogicno ako moze?
rekla-kazala

#167 Re: Zivot poslije smrti

Post by rekla-kazala »

Chagalj wrote:
rekla-kazala wrote: Da, ali se vraćamo na ono pitanje,.. čemu kušnja kad Bog zna da ćeš ti biti vjernik a ja nevjernik ?
poenta sa testom/iskusenjem jeste da ti BOg pokaze kakav si ti a ne da bi Bog saznao kakav ces biti. Bog zna sve, ali hoce da nama pokaze na sudnjem danu kakvi smo bili. Jer da dodjemo do raja ili pakla bez iskusenja pitali bi se zasto smo tu gdje jesmo, sta smo zasluzili da dodjemo tu gdje jesmo. eto zbog cega BOg iskusava pa pokazuje na sudnjem danu kakvi smo bili, a poslije toga slijedi Raj ili Pakao.
A šta je sa onom:" Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena".
Vidi sad paradoksa,.. Bog je zapečatio srce moje i uši moje ne da bi saznao kakav ću biti nego pokazao kakav sam. :lol: :lol:
Zajebava se bog sa mnom !
Svežem ti ruke ne da bi dokazao da si slabiji od mene i da te mogu šamarati nego da ti dokažem da se ne možeš braniti. :lol: :lol: Uz napomenu da si ti obični smrtnik a ja svemogući BOG.
L u c i f e r

#168 Re: Zivot poslije smrti

Post by L u c i f e r »

kerima1 wrote:Lucifere:-) navedi pnesto sto si 'iskopo' nelogicno ako moze?
Sve, ali evo da navedem jednu od suštinskih nelogičnosti: čemu sakrivenost božanstva?
Leo_alfa

#169 Re: Zivot poslije smrti

Post by Leo_alfa »

Pojam "dokaz" je tako besmislen u ovakvim pricama...
Chagalj

#170 Re: Zivot poslije smrti

Post by Chagalj »

rekla-kazala wrote:
Chagalj wrote:
A šta je sa onom:" Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena".
Vidi sad paradoksa,.. Bog je zapečatio srce moje i uši moje ne da bi saznao kakav ću biti nego pokazao kakav sam. :lol: :lol:
Svežem ti ruke ne da bi dokazao da si slabiji od mene i da te mogu šamarati nego da ti dokažem da se ne možeš braniti. :lol: :lol: Uz napomenu da si ti obični smrtnik a ja svemogući BOG.
to se odnosi na osobe koje su ohole i neinteresuju ih dokazi, svejedno im pokazivao dokaze ili ne boli ih briga

greska, to sto Bog zapecati srce jeste tvoj izbor

BOg kaze:

Ima onih koji dolaze da te slušaju, ali Mi smo na srca njihova zastore stavili, da Kur´an ne bi razumjeli, i gluhim ih učinili, pa i ako bi sve dokaze vidjeli, opet u njih ne bi povjerovali. A kada ti dolaze da se s tobom raspravljaju, govore oni koji ne vjeruju: "To su samo izmišljotine naroda davnašnjih!"
Oni zabranjuju da se u Kur´an vjeruje, i sami se od njega udaljavaju, i sami sebe upropaštavaju, a da i ne primjećuju.

zbog cega Bog pecati srca ljudi, odvraca ih od pravog puta

BOg kaze:

Odvratit cu od znamenja Mojih one koji se budu bez ikakva osnova na Zemlji oholili. I kakav god oni dokaz vide nece ga vjerovati: ako vide Pravi Put - nece ga kao put prihvatiti, a ako vide stranputicu - kao put ce je prihvatiti... (Al-A’raf, 146)

znaci oholost i ocito negiranje dokaza je razlog da Bog zapecati srca covjeka
Chagalj

#171 Re: Zivot poslije smrti

Post by Chagalj »

L u c i f e r wrote:
Sve, ali evo da navedem jednu od suštinskih nelogičnosti: čemu sakrivenost božanstva?
zasto nam se BOg ne pokaze?

iz 3 razloga

1. svrha zivota bi bilo unistena
jer mi smo ovdje da budemo iskusavani, da se pokaza onakvi kvakvi smo zaista, a najbolje da se pokaze pravo lice osobe ako je kamera skrivena i nezna da se snima, jer ako bi se BOg pokazao i zaprijetio kaznom tesko da bi iko smio raditi suprotno, i onda naravno nebi se mogli testirati jer bi bili pod direktno prisilom

2. slobodna volja bi bila unistena
jednostavno nebi smjeli raditi sta hocemo , nego bi pod moranjem radili sta nam Bog kaze, bez imalo suprostavljanja, a to vise nije testiranje onda

3. nebi se moglo zivjeti normalno
ko bi opusteno zivio ako bi bio pod direktnom prijetnjom kaznom u dzehennemu jer dobiti direktne prijetnje od BOga nije isto kao kad ti Bog prijeti iz knjige, jer covjek moze da sumnja u knjigu dok nebi bilo sumnje u direktne prijetnje
rekla-kazala

#172 Re: Zivot poslije smrti

Post by rekla-kazala »

@Čagalju kažeš,
"Ima onih koji dolaze da te slušaju, ali Mi smo na srca njihova zastore stavili, da Kur´an ne bi razumjeli, i gluhim ih učinili, pa i ako bi sve dokaze vidjeli, opet u njih ne bi povjerovali."
Oprosti zar se u Kuranu i islamu ne tvrdi da Bog prašta i da te pokušava vratiti na "Pravi put"
Kako je moguće da je milostivi, svemogući i sveznajući Bog odustao od onih koji su skrenuli sa pravog puta.
Logika je tu negdje kapitulirala. ;-)
malocvijece

#173 Re: Zivot poslije smrti

Post by malocvijece »

Za ove koje toboze vjera ne zanima a se se vrte po podforumu religija i ko fol traze dokaze i postavljaju pitanje ali ne zato sto ih zanima odgovor nego sto imaju vec pripremljen protivargument, niste njedini koji su trazili dokaze za postojanje Boga. Tog je bilo od kada je dosla prva objava. I da vam se daju dokazi koje trazite, vi opet ne biste vjerovali. da vidite Dzebraila npr., vi opet ne biste vjerovali. Stoga je sva ova prica i ubjedjivanje mlacenje prazne slame i s jedne i s druge starne. Covjek pozali sto se uopste upusta u takvo nesto.

Ovo se odnosi na saznaja uopste jer niko nista novo nije spoznao s takvim stavom.
kerima1

#174 Re: Zivot poslije smrti

Post by kerima1 »

Chagalj wrote:
L u c i f e r wrote:
zasto nam se BOg ne pokaze?

iz 3 razloga

1. svrha zivota bi bilo unistena
jer mi smo ovdje da budemo iskusavani, da se pokaza onakvi kvakvi smo zaista, a najbolje da se pokaze pravo lice osobe ako je kamera skrivena i nezna da se snima, jer ako bi se BOg pokazao i zaprijetio kaznom tesko da bi iko smio raditi suprotno, i onda naravno nebi se mogli testirati jer bi bili pod direktno prisilom

2. slobodna volja bi bila unistena
jednostavno nebi smjeli raditi sta hocemo , nego bi pod moranjem radili sta nam Bog kaze, bez imalo suprostavljanja, a to vise nije testiranje onda

3. nebi se moglo zivjeti normalno
ko bi opusteno zivio ako bi bio pod direktnom prijetnjom kaznom u dzehennemu jer dobiti direktne prijetnje od BOga nije isto kao kad ti Bog prijeti iz knjige, jer covjek moze da sumnja u knjigu dok nebi bilo sumnje u direktne prijetnje
jesam se ismijala :lol: pa je li ti stavrno misli kad bi se Allah pojavio da bi prijetio kaznama? :D :D :D zar ne bi bilo dovoljno da se pojavi i ne bi bilo covjeka da ne vjeruje vise.ne razumijem toliku potrebu spominjanja kazni,a svi vjerujemo da je Bozija milost bez granica,zasto onda tu milost ne naglasavamo mjesto kazni?
animals

#175 Re: Zivot poslije smrti

Post by animals »

malocvijece wrote:Za ove koje toboze vjera ne zanima a se se vrte po podforumu religija i ko fol traze dokaze i postavljaju pitanje ali ne zato sto ih zanima odgovor nego sto imaju vec pripremljen protivargument, niste njedini koji su trazili dokaze za postojanje Boga. Tog je bilo od kada je dosla prva objava. I da vam se daju dokazi koje trazite, vi opet ne biste vjerovali. da vidite Dzebraila npr., vi opet ne biste vjerovali. Stoga je sva ova prica i ubjedjivanje mlacenje prazne slame i s jedne i s druge starne. Covjek pozali sto se uopste upusta u takvo nesto.

Ovo se odnosi na saznaja uopste jer niko nista novo nije spoznao s takvim stavom.
Nije uopce pitanje, vjerujemo li ili ne vjerujemo u Boga..problem je u nametanju ispravnog vjerovanja...
pravi vjernik vjeruje, i ne namece to vjerovanje..znaci, vjeruj i pusti druge da vjeruju..
vecina ljudi ne razumije poentu zivota..
Post Reply