Najljepsi automobil ikad napravljen...zalosno je ako se ovo zaista prestane proizvoditi.
Nije golf ruzan auto ali bi neko ko ga poredi s ovim trebao na pregled
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Industrijska enigma je da IVECO jos uvjek nije ugasen. Ne znam imaju li uopste Eu6 motore. I s njima nesto saradivat..._BataZiv_0809 wrote:Zanimljiva se diskusija povela moram reci. Ne mogu sad bas sve pohvatati sto ste rekli, ali evo iznijet cu jedan mali osvrt. Prvo i osnovno vlasnici Lancia vozila u BiH su u 95% slucajeva kupci iste kao polovnjaka. A svi znamo da je kupovina polovnjaka svojevrsna lutrija. Takodjer ima izreka jednom Lancia, uvijek Lancia. Ja vozim 6 godina Lybru 1,8 benzin. Redovno odrzavanje, ugradnja originalnih dijelova i auto ko bombona. Jedino me potrosnja malo zeza, ali to uskoro rjesavam najvjerovatnije ugradnjom plina. Ne prodaje mi se u bescjenje, a nisam pri novcu za kupovinu novijeg automobila. Prije Lancie vozio sam Fiat Bravo, imao sam kraci period Kappu, a jedno vrijeme i GTV Alfu. Kappu sam prodao za solidne pare, ali to je auto bilo brod i pomalo mi je zao. Mada sam i Lybrom jako zadovoljan. Dakle ne moze se reci da su svi sa Lanciama imali samo probleme. Najveci problem nije u samim automobilima, nego u bahatim zastupnicima koji te deru za dijelove, nedostaka adekvatne servisne mreze i milion i jednog majstora po garazama koji ce popljuvati Lanciu samo da prikrije vlastito neiskustvo sa tim autima. Sve sam to prezivio i znam iz prve ruke.
Sto se tice ideje da Lancia izadje sa nekim komercijalno prihvatljivim automobilom, mislim da je to realno rjesenje. Takodjer nekad su radili autobuse i kamione i mislim da bi u kombinaciji sa IVECOM mogli napraviti dobar posao. Zna se da u nasim krajevima Fiat najbolje prodaje teretna vozila. Mislim da bi i na zapadu to moglo upaliti. Malo jest svetogrdje, ali trziste ne zna za takve kvalifikacije. I Mercedes radi kamione. Ha ya.
Moraju vise poraditi na reklami, svakako. Jer Talijani su majstori reklamiranja. Lybru je npr. reklamirao Harrison Ford. Sto se sa tim nije nastavilo, misterija je.
I moram da kazem da Lancie uopce nisu nepouzdane koliko ih bije glas kod nas. Imaju problema sa nekim sitnicama, koje se mogu pripisati talijanskoj nonsalanciji. Ali i to je svojevrsna draz brenda. Da nije sve savrseno i hladno. Mada to vrijedi samo za entuzijaste poput mene, a ne konzervativce kojima je auto prevoz od a do b. Takvih je najvise i Lancia mora poraditi na pridobijanju kupaca.
Podjeljeno mi je misljenje oko Chrysler Lancia. Donekle mi se svidja kombinacija 300c kojeg sam uvijek gotivio i moje Lancie, a opet pomalo mi je i degutantno. Ali to je gorka pilula, neophodni lijek da bolesnik prezivi.
Na kraju Lancia ce pobijediti. Ja u to iskreno vjerujem!
Eto vam sve generacije Golfova. Eto vam i Citroen DS4. Eto vam i nova A klasa i najnoviji A3 sa full opremom,ja bih kao sto sema kaze jednu kockastu,jednu ovakvusema911s wrote:ljepota je polazna stvar,., tako ce ova delta za par godina bit samo jos jedan model,.,
a lijepa je tebi i jos nekome ,.,. al ima nas koji patimo za kutijom sa izvucenim blatobranima,.,

Ne mogu opstat. Bez obzira na sve. Proizvodaci izdvajaju 4-5 posto obrnute love na razvoj novih modela. E pa razmisli s kakvim misicima raspolaze VW a sa kakvim Lancia. Da su im sve genijalci zaposleni, ne mogu se nosit. A znaju da su pred razvojem auta na struju, baterija, totalno novih tehnologija, laboratorija, rigova, testnih postrojenja... I onda se predaju.mali_milojica wrote:Meni jedan od najboljih slogana je onaj za AR 159, "srce je uvijek u pravu". Kad kupis srcem,nista te nije briga. Ni koliko trosi,ni koliko ide na odrzavanje,ni koliko ces izgubiti na autu. Samo je vazno da se vozas u njoj.
opstat sa ovom politikom nemogu,.,prodaju preradjene fiate,., i to dugo vremena,., i to sve pod znackom da su nesto in,.,modni dodatak,., al danas se ljudi malo vise vode novcanikom,., jer ipak imas kineze, korejce,. i slicne koji nude isto malo losiji izgled za dosta manje para,,.stakasa wrote:Ne mogu opstat. Bez obzira na sve. Proizvodaci izdvajaju 4-5 posto obrnute love na razvoj novih modela. E pa razmisli s kakvim misicima raspolaze VW a sa kakvim Lancia. Da su im sve genijalci zaposleni, ne mogu se nosit. A znaju da su pred razvojem auta na struju, baterija, totalno novih tehnologija, laboratorija, rigova, testnih postrojenja... I onda se predaju.mali_milojica wrote:Meni jedan od najboljih slogana je onaj za AR 159, "srce je uvijek u pravu". Kad kupis srcem,nista te nije briga. Ni koliko trosi,ni koliko ide na odrzavanje,ni koliko ces izgubiti na autu. Samo je vazno da se vozas u njoj.
Saab je granicio sa religioznoscu. Beton bili i u USA i u Engleskoj. Pa klecnuse. Lancia je daleko iza njih sto se imidza tice. Jedina razlika izmedu njih je da je Italija spremna pokrivati gubitke a Svedska je izracunala da im se to ne isplati
imaju priliku da sa 4c i 8c naprave hit,.,al ogranicise proizvodnjustakasa wrote:Talijani su inventivni i volio bih vise nego pare da naprave bum. Ali zdrav razum govori protiv njih. Iskreno bih bio sretan da se pokaze da ja nisam bio u pravu
sema911s wrote:ljepota je polazna stvar,., tako ce ova delta za par godina bit samo jos jedan model,.,
a lijepa je tebi i jos nekome ,.,. al ima nas koji patimo za kutijom sa izvucenim blatobranima,.,
onda je do mene,.ja sam balio na countach-u al kada sam ga vidio uzivo,.,nisam mogao vjerovat kako je ruzan,,. i ako inace obozavam te siljate avteIndustrialyzer wrote:sema911s wrote:ljepota je polazna stvar,., tako ce ova delta za par godina bit samo jos jedan model,.,
Ne slazem se sa ovim, ali nikako. Ono sto je lijepo sad, bice lijepo i za 100 godina. Alfa 8c ce biti uvijek lijepa, 458 ce uvijek biti lijep.

Ma nema sanse. Sva auta koja si nabrojao kostaju max 50k €Bullet Tooth Tony wrote:Lancia se za***la sto je jednostavno dopustila da ideja , koja je cak i realizovana , padne u zaborav i ode u historiju. Po meni je novi Stratos bio karta za gore. Ovaj sportski dvosjed , sa razumnom cijenom i sa imenom koji nosi , pomeo bi konkurenciju ...pali bi mnogo jaci ...Lotus , Boxter , Caterham ....
Naravno .. ali vidi , novi stratos je zamisao jednog entuzijaste , nije Lancie kao takve .... korporativno bi se to dalo pravo dobro uraditiMa nema sanse. Sva auta koja si nabrojao kostaju max 50k €
Ova Lancia je pravljena na bazi Ferrari F430 i cijena joj se krece oko 200k €. To bi kupilo par luđaka i kapak.
Naravno - napraviti "poor man's Ferrari" za 30-ak milja € i pomesti sve druge roadstere sa tržišta.Bullet Tooth Tony wrote:Naravno .. ali vidi , novi stratos je zamisao jednog entuzijaste , nije Lancie kao takve .... korporativno bi se to dalo pravo dobro uraditiMa nema sanse. Sva auta koja si nabrojao kostaju max 50k €
Ova Lancia je pravljena na bazi Ferrari F430 i cijena joj se krece oko 200k €. To bi kupilo par luđaka i kapak.
Tu opet nastupa Alfa sa 4C od 50k €,a poslije i Spider koju ce raditi zajedno sa Mazdom kojoj ce cijena biti nekih 30k €. Opet nista od LancieRidjobrki wrote:Naravno - napraviti "poor man's Ferrari" za 30-ak milja € i pomesti sve druge roadstere sa tržišta.Bullet Tooth Tony wrote:Naravno .. ali vidi , novi stratos je zamisao jednog entuzijaste , nije Lancie kao takve .... korporativno bi se to dalo pravo dobro uraditiMa nema sanse. Sva auta koja si nabrojao kostaju max 50k €
mali_milojica wrote:Meni jedan od najboljih slogana je onaj za AR 159, "srce je uvijek u pravu". Kad kupis srcem,nista te nije briga. Ni koliko trosi,ni koliko ide na odrzavanje,ni koliko ces izgubiti na autu. Samo je vazno da se vozas u njoj.
neki wrote:
Najljepsi automobil ikad napravljen...zalosno je ako se ovo zaista prestane proizvoditi.
Nije golf ruzan auto ali bi neko ko ga poredi s ovim trebao na pregled

Taman pomislim da si skontao kako se i nasaliti, da si evoluirao... Onda napises ovako nesto, i podsjetis me da si patoloski slucaj... Ti nisi za poslati na posmatranje na Jagomir, ti si za to da se gore otvori jedan poseban odjel koji ce nositi tvoje ime, ne zato sto si bio sponzor istog, nego zato sto je rezervisano samo za tebe. I koji ce biti namijenjen samo lijecenju kompleksa izazvanih imanjem Golfa 6 koji pri tome i nije pravi Golf jer je 1.4 BENZIN...Golf_6 wrote: ovo je lijepo auto
![]()
Nije baš istina, majstora ima, ali u Srbiji, popravlja se neka elektronika kojoj se pristupa odnekud iz kabineElRe wrote:Lancia Thesis je mozda bila posljednja prava Lacia. Imala je sve, dizajn, kvalitet, kvalitetnu pogonsku grupu, ali je bila skuplja od Njemaca i tu je bio kraj. Dalje, vrlo mali broj ljudi je htio da kupi taj automobil i zbog njegove ekskluzivnosti, imao je Maseratijev vazdusni ovjes, za koji kada se pokvari postoje 2 rjesenje: voziti u ITA na popravak ili ga parkirati da napuni 30 godina kada ce taj primjerak nesto i vrijedjeti.