Makedonija politika i demografija

Post Reply

Kakav imate stav prema Makedonskom narodu?

prijateljski
40
55%
neutralan
22
30%
neprijateljski
5
7%
nemam stav
6
8%

Total votes: 73

ylli

#152 Re: Makedonija politika i demografija

Post by ylli »

Murat Sabanovic wrote:
Murate prijatelju stari , ne smjeta mi nikakva muzika , naprotiv volim dobre muzike ali zasto u ovoj temi vazda prekidas diskusije sa tim youtube pjesmama , ne razumjem :?
VCorp

#153 Re: Makedonija politika i demografija

Post by VCorp »

400 hiljada pasoša je Makedonija podijelila Albancima i pustila ih u zemlju spasavajuci ih od neočetnika, lijepo vraćaju Makedoncima. Makedonska policija i za najmanju sitnicu prebija Makedonce dok Albance drže kao kap vode na dlanu.

Definitivno sam na strani Makedonaca i Makedonije, kao i svi koji su srali na kraju će i pojesti to što su izasrali.

Makedonija, mojata tatkovina :mrgreen:
mrAdil

#154 Re: Makedonija politika i demografija

Post by mrAdil »

daxon wrote:
mrAdil wrote:
daxon wrote: Želiš reći da je kazna doživotnog zatvora za ubice 5 nevinih dječaka koji bezbrižno kampuju prestroga, ili?
Ne, vec da se ista kazna trebala primjeniti i na Joakima Trifunovskog - ubicu dva Albanska mladica 2012.
Da, samo što Albanci ne protestuju jer Joakim nije dobio doživotnu, oni protestuju jer su Albanci koji su pobili tu djecu dobili doživotnu... malo su iznenađeni, zatečeni sa čudnom činjenicom da za ubistvo postoji kazna, čak i kada su oni u pitanju :run:
Sa jedne strane imas Makedonca koji na parkingu ubija dva mlada Albanca, iz sluzbenog naoruzanja - obzirom da se radi o policajcu koji u tom trenutku nije bio u sluzbi. Znaci, zloupotrijebio je sluzbeni polozaj, odnosno oruzje.

Sa druge strane, za presudu Albancima ne postoji ni jedan dokaz da su bas oni izvrsioci ubistva za sta su dobili dozivotne kazne. Sud je pribjegao formulaciji teroristi, iako niko nije ni pokusao objasniti o kojem teroristickom dijelu se radi.

Ukratko, presuda bez ijednog svjedoka, prava odbrane, nacionalno ispirisana... je po sebi smjesna i nije ni cudo da se Albanci ustaju, jer ipak bolje poznaju situaciju u Osnovnom sudu u Skoplju od mnogih forumasa.
Last edited by mrAdil on 13/07/2014 10:11, edited 1 time in total.
mrAdil

#155 Re: Makedonija politika i demografija

Post by mrAdil »

VCorp wrote:400 hiljada pasoša je Makedonija podijelila Albancima i pustila ih u zemlju spasavajuci ih od neočetnika, lijepo vraćaju Makedoncima. Makedonska policija i za najmanju sitnicu prebija Makedonce dok Albance drže kao kap vode na dlanu.

Definitivno sam na strani Makedonaca i Makedonije, kao i svi koji su srali na kraju će i pojesti to što su izasrali.

Od kuda ta informacija, obzirom da nijedan Albanac sa Kosova nije mogao ostvariti trajni boravak u Makedoniji, Crnoj gori, Albaniji... u vrijeme kosovske krize.
reis1

#156 Re: Makedonija politika i demografija

Post by reis1 »

ylli wrote: Murate prijatelju stari , ne smjeta mi nikakva muzika , naprotiv volim dobre muzike ali zasto u ovoj temi vazda prekidas diskusije sa tim youtube pjesmama , ne razumjem :?
Stavi mu ovo:

...i onda nek kaci do ujutru muzike svoje...

:lol:
ylli

#157 Re: Makedonija politika i demografija

Post by ylli »

Dan kada su ih zatvorili ,
Slusajte izjavu Ministarke MK : https://www.youtube.com/watch?v=IBESQghd7-o
Last edited by ylli on 13/07/2014 10:28, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

#158 Re: Makedonija politika i demografija

Post by Murat Sabanovic »

zato sto je to moj vid komunikacije na ovoj temi ! jedni navijaju za albance,dok drugi za makedonce... (glupi bosnjo nista nije skonto).makedonija je okruzena neprijteljima,isto kao i bosna ! njene komsije negiraju njenu drzavotvornost ,zele njen nestanak, kao i jedan dio albanskog stanovnistva."makedonski duh" najvise dolazi do izrazaja kroz pjesmu !

makedonija ce prezivjeti,isto kao i bosna ,KROZ PJESMU,dok ce njeni neprijatelji nestati kad,tad...

VCorp

#159 Re: Makedonija politika i demografija

Post by VCorp »

mrAdil wrote:
VCorp wrote:400 hiljada pasoša je Makedonija podijelila Albancima i pustila ih u zemlju spasavajuci ih od neočetnika, lijepo vraćaju Makedoncima. Makedonska policija i za najmanju sitnicu prebija Makedonce dok Albance drže kao kap vode na dlanu.

Od kuda ta informacija, obzirom da nijedan Albanac sa Kosova nije mogao ostvariti trajni boravak u Makedoniji, Crnoj gori, Albaniji... u vrijeme kosovske krize.
Googlaj malo :thumbup: Ja sam svakodnevno Makedoncima i makedonskim Albancima, poznajem i masu Torbeša i niko to ne negira, svi se slažu.
reis1

#160 Re: Makedonija politika i demografija

Post by reis1 »

Murat Sabanovic wrote:zato sto je to moj vid komunikacije na ovoj temi ! jedni navijaju za albance,dok drugi za makedonce... (glupi bosnjo nista nije skonto).makedonija je okruzena neprijteljima,isto kao i bosna ! njene komsije negiraju njenu drzavotvornost ,zele njen nestanak, kao i jedan dio albanskog stanovnistva."makedonski duh" najvise dolazi do izrazaja kroz pjesmu !

makedonija ce prezivjeti,isto kao i bosna ,KROZ PJESMU,dok ce njeni neprijatelji nestati kad,tad...

Glupi Bosnjo obicno ne konta da su Makedonci veci islamofobi cak i od Srba.

Braca pravoslavci Srbi, Bugari, Grci su 1912. razorili Makedoniju, ali ne, prosjecni Makedonac danas i dalje najvise mrzi "siptare".
ylli

#161 Re: Makedonija politika i demografija

Post by ylli »

ylli wrote:Dan kada su ih zatvorili ,
Slusajte izjavu Ministarke MK : https://www.youtube.com/watch?v=IBESQghd7-o
Znaci Ministarka MUP-a MK izjavila , kako ste culi o ovome video , da :
-Pocinioci ubistva su radikalni Islamisti
-Ratovali u Avganistanu
-Clanovi AlQaeda
-Ratovali protiv NATO
-Arsenal Oruzja imaju
itd..

Nakon 3 godina sudjenja nije dokazivala nijednu tacku , cak ni puske nisu nasli od ubijce .
Ako nije sumnjivo ovo onda zaista neznam kome vise vjerovati .
Izgleda kao montaza od postove na prosle stranice zato sto pokusaj je isti " Islamski teroristi " !
ylli

#162 Re: Makedonija politika i demografija

Post by ylli »

reis1 wrote:
Murat Sabanovic wrote:zato sto je to moj vid komunikacije na ovoj temi ! jedni navijaju za albance,dok drugi za makedonce... (glupi bosnjo nista nije skonto).makedonija je okruzena neprijteljima,isto kao i bosna ! njene komsije negiraju njenu drzavotvornost ,zele njen nestanak, kao i jedan dio albanskog stanovnistva."makedonski duh" najvise dolazi do izrazaja kroz pjesmu !

Braca pravoslavci Srbi, Bugari, Grci su 1912. razorili Makedoniju, ali ne, prosjecni Makedonac danas i dalje najvise mrzi "siptare".
Do tada (1912) Skoplje bio glavni grad Kosova !
sandokann

#163 Re: Makedonija politika i demografija

Post by sandokann »

Cifra od 400.000 bi se itekako osjetila na zadnjem popisu stanovnistva Kosova.
Tako da ti je ta teorija obicna GLUPOST.
radostan dan

#164 Re: Makedonija politika i demografija

Post by radostan dan »

ne sekiram se uopšte. vjerujem da je kiro gligorov znao šta radi... :zoka:
reis1

#165 Re: Makedonija politika i demografija

Post by reis1 »

ylli wrote:
reis1 wrote:

Do tada (1912) Skoplje bio glavni grad Kosova !

Image

Murat misli da su Makedonci dobri zato sto imaju lijepe pjesme.

Ne konta lik da je danasnja Makedonija ustvari nesto ko RS u BiH sto je danas, napravljena na pokoljima i protjerivanju ne-pravoslavaca.
Murat Sabanovic

#166 Re: Makedonija politika i demografija

reis1 wrote:

glupi bosnjo cesto se poziva na islam kada zeli nesto argumentovano reci,a kad vidi da kuran i hadisi pozitivno govori o vizantijcima(pravoslavcima),onda mu nista ne bude jasno- izgubi se ko abdest !

istorija je ucinila da na se ovim prostorima klica mrznje nikad ne iskorijeni !
ylli

#167 Re: Makedonija politika i demografija

Post by ylli »

"reis1"] zato sto je to moj vid komunikacije na ovoj temi ! jedni navijaju za albance,dok drugi za makedonce... (glupi bosnjo nista nije skonto).makedonija je okruzena neprijteljima,isto kao i bosna ! njene komsije negiraju njenu drzavotvornost ,zele njen nestanak, kao i jedan dio albanskog stanovnistva."makedonski duh" najvise dolazi do izrazaja kroz pjesmu !

Do tada (1912) Skoplje bio glavni grad Kosova ![/quote]

Murat misli da su Makedonci dobri zato sto imaju lijepe pjesme.

Ne konta lik da je danasnja Makedonija ustvari nesto ko RS u BiH sto je danas, napravljena na pokoljima i protjerivanju ne-pravoslavaca.

-----------------------------------------------------------------------------------

Ima i dobri i losi kao svuda Reis , takodje Murat je dobar decko i njemu ne interesuje politika , pa i bolje je tako..

Sta se tice demonstracije u Skoplje , nastavljaju svaki Petak sve dok se ne preuzme nesto u vezi ovog dogadjaja ..znaci stanje u MK ide na loso i koliko vidim u mome gradu , nema povratka .
Mislim da nisam vas dosadjivao :) ?
Hvala .
Murat Sabanovic

#168 Re: Makedonija politika i demografija

itekako pratim politicka desavanja,samo ih ne gledam istim ocima kao ti,a pogotovo ne kao ovaj gore...ovaj gore misli;ako stavi sve pravoslavce pod kontrolu da ce bosnje rijesiti sve svoje probleme...doduse,priznajem, i ja sam prije nekih 10ak godina razmisljao kao i on...al sam sabrao 1+1 i dosao tacnog rezultata...
reis1

#169 Re: Makedonija politika i demografija

Post by reis1 »

Murat Sabanovic wrote: glupi bosnjo cesto se poziva na islam kada zeli nesto argumentovano reci,a kad vidi da kuran i hadisi pozitivno govori o vizantijcima(pravoslavcima),onda mu nista ne bude jasno- izgubi se ko abdest !

Ne "poziva se Bosnjo na islam", vec na to da bi Makeodnci prvom prilikom kad bi mogli i smjeli spakovali Albance u autobuse i pravac Tirana. Za razliku od toga, Albanci sam prilicno uvjeren nemaju potrebu spakovati Makedonce u autobuse i uputiti ih ka Sofiji. Cak i kada bi bili u prilici takvo nesto napraviti, a sto su pokazali za onih 500 godina koliko su imali priliku da takvo sto zlo i naprave.

Sto jaci Albanci, to bolje. Uzivat cu kada Nis ponovo postane vecinski albanski.
reis1

#170 Re: Makedonija politika i demografija

Post by reis1 »

ylli wrote: -----------------------------------------------------------------------------------

Ima i dobri i losi kao svuda Reis , takodje Murat je dobar decko i njemu ne interesuje politika , pa i bolje je tako..

Sta se tice demonstracije u Skoplje , nastavljaju svaki Petak sve dok se ne preuzme nesto u vezi ovog dogadjaja ..znaci stanje u MK ide na loso i koliko vidim u mome gradu , nema povratka .
Mislim da nisam vas dosadjivao :) ?
Hvala .

Ma samo pisi.

I ne obaziri se na neke nickove ovdje, ima dosta onih koji su pogubljeni, a i trolera koji se predstavljaju kao Bosanci.
Murat Sabanovic

#171 Re: Makedonija politika i demografija

reis1 wrote:
Murat Sabanovic wrote: glupi bosnjo cesto se poziva na islam kada zeli nesto argumentovano reci,a kad vidi da kuran i hadisi pozitivno govori o vizantijcima(pravoslavcima),onda mu nista ne bude jasno- izgubi se ko abdest !

Ne "poziva se Bosnjo na islam", vec na to da bi Makeodnci prvom prilikom kad bi mogli i smjeli spakovali Albance u autobuse i pravac Tirana. Za razliku od toga, Albanci sam prilicno uvjeren nemaju potrebu spakovati Makedonce u autobuse i uputiti ih ka Sofiji. Cak i kada bi bili u prilici takvo nesto napraviti, a sto su pokazali za onih 500 godina koliko su imali priliku da takvo sto zlo i naprave.

Sto jaci Albanci, to bolje. Uzivat cu kada Nis ponovo postane vecinski albanski.
blago tebi....
reis1

#172 Re: Makedonija politika i demografija

Post by reis1 »

Murat Sabanovic wrote:
reis1 wrote:

blago tebi....
Sto veca Albanija, sto manja Srbija - to rahatnija BiH, to bolje za sve u BiH! :bih:
reis1

#173 Re: Makedonija politika i demografija

Post by reis1 »

sherbett wrote:Izvini reis, al ti pojma nemas!
Zaboli Albance dupe za Bosnjake i liniju povezanosti po Islamu! Prvo si malo prouci njihovo prakticiranje Islama a jos vise njihov nacionalizam.
Drugo, Srbija je vec "oslabila" samim procesom EU integracije, nece ti predstavljati problem. To sto svaki narod ima pojedince koji po ikojim osnovama ugrozavaju slobode drugog po osnovu nacije narodnosti ili vjere ce na ovim prostorima biti zauvijek. Osobito dok su takvi ti. I ja mogu da kazem da sam od nekih ugrozena po osnovu nacionalnosti kad bi mnogo paznje usmjeravala na primitivizam i neznanje. Al ne pada mi napamet!
Sto se tice BiH i Bosnjaka, siguran sam da 99% podrzava da sve do Beograda bude Albanija, a od Beograda da bude Madjarska. Ko sto je nekad bilo.

Nema to nikakve veze sa islamom, vec sa Srebrenicom i sl. stvarima.
radostan dan

#174 Re: Makedonija politika i demografija

Post by radostan dan »

puna podrška reisu, gligorovu i ostalim...
mrAdil

#175 Re: Makedonija politika i demografija

Post by mrAdil »

sherbett wrote:Izvini reis, al ti pojma nemas!
Zaboli Albance dupe za Bosnjake i liniju povezanosti po Islamu! Prvo si malo prouci njihovo prakticiranje Islama a jos vise njihov nacionalizam.
Drugo, Srbija je vec "oslabila" samim procesom EU integracije, nece ti predstavljati problem. To sto svaki narod ima pojedince koji po ikojim osnovama ugrozavaju slobode drugog po osnovu nacije narodnosti ili vjere ce na ovim prostorima biti zauvijek. Osobito dok su takvi ti. I ja mogu da kazem da sam od nekih ugrozena po osnovu nacionalnosti kad bi mnogo paznje usmjeravala na primitivizam i neznanje. Al ne pada mi napamet!
Albanci muslimani, kao i Bosnjaci, prakticiraju isti islam. Albansko nacionalno pitanje nikada nije ugrozavalo Bosnjake u BiH. Makedonci, bas kao i Srbi, dusmani svakome ko nije kao i oni.
Post Reply