Kakva je budućnost Lancie

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
neki

#151 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by neki »

Image

Najljepsi automobil ikad napravljen...zalosno je ako se ovo zaista prestane proizvoditi.
Nije golf ruzan auto ali bi neko ko ga poredi s ovim trebao na pregled
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#152 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

Sve je to subjektivno.
Meni se npr nenormalno sviđa Volvo C30,dok ga neko ne moze smisliti.
sema911s

#153 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sema911s »

ljepota je polazna stvar,., tako ce ova delta za par godina bit samo jos jedan model,.,

a lijepa je tebi i jos nekome ,.,. al ima nas koji patimo za kutijom sa izvucenim blatobranima,.,
stakasa

#154 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by stakasa »

_BataZiv_0809 wrote:Zanimljiva se diskusija povela moram reci. Ne mogu sad bas sve pohvatati sto ste rekli, ali evo iznijet cu jedan mali osvrt. Prvo i osnovno vlasnici Lancia vozila u BiH su u 95% slucajeva kupci iste kao polovnjaka. A svi znamo da je kupovina polovnjaka svojevrsna lutrija. Takodjer ima izreka jednom Lancia, uvijek Lancia. Ja vozim 6 godina Lybru 1,8 benzin. Redovno odrzavanje, ugradnja originalnih dijelova i auto ko bombona. Jedino me potrosnja malo zeza, ali to uskoro rjesavam najvjerovatnije ugradnjom plina. Ne prodaje mi se u bescjenje, a nisam pri novcu za kupovinu novijeg automobila. Prije Lancie vozio sam Fiat Bravo, imao sam kraci period Kappu, a jedno vrijeme i GTV Alfu. Kappu sam prodao za solidne pare, ali to je auto bilo brod i pomalo mi je zao. Mada sam i Lybrom jako zadovoljan. Dakle ne moze se reci da su svi sa Lanciama imali samo probleme. Najveci problem nije u samim automobilima, nego u bahatim zastupnicima koji te deru za dijelove, nedostaka adekvatne servisne mreze i milion i jednog majstora po garazama koji ce popljuvati Lanciu samo da prikrije vlastito neiskustvo sa tim autima. Sve sam to prezivio i znam iz prve ruke.

Sto se tice ideje da Lancia izadje sa nekim komercijalno prihvatljivim automobilom, mislim da je to realno rjesenje. Takodjer nekad su radili autobuse i kamione i mislim da bi u kombinaciji sa IVECOM mogli napraviti dobar posao. Zna se da u nasim krajevima Fiat najbolje prodaje teretna vozila. Mislim da bi i na zapadu to moglo upaliti. Malo jest svetogrdje, ali trziste ne zna za takve kvalifikacije. I Mercedes radi kamione. Ha ya.

Moraju vise poraditi na reklami, svakako. Jer Talijani su majstori reklamiranja. Lybru je npr. reklamirao Harrison Ford. Sto se sa tim nije nastavilo, misterija je.

I moram da kazem da Lancie uopce nisu nepouzdane koliko ih bije glas kod nas. Imaju problema sa nekim sitnicama, koje se mogu pripisati talijanskoj nonsalanciji. Ali i to je svojevrsna draz brenda. Da nije sve savrseno i hladno. Mada to vrijedi samo za entuzijaste poput mene, a ne konzervativce kojima je auto prevoz od a do b. Takvih je najvise i Lancia mora poraditi na pridobijanju kupaca.

Podjeljeno mi je misljenje oko Chrysler Lancia. Donekle mi se svidja kombinacija 300c kojeg sam uvijek gotivio i moje Lancie, a opet pomalo mi je i degutantno. Ali to je gorka pilula, neophodni lijek da bolesnik prezivi.

Na kraju Lancia ce pobijediti. Ja u to iskreno vjerujem!
Industrijska enigma je da IVECO jos uvjek nije ugasen. Ne znam imaju li uopste Eu6 motore. I s njima nesto saradivat...
Nema ti od toga komsija nista. Evropa ima fore nekih deset dvadeset godina dok i ovo trziste ne poklope Kinezi. Ostace ta najvisa klasa a tu nema mjesta ni za Iveco ni za Lanciu ni za Fiat. Nadam se da ce im uspjeti saradnja sa Chryslerom i da ce dominirat recimo malim automobilima
mali_milojica

#155 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

sema911s wrote:ljepota je polazna stvar,., tako ce ova delta za par godina bit samo jos jedan model,.,

a lijepa je tebi i jos nekome ,.,. al ima nas koji patimo za kutijom sa izvucenim blatobranima,.,
Eto vam sve generacije Golfova. Eto vam i Citroen DS4. Eto vam i nova A klasa i najnoviji A3 sa full opremom,ja bih kao sto sema kaze jednu kockastu,jednu ovakvu :D
Image
stakasa

#156 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by stakasa »

mali_milojica wrote:Meni jedan od najboljih slogana je onaj za AR 159, "srce je uvijek u pravu". Kad kupis srcem,nista te nije briga. Ni koliko trosi,ni koliko ide na odrzavanje,ni koliko ces izgubiti na autu. Samo je vazno da se vozas u njoj.
Ne mogu opstat. Bez obzira na sve. Proizvodaci izdvajaju 4-5 posto obrnute love na razvoj novih modela. E pa razmisli s kakvim misicima raspolaze VW a sa kakvim Lancia. Da su im sve genijalci zaposleni, ne mogu se nosit. A znaju da su pred razvojem auta na struju, baterija, totalno novih tehnologija, laboratorija, rigova, testnih postrojenja... I onda se predaju.
Saab je granicio sa religioznoscu. Beton bili i u USA i u Engleskoj. Pa klecnuse. Lancia je daleko iza njih sto se imidza tice. Jedina razlika izmedu njih je da je Italija spremna pokrivati gubitke a Svedska je izracunala da im se to ne isplati
sema911s

#157 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sema911s »

iskreno pamtim mnogo avtica,.al kutica, sjecamm se prvi put je vidio 97,., ja klinjo sa nekih 10god, znao za naseg s paketa i nju
sema911s

#158 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sema911s »

stakasa wrote:
mali_milojica wrote:Meni jedan od najboljih slogana je onaj za AR 159, "srce je uvijek u pravu". Kad kupis srcem,nista te nije briga. Ni koliko trosi,ni koliko ide na odrzavanje,ni koliko ces izgubiti na autu. Samo je vazno da se vozas u njoj.
Ne mogu opstat. Bez obzira na sve. Proizvodaci izdvajaju 4-5 posto obrnute love na razvoj novih modela. E pa razmisli s kakvim misicima raspolaze VW a sa kakvim Lancia. Da su im sve genijalci zaposleni, ne mogu se nosit. A znaju da su pred razvojem auta na struju, baterija, totalno novih tehnologija, laboratorija, rigova, testnih postrojenja... I onda se predaju.
Saab je granicio sa religioznoscu. Beton bili i u USA i u Engleskoj. Pa klecnuse. Lancia je daleko iza njih sto se imidza tice. Jedina razlika izmedu njih je da je Italija spremna pokrivati gubitke a Svedska je izracunala da im se to ne isplati
opstat sa ovom politikom nemogu,.,prodaju preradjene fiate,., i to dugo vremena,., i to sve pod znackom da su nesto in,.,modni dodatak,., al danas se ljudi malo vise vode novcanikom,., jer ipak imas kineze, korejce,. i slicne koji nude isto malo losiji izgled za dosta manje para,,.

jbga evo ja danas koliko god volio avta tu deltu, brava i slicne nebi pogledo(isti su mi ko kinezi korejci i slicna govna) ,.,jer su mi mrski ti sicusni motorici sa ogormnim turbom,. obicno se doda neko historisko ime neka znacka koju oskrnave zbog prodaje,., jer svi idemo za tim necim vecim,. smjesn mi vidjet bravo sa ss, il ficu,., a kada uporedis sta je na staroj fici taj znak zanacio,., il abarth,.,

dok zabar marcione ne skonta da lancia nije fiat bez znaka fiat,.,da je to nesto sto je pisalo historiju,.,da lancija mora da ima neki sportski model,., ne prepakovano nesto,.. vec samo sto je njeno,., e tada ce ih neko volit ovo dans je smijurija i zasluzuju da odu na otpad historije
stakasa

#159 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by stakasa »

Talijani su inventivni i volio bih vise nego pare da naprave bum. Ali zdrav razum govori protiv njih. Iskreno bih bio sretan da se pokaze da ja nisam bio u pravu
sema911s

#160 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sema911s »

stakasa wrote:Talijani su inventivni i volio bih vise nego pare da naprave bum. Ali zdrav razum govori protiv njih. Iskreno bih bio sretan da se pokaze da ja nisam bio u pravu
imaju priliku da sa 4c i 8c naprave hit,.,al ogranicise proizvodnju
Industrialyzer

#161 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Industrialyzer »

sema911s wrote:ljepota je polazna stvar,., tako ce ova delta za par godina bit samo jos jedan model,.,

Ne slazem se sa ovim, ali nikako. Ono sto je lijepo sad, bice lijepo i za 100 godina. Alfa 8c ce biti uvijek lijepa, 458 ce uvijek biti lijep.
sema911s

#162 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sema911s »

Industrialyzer wrote:

Ne slazem se sa ovim, ali nikako. Ono sto je lijepo sad, bice lijepo i za 100 godina. Alfa 8c ce biti uvijek lijepa, 458 ce uvijek biti lijep.
onda je do mene,.ja sam balio na countach-u al kada sam ga vidio uzivo,.,nisam mogao vjerovat kako je ruzan,,. i ako inace obozavam te siljate avte
Bullet Tooth Tony

#163 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bullet Tooth Tony »

Lancia se za***la sto je jednostavno dopustila da ideja , koja je cak i realizovana , padne u zaborav i ode u historiju. Po meni je novi Stratos bio karta za gore. Ovaj sportski dvosjed , sa razumnom cijenom i sa imenom koji nosi , pomeo bi konkurenciju ...pali bi mnogo jaci ...Lotus , Boxter , Caterham ....

Image

Image

Image

Delta je ..... isto dabar

Image
Last edited by Bullet Tooth Tony on 18/01/2014 22:52, edited 1 time in total.
mali_milojica

#164 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

Bullet Tooth Tony wrote:Lancia se za***la sto je jednostavno dopustila da ideja , koja je cak i realizovana , padne u zaborav i ode u historiju. Po meni je novi Stratos bio karta za gore. Ovaj sportski dvosjed , sa razumnom cijenom i sa imenom koji nosi , pomeo bi konkurenciju ...pali bi mnogo jaci ...Lotus , Boxter , Caterham ....

Image

Image

Image
Ma nema sanse. Sva auta koja si nabrojao kostaju max 50k €
Ova Lancia je pravljena na bazi Ferrari F430 i cijena joj se krece oko 200k €. To bi kupilo par luđaka i kapak.
Bullet Tooth Tony

#165 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bullet Tooth Tony »

Ova Lancia je pravljena na bazi Ferrari F430 i cijena joj se krece oko 200k €. To bi kupilo par luđaka i kapak.
Naravno .. ali vidi , novi stratos je zamisao jednog entuzijaste , nije Lancie kao takve .... korporativno bi se to dalo pravo dobro uraditi
Ridjobrki

#166 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Ridjobrki »

Bullet Tooth Tony wrote:
Naravno .. ali vidi , novi stratos je zamisao jednog entuzijaste , nije Lancie kao takve .... korporativno bi se to dalo pravo dobro uraditi
Naravno - napraviti "poor man's Ferrari" za 30-ak milja € i pomesti sve druge roadstere sa tržišta.
mali_milojica

#167 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by mali_milojica »

Ridjobrki wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
Naravno - napraviti "poor man's Ferrari" za 30-ak milja € i pomesti sve druge roadstere sa tržišta.
Tu opet nastupa Alfa sa 4C od 50k €,a poslije i Spider koju ce raditi zajedno sa Mazdom kojoj ce cijena biti nekih 30k €. Opet nista od Lancie :sad:
Qler

#168 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Qler »

Ovo je glavno generalno, nema nista gore nego kad vozis auto koje ti se ne svidja, kad ujutro sjednes i kazes e jebem mu mater, valja sad sa njim negdje... Ili nema nista ljepse kad izadjes iz zgrade i kad vidis auto, osmijeh ti na lice, kad znas da ces ga voziti...
Golf_6

#169 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

neki wrote:Image

Najljepsi automobil ikad napravljen...zalosno je ako se ovo zaista prestane proizvoditi.
Nije golf ruzan auto ali bi neko ko ga poredi s ovim trebao na pregled

:lol: idi ti očnom što prije
ovu rugobu nazvat lijepim autom, pa nije ni prosječno a kamoli lijepo auto
nije ni čudno što su propali, kretensku masku sprijeda i ovaj debilski zadnji kraj sa debilnim stop svjetlima umjesto da ukinu i na y on prekpirali i na thesis i deltu, zato i jesu kaput

i to se ne zna šta je ružnije, prije ili poslije redizajna

Image
Image

ovo je lijepo auto
Image
Image

Image
Image

Image
Image
Qler

#170 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Qler »

Papak par exellance....

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
drndalo

#171 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by drndalo »

Golf_6 wrote: ovo je lijepo auto
Image
Taman pomislim da si skontao kako se i nasaliti, da si evoluirao... Onda napises ovako nesto, i podsjetis me da si patoloski slucaj... Ti nisi za poslati na posmatranje na Jagomir, ti si za to da se gore otvori jedan poseban odjel koji ce nositi tvoje ime, ne zato sto si bio sponzor istog, nego zato sto je rezervisano samo za tebe. I koji ce biti namijenjen samo lijecenju kompleksa izazvanih imanjem Golfa 6 koji pri tome i nije pravi Golf jer je 1.4 BENZIN... :run:

Malo su 2 noge za takvu pamet i istancani umjetnicki ukus...
Golf_6

#172 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

i to kaže jedan Jakešar,jel
kompleksaš koji je izjeban i isfrustriran na sve što je spomen VW,
jer jadnik sjeban kakav je, voza neko smeće i sanja da jednog dana provoza pravo auto, nekog njemca, naravno VW
neki

#173 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by neki »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
s nekim slucajevima ne vrijedi raspravljati...
Golf_6

#174 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

:skoljka:

Njemci ih ubiše na domaćem terenu :lol: :lol:
http://bestsellingcarsblog.com/2014/01/ ... -30-years/
Image
530i

#175 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by 530i »

ElRe wrote:Lancia Thesis je mozda bila posljednja prava Lacia. Imala je sve, dizajn, kvalitet, kvalitetnu pogonsku grupu, ali je bila skuplja od Njemaca i tu je bio kraj. Dalje, vrlo mali broj ljudi je htio da kupi taj automobil i zbog njegove ekskluzivnosti, imao je Maseratijev vazdusni ovjes, za koji kada se pokvari postoje 2 rjesenje: voziti u ITA na popravak ili ga parkirati da napuni 30 godina kada ce taj primjerak nesto i vrijedjeti.
Nije baš istina, majstora ima, ali u Srbiji, popravlja se neka elektronika kojoj se pristupa odnekud iz kabine :-)
Ali, u principu, prodajno-servisna mreža je jako jako slaba, i pokrićem, a i znanjem. Sada se stvari mijenjaju, ali godinama je to bilo jedno veliko ništa....i ne samo u Bosni, nego u skoro svim zemljama. Dodaj na to neke karakterstične cake kod održavanja i jebi ga, piši propalo.
Post Reply