da ce te doci jeftinije, pa i shvatio bi, ali posto nece, potpuno je bespotrebno. nemoj se izraditi slucajno da tako nekako kupis slovensku. osim sto ima dupljaka na internetu, proleti sedam dana za cas
Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sparky
#151 Re: Automobilizam - All about
zasto bi kupio? pogotovo pet dana ranije. djaba ti propada. vozis se lijepo, pa platis putarinu kroz Hrvatsku, pa udjes u Madjarsku, svratis na benzinsku, popijes kafu, zapalis, malo odmoris, kupis vinjetu, ides dalje....
da ce te doci jeftinije, pa i shvatio bi, ali posto nece, potpuno je bespotrebno. nemoj se izraditi slucajno da tako nekako kupis slovensku. osim sto ima dupljaka na internetu, proleti sedam dana za cas
- supercali
#152 Re: Automobilizam - All about
pa ne kupujes na internetu zato sam i zvao bihamk jer pise da se kod njih moze kupitisparky wrote:zasto bi kupio? pogotovo pet dana ranije. djaba ti propada. vozis se lijepo, pa platis putarinu kroz Hrvatsku, pa udjes u Madjarsku, svratis na benzinsku, popijes kafu, zapalis, malo odmoris, kupis vinjetu, ides dalje....
e vidis nekome je merak kafa na benzinskoj zapalit cigaru
meni nije zelim da sto prije stignem
a i lakse mi je kupiti ovdje sve i onda samo svarcati na benzinsku kad mi treba gorivo
eh da i neces kupovati za period od 5 dana prije nego za period koji ti treba jer fino se naznaci od tad do tad a ne da je otkad je kupis
-
530i
#153 Re: Automobilizam - All about
sparky wrote:zasto bi kupio? pogotovo pet dana ranije. djaba ti propada. vozis se lijepo, pa platis putarinu kroz Hrvatsku, pa udjes u Madjarsku, svratis na benzinsku, popijes kafu, zapalis, malo odmoris, kupis vinjetu, ides dalje....
Priča se da Mađari imaju "poseban" kurs eura kad tako blizu granice kupuješ njihovu vinjetu...u njihovu korist naravno
-
ado-šampion
#154 Re: Automobilizam - All about
Ja sam bio prije nekih godinu i po, platili smo 17 eura, na prvoj benzinskoj na koju smo naisli...
- johntra
#155 Re: Automobilizam - All about
Mi smo nedavno platili 11 eura na toj istoj benzinskoj... 
- pink floydd
#156 Re: Automobilizam - All about

Limuzina sa 4 vrata i 707 KS
http://www.topgear.com/uk/car-news/This ... 2014-08-14
- sparky
#157 Re: Automobilizam - All about
Ma vrlo lako. Potpis na svakom polasku od jedno sto metara
Jedino ne znam jesu li mu skupe gume
Jedino ne znam jesu li mu skupe gume
-
goran16v
#158 Re: Automobilizam - All about
U Madjarskoj nema fizicki vinjete, bar nije bilo prije 1/2 godine, na benz. pumpi uplatis vinjetu i dobijes racun i to je to, nista ne lijepis na sajbu.
- sparky
#159 Re: Automobilizam - All about
nije je bilo ni prije tri mjeseca, mada svi je pa i oni zovu vinjeta.
- Quaresma
#160 Re: Automobilizam - All about

kako ide ovo čudovište, kako samo prdi
klik na view image ako vam je ovo malo
-
goran16v
#161 Re: Automobilizam - All about
Jucer vozim auto od druga i na Tranzitu me zaustavlja mladi policajac na praksi i pokazuje da se popnem na trotoar. Da mu olaksam posao popnem se mada bih, da je bio neki stari drot, stao na sred ceste i dobio da se penjem na trotoar pa nek on misli sta bi sa mnom. Uglavnom trazi decko vozacku i saobracajnu i kad je vidio da je sve OK znacajno upita: Cije je vozilo?!?!?!? Pa rek'o vozilo je i kazem ime i prezime druga, a pise ti i u saobracajnoj cije je. On meni kako mislite?! Pa lijepo, pitao si cije je, rekao sam ti, a to da li je on meni jaran, daidza, guzni haver tebi nista ne znaci niti mozes provjeriti ako lazem.
-
530i
#162 Re: Automobilizam - All about
Kupio na kraju mjerne listiće u OBIju...11 maraka i nešto, idu do 1 milimetra, ali meni dalje i ne treba. U te druge onda nisam ni navraćao...po piku polovni 15-20-30 maraka, niđe veze.bitanga_sa_otesa wrote:crom-aleja bosne srebrene ili unior tehna -kod obija
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- corsa
#164 Re: Automobilizam - All about
Nesto nece slike da mi otvori, ali u svakom slucaj odlican clanak! 
- Qler
#165 Re: Automobilizam - All about
haman da nema loseg auta 
- golfiista
-
ado-šampion
#167 Re: Automobilizam - All about
Gledao jucer. Ljepota. Posebno ovi BMWi, petica i M6. Prva sestica od BMWa, moja tih patnja.
A zipa felgi na petici, jesu ovo 14, jbt danas na Golfa idu 16.
Btw steta sto vise nema ovih BBS felgi na BMWu, nekako su desetinama godina bile zastitni znak. Isto kao i specifican miris unutrasnjosti kojeg isto tako vise nema.
Sinoc isto gledam na Kabel 1 neku emisiju o automobilizmu, usporedjuju sedmicu koja je nekako generacija ove petice sa slike i aktuelnu sedmicu, kao koliko je luksuzni segment napredovao u 40 godina. I fakat je nevjerovatno, jbt sta je tad bilo u sedmici, vrhunac luksuza sjedista od velura, danas je veci luksuz u kompaktnom autu.
Ali zato ona linija... Uh. 
A zipa felgi na petici, jesu ovo 14, jbt danas na Golfa idu 16.
Sinoc isto gledam na Kabel 1 neku emisiju o automobilizmu, usporedjuju sedmicu koja je nekako generacija ove petice sa slike i aktuelnu sedmicu, kao koliko je luksuzni segment napredovao u 40 godina. I fakat je nevjerovatno, jbt sta je tad bilo u sedmici, vrhunac luksuza sjedista od velura, danas je veci luksuz u kompaktnom autu.
- pink floydd
- bitanga_sa_otesa
#169 Re: Automobilizam - All about
bitanga_sa_otesa wrote:sid watkins je znao,a on je bio glavni medicinar tada koliko se sjecam i sjecam se da sam slusao njegov intervju da je cim su sennu izvukli iz bolida ,digao mu kapak i vidjeo da mozak vise ne radi...nesto u tom smislu...nisam doktor jbga..
nasao sam ,ima tu na pocetku 1:18
- basicm
#170 Re: Automobilizam - All about
Pretuzno da bih gledao...nisam teoreticar zavjera, ali ovo ce mi uvijek ostati sumnjiva smrt.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bitanga_sa_otesa
#171 Re: Automobilizam - All about
@basicm
u potpunosti se slazem s tobom ,mislim da je ubijen ,jer kako drukcije objasniti one 4 sec snimka koje fale i koje je neko pobrisao...procitao sam stotine clanaka o sudjenju,dokaze,cinjenice ,clipove pregledao...puno ima prljavstine oko toga ,a nikad niko nije odgovarao...
u potpunosti se slazem s tobom ,mislim da je ubijen ,jer kako drukcije objasniti one 4 sec snimka koje fale i koje je neko pobrisao...procitao sam stotine clanaka o sudjenju,dokaze,cinjenice ,clipove pregledao...puno ima prljavstine oko toga ,a nikad niko nije odgovarao...
- Sodom1
#172 Re: Automobilizam - All about
Sta je konkretno na 1:18 ?bitanga_sa_otesa wrote:bitanga_sa_otesa wrote:sid watkins je znao,a on je bio glavni medicinar tada koliko se sjecam i sjecam se da sam slusao njegov intervju da je cim su sennu izvukli iz bolida ,digao mu kapak i vidjeo da mozak vise ne radi...nesto u tom smislu...nisam doktor jbga..
nasao sam ,ima tu na pocetku 1:18
Vidim raja sva place a onaj debil Schumacher nabacio kez na podiju
- bitanga_sa_otesa
#173 Re: Automobilizam - All about
na 1:18 je izjava sid watkinsa da je senna bio mrtav na licu mjesta kad mu je skinuo kacigu i podigao kapak,o tome smo ranije pricali,pa sam juce slucajno naletio na ovaj clip gdje se cuje to sto je rekao.....
- sema911s
#174 Re: Automobilizam - All about
a ko ga je htjeo zelio ubit(mozda prost,schumacher,ferrari, neko iz fia-e) ,. ono realno pogledas citav svijet ga volio, uzivao da gleda to sto radibitanga_sa_otesa wrote:@basicm
- Sodom1
#175 Re: Automobilizam - All about
A ton je u pitanju ja se koncentrisao na sliku.