Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Moderator: anex
-
IlijaLadin
#151 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Gold suho grozdje u cokoladi. 100gr 1.20 KM.
-
sopran
#152 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Neki dan probala napolitanke sa okusom ljesnika, svidjele mi se, a onda vidim da je proizvodjac Pak Rampart iz Visokog (prvi put cula za tu firmu). Moj apsolutni favorit medju napolitankama su one Manner-ove, ali bih rado kupila i ove nase, u kateogoriji slicnih. Nemam pojma gdje ih ima kupiti, ali pretpostavljam da ih nije tesko pronaci:)
Last edited by sopran on 15/10/2013 00:33, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#153 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
i čoko smoki im nije lošIlijaLadin wrote:Gold suho grozdje u cokoladi. 100gr 1.20 KM.
- torcida
#154 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
sve domaće kupujem..izuzev kontaminirane lijanovićeve robe
- muminovic
#155 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Kupljeno - EXTRA:

"Sok" osvaja tržište!
Poznati bh. biznismen Nihad Imamović bilježi nove uspjehe: njegov proizvod "Sok" sve je zastupljeniji na tržištu naše zemlje.
- Već smo uveliko realizirali sporazum s "Dežurnim marketima" u Sarajevu o prodaji „Soka" u Sarajevu. S "Konzumom" i FIS-om Vitez postigli smo dogovore o distribuciji po cijeloj BiH. Posao sve bolje ide - kaže za „Avaz“ Imamović.
Otkako je prije skoro tri godine napustio "ASA Group", on se posvetio poslovima proizvodnje i prodaje prirodnih sokova te voća i povrća. Kaže da ove sedmice ima razgovore s partnerima iz Saudijske Arabije i Rusije o zajedničkim ulaganjima, ali i plasmanu proizvoda "EIN Holdinga" na ta tržišta. Pogon za proizvodnju "Soka" smješten je u Rajlovcu.
- Sve je potpuno na prirodnoj bazi, bez vode, bilo kakvih dodataka. "Sok" ima četiri godine rok trajanja. Prošlu sezonu završili smo sa 200 tona proizvedenog prirodnog soka - navodi on.
Govori i da se, prije nego što je pokrenuo posao, dosta bavio istraživanjem. Otkrio je da BiH ima izuzetne poljoprivredne potencijale, ali da je problem u organizaciji. On ističe da BiH godišnje proizvede oko 8.000 tona jabuka, a da polovina toga propadne.
Nova radna mjesta
- S Vladom Bosanskopodrinjskog kantona dogovorili smo da ćemo otkupiti minimalno 600 tona proizvoda. Vlada je već planirala i poticaje za poljoprivrednike, a mi ćemo robu plaćati na licu mjesta. Napravili smo i zadrugu u Goraždu i tu ćemo zaposliti oko stotinu ljudi - priča Imamović te dodaje da je "EIN Holding" kupio desetine hektara zemlje koja je bila neiskorištena, a na kojoj su sada plantaže jabuke, kruške, nara i jagode.

"Sok" osvaja tržište!
Poznati bh. biznismen Nihad Imamović bilježi nove uspjehe: njegov proizvod "Sok" sve je zastupljeniji na tržištu naše zemlje.
- Već smo uveliko realizirali sporazum s "Dežurnim marketima" u Sarajevu o prodaji „Soka" u Sarajevu. S "Konzumom" i FIS-om Vitez postigli smo dogovore o distribuciji po cijeloj BiH. Posao sve bolje ide - kaže za „Avaz“ Imamović.
Otkako je prije skoro tri godine napustio "ASA Group", on se posvetio poslovima proizvodnje i prodaje prirodnih sokova te voća i povrća. Kaže da ove sedmice ima razgovore s partnerima iz Saudijske Arabije i Rusije o zajedničkim ulaganjima, ali i plasmanu proizvoda "EIN Holdinga" na ta tržišta. Pogon za proizvodnju "Soka" smješten je u Rajlovcu.
- Sve je potpuno na prirodnoj bazi, bez vode, bilo kakvih dodataka. "Sok" ima četiri godine rok trajanja. Prošlu sezonu završili smo sa 200 tona proizvedenog prirodnog soka - navodi on.
Govori i da se, prije nego što je pokrenuo posao, dosta bavio istraživanjem. Otkrio je da BiH ima izuzetne poljoprivredne potencijale, ali da je problem u organizaciji. On ističe da BiH godišnje proizvede oko 8.000 tona jabuka, a da polovina toga propadne.
Nova radna mjesta
- S Vladom Bosanskopodrinjskog kantona dogovorili smo da ćemo otkupiti minimalno 600 tona proizvoda. Vlada je već planirala i poticaje za poljoprivrednike, a mi ćemo robu plaćati na licu mjesta. Napravili smo i zadrugu u Goraždu i tu ćemo zaposliti oko stotinu ljudi - priča Imamović te dodaje da je "EIN Holding" kupio desetine hektara zemlje koja je bila neiskorištena, a na kojoj su sada plantaže jabuke, kruške, nara i jagode.
- Filter
#156 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
uhIlijaLadin wrote:Gold suho grozdje u cokoladi. 100gr 1.20 KM.
-
StupskaBitanga
#157 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Onaj crni eurokrem Gold
osim što je dobar stvarno je jeftin
-
anonimus0007
#158 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
pa kupuj domaće. čekali su da poskupi uvozno, i umjesto da sada forsiraju svoje proizvode oni skontali da povećaju cijene. banda lihvarska. nama i treba poplava uvoznih proizvoda kako bi se domaći lihvari držali na uzici.
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/u-bih-n ... ast-cijena
-
dede merdzane
#159 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ovo se najavljivalo prosle godine. Ne zbog poskupljenja uvoznog mlijeka vec zbog toga sto su stocari bili primorani da zimus prodaju goveda klaonicama zbog skupe prehrane. To je dovelo do nedostatka sirovina i poskupljenja mesa sada.anonimus0007 wrote:pa kupuj domaće. čekali su da poskupi uvozno, i umjesto da sada forsiraju svoje proizvode oni skontali da povećaju cijene. banda lihvarska. nama i treba poplava uvoznih proizvoda kako bi se domaći lihvari držali na uzici.
- Država
#160 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Izvoz iz BiH veći za sedam posto
Bosna i Hercegovina je u devet mjeseci (januar - septembar) ove godine ostvarila izvoz od šest milijardi i 292 miliona KM, što je za sedam posto više nego u istom periodu 2012.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, uvoz je iznosio 11 milijardi i 146 miliona KM, što je za 2,3 posto manje nego u devet mjeseci prošle godine.
Pokrivenost uvoza izvozom je bila 56,4 posto, dok je vanjskotrgovinski robni deficit iznosio četiri milijarde i 855 miliona KM.
Izvoz u zemlje CEFTA-e je iznosio 972 miliona KM, što je za 2,7 posto manje u odnosu na isti period lani, dok je uvoz iznosio jednu milijardu i 202 miliona KM, što je manje za 0,8 posto.
Pokrivenost uvoza izvozom je bila 80,8 posto.
Što se tiče izvoza u zemlje EU, on je iznosio četiri milijarde i 676 miliona KM, što je za 8,6 posto više nego u istom periodu 2012. godine, dok je uvoz iznosio šest milijardi i 764 miliona KM, što je za 2,7 posto manje nego u istom periodu prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom bila je 69,1 posto.
Počeli smo ozbiljno smanjivati trgovinski deficit!!!

Bosna i Hercegovina je u devet mjeseci (januar - septembar) ove godine ostvarila izvoz od šest milijardi i 292 miliona KM, što je za sedam posto više nego u istom periodu 2012.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, uvoz je iznosio 11 milijardi i 146 miliona KM, što je za 2,3 posto manje nego u devet mjeseci prošle godine.
Pokrivenost uvoza izvozom je bila 56,4 posto, dok je vanjskotrgovinski robni deficit iznosio četiri milijarde i 855 miliona KM.
Izvoz u zemlje CEFTA-e je iznosio 972 miliona KM, što je za 2,7 posto manje u odnosu na isti period lani, dok je uvoz iznosio jednu milijardu i 202 miliona KM, što je manje za 0,8 posto.
Što se tiče izvoza u zemlje EU, on je iznosio četiri milijarde i 676 miliona KM, što je za 8,6 posto više nego u istom periodu 2012. godine, dok je uvoz iznosio šest milijardi i 764 miliona KM, što je za 2,7 posto manje nego u istom periodu prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom bila je 69,1 posto.
- Brkooo
#161 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Država wrote:Izvoz iz BiH veći za sedam posto
- torcida
#162 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
daj bože da je tako mada sam...skeptičan u dobra dobaDržava wrote:Izvoz iz BiH veći za sedam posto
uostalom, izvoz se bazira (samo) na el.energiji, sve ostalo..
- johntra
#163 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
nije sve u struji, imaš još masu izvoznika koji odlično rade...
-
Suzie Q
#164 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
jučer sam u CM-u kupila MADAM grilonke 70 den-a po cijeni od skoro 3KM, proizvodi SZR "Madam" Kotor Varoš, BiH
inače nikad čula za tu firmu, čarape su dosta guste, moglo bi biti više elastina ali za te pare su ok.
inače nikad čula za tu firmu, čarape su dosta guste, moglo bi biti više elastina ali za te pare su ok.
-
swatch
#165 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Kupio jednu flasu i rekao nikad vise. Gospodo ako vec planirate da kopirate nesto, bar se potrudite da vam kopija ima nekog ukusa.Großmeister wrote:Jeste li probali Refresh?
-
lajk
#166 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
vala ni kiseljak orginal senzacija nema neki ukus kad nije hladna,znaci ispunila je funkciju ljeti sad nema smisla 
- Großmeister
#167 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Meni je odličan, baš zato što nije kopija. U pitanju aroma samo kiwana, a ne limete-kiwana. Ali ukusi se razlikuju.Kupio jednu flasu i rekao nikad vise. Gospodo ako vec planirate da kopirate nesto, bar se potrudite da vam kopija ima nekog ukusa.
- Großmeister
#168 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Domaći deterdžent za veš

-
StupskaBitanga
#169 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ne znam ali ovo iz Likvala mi djeluje kao kreč i baš nisam sigurn u njegovu efikasnost
-
kox
#171 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
A gdje se ovo može kupiti, i da li ga je neko već koristio ? Do sada su mi iskustva sa Likvalom vrlo pozitivna.Großmeister wrote:Domaći deterdžent za veš
- karanana
#172 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
ambalaza 0 bodova.
ne sudi po ambalazi, videces na kraju, da i likvalovi deterdzenti prati rublje znaju.
ne sudi po ambalazi, videces na kraju, da i likvalovi deterdzenti prati rublje znaju.
- Großmeister
#173 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Nisam ga našao ni u jednom većem marketu (mada nisam puno ni tražio), jer ga kupujem u jednom lokalnom. Treba pogledati u Mercatoru jer oni imaju Likvalove proizvode i u manjim marketima.A gdje se ovo može kupiti, i da li ga je neko već koristio ? Do sada su mi iskustva sa Likvalom vrlo pozitivna.
Koristim ga već duže vrijeme, i sasvim je OK. Cijena pakovanja od 3 kg je 6 KM.
-
Suzie Q
#174 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Poljoradov maslac
ODLIČAN!
jedino što ga trgovci guraju sa strane a ističu strane proizvode pa ga je teško naći... lobiji rade čuda
ODLIČAN!
jedino što ga trgovci guraju sa strane a ističu strane proizvode pa ga je teško naći... lobiji rade čuda
-
StupskaBitanga
#175 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
gdje si ga našla i koliko košta