BiH vs USA [14. 08. 2013]

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Kako ce zavrsiti utakmica BiH vs USA ?

Poll ended at 13/08/2013 00:54

Pobjeda Bosne i Hercegovine
129
79%
Remi (X)
22
13%
Pobjeda USA
12
7%

Total votes: 163

muhafuca

#151 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by muhafuca »

Havatar wrote:
zalizani wrote:Živio USA fudbal, živio koledž! :oops:
Zivio USA soccer..
-------------------------------------------------------------------------------------
Rob_Atl wrote:
FAP mashina wrote:kako ću da vas se smijem - grohotom, kad ih napunimo kao ćurku koju oni pune za dan državnosti
Dan zahvalnosti... :D
---------------------------

eh sto me ova dva posta danas nasmijase
nisam se odavno tako nasmijao :D :thumbup:
MaroonBrigade

#152 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by MaroonBrigade »

Jest' vam furka momka zajebavati. :-) Normala da imamo jacu ekipu od Amerikanaca, ali daleko od toga da su oni na nivou npr. Latvije ili neke slicne reprezentacije...
Lacrosse

#153 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Lacrosse »

FAP mashina wrote:kako ću da vas se smijem - grohotom, kad ih napunimo kao ćurku koju oni pune za dan državnosti
Koji vam?

Znalaca koji misle da ako imaju Rahimica od 38 godina, kao veznog stuba ili stopera kao Spahica s 33 godine da imaju svjetski tim?

Pa covjece nema sporta u kojem si u tim godinama na vrhu, osim mozda saha. Ti se igraci koriste dok se nekom mladom ne daje sanse jer nama je bitno sad, otici na SP i sta poslje? Graditi na premijer ligi svoju repku. Pa svakom normalnom je jasno da ce s godinama iz dijaspore biti sve manje i manje igraca i kvalitet ce im takodje biti sve manji i manji, to kad se desi, doci ce do smjene generacija za koji ce trebati dug period da se prebrodi. Sad imamo zadnju turu onih "rodjenih u BiH i odvedenih u povoju". kao Pjanica, Lulica, Salihovica poslje njega sva druga djeca su rodjena negdje vani, odrasla negdje vani, naucila igrati negdje vani i sanse su imaju roditelje mnogo bolje integrisane od roditelja recimo jedno Pjanica ili Salihovica ili Ibisevica, samim tim - nece im biti imperativ da igraju za BiH.

Uglavnom, ja samo pisem da ne bude bruka kad padne gol a igraci od 30+ kuka ne mogu vratiti rezultat, daj mi jednu utakmicu u kojoj se Bosna vratila iz negativnog rezultata, nema je. Ljepo je voljeti svoju repku, ali puniti "curku", pa Bosna jos nije pobijedila zemlju populaciono vecu od 40 miliona (Spanija, Francuska, Njemacka, Brazil, Meksiko, i tako to, lista je podugacka). Sutra Amerika igra 13 utakmicu s Panamom za finale Copa Oro... Klinsman je suspendiran zbog protestiranja i ponasanja na prosloj tekmi, helem - Panama s kojom igraju je populaciono priblizna Bosni i po GDPu pribilizna Bosni... Solider Field, Chicago... tekma je u 10 navece po srednje europskom...

A evo i koga Klinsman zove u svoj tim, Americko dijasporce, dijete Americkog vojnika stacioniranog u Njemackoj koji igra za Heartu, inace ima 20 godina... da nece Bosna nekog novog igraca zovnuti u tim za prijateljsku?
http://www.mlssoccer.com/news/article/2 ... herzegovin
DonVito

#154 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by DonVito »

muhafuca wrote:Mevlida i jarane mu preventivno zatvoriti prije tekme

ne treba nam neki incident ne daj Boze

USA ne gotivim ni malo al ne treba nam opet neki incident pa da o nama
laprdaju povazdan kao o nekoj ispostavi terorista u Evropi i slicne gluposti

btw - radujem se dolasku Klinsmana - mislim da im vodi (trenira) ekipu - legenda
:thumbup: :thumbup:
limeni

#155 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by limeni »

@lacrosse:
kazes spahic 33 godine, pa sta ima veze koliko godina ima igrac ako je on dobar?
talijani su osvajali svijetsko sa starim igracima. mi smo trenutno jaci od tvojih, sam dzeko je vece ime nego i jedan americki igrac.
imamo vise kvaliteta, imamo dobrog trenera i zdravu atmosferu u timu.
ovdje niko ne kaze da smo svijetski tim, ali blizu smo vrha sto i fifina ranglista pokazuje.
americki tim zasluzuje postovanje jer su i oni zaista dobri, ali mi se nemamo sta bojati.
pobjedili smo italiju sa vise od 40 miliona stanovnika.
spahic kad ostari dolazi ermin bicackic, mozda i kolasinac.
izet hajrovic je takodjer dobar talenat, imamo mi buducnost nista se ti ne brini.
i da, tim iz njemacke se zove hertha a ne hearts.
Crvena Tifoza

#156 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Crvena Tifoza »

@ Lacrosse

Vratili smo se i pobjedili Rumuniju u Zenici kada smo gubili 1:0.
Vratili smo se u ovim kvalifikacijama nakon hladnog tuša od Latvije u 5. minuti, takođe u Zenici.

Američka repka se ne smije potcjeniti. Oni su Engleze hladno uzeli na prošlom svjetskom. Redovni su učesnici prvenstava, imaju iskustvo. Bili su domaćin svjetskog, znači sve ih krasi što treba da krasi jednu fudbalsku naciju. To da je fudbal manje popularan sport kod njih treba uzeti sa rezervom. Njihova liga traje manje od 15 godina, ali 90% klubova su u tom kratkom periodu izgradili stadione da se ne stide nijednog velikana iz Evrope. Oni imaju nešto što mi nemamo, a to je da im liga izbaciva igrače reprezentativnog kalibra.
Jest da su recimo protiv Belgije izgledali kao raštimana banda, i vrlo lahko primaju golove, ali isto tako daju nekakve lude golove koje čovjek i ne očekiva. Mislim da su fizički spremnija reprezentacija od naše, ali tehnika je na našoj strani. Ako uzmemo sredinu terena, možemo im dati koliko hoćemo golova.
Recimo zadnju kvalifikacionu utakmicu protiv Meksika, koju su odigrali nerješeno bez golova u Meksiku, bila je patnja za gledati. Meksiko ko fol nešto napada, ovi se fol nešto brane. Ni jedna prava akcija u 90 na obje strane nije bila.

Kako god, prijateljska je utakmica, drago mi je što dolaze Ameri u BiH jer ovo je samo odraz poštovanja koje smo izgradili posljednjih par godina u svijetu fudbala. Ako pogledate njihove utakmice sa evropskim reprezentacijama može se primijetiti da vrlo oprezno biraju s kim da igraju i to su obično top reprezentacije u tom periodu. Svaka čast našem Savezu što su ih uspjeli dovesti, jer je ovo vrlo dobar markentiški potez da makar 100 miliona ljudi preko ekrana vidi da se i u Bosni igra fudbal a ne samo u Italiji, Španiji i Engleskoj, i da se u BiH normalno živi i da su ratovi stvar prošlosti.

Sve u svemu, lijep prijateljski gest američke reprezentacije.
Infaze Studio

#157 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Infaze Studio »

Mislim ipak da je troll.
NEmoguce je da neko normalan moze mjeriti jacinu reprezentacije neke drzave po broju stanovnika iste.
Indije se trebamo cuvati u Brazilu ko nikoga drugog.

Postovi su puni nebuloza, ali ne treba se paliti, jer kao sto rekoh, mislim ipak da je troll.
Havatar

#158 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Havatar »

Infaze Studio wrote:Mislim ipak da je troll.
NEmoguce je da neko normalan moze mjeriti jacinu reprezentacije neke drzave po broju stanovnika iste.

Postovi su puni nebuloza, ali ne treba se paliti, jer kao sto rekoh, mislim ipak da je troll.
Nije trol nego dijasporac koji je pustio korijen tamo i sad nama pokusava pametovati. Vidis po tome sto uzdize USA zbog pobjeda nad Belizeom i Gvatemalom a nipodastava uspjehe Bosne u kvalifikacijama. Pored toga uporedjuje bosansku premijer ligu i MLS a ta premijer liga je dala igraca kao sto je Dzeko a takvog igraca amerikanci nikad nisu imali.
Infaze Studio

#159 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Infaze Studio »

Havatar wrote:

Nije trol nego dijasporac koji je pustio korijen tamo i sad nama pokusava pametovati. Vidis po tome sto uzdize USA zbog pobjeda nad Belizeom i Gvatemalom a nipodastava uspjehe Bosne u kvalifikacijama. Pored toga uporedjuje bosansku premijer ligu i MLS a ta premijer liga je dala igraca kao sto je Dzeko a takvog igraca amerikanci nikad nisu imali.
Shhhhhh... ;-)
Idemedosumom

#160 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Idemedosumom »

Haj sto imamo malo stanovnika, al nam je i dži di pi jako nizak :lol:
Rob_Atl

#161 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Rob_Atl »

Panama, Honduras i Kostarika su ispred Slovacke na fifinoj listi, sad otidjite na temu Slovacka i pogledajte sta pisemo. Bojimo se da nam Slovacka ne otkine bod ili cak sva tri, a kritikujemo amere kako im je lako pobjedjivati ove navedene reprezentacije jer bi ih mi navodno razmontirali, a slovacka koja je iza ovih reprezentacija nam je problem :-)
Havatar

#162 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Havatar »

Rob_Atl wrote:Panama, Honduras i Kostarika su ispred Slovacke na fifinoj listi, sad otidjite na temu Slovacka i pogledajte sta pisemo. Bojimo se da nam Slovacka ne otkine bod ili cak sva tri, a kritikujemo amere kako im je lako pobjedjivati ove navedene reprezentacije jer bi ih mi navodno razmontirali, a slovacka koja je iza ovih reprezentacija nam je problem :-)
Strah nas je da ne kiksnemo i da nenadano izgubimo prvo mjesto a to je skroz druga stvar. Ako bi se gledalo po jacini onda bi ih razbili isto kao i Amerikance. Osim toga na kojem su mjestu na Coca Cola rang listi ne odredjuje jacinu ekipe posto je i Hrvatska bila 4 a izgubila od Skotske i Panama, Honduras i Kostarika tesko da su jace od Slovacke.
Lacrosse

#163 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Lacrosse »

Nipodastava Bosnu?
Sto vi u Bosni ne platite 50 maraka kartu za prosjecnu fudbalsku utakmicu ili jedno 350 maraka kad igra repka Bosne i Hercegovine, pa fino ne napravite nesto vise od travnjaka? Pa ja u Americi imam bolji travnjak nego Bilino Polje, eto gradi se jedva nekako neki trening centar, kupio se i taj autobus za relaciju Sarajevo-Zenica, sad jos samo da dodje autoput na hajr da ljudi ne cekaju iz Sarajeva do Zenice 2 sata dok dodju na stadion, sto ne organizujte online prodaju ulaznica, a ne da tapkarosi uzimaju prodju, sto se malo ne upristoji to sve? Sto to npr. Piplica neki trenira naseg golmana? Sta ima Piplica nauciti Asmira Begovica, jel se to iko zapitao? Debil bio, debil ostao.

Amerika dozivi 11 pobijedu, nikad im repka nije pobijedila ovoliko utakmica u nizu.
Pobijedise Panamu 1-0.
Uzese Gold Cup po prvi put nakon 2007 (igra se svake 2 godine).
To kolika je zemlja ima itekakve uloge, jer Bosna moze igrati s Latvijama, Litvanijama, Albanijama i Slovackom.
Cim nije neka banana republika od koje je veci Americki prosjecan grad, odmah nema prolaza.
A to kako se ulaze u sport, pa u velikoj zemlji inace, mnogo ce teze investirati nego u maloj, evo samo jedan primjer. Za MLS tim DC United iz Washingtona, gradonacelnik je preuzeo inicijativu i rekao da ce na svim nivoima vlast preuzeti gradnju novog stadiona koji ce kostati 300 miliona dollara.
Kad volite Bosnu sto joj ne napravite stadion? Sta ce repka na Celikovom stadionu?
http://www.mlssoccer.com/news/article/2 ... zard-point

Ali poderacemo mi Amere, to je ko reprezentacija Tunisa kod koje smo gosotovali na terenu blato do podocnjaka, ko nije znao plivati nije mogao igrati. To su repke s kojima je BiH igrala prijateljske do sada, i niko nije nista pitao - sta, ko, gdje i kako.

To sto igramo s Amerikom prijateljsku, treba da nam je dovoljan dokaz da je bio itekakav pomak u reprezentaciji, to da leti cijeli nacionalni tim na noge, da dolazi Jurgen Klinsman, dakle covjek koji je igrao u timu koji je osvojio Svjetsko Prvestvo, vodio Njemacku repku, vodio Bajern, pa ko je to dolazio uspjesniji od njega? Kukesi ili Latvija? Amerikanci ce doci relaksirano i jedini razlog sto da zapnu je da ovaj niz od 11 pobijeda ne prekinu ali utakmica je da se pokaze ko smo mi i ko su nam gosti. Ja predlazem da se ne uigravaju ljudi od 33 do 38 godina pred Amerikancima, vec da se iskoristi to za pripreme sa Slovackom. Zbog tog treba Spahu, Rahimica i Misimovica parkirati na klupu, a dati sansu nekom ispod 25 da nesto napravi. Ili je prijateljska tu da se dokazuje moc tima koji nije bio ni na Euru ni na SP?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#164 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Matijevic_Vlado »

Lacrosse wrote:Nipodastava Bosnu?
Sto vi u Bosni ne platite 50 maraka kartu za prosjecnu fudbalsku utakmicu ili jedno 350 maraka kad igra repka Bosne i Hercegovine, pa fino ne napravite nesto vise od travnjaka? Pa ja u Americi imam bolji travnjak nego Bilino Polje, eto gradi se jedva nekako neki trening centar, kupio se i taj autobus za relaciju Sarajevo-Zenica, sad jos samo da dodje autoput na hajr da ljudi ne cekaju iz Sarajeva do Zenice 2 sata dok dodju na stadion, sto ne organizujte online prodaju ulaznica, a ne da tapkarosi uzimaju prodju, sto se malo ne upristoji to sve? Sto to npr. Piplica neki trenira naseg golmana? Sta ima Piplica nauciti Asmira Begovica, jel se to iko zapitao? Debil bio, debil ostao.

Amerika dozivi 11 pobijedu, nikad im repka nije pobijedila ovoliko utakmica u nizu.
Pobijedise Panamu 1-0.
Uzese Gold Cup po prvi put nakon 2007 (igra se svake 2 godine).
To kolika je zemlja ima itekakve uloge, jer Bosna moze igrati s Latvijama, Litvanijama, Albanijama i Slovackom.
Cim nije neka banana republika od koje je veci Americki prosjecan grad, odmah nema prolaza.
A to kako se ulaze u sport, pa u velikoj zemlji inace, mnogo ce teze investirati nego u maloj, evo samo jedan primjer. Za MLS tim DC United iz Washingtona, gradonacelnik je preuzeo inicijativu i rekao da ce na svim nivoima vlast preuzeti gradnju novog stadiona koji ce kostati 300 miliona dollara.
Kad volite Bosnu sto joj ne napravite stadion? Sta ce repka na Celikovom stadionu?
http://www.mlssoccer.com/news/article/2 ... zard-point

Ali poderacemo mi Amere, to je ko reprezentacija Tunisa kod koje smo gosotovali na terenu blato do podocnjaka, ko nije znao plivati nije mogao igrati. To su repke s kojima je BiH igrala prijateljske do sada, i niko nije nista pitao - sta, ko, gdje i kako.

To sto igramo s Amerikom prijateljsku, treba da nam je dovoljan dokaz da je bio itekakav pomak u reprezentaciji, to da leti cijeli nacionalni tim na noge, da dolazi Jurgen Klinsman, dakle covjek koji je igrao u timu koji je osvojio Svjetsko Prvestvo, vodio Njemacku repku, vodio Bajern, pa ko je to dolazio uspjesniji od njega? Kukesi ili Latvija? Amerikanci ce doci relaksirano i jedini razlog sto da zapnu je da ovaj niz od 11 pobijeda ne prekinu ali utakmica je da se pokaze ko smo mi i ko su nam gosti. Ja predlazem da se ne uigravaju ljudi od 33 do 38 godina pred Amerikancima, vec da se iskoristi to za pripreme sa Slovackom. Zbog tog treba Spahu, Rahimica i Misimovica parkirati na klupu, a dati sansu nekom ispod 25 da nesto napravi. Ili je prijateljska tu da se dokazuje moc tima koji nije bio ni na Euru ni na SP?
ne da nisam mogao, nego nisam zelio citati do kraja al nabijem i tebe i ameriku :mrgreen:
DonVito

#165 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by DonVito »

Protiv Čamerike pokazati moć.

----------------Fejzić.J........
Avdija--Cocalic-----Bicakcic --Subasic
----------Hadzic-----Besic-------------
Husejinovic---Ibricic (C)------Visca
----------------Fajic-----------
popokatepetl_com

#166 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by popokatepetl_com »

Frajer prica o Americi ko da su Brazil :-) Mi smo sa Brazilom igrali ravnopravno priateljsku na neutralnom terenu a da se bojimo kod kuce protiv Amerikanaca :lol: i sve osim pobjede protiv Amerikanaca za mene bi bilo iznenadjenje jer realno oni u su reprezentacija u rangu Slovacke i po jacini i po reputaciji.
It_is_a_Leclerc

#167 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by It_is_a_Leclerc »

popokatepetl_com wrote:Frajer prica o Americi ko da su Brazil :-) Mi smo sa Brazilom igrali ravnopravno priateljsku na neutralnom terenu a da se bojimo kod kuce protiv Amerikanaca :lol: i sve osim pobjede protiv Amerikanaca za mene bi bilo iznenadjenje jer realno oni u su reprezentacija u rangu Slovacke i po jacini i po reputaciji.
Dočim smo mi po reputaciji daleeeeeko bolji ?
BHF_Manijak

#168 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by BHF_Manijak »

ek sad vidjeh ovaj nejgov post i mogu reci kao i prethodnik - nabijem i tebe i Ameriku! Cuj ko je uspjesniji od Amerikanaca dolazio, a ljudi levatska nacija kad je fudbal u pitanju. Jebo te Amerika, ovdje su gostovali svjetski prvaci Spanci, Francuzi, Nijemci, Italija...

Klasicna seljacko-dijasporska prica, docepalo se sa sela u gradic u Ju-Es-Eju, pa sve zapremedet. Ono ce nama iz Amerike o fudbalu pricati, a tamosnjim ljudima i dan danas objasnjavaju osnove fudbala! :zzzz:
Mataruga

#169 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Mataruga »

Sto vi u Bosni ne platite 50 maraka ... blah blah blah
Kolega dijasporac, nemoj nikad Alaha ti pisati to "sto VI u Bosni..". Ima nas tako puno pa si mozemo priustiti dijeljenje na 'mi' i 'vi'.

Mislim da niko ne ide ozbiljno u ekstreme sa procijenama tipa "poderacemo ih" ali bogme vise niko ne predvidja "fasovacemo od super-motiviranih Jenkija". Nikakva tragedija ako izgubimo ali je realisticno ocekivati pobijedu na domacem terenu u trenutnoj formi.

Meni je osobno najvise za brigu slijedece u ovom redu po vaznosti:

1. Da sve prodje bez incidenata i zvizduka i drugih pizdarija
2. Da gosti odu zadovoljni makar ih i 'poderali'
3. Da se niko od nasih ne povrijedi
4. Da ne izgubimo
5. Da se ostvari dalji napredak u organiziji igre
6. Da se Slovaci jos vise ukenjaju

Cheers
popokatepetl_com

#170 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by popokatepetl_com »

po reputaciji nismo ali realno Amerikanci ne bi imali nista bolju reputaciju da kojim sluacejm igraju u evropskoj zoni kvalifikacija. Ali smo zato jaci od njih i imamo bolje igraci, pa hebote njima je jedan Donovan neka zvjerka u ekipi liku je vrhunac karijere bio Everton koji je realno tih godina bio prosjecan klub u Engleskoj.
cindrlimindrli

#171 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:ek sad vidjeh ovaj nejgov post i mogu reci kao i prethodnik - nabijem i tebe i Ameriku! Cuj ko je uspjesniji od Amerikanaca dolazio, a ljudi levatska nacija kad je fudbal u pitanju. Jebo te Amerika, ovdje su gostovali svjetski prvaci Spanci, Francuzi, Nijemci, Italija...

Klasicna seljacko-dijasporska prica, docepalo se sa sela u gradic u Ju-Es-Eju, pa sve zapremedet. Ono ce nama iz Amerike o fudbalu pricati, a tamosnjim ljudima i dan danas objasnjavaju osnove fudbala! :zzzz:
A sto ste svi qrceviti, tacno mi dodje da za Amere navijam. :D
relativno84

#172 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by relativno84 »

Sto vi u Bosni ne platite 50 maraka kartu za prosjecnu fudbalsku utakmicu ili jedno 350 maraka kad igra repka Bosne i Hercegovine, pa fino ne napravite nesto vise od travnjaka?

Pa ja u Americi imam bolji travnjak nego Bilino Polje, eto gradi se jedva nekako neki trening centar, kupio se i taj autobus za relaciju Sarajevo-Zenica

Odavno se na forumu nije pojavio neko ko pokazuje apsolutni animozitet prema zamlji u kojoj su mu korijeni. To je zaista fenomen, smisao tvog zivota je da trazis samo ono lose ono negatvino i da preseravas kao da eto mi smo svi retardirani i nezz da sve nije kako bi trebalo.

Nije to lijepo sto radis pretvaras temu o utakmici i cisto silovanje zemlje domacina ako ti je sve toliko lose posveti se uzivanju daleko od svega toga i mirna Bosna.

P.S. samo se nadam da ovo nije onaj sincina junak Mirjane Malic mada tad bi sve imalo smisla :bih:
denimb

#173 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by denimb »

Sjo posta i legende :-)

Vec vidim copor djece u gacama onako zamazane kako trce za busom amerikanaca od aerodroma do hotela u Sarajevu...

Amerika dolazi u Bosnu nama heeejjjjj!!!!

Nabijem i tebe i Ameriku, i tvoj travnjak koji je bolji od Bilinog!
DonVito

#174 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by DonVito »

Pravda za Lacrosse.
KPNCTNJAH

#175 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by KPNCTNJAH »

Ako vec morate raspravljati s njim, zamolio bih vas da ga ne citirate da ja ne moram citati te njegove gluposti. Hvala.
Locked