Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_Sarajevka_

#151 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by _Sarajevka_ »

basicm wrote:Da li bi svako od vas mogao napisati ima li kontakte u svakodnevnom zivotu sa crncima ili ne? Meni se cini da ljudi koji imaju posla s njima ih ne vole i izbjegavaju (ili recite kako god hocete), dok ovi sto ih brane su bez tog kontakta.
Ja nisam imao nista protiv crnaca, generalno u BiH nema tog "rasizma", medjutim jedan period zivota sam zivio medju njima, i ne gotivim ih. Ne zbog boje, nego sto su skoro pa svi na kalup ovih kriminalaca sa americkih ulica. Cast izuzecima,ali ih je malo.
Ne smatram se rasistom, jer nemam nista protiv drugih boja koze, a ni crne, nego samo imam mnogo rezervi prema njima, ne iz predrasuda, nego iz iskustva.
Pa kako su se ponasali ovi sa kojima si ti zivio? Ja uopste nisam u kontaktu sa crncima pa nemam ni nekih velikih problema sa njima (osim toga sto mi nisu privlacni fizicki :) ). Cak i mislim da su simpaticniji od drugih etnosa kao Arapi i Cigani, valjda zbog toga sto obozavam njihovu muziku.

Ali vidim i ja trend na ovoj temi da su najkriticniji prema crncima upravo oni koji su najvise u kontaktu sa njima. Nesto kao Evropljani i cigani. Najveci problem sa njima imaju upravo oni koji ih najbolje poznaju. Zapadnoevropljani su prije ulaska Bugarske i Rumunije u EU imali tu neku romanticnu sliku o ciganima kao neki veseli, dobrodusni, slobodni umovi...a sad, kad ih ima u svakom gradu i to u velikom broju, su omrazeniji cak i od Arapa.

No, bas su nasli covjeka da optuzuju za rasizam :D Pa ovaj Zimmerman mi ne izgleda kao bijelac uopste :lol:
MyTao

#152 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

Skittles su bonbonice, cokoladice... falilo mu je jos nekoliko sastojaka i da napravi atomsku... jos je nadrogiran bio, virio u kuce, sa sobom je imao arsenal pistolja kojem i US army moze da pozavidi :-) :-)

Jbt... meni je dovoljno da je ovaj bolesnik pratio njega, covjeka koji nista nije uradio... kakve veze ima to sto je istjeran iz skole... cak i da je ubio nekoga prije toga, to NEMA VEZE sa ovim slucajem... ovaj je njega pratio s pistoljem, i ubio ga. To je dovoljno da se zna ko je kriv a ko nevin....

Vidi se da zivis negdje gdje i white trash pa si pokupio tu njihovu spiku, takvi ko ti bi sad opet njih za robove kad bi kako moglo... mogao bi ja o ovom do sutra, al stvarno mi se gadite vi koji branite ovog ubicu... bezveze cu ban dobiti, neki maloumni, white trash rasisti nisu toga vrijedni... imate mahanje bolesnici.
MyTao

#153 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

popokatepetl_com wrote:Mali narkoman i lopov napao lika kojem je bio sumnjiv i tukao ga nasred ulice i ovaj ga upucao. Jasno je ko dan da je u pitanju samoodbrana.

Pitanje za ove borce protiv "rasizma" koga bi vi radije za komsiju, Zimermana ili Martina?
Ja licno mislim da je ovaj Zimerman bolesnik... i njega nikada nebi u svom komsiluku... Ko jos normalan hoda s pistoljem i trazi kriminalce... ko da je batman jbt :-) plus lazov je, rasista... stvarno bi se plasio za sebe i moje da imam takvog bolesnika u komsiluku...

A sad pitanje, zar je vazno ko je bolja osoba?? mene samo interesuje to da je ovaj sa pistoljem, pratio ovoga i ubio ga... to o kakvim se osobama radi, kakve slike uzimaju po FB, koga guze, dali puse ili ne je NEVAZNO...

A ti malo istrazi slucaj... mali nije narkoman, i nije napao nikoga vec je bio napadnut i ubijen.

Ako tebe neko prati sa pistoljem, i optuzuje da si kriminalac... a neradi se o policiji... sta treba da uradis? normalno da ces se braniti tako sto ces ili bjezati ili ces se potuci... Vi bi da ih pratite matletirate i ako se brane da ih ubijete :-) :-)
luckylaka

#154 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by luckylaka »

basicm wrote:Da li bi svako od vas mogao napisati ima li kontakte u svakodnevnom zivotu sa crncima ili ne? Meni se cini da ljudi koji imaju posla s njima ih ne vole i izbjegavaju (ili recite kako god hocete), dok ovi sto ih brane su bez tog kontakta.
Ja nisam imao nista protiv crnaca, generalno u BiH nema tog "rasizma", medjutim jedan period zivota sam zivio medju njima, i ne gotivim ih. Ne zbog boje, nego sto su skoro pa svi na kalup ovih kriminalaca sa americkih ulica. Cast izuzecima,ali ih je malo.
Ne smatram se rasistom, jer nemam nista protiv drugih boja koze, a ni crne, nego samo imam mnogo rezervi prema njima, ne iz predrasuda, nego iz iskustva.
Na zalost takav mi je posao da sam svaki dan sa njima(daj boze da nisam nijedan)Ne mozes ih staviti u jedan kos ali vecina ovih i koji rade svaki posao rade preko qrca,svaku kritiku svode na to,,mi smo crnci,ugrozeni smo,,Dovoljno je pogledati zadnji slucaj u St.Louis kada je garo za mozda nekih $20,30 ili $50 ubio mladog Bosanca ,par dana prije toga za$20 ubijen amer kada je izvadio pare iz automata,hej za daves dolara ubijes covjeka :-) Naravno da ima i dobrih ali ovakve ubice samo jos vise podsticu rasizam kojeg u Americi ima i previse.I ne znam ko nebi postupio isto kao doticni Zimerman pogotovo nakon poslednjih dogadjaja
TheMule

#155 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by TheMule »

luckylaka wrote:
Na zalost takav mi je posao da sam svaki dan sa njima(daj boze da nisam nijedan)Ne mozes ih staviti u jedan kos ali vecina ovih i koji rade svaki posao rade preko qrca,svaku kritiku svode na to,,mi smo crnci,ugrozeni smo,,Dovoljno je pogledati zadnji slucaj u St.Louis kada je garo za mozda nekih $20,30 ili $50 ubio mladog Bosanca ,par dana prije toga za$20 ubijen amer kada je izvadio pare iz automata,hej za daves dolara ubijes covjeka :-) Naravno da ima i dobrih ali ovakve ubice samo jos vise podsticu rasizam kojeg u Americi ima i previse.I ne znam ko nebi postupio isto kao doticni Zimerman pogotovo nakon poslednjih dogadjaja

Ako moras ici po getoima, cuvaj se, glavu mozes izgubiti za 5 dolara. Ako radis ko neki socijalni radnik to je bolje, ali shvacam sta mislis. Ti jednostavno radis sa najnizijim slojevima drustva. I ja sam tako radio, tesko brate tesko. Izivciro sam se 100 puta.
MyTao

#156 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

Ja eto, bijelici su ugrozeni u SAD-u :-) od sad samo pucati, gdje god crnca vidimo...
TheMule

#157 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by TheMule »

MyTao wrote:Ja eto, bijelici su ugrozeni u SAD-u :-) od sad samo pucati, gdje god crnca vidimo...
Sto si dosadan tako? 100% si profulio ovaj slucaj sa Zimermanom. Taj sakrazam ne sverca kod mene
MyTao

#158 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

TheMule wrote:
MyTao wrote:Ja eto, bijelici su ugrozeni u SAD-u :-) od sad samo pucati, gdje god crnca vidimo...
Sto si dosadan tako? 100% si profulio ovaj slucaj sa Zimermanom. Taj sakrazam ne sverca kod mene

Da gledas nesto drugo ism FOX TV mozda bi i skonto o cemu se radi... nemam ja sta profulati... ovaj sa pistoljem pratio dijete sa skittles (bonbone) i ubio ga...
luckylaka

#159 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by luckylaka »

MyTao wrote:
TheMule wrote:

Da gledas nesto drugo ism FOX TV mozda bi i skonto o cemu se radi... nemam ja sta profulati... ovaj sa pistoljem pratio dijete sa skittles (bonbone) i ubio ga...
Vidis ovaj u St.Louis nije ni pratio Bosanca ,jednostavno je usao u njegovu radnju i ubio ga za popisani desetak dolara
TheMule

#160 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by TheMule »

MyTao wrote:
TheMule wrote:

Ne gledam ja ni ovo ni ono, vec se zna zakon. U vecini razvijenih zemalja svijeta postoji civilizacija, ozbiljni sudovi i sistem pravde, a ne neki emocionalni sud koji dovodi emocionalne odluke. Covjek se ne moze pritvori na 50 godina jer je nosio pistolj sa dozvolom, ili zato sto je pratio nekog jer mu je to duznost.

Samo ne kontam koju li ulogu sve ovo igra u tvom zivotu, pa si tako nervozan i potresen? Izostavljas cinjenice ko Dr. Dabic.
kosava

#161 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

gnjev wrote:Trebale su mu jos pez bobe da napravi bombu

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
pa jarane da znas da se ovdje djeca opijaju dezifektantima za ruke nebi ti bilo smijesno a purple drink ti je droga koja se pravi od Ice tea sa okusom lubenice , skittles i sirupom za kasalj .
kosava

#162 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

gnjev wrote:Meni su camuge ok musafa mi

I meni dok ih gledam preko tv . :D
TheMule

#163 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by TheMule »

kosava wrote:
gnjev wrote:Trebale su mu jos pez bobe da napravi bombu

pa jarane da znas da se ovdje djeca opijaju dezifektantima za ruke nebi ti bilo smijesno a purple drink ti je droga koja se pravi od Ice tea sa okusom lubenice , skittles i sirupom za kasalj .
Da je pokuso sve tri kupiti na istoj kasi, moguce je da bi mu odbili prodati sve tri. Zavisi od mjesta do mjesta.
MyTao

#164 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

Pa sta da se i drogirao? jeli to razlog da ga ovaj ubije???

Od zrtve napraviste hitlera jbt
kosava

#165 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

MyTao wrote:
popokatepetl_com wrote:Mali narkoman i lopov napao lika kojem je bio sumnjiv i tukao ga nasred ulice i ovaj ga upucao. Jasno je ko dan da je u pitanju samoodbrana.

Pitanje za ove borce protiv "rasizma" koga bi vi radije za komsiju, Zimermana ili Martina?
Ja licno mislim da je ovaj Zimerman bolesnik... i njega nikada nebi u svom komsiluku... Ko jos normalan hoda s pistoljem i trazi kriminalce... ko da je batman jbt :-) plus lazov je, rasista... stvarno bi se plasio za sebe i moje da imam takvog bolesnika u komsiluku...

A sad pitanje, zar je vazno ko je bolja osoba?? mene samo interesuje to da je ovaj sa pistoljem, pratio ovoga i ubio ga... to o kakvim se osobama radi, kakve slike uzimaju po FB, koga guze, dali puse ili ne je NEVAZNO...

A ti malo istrazi slucaj... mali nije narkoman, i nije napao nikoga vec je bio napadnut i ubijen.

Ako tebe neko prati sa pistoljem, i optuzuje da si kriminalac... a neradi se o policiji... sta treba da uradis? normalno da ces se braniti tako sto ces ili bjezati ili ces se potuci... Vi bi da ih pratite matletirate i ako se brane da ih ubijete :-) :-)
Zimmerman pardedo crnac , mati hispanik iz Perua , otac Njemacki Jevrej porjeklom , FBI ga istrazivao nisu mogli nista naci da dokazu da je rasista , najbolji mu prijatelj CRNAC , prvi biznis koji je startao je startao sa CRNCEM , on i zena su mentori pomazu CRNOJ djeci instrukcijama da imaju bolje ocjene u skoli , kada je taj isti Stanfford PD pretukao crnca bez razloga Zimmerman je organizovao proteste protiv policijske brutalnosti , Zimmerman je registrovani Demokrata i volontirao je par mjeseci u kampanji za izbor Predsjednika Obame .

Covjek je susta suprotnost racisti za razliku od Trayvona koji je sa 17 godina imao pistolj sto je protivzakonito , koji je Zimmermana nazvao Cracker ( sto je rasna uvreda u rangu Nigger ) jedini rasista je bila baraba Trayvon .

CNN je prenosio sudjenje mani vjerovati sto procitas u liberalnim medijima , slucaj je pao jer su ga optuzili za 2 stepeno ubistvo znaci ubistvo radi rasne netrpeljivosti samo nisu mogli dokazati jer je Zimmermana Crnkinja komsinica predlozila za sefa mahalske straze :lol: niti postoji i jedan dokaz da je on rasista . Pa su probali sa ubistvom iz nehata ali nije proslo .
Nego de ti meni reci ljutili te da je Crnac u Feniksu ubio zaostalog u razvoju Hispanika jer prosao ispred njegovog auta i pozvao se na SYG to jeste Bez Uzmicanja Zakon i nikada nije uhapsen nit sudjen ?
kosava

#166 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

MyTao wrote:Pa sta da se i drogirao? jeli to razlog da ga ovaj ubije???

Ne razlog je da je on napao Zimmerman malom se napelo govno a on mislio da je srce pa zaskocio manjeg covjeka od sebe da bi se mogao hvaliti jaranima u Majamiju ali nije znao da Zimmerman ima pistolj pa sada gura ljubicice.
kosava

#167 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

MyTao wrote:

Pa jesu li skittles bombone ili cokoladice ?? :lol: :lol:
Šveđanin

#168 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Šveđanin »

luckylaka wrote:Na zalost takav mi je posao da sam svaki dan sa njima(daj boze da nisam nijedan)Ne mozes ih staviti u jedan kos ali vecina ovih i koji rade svaki posao rade preko qrca,svaku kritiku svode na to,,mi smo crnci,ugrozeni smo,,Dovoljno je pogledati zadnji slucaj u St.Louis kada je garo za mozda nekih $20,30 ili $50 ubio mladog Bosanca ,par dana prije toga za$20 ubijen amer kada je izvadio pare iz automata,hej za daves dolara ubijes covjeka :-) Naravno da ima i dobrih ali ovakve ubice samo jos vise podsticu rasizam kojeg u Americi ima i previse.I ne znam ko nebi postupio isto kao doticni Zimerman pogotovo nakon poslednjih dogadjaja
:thumbup:
kosava

#169 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

@Luckylaka ma to je bio zadnji slucaj ja znam bar za 10 ubijenih Bosanaca od strane Crnaca i jos par silovanja , imali ste vi u STL jedno prosle i predprosle godine ??
MyTao

#170 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

kosava wrote:

Ne razlog je da je on napao Zimmerman malom se napelo govno a on mislio da je srce pa zaskocio manjeg covjeka od sebe da bi se mogao hvaliti jaranima u Majamiju ali nije znao da Zimmerman ima pistolj pa sada gura ljubicice.
Halo... jesi li ti vidio koliki je onaj Zimmerman?? bar tri puta veci od ovog... i da te opet posjetim, nije on pratio zimermena vec Zimmerman njega, i nije on imao pistolj vec Zimmermen... Moras biti stvarno veliki zaljubljenik FOX TV-a da povjerujes u te glupe price koje pricas...

A skittles su bonbone... i sta sad s tim???
MyTao

#171 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

http://www.livescience.com/18132-intell ... acism.html

Evo i doktori govore s kakvim bolesnicima ja pricam...
kosava

#172 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

lazni liberal wrote:
kosava wrote:Jebe se nekom sta ima Bionce and J-z da kazu , ako hoce nesto da ucine imaju sansu u Obaminom Chicago tamo od kako je Trayvon ubijen ubijeno 472 Crnca dobi od 17 do 18 godina i to je samo broj ubijeni od 17 do 18 godina starosti u zadnjih 18 mjeseci i sve i jedan je ubijen od strane crnca .
53 % kriminala u Americi poicne crnci ,93% ubistava pocine crnci , 80% zrtava ubistava su Crnci a Crnci su 13% populacije pa znaci da je 50% crnaca umjesano u kriminal i ubistva .

Svako ko kaze da bi volio Trayvona za komsiju umjesto Zimmermana laze ili nije normalan.

A to "braca "crnci pa do sada su bar sto ja znam ubili 10 Bosanca jos neznam ni jedan slucaj da je Bosanca ubio bijeli redneck.

Prije ce ti bratski pomoc Srbenda sa dna kace sa Pala nego taj Crnac Americki , cast izuzetcima ali takvih je malo.
Mozda je to i zbog toga sto se crnci hapse a drugi ne pa su takve statistike posto i ovo ubistvo Zimmermana sada nece uci u statistike posto je on oslobodjen a koliko je tih slucajeva.
Ma to ti je koda kazes najvise je Srba osudjeno u Hagu jer se Bosnjaci ne sude za ratne zlocine . :lol: :lol: :lol:
Neka si nam kazao da mi kao bijelci sta god uradim bicemo pusteni jer eto mi smo bijeli :lol: :lol: :lol:
kosava

#173 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

MyTao wrote:http://www.livescience.com/18132-intell ... acism.html

Nisam gledao sigurno je nekakvo laprdanje ljevicarsko liberalno ali ako su ti tako dragi a ti ih povedi kuci pa neka ti budu familija :lol: :lol:

Ja sam sretan da zivim u cistom i bijelom mjestu :D
TheMule

#174 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by TheMule »

Ubijen je jer je napao covjeka i mogo ga je vrlo lahko ubiti (glava od asfalt). U Americkom krivicnom zakonu, kriv je onaj koji prvi fizicki napadne covjeka. Ako je napad takog karaktera da ugrozava zivot, onda je dozvoljeno da se koristi bilo sta de se otkloni opasnost.

Nema veze sta je Zimerman reko, da li ga je pratio, da li mu pokazo prst, ili mu se smijo, ili rugo, ili imitiro pogrdne racisticke zvukove majmuna, ma bilo sta da se desilo - ne smijes ga prstom dohvatiti.
MyTao

#175 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

kosava wrote:
MyTao wrote:http://www.livescience.com/18132-intell ... acism.html

Nisam gledao sigurno je nekakvo laprdanje ljevicarsko liberalno ali ako su ti tako dragi a ti ih povedi kuci pa neka ti budu familija :lol: :lol:

Ja sam sretan da zivim u cistom i bijelom mjestu :D
Hahaha livescience :roll:

Samo ti nastavi u zivjeti u tom svom svijetu... bilo bi ti jos bolje da je kojim slucajem Hitler uspio :-)
Post Reply