Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sparky

#151 Re: Automobilizam - All about

Post by sparky »

zasto bi kupio? pogotovo pet dana ranije. djaba ti propada. vozis se lijepo, pa platis putarinu kroz Hrvatsku, pa udjes u Madjarsku, svratis na benzinsku, popijes kafu, zapalis, malo odmoris, kupis vinjetu, ides dalje....
da ce te doci jeftinije, pa i shvatio bi, ali posto nece, potpuno je bespotrebno. nemoj se izraditi slucajno da tako nekako kupis slovensku. osim sto ima dupljaka na internetu, proleti sedam dana za cas :D
supercali

#152 Re: Automobilizam - All about

Post by supercali »

sparky wrote:zasto bi kupio? pogotovo pet dana ranije. djaba ti propada. vozis se lijepo, pa platis putarinu kroz Hrvatsku, pa udjes u Madjarsku, svratis na benzinsku, popijes kafu, zapalis, malo odmoris, kupis vinjetu, ides dalje....
da ce te doci jeftinije, pa i shvatio bi, ali posto nece, potpuno je bespotrebno. nemoj se izraditi slucajno da tako nekako kupis slovensku. osim sto ima dupljaka na internetu, proleti sedam dana za cas :D
pa ne kupujes na internetu zato sam i zvao bihamk jer pise da se kod njih moze kupiti

e vidis nekome je merak kafa na benzinskoj zapalit cigaru
meni nije zelim da sto prije stignem

a i lakse mi je kupiti ovdje sve i onda samo svarcati na benzinsku kad mi treba gorivo

eh da i neces kupovati za period od 5 dana prije nego za period koji ti treba jer fino se naznaci od tad do tad a ne da je otkad je kupis
530i

#153 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

sparky wrote:zasto bi kupio? pogotovo pet dana ranije. djaba ti propada. vozis se lijepo, pa platis putarinu kroz Hrvatsku, pa udjes u Madjarsku, svratis na benzinsku, popijes kafu, zapalis, malo odmoris, kupis vinjetu, ides dalje....

Priča se da Mađari imaju "poseban" kurs eura kad tako blizu granice kupuješ njihovu vinjetu...u njihovu korist naravno :roll:
ado-šampion

#154 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

Ja sam bio prije nekih godinu i po, platili smo 17 eura, na prvoj benzinskoj na koju smo naisli...
johntra

#155 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

Mi smo nedavno platili 11 eura na toj istoj benzinskoj... :D
pink floydd

#156 Re: Automobilizam - All about

Post by pink floydd »

Image

Limuzina sa 4 vrata i 707 KS :-) :run: Valja to prenijeti na podlogu, kako li su ameri posložili to sve.

http://www.topgear.com/uk/car-news/This ... 2014-08-14
sparky

#157 Re: Automobilizam - All about

Post by sparky »

Ma vrlo lako. Potpis na svakom polasku od jedno sto metara :)
Jedino ne znam jesu li mu skupe gume :)
goran16v

#158 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

U Madjarskoj nema fizicki vinjete, bar nije bilo prije 1/2 godine, na benz. pumpi uplatis vinjetu i dobijes racun i to je to, nista ne lijepis na sajbu.
sparky

#159 Re: Automobilizam - All about

Post by sparky »

nije je bilo ni prije tri mjeseca, mada svi je pa i oni zovu vinjeta.
Quaresma

#160 Re: Automobilizam - All about

Post by Quaresma »

Image
Image
Image
Image
Image

kako ide ovo čudovište, kako samo prdi

klik na view image ako vam je ovo malo :-D
goran16v

#161 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

Jucer vozim auto od druga i na Tranzitu me zaustavlja mladi policajac na praksi i pokazuje da se popnem na trotoar. Da mu olaksam posao popnem se mada bih, da je bio neki stari drot, stao na sred ceste i dobio da se penjem na trotoar pa nek on misli sta bi sa mnom. Uglavnom trazi decko vozacku i saobracajnu i kad je vidio da je sve OK znacajno upita: Cije je vozilo?!?!?!? Pa rek'o vozilo je i kazem ime i prezime druga, a pise ti i u saobracajnoj cije je. On meni kako mislite?! Pa lijepo, pitao si cije je, rekao sam ti, a to da li je on meni jaran, daidza, guzni haver tebi nista ne znaci niti mozes provjeriti ako lazem.
530i

#162 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

bitanga_sa_otesa wrote:crom-aleja bosne srebrene ili unior tehna -kod obija
Kupio na kraju mjerne listiće u OBIju...11 maraka i nešto, idu do 1 milimetra, ali meni dalje i ne treba. U te druge onda nisam ni navraćao...po piku polovni 15-20-30 maraka, niđe veze.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#163 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

corsa

#164 Re: Automobilizam - All about

Post by corsa »

Nesto nece slike da mi otvori, ali u svakom slucaj odlican clanak! :thumbup:
Qler

#165 Re: Automobilizam - All about

Post by Qler »

haman da nema loseg auta :)
ado-šampion

#167 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

Gledao jucer. Ljepota. Posebno ovi BMWi, petica i M6. Prva sestica od BMWa, moja tih patnja. :-)
A zipa felgi na petici, jesu ovo 14, jbt danas na Golfa idu 16. :-) Btw steta sto vise nema ovih BBS felgi na BMWu, nekako su desetinama godina bile zastitni znak. Isto kao i specifican miris unutrasnjosti kojeg isto tako vise nema.

Sinoc isto gledam na Kabel 1 neku emisiju o automobilizmu, usporedjuju sedmicu koja je nekako generacija ove petice sa slike i aktuelnu sedmicu, kao koliko je luksuzni segment napredovao u 40 godina. I fakat je nevjerovatno, jbt sta je tad bilo u sedmici, vrhunac luksuza sjedista od velura, danas je veci luksuz u kompaktnom autu. :-) Ali zato ona linija... Uh. :)
pink floydd

#168 Re: Automobilizam - All about

Post by pink floydd »

bitanga_sa_otesa

#169 Re: Automobilizam - All about

bitanga_sa_otesa wrote:sid watkins je znao,a on je bio glavni medicinar tada koliko se sjecam i sjecam se da sam slusao njegov intervju da je cim su sennu izvukli iz bolida ,digao mu kapak i vidjeo da mozak vise ne radi...nesto u tom smislu...nisam doktor jbga..
Image

nasao sam ,ima tu na pocetku 1:18

basicm

#170 Re: Automobilizam - All about

Post by basicm »

Pretuzno da bih gledao...nisam teoreticar zavjera, ali ovo ce mi uvijek ostati sumnjiva smrt.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bitanga_sa_otesa

#171 Re: Automobilizam - All about

@basicm

u potpunosti se slazem s tobom ,mislim da je ubijen ,jer kako drukcije objasniti one 4 sec snimka koje fale i koje je neko pobrisao...procitao sam stotine clanaka o sudjenju,dokaze,cinjenice ,clipove pregledao...puno ima prljavstine oko toga ,a nikad niko nije odgovarao...
Sodom1

#172 Re: Automobilizam - All about

Post by Sodom1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:sid watkins je znao,a on je bio glavni medicinar tada koliko se sjecam i sjecam se da sam slusao njegov intervju da je cim su sennu izvukli iz bolida ,digao mu kapak i vidjeo da mozak vise ne radi...nesto u tom smislu...nisam doktor jbga..
Image

nasao sam ,ima tu na pocetku 1:18

Sta je konkretno na 1:18 ?
Vidim raja sva place a onaj debil Schumacher nabacio kez na podiju
bitanga_sa_otesa

#173 Re: Automobilizam - All about

na 1:18 je izjava sid watkinsa da je senna bio mrtav na licu mjesta kad mu je skinuo kacigu i podigao kapak,o tome smo ranije pricali,pa sam juce slucajno naletio na ovaj clip gdje se cuje to sto je rekao.....
sema911s

#174 Re: Automobilizam - All about

Post by sema911s »

bitanga_sa_otesa wrote:@basicm

u potpunosti se slazem s tobom ,mislim da je ubijen ,jer kako drukcije objasniti one 4 sec snimka koje fale i koje je neko pobrisao...procitao sam stotine clanaka o sudjenju,dokaze,cinjenice ,clipove pregledao...puno ima prljavstine oko toga ,a nikad niko nije odgovarao...
a ko ga je htjeo zelio ubit(mozda prost,schumacher,ferrari, neko iz fia-e) ,. ono realno pogledas citav svijet ga volio, uzivao da gleda to sto radi
Sodom1

#175 Re: Automobilizam - All about

Post by Sodom1 »

A ton je u pitanju ja se koncentrisao na sliku.
Post Reply