Nipodastava Bosnu?
Sto vi u Bosni ne platite 50 maraka kartu za prosjecnu fudbalsku utakmicu ili jedno 350 maraka kad igra repka Bosne i Hercegovine, pa fino ne napravite nesto vise od travnjaka? Pa ja u Americi imam bolji travnjak nego Bilino Polje, eto gradi se jedva nekako neki trening centar, kupio se i taj autobus za relaciju Sarajevo-Zenica, sad jos samo da dodje autoput na hajr da ljudi ne cekaju iz Sarajeva do Zenice 2 sata dok dodju na stadion, sto ne organizujte online prodaju ulaznica, a ne da tapkarosi uzimaju prodju, sto se malo ne upristoji to sve? Sto to npr. Piplica neki trenira naseg golmana? Sta ima Piplica nauciti Asmira Begovica, jel se to iko zapitao? Debil bio, debil ostao.
Amerika dozivi 11 pobijedu, nikad im repka nije pobijedila ovoliko utakmica u nizu.
Pobijedise Panamu 1-0.
Uzese Gold Cup po prvi put nakon 2007 (igra se svake 2 godine).
To kolika je zemlja ima itekakve uloge, jer Bosna moze igrati s Latvijama, Litvanijama, Albanijama i Slovackom.
Cim nije neka banana republika od koje je veci Americki prosjecan grad, odmah nema prolaza.
A to kako se ulaze u sport, pa u velikoj zemlji inace, mnogo ce teze investirati nego u maloj, evo samo jedan primjer. Za MLS tim DC United iz Washingtona, gradonacelnik je preuzeo inicijativu i rekao da ce na svim nivoima vlast preuzeti gradnju novog stadiona koji ce kostati 300 miliona dollara.
Kad volite Bosnu sto joj ne napravite stadion? Sta ce repka na Celikovom stadionu?
http://www.mlssoccer.com/news/article/2 ... zard-point
Ali poderacemo mi Amere, to je ko reprezentacija Tunisa kod koje smo gosotovali na terenu blato do podocnjaka, ko nije znao plivati nije mogao igrati. To su repke s kojima je BiH igrala prijateljske do sada, i niko nije nista pitao - sta, ko, gdje i kako.
To sto igramo s Amerikom prijateljsku, treba da nam je dovoljan dokaz da je bio itekakav pomak u reprezentaciji, to da leti cijeli nacionalni tim na noge, da dolazi Jurgen Klinsman, dakle covjek koji je igrao u timu koji je osvojio Svjetsko Prvestvo, vodio Njemacku repku, vodio Bajern, pa ko je to dolazio uspjesniji od njega? Kukesi ili Latvija? Amerikanci ce doci relaksirano i jedini razlog sto da zapnu je da ovaj niz od 11 pobijeda ne prekinu ali utakmica je da se pokaze ko smo mi i ko su nam gosti. Ja predlazem da se ne uigravaju ljudi od 33 do 38 godina pred Amerikancima, vec da se iskoristi to za pripreme sa Slovackom. Zbog tog treba Spahu, Rahimica i Misimovica parkirati na klupu, a dati sansu nekom ispod 25 da nesto napravi. Ili je prijateljska tu da se dokazuje moc tima koji nije bio ni na Euru ni na SP?