Bojim se da si propustio par postova.condy wrote:Znači čovjek ode u auto salon pogleda jedno auto, pa pređe ulicu i pogleda drugo auto. Zatim na osnovu kratkog vizuelnog dojma od par minuta zaključi da je ono prvo auto fenomenalno a ovo drugo ništa posebno. Pri tome osim što je možda sjedio u jednom i drugom par minuta, on je sve saznao i o jednom i o drugom, i kakvu imaju ergonomiju, i kakva su im sjedišta, i koliko je udoban, i kako piči .....ma smiješno.
Automobil možeš cijeniti tek kad ga voziš. Profesionalni auto magazini i njihovi hard testovi, koriste profesionalne vozače da ih testiraju u svim uvjetima da bi napravili njihovu procjenu, a kod nas odeš u salon i sve znaš
@ jefferson je u pravu jer on priča iz ličnog iskustva.
Vozio sam i jedan i drugi auto, ali u vremenskom razmaku od barem mjesec dana.
Prilika da ponovo pregledam i uporedim dva auta gotovo istovremeno je nesto drugo, i tu sam primijetio razlike koje sam zelio podijeliti sa drugima. Ali necu vise, izgleda da ovdje nemam s kime nista podijeliti. Svi sve vec znaju.
Propustio si vjerovatno i to da sam bio vlasnik tri Octavie i da sam sa njima presao ukupno barem 300.000 km.
Dakle, govorim i ja iz debelog iskustva a ne napamet.